Voor welke tandarts kiest u?

Comment

Voor welke tandarts kiest u?

Veel van onze nieuwe patiënten zetten voor het eerst sinds lange tijd weer een stap in een tandartspraktijk. Ze hebben het vertrouwen in hun vorige tandarts verloren als gevolg van slechte communicatie, weinig ruimte voor persoonlijke inbreng of door beperkt begrip voor hun financiële situatie. 

Comment

Jan: 'Nooit meer bang voor de tandarts!’

Comment

Jan: 'Nooit meer bang voor de tandarts!’

Bij de balie van De Gebitskliniek op de Kerkbuurt meldt zich Jan van den Heuvel uit Roosendaal voor zijn afspraak. Hij oogt volkomen ontspannen. Niets wijst er op dat hij een maand of drie geleden met knikkende knieën de praktijk binnenstapte.

Comment

Zaterdag 16 juni Bolderbraderie

Comment

Zaterdag 16 juni Bolderbraderie

De Gebitskliniek is aanwezig op de Bolderbraderie op zaterdag 16 juni 2018. Komt u ook gezellig even langs tussen 10:00 en 16:00 uur?
Locatie: Bolderbraderie ASVZ Merwebolder, Touwbaan 1 Sliedrecht

Comment

Zaterdag 9 juni 2018 Kerkbuurt Braderie - Open dag!

Comment

Zaterdag 9 juni 2018 Kerkbuurt Braderie - Open dag!

Zaterdag 9 juni 2018 is de jaarlijkse Kerkbuurt braderie in Sliedrecht en organiseren wij van 9.30-16.00 uur een open dag. Dit is het moment om een vrijblijvend kijkje te nemen in onze praktijk en u te laten voorlichten wat wij voor u kunnen betekenen. Er zijn ook diverse acties waar u gebruik van kunt maken!

Comment

De gezondheidsrisico’s van een slecht gebit

Comment

De gezondheidsrisico’s van een slecht gebit

Het is al langer bekend dat een slechte gezondheid van uw mond de kans op ziektes vergroot. Door slechte mondhygiëne kan tandvleesontsteking ontstaan, waardoor bacteriën vrij spel krijgen en schade kunnen aanrichten aan uw lichaam. Het gaat dan om aandoeningen zoals aderverkalking, hart en vaatziekten en longontsteking. Uit onderzoek blijkt nu zelfs dat een slechte mondhygiëne een hoger risico kan vormen voor de ontwikkeling van Alzheimer en dementie. Een tandvleesontsteking kan bij zwangere vrouwen zelfs de oorzaak zijn van een te vroeg geboren kind. Goede verzorging van uw gebit en een gezonde mond is dus niet alleen belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen, maar ook voor uw totale gezondheid.

Signalen van een slechte mondhygiëne

  • U heeft met het poetsen last van bloedend tandvlees
  • Uw tanden of kiezen zijn van plaats aan het veranderen of zijn losser gaan staan
  • U heeft last van terugtrekkend tandvlees

Herkent u zich in een van voorgaande klachten dan is uw mondgezondheid vermoedelijk niet op orde. Dan is het zeer verstandig een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Wij adviseren om dit minimaal twee keer per jaar te doen. 

Wat kunt u doen om risico’s te voorkomen?

Uiteraard dient u zelf goed voor uw gebit te zorgen door dagelijks goed uw gebit te reinigen, hiermee voorkomt u gaatjes en ontstoken tandvlees. Verder draagt een gezonde levensstijl met een gezond voedingspatroon verder bij aan een betere gezondheid en een betere mondgezondheid.

Veel mensen denken dat voorgaande genoeg is. Wij horen in onze praktijk dan ook regelmatig dat controle van de tandarts of reiniging door de mondhygiëniste verspilling van geld is. Mensen ondernemen pas actie zodra ze (pijn)klachten krijgen. Maar het niet hebben van klachten betekent niet dat uw mondgezondheid op orde is!

Wij adviseren daarom dat u 2 keer per jaar een bezoek brengt aan uw tandarts of mondhygiënist. Die zorgt dat beginnende gebitsproblemen zoals ontstoken tandvlees of gaatjes vroegtijdig worden ontdekt en de mondhygiëne kan worden bijgestuurd. Beginnende problemen kunnen dan in de kiem worden gesmoord. Een mondhygiëne check door onze mondhygiënist of tandarts werkt dan juist kostenbesparend omdat grote ingrepen kunnen worden voorkomen.

De Gebitskliniek

Wilt u uw mondgezondheid laten controleren dan kunt u dat bij ons laten doen. Bij De Gebitskliniek nemen we de tijd voor onze clienten. Er wordt goed onderzocht op welke manier wij de beste zorg kunnen geven en wij leggen in begrijpelijke taal uit wat we (gaan) doen. Het voordeel van De Gebitskliniek is dat wij buiten de reguliere mondzorg alle specialismen in huis hebben om u de best mogelijke behandeling te geven die past bij uw gebitssituatie. In onze moderne praktijk krijgt u daarom altijd de best mogelijke zorg. Goede communicatie is volgens ons de basis van een vertrouwensrelatie en daarom werken we alleen met zeer bekwame Nederlands sprekende en in Nederland opgeleide specialisten.

Heeft u al een eigen tandarts, dan is dat geen probleem, na uw behandeling kunt u voor uw reguliere controles gewoon weer terug naar uw eigen tandarts. Indien u liever bij onze tandarts onder controle komt is dat ook geen probleem. U kunt dan gebruik maken van onze zorgeloze overstapservice waarbij wij de gehele overstap naar onze praktijk voor u regelen.

Best beoordeelde tandartspraktijk

Onze servicegerichte aanpak heeft erin geresulteerd dat we door onze patiënten op Zorgkaart Nederland worden gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10. Tevens zijn we verkozen tot onderneming van het jaar Alblasserwaard in de categorie Starter.

Wij zien u graag een keer in onze praktijk.
Met vriendelijke groet,

Britt Hageraats
De Gebitskliniek
Kerkbuurt 126 Sliedrecht - 0184 - 63 69 64 - degebitskliniek.nl

Comment

Overstappen van tandarts

Comment

Overstappen van tandarts

Voor welke tandarts kiest u?

Veel van onze nieuwe patiënten die zich bij onze kliniek inschrijven zetten voor het eerst sinds lange tijd weer een stap in een tandartspraktijk. Ze hebben het vertrouwen in hun vorige tandarts verloren als gevolg van slechte communicatie, weinig ruimte voor persoonlijke inbreng of door beperkt begrip voor hun financiële situatie.

Zonde, want dit betekent vaak dat men lange tijd niet naar de tandarts is geweest waardoor de conditie van de tanden en kiezen onnodig is verslechterd. We merken dat veel mensen niet zomaar 1, 2, 3 van tandartspraktijk wisselen, terwijl men soms toch al langere tijd niet volledig tevreden is.

Eigen tandarts met pensioen

Wij krijgen in onze praktijk veel inschrijvingen van mensen van wie de tandarts binnenkort met pensioen gaat of waarvan de praktijk is overgenomen door een nieuwe tandarts. Een praktijkovername of grote verandering binnen de praktijk is dan vaak de aanleiding om zich te heroriënteren en van tandartspraktijk te wisselen.

Een moderne tandartspraktijk

Veel van de overstappende clienten weten al jaren dat de praktijk en technieken van hun tandarts verouderd zijn en dat er bij een moderne praktijk waarschijnlijk meer mogelijk is. Toch wordt de beslissing voor een overstap pas genomen als de tandarts geen adequate oplossing meer kan bieden voor pijn of cosmetische problemen. 

Vrij om een tandarts te kiezen

Men is er vaak niet van op de hoogte dat men in Nederland vrij is om zijn eigen tandarts te kiezen. Wij benadrukken daarom vaak dat men voor de tandartspraktijk moet kiezen die het meeste te bieden heeft en waar met zich het prettigst bij voelt. 

De Gebitskliniek 

Bij De Gebitskliniek nemen we de tijd voor onze clienten. Er wordt goed onderzocht op welke manier wij de beste zorg kunnen geven en wij leggen in begrijpelijke taal uit wat we (gaan) doen. Het voordeel van De Gebitskliniek is dat wij buiten de reguliere mondzorg alle specialismen in huis hebben om de best mogelijke behandeling te geven die past bij een gebitssituatie. In onze moderne praktijk krijgt u daarom altijd de best mogelijke zorg. Goede communicatie is volgens ons de basis voor een vertrouwensrelatie en daarom werken we alleen met zeer bekwame Nederlands sprekende en in Nederland opgeleide specialisten.

Zorgeloos overstappen

Wij begrijpen dat het overstappen een bezwaarlijk gevoel kan geven wanneer u lange tijd patiënt bent geweest bij een tandarts. Daarom nemen wij dit geheel uit handen met onze zorgeloze overstapservice. Wij regelen de gehele overstap, u hoeft zelf niets meer te doen.

Best beoordeelde tandartspraktijk

Onze servicegerichte aanpak heeft erin geresulteerd dat we door onze patiënten op Zorgkaart Nederland worden gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10. Tevens zijn we verkozen tot onderneming van het jaar Alblasserwaard in de categorie Starter.

Gratis elektrische tandenborstel

Wanneer u nu overstapt naar De Gebitskliniek als uw tandartspraktijk krijgt u van ons een Oral-B elektrische tandenborstel als welkomstcadeau! Inschrijven kan via degebitskliniek.nl/actie of via telefoonnummer 0184 - 63 69 64.

Met vriendelijke groet,

Britt Hageraats

De Gebitskliniek 

Kerkbuurt 126 Sliedrecht - 0184 - 63 69 64 - degebitskliniek.nl

Comment

Problemen met uw kunstgebit of klikgebit?

Comment

Problemen met uw kunstgebit of klikgebit?

Wist u dat een goede mondzorg en een goed kauwvermogen bepalend zijn voor een goede gezondheid? Maag- en darmklachten, hoofdpijn en sociale afzondering zien wij vaak als gevolg van een niet goed passende gebitsprothese. 

Door pijnlijke plekjes in de mond of een prothese die te los zit eet men niet meer gevarieerd. Het eten wordt te ver doorgekookt zodat het kauwen tot een minimum beperkt

wordt. Dit heeft direct gevolg voor de maag en darmen. Ook krijgen wij schrijnende verhalen van klanten die niet meer buiten de deur durven te eten omdat zij zich schamen omdat zij niet goed kunnen eten.

Hoe komt het dan zo ver? 

Vaak is men gewend geraakt aan de ongemakken van hun prothese. Zij hebben zich aangepast aan de beperkingen. Vaak laat men het stukje biefstuk liggen en zeggen zij dat ze er toch niet zo van houden. Anderen hebben weer van hun tandarts te horen gekregen dat zij er maar aan moeten wennen. Dat betekent dat men bijvoorbeeld met een losse prothese zit, dat er voedsel onder komt of dat ze niet goed kunnen kauwen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij kennen deze klachten. Doordat wij zeer ervaren zijn met het aanmeten van prothesen en deze in eigen huis vervaardigen, kunnen wij direct op uw klachten en wensen inspelen. Tevens bieden wij een gratis prothese controle, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen het juiste advies krijgt en op weg geholpen kan worden naar een goedpassende prothese. Wij horen vaak “Ik ben toch veel te oud voor een nieuw kunstgebit”, of “is daar nog wat aan te doen op mijn leeftijd?”. Wij vinden dat je nooit te oud bent om hier wat aan te laten doen, vaak is de oplossing dichtbij en je hebt er iedere dag plezier van!

Helaas zien we in deze regio veel mensen die een kunstgebit hebben van 15 jaar of ouder. De financiële drempel om een nieuwe prothese aan te laten meten is groot. Men is vaak niet op de hoogte dat een kunstgebit (of klikgebit) bijna volledig vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering. Dus u hebt geen aanvullende tandartsverzekering nodig. Als klanten horen wat ze uiteindelijk zelf moeten betalen voor een nieuwe prothese valt het hen altijd erg mee.

De Gebitskliniek

De Gebitskliniek in Sliedrecht is in het afgelopen jaar fors uitgebreid. Daardoor is nu naast het aanmeten van gebitsprothesen werkelijk alles mogelijk op het gebied van mondzorg en tandheelkundige behandelingen. U kunt dus ook terecht voor uw reguliere mondzorg, mondhygienist, implantaten en cosmetische tandheelkunde. Bij De Gebitskliniek werken ervaren specialisten die in Nederland zijn opgeleid en Nederlands spreken.

Onze servicegerichte aanpak heeft tot resultaat gehad dat De Gebitskliniek door haar patiënten op Zorgkaart Nederland gewaardeerd wordt met een 9,5 op een schaal van 10 en we ook nog verkozen zijn tot onderneming van het jaar Alblasserwaard categorie Starter.

Met vriendelijke groet,

Britt Hageraats 

De Gebitskliniek

Comment