Hero sfeerafbeelding vieze smaak in de mond

Bittere of vieze smaak in uw mond

Voorkom een onaangename smaak. Tips tegen een vieze smaak in de mond

Scroll verder

Een bittere of vieze smaak in de mond

Een bittere of vieze smaak in de mond is een veelvoorkomend probleem dat door veel mensen als onplezierig wordt ervaren. De onaangename smaak, zoals een metaalachtige of bittere smaak, kan komen door een ophoping van bacteriën in uw mond. Deze bacteriën vergroten de kans op gaatjes en ontstekingen. Er zijn verschillende oorzaken voor een bittere of vieze smaak in uw mond. Wij leggen de oorzaken en wat u hiertegen kunt doen graag aan u uit.

Wij nemen weer nieuwe patiënten aan!

Erg veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk. Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Zorgeloze overstapservice
Heeft u al een tandarts en wilt u overstappen naar De Gebitskliniek? Wij nemen de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts, u hoeft zelf niets te doen.

Ook op de zaterdag geopend
Onze tandartspraktijk is ook op zaterdag geopend voor de reguliere mondzorg, makkelijk als u doordeweeks niet kan in verband met werk.

Oorzaken van een bittere of vieze smaak in de mond

Er zijn verschillende oorzaken voor een bittere of vieze smaak in de mond. Om de smaak weg te krijgen is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken beschreven.

Slechte mondhygiëne

De meest voorkomende oorzaak voor een bittere of vieze smaak in de mond is een slechte mondhygiëne. Dagelijks komen er via verschillende wegen bacteriën terecht in uw mond. Denk aan wat u eet en drinkt, maar ook de lucht die u inademt of de bacteriën op uw handen. Door tweedagelijks goed uw tanden te poetsen, te flossen en uw tong schoon te maken verwijderd u deze bacteriën. Als u dit niet doet kunnen de bacteriën zich gaan ophopen in uw mond. Deze bacteriën veroorzaken een onaangename geur en smaak in uw mond.

Tandvleesontsteking

Tandplak is een kleverige laag van bacteriën en voedselresten die zich dagelijks op de tanden en kiezen vormt. Als de tandplak op uw tanden niet voldoende wordt verwijderd door het poetsen en flossen kunnen de bacteriën zich gaan vermenigvuldigen. Het lichaam reageert op deze bacteriën door een ontsteking te veroorzaken om deze bacteriën te bestrijden. Ook hierbij zorgen de bacteriën voor de bittere of vieze smaak in uw mond.

Een droge mond

Speeksel speelt een belangrijke rol bij het schoonmaken van de mond en het verwijderen van bacteriën. Als er te weinig speeksel in uw mond aanwezig is, hebben bacteriën meer ruimte om zich te verspreiden. Ook verhoogt het gebrek aan speeksel op tandvleesaandoeningen of tandbederf.

Hormonale veranderingen

Vrouwen die zwanger zijn of in de menopauze zitten kunnen vaker last krijgen van een bittere of vieze smaak in de mond. Door de toename van oestrogeenproductie kan een verandering in de smaakbeleving ontstaan.

Na het trekken van een (verstands)kies

Het kan voorkomen dat u een vieze smaak in de mond heeft na het trekken van een (verstands)kies. Bij het trekken van de kies ontstaat een wond die genezen moet worden. Als deze wond nog niet goed genezen is kunnen er voedselresten in achterblijven. Deze voedselresten kunnen op den duur zorgen voor een vieze smaak in uw mond.

Wat kunt u doen tegen een vieze smaak in de mond?

Een bittere of vieze smaak in de mond is beter om te voorkomen dan om te genezen. Aangezien de vieze smaak in de meeste gevallen ontstaat door achtergebleven bacteriën, is het van belang om deze bacteriën zoveel mogelijk te verwijderen. Onderstaande maatregelen kunnen u hierbij helpen.

Een goede mondhygiëne

Zorg dagelijks voor een goede reiniging van uw gebit door uw tanden te poetsen, te flossen en uw tong schoon te maken. Daarnaast adviseren wij om tweemaal per jaar op controle te gaan bij uw tandarts en een afspraak te maken bij de mondhygiënist voor een grondige behandeling.

Poets uw tong

Als uw tong niet goed schoongemaakt worden, blijven er bacteriën achter in uw gebit. Het poetsen van uw tong met uw tandenborstel zorgt niet voor een voldoende reiniging van de tong. Maar maak gebruik van een tongschraper. Hiermee verwijdert u alle bacteriën van de tong, zelfs de bacteriën op het achterste gedeelte.

Drink voldoende water

Om te voorkomen dat uw mond droog wordt is het belangrijk om deze vochtig te houden. Kies wat vaker voor water in plaats van voor frisdrank of vruchtensap. In deze drankjes zitten veel zuren en suikers die de tanden weer aantasten. Probeer de inname van deze dranken te beperken.

Gebruik mondspoeling

Mondspoeling kan helpen tegen een vieze smaak in de mond en zorgt voor een goede mondflora, omdat het bacteriën in de mond actief bestrijdt. Daarnaast zorgt mondspoeling voor een prettig en fris gevoel in de mond.

Welke behandeling helpt bij een vieze smaak?

Mochten u na een aantal weken nog een bittere of vieze smaak in uw mond ervaren, dan kan er mogelijk ook iets anders aan de hand zijn. Onze tandarts controleert graag voor u de status en gezondheid van uw gebit. Voor een diepe reiniging van het gebit kunt u terecht bij onze mondhygiënist in onze tandartsprakrijk in Sliedrecht.

Maak direct een afspraak

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een afspraak bij De Gebitskliniek te maken voor een behandeling tegen een bittere of vieze smaak in uw mond. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Kennismaking
Tijdens uw afspraak maakt u kennis met uw behandelaar, waarbij uw vragen en wensen worden besproken. De mogelijke behandeling, kosten en vergoeding van uw zorgverzekeraar worden besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
Indien u dat wenst wordt de besproken behandeling gestart. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts, en houden graag rekening met uw wensen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de behandeling is het van belang dat u uw gebit met regelmaat laat controleren. Dat kan bij ons, maar ook elders. U kies zelf of u zich bij ons wilt inschrijven voor uw periodieke controle.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Gelukkig ben ik hier bij De Gebitskliniek zo fijn geholpen dat ik weer met een gerust hart naar de tandarts kan, dankjulliewel!”

Ik zie er normaal altijd een beetje tegenop om naar de tandarts te gaan omdat ik in het verleden vaak nare ervaringen heb gehad. Gelukkig ben ik hier bij De Gebitskliniek zo fijn geholpen dat ik weer met een gerust hart naar de tandarts kan, dankjulliewel!

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Waarnemend Tandarts
Celeste Janssen
Tandarts Celeste Janssen is een breed georiënteerde tandarts. Eigenschappen die haar goed omschrijven zijn rust en professionaliteit. Zij werkt stapsgewijs en neemt de tijd om haar behandelingen in alle rust uit te voeren en toe te lichten. Ze heeft na haar studie tijdelijk geneeskunde gestudeerd maar mistte de algemene tandheelkunde en haar patiënten. Sindsdien is ze onderdeel van het team van De Gebitskliniek. Ze werkt ook als spoedtandarts waardoor ze ook veel ervaring heeft op gedaan met pijnklachten. Ze is een echte teamspeler. Cliënten zijn zeer op hun gemak bij tandarts Celeste en waarderen haar om haar deskundigheid en vriendelijkheid. Dat ze altijd goedlachs is maakt een bezoek aan haar ontspannen en aangenaam.Professioneel en een rustige uitstralingBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts
Maryam Hayat
Tandarts Maryam is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Maryam is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd voor haar cliënten. Ook vindt Maryam het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan.
teamlid
Tandarts
Sevde Yen
Tandarts Sevde Yen heeft gestudeerd in Amsterdam en is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Sevde is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd om alles goed uit te leggen voor haar cliënten. Ook vindt Sevde het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan. Na haar jeugd in Rotterdam te hebben doorgebracht woont Sevde nu samen met haar man in Gorinchem. Naast dat Sevde vloeiend Nederlands en Engels spreekt, spreekt zij ook Turks.Geeft cliënten met angst voor de tandarts weer vertrouwenBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Sanne van der Velde
Sanne is een zeer ervaren mondhygiënist. Ze is heel geduldig en kan goed uitleggen. Het is haar doel u te helpen bij het optimaal controleren en verzorgen van uw gebit. Ze kan u leren hoe u het beste voor uw gebit kan zorgen. Met een goede mondverzorging worden problemen voorkomen en dat voorkomt ingrijpendere behandelingen bij de tandarts. Ze reinigt tevens het gebit en voert indien nodig parodontale behandelingen uit, dit zorgt voor een goede mondgezondheid en een frisse adem. Haar cliënten vinden het prettig dat zij systematisch te werk gaat, een duidelijke uitleg geeft van haar behandelingen en dat ze altijd vrolijk gestemd is. Ze wordt omschreven als geduldig, vrolijk, secuur, professioneel en erg empathisch. Geeft u duidelijke instructies hoe u uw gebit moet verzorgenAltijd vrolijk en gaat secuur te werk
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Ken Ashrafi
Ken werkt al meer dan 5 jaar bij De Gebitskliniek, en is al bijna 20 jaar werkzaam in de mondzorg. Als zeer ervaren mondhygiënist helpt hij zijn cliënten problemen in de mond te voorkomen en het gebit in topconditie te houden. Dit doet hij door goede en duidelijke uitleg hoe u het beste voor uw gebit kunt zorgen. Ken wordt door zijn cliënten omschreven als vriendelijk, eerlijk en rechtdoorzee. Hij reinigt het gebit grondig en pijnloos. Zijn er gezondheidsklachten die behandeld moeten worden dan bent u, met zijn jarenlange ervaring, in zeer goede handen. Ken is tevens zeer ervaren met parodontale behandelingen zoals de behandeling van parodontitis.
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Wissal Saâdi
Wissal is een BIG geregistreerde mondhygiënist. Voor Wissal is het de grootste uitdaging om de mondgezondheid van haar cliënten te verbeteren of stabiel te krijgen. Met een goede mondgezondheid kunnen kostbare en complexere behandelingen in de toekomst worden voorkomen worden. Wissal vindt het erg belangrijk om een band op te bouwen met haar cliënten. Ze heeft vooral goed met mensen die angst hebben voor de tandarts. Voor deze cliënten neemt ze extra de tijd. Wissal is tevens gespecialiseerd in complexe tandvleeshandelingen zoals parodontitis.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual