Wat is rebasing?

Rebasing betekent passend maken. Een kunstgebit blijft niet altijd goed in uw mond liggen. Een slecht zittend kunstgebit kan verschillende klachten geven, zoals: pijnlijke plekjes in uw mond, moeite met kauwen en moeite met praten. Heeft u deze klachten? Dan is uw kunstgebit aan een onderhoudsbeurt toe. Dit noemen we rebasing prothese. Wij rebasen (opvullen) dan uw kunstgebit. Na een rebasing past uw kunstgebit weer perfect en zouden alle klachten moeten verdwijnen.

Waarom is het rebasen van uw kunstgebit noodzakelijk?

Doordat de kaken geleidelijk slinken gaat uw kunstgebit losser zitten. Hierdoor gaat u zich aanpassen aan een niet goed passende gebitsprothese. Dit kan leiden tot problemen en klachten waarbij u aanvankelijk niet zult denken dat deze worden veroorzaakt door uw prothese. Een rebasing zorgt dat uw prothese weer goed op uw kaak past.

Voorbeeld Rebasen kunstgebit

Rebasen bij De Gebitskliniek

 • Prothese dezelfde dag retour
 • Gebruik van beste technieken voor een optimale pasvorm
 • Zeer ervaren prothese specialisten
 • Prothese wordt schoongemaakt en gepolijst
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Laagste kosten, maximale vergoeding, zorgverzekering
 • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Wanneer uw kunstgebit laten rebasen?

Er zijn een aantal klachten die kunnen wijzen op een loszittend kunstgebit.

 • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
 • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
 • Uw gezicht is iets ingevallen
 • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen zijn geïrriteerd
 • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
 • U heeft soms nekklachten Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage
 • U gebruikt wel eens kleefpasta’s

Herkent u zichzelf in een van de bovenstaande situaties dan kunt u langskomen voor een gratis prothese controle. Wij beoordelen dan uw prothese en kunnen bepalen of het nodig is om uw kunstgebit te rebasen.

Gratis prothesecontrole van De Gebitskliniek

Heeft u interesse in onze gratis prothese controle of wilt u meer weten over het opnieuw passend maken van uw prothese door een rebasing? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvende afspraak, wij helpen u graag verder.

3 redenen om te kiezen voor een gratis prothese controle:

 • U weet direct of uw prothese nog goed past of dat er rebasing nodig is.
 • Er is geen wachtlijst, dus u wordt direct geholpen
 • Blijkt dat er een rebasing nodig is dan wordt u direct geholpen en kunt u de prothese dezelfde dag weer meenemen naar huis

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een afspraak te maken voor een prothese rebasing bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Beoordeling
Voor het opnieuw passend maken van uw gebitsprothese komt u bij ons langs in de praktijk. De pasvorm van de prothese wordt bekeken en er worden afdrukken gemaakt van uw mond.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Passend maken
Uw gebitsprothese wordt met behulp van de afdrukken aangepast om deze weer goed passend te maken. Dit kan soms terwijl u wacht, en als het iets meer werk is kunt u de prothese na een aantal uur weer bij ons ophalen.  Wij maken de prothese tevens schoon en de prothese wordt gepolijst. Na de rebasing past uw kunstgebit weer goed op de kaak.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de rebsing van uw gebitsprothese is het van essentieel belang dat u om de anderhalf jaar terugkomt voor een prothesecontrole. Doordat uw kaak in de loop der tijd kan slinken, zorgen we ervoor dat uw gebitsprothese altijd een optimale pasvorm behoudt.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Zonder de deskundigheid van zijn collega’s te kort te doen: Voortreffelijk. Beter is haast niet mogelijk.”

Hoewel ik geen tandtechnische achtergrond heb kan ik wel het ervaren resultaat beoordelen van het rebasen van mijn gebitsprothese door de tandprotheticus van De Gebitskliniek. Zonder de deskundigheid van zijn collega’s te kort te doen: Voortreffelijk. Beter is haast niet mogelijk.

Kosten van een rebasing

Rebasing van een volledig kunstgebit boven of onder kost ongeveer € 252,34. De meeste verzekeringen vergoeden daar 90% van, uw eigen bijdrage is dan € 25,23. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten. Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

Rebasing van een gedeeltelijke prothese (frameprothese of kunsthars plaatje) kost €0 tot € 220,59. afhankelijk van of u een aanvullende verzekering heeft. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten. Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

Wij kijken graag mee naar de dekking van uw verzekering. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Hoe vaak moet ik mijn prothese rebasen?

U dient uw kunstgebit ieder jaar te laten controleren. Wij doen deze controle gratis voor u met onze gratis gebitsprothese controle.

Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm (rebasing) nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour. Tijdens een rebasing voeren wij direct een onderhoudsbeurt uit, wij reinigen de prothese en polijsten hem zodat deze vervolgens weer als nieuw is!

Rebasing gebitsprothese

Richtprijs eigen bijdrage
Rebasen - Gedeeltelijke prothese (frame of kunsthars plaatje)
€ 0 tot € 220,59 (afhankelijk van uw verzekering)
Rebasen - Kunstgebit boven of onder
€ 0 tot € 25,23 (afhankelijk van uw verzekering)

Gebitsprothese behandelingen bij De Gebitskliniek

De Gebitskliniek is gespecialiseerd in gebitsprotheses. Een gebitsprothese kan bij ons opnieuw passend gemaakt worden met een rebasing, en tevens is het mogelijk om een gebitsprothese te laten repareren. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende gebitsprothesen behandelingen.

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

Wanneer een prothese los begint te zitten, is het mogelijk de prothese te rebasen, ofwel aan te passen. Dit betekent dat aan de binnenzijde van de prothese een nieuwe ”voering” wordt aangebracht, hierdoor sluit de gebitsprothese weer goed aan op de kaak.

Doordat de kaken geleidelijk slinken komen de ongemakken van een niet (goed) passende prothese ook geleidelijk. Klachten vallen vaak niet direct op, ondertussen slinken uw kaken wel. Bij controle zorgen we dat de prothese goed blijft passen, hiermee voorkomt u problemen.

Wij adviseren om minimaal 1 keer per jaar uw prothese te laten controleren.
Als u 1 van onderstaande klachten heeft adviseren wij u om direct een afspraak te maken voor een gratis prothesecontrole, het kan zijn dat uw prothese een rebasing nodig heeft.

 • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
 • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
 • Uw gezicht is iets ingevallen
 • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen zijn geïrriteerd
 • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
 • U heeft soms nekklachten
 • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage
 • U gebruikt wel eens kleefpasta’s

Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm (rebasing) nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour. Tijdens een rebasing voeren wij direct een onderhoudsbeurt uit, wij reinigen de prothese en polijsten hem zodat deze weer als nieuw is!

Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm (rebasing) nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour. Tijdens een rebasing voeren wij direct een onderhoudsbeurt uit, wij reinigen de prothese en polijsten hem zodat deze weer als nieuw is!

Dat is geen probleem. U kunt gewoon bij ons terecht voor een rebasing of reparatie wanneer de prothese ergens anders is gemaakt.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2