Hero sfeerafbeelding composiet facings

Composiet facings

Om uw gebit te corrigeren. De voor- en nadelen van composiet facings

Scroll verder

Composiet facing laten plaatsen

Composiet facings worden op de tanden geplaatst om spleetjes, scheve tanden, verkleurde tanden en afgebroken hoekjes van tanden en kiezen te herstellen. De facing draagt bij aan een gezonde en natuurlijke uitstraling van het hele gebit.

De behandeling wordt uitgevoerd door onze tandarts in Sliedrecht en kan op afspraak worden uitgevoerd.

Tijdens het plaatsen van de composiet facings zorgt de tandarts ervoor dat er weinig tot niet geslepen wordt aan de tanden, zodat er geen tandweefsel verloren gaat.

In één behandeling worden de facings van composiet geplaatst en kunt u genieten van een stralende lach. De composiet schildjes worden op de tanden geplakt waardoor beschadigingen, verkleuringen en scheve tanden worden gecorrigeerd.

Composiet Facings Bij De Gebitskliniek

Het plaatsen van composiet facings doen wij er niet even bij. Onze cosmetisch tandartsen zijn zeer ervaren met het plaatsen van composiet facings. Hiermee behalen wij de beste resultaten.

 • Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van composiet facings
 • Wij werken met zeer ervaren cosmetisch tandartsen
 • Samen bepalen wij de kleur, vorm en stand van de tanden
 • Gebruik van een digitale mondscanner voor optimale kleur en pasvorm
 • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Voor- en nadelen van composiet facings

Facings van composiet hebben een aantal voordelen:

 • Eenvoudig te repareren bij beschadiging
 • Bij het plaatsen wordt weinig tot niet geslepen aan de eigen tanden
 • Composiet facings zijn relatief goedkoop t.o.v. porseleinen facings
 • Facings van composiet worden door de tandarts in één behandeling geplaatst
 • De behandeling wordt vanuit een aanvullende tandartsverzekering vaak vergoed

Enkele nadelen van composiet facings zijn:

 • dat ze een kortere levensduur hebben.
 • Na verloop van tijd wat verkleuren, in tegenstelling tot porselein facings die veel langer meegaan.

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Onze tandartskliniek in Sliedrecht neemt nieuwe patiënten aan. Veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk.

Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een intakegesprek voor composiet facings bij De Gebitskliniek. Wij streven we ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intake met kennismaking
Wij vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Daarom heeft u bij ons altijd één vaste behandelaar. We zorgen dat u een behandelaar heeft die bij u past en waar u een klik mee heeft. Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met uw nieuwe tandarts, en worden uw wensen en eventuele vragen besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
De behandeling wordt gestart waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de behandeling is het van belang dat u goed voor uw gebit blijft zorgen. Als er vragen zijn waar u mee zit, aarsel dan niet om contact op te nemen.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Marloes
Google
“Wat een fijne praktijk, inmiddels al voor een aantal (verschillende) behandelingen hier geweest, en elke keer onwijs kundig en fijn geholpen.”

Wat een fijne praktijk, inmiddels al voor een aantal (verschillende) behandelingen hier geweest, en elke keer onwijs kundig en fijn geholpen. Het resultaat is prachtig, oa stukje composiet op voortand die afgebroken is. Aanrader!

Composiet facings kosten

Voorafgaand aan de behandeling van het plaatsen van composiet facings plannen we eerst een intakegesprek met een cosmetische tandarts in. Tijdens deze afspraak wordt er een behandelplan opgesteld en foto’s van het gebit gemaakt. De kosten voor deze intake en het maken van foto’s wordt vaak vergoed door uw verzekeraar als u een aanvullende tandartsverzekering heeft.

De kosten van een intakegesprek bedragen € 53,50 tot € 126,72, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan en de aard van de behandeling. Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor foto’s zijn afhankelijk van de hoeveelheid € 39,42 tot € 123,90.

Tijdens het intakegesprek wordt er ook een keuze gemaakt tussen facings of non-prep-facing van porselein of composiet.

Composiet facing

Richtprijs
Composiet facing (afhankelijk van benodigde aanpassing)
€ 84,48 tot € 197,12 per tand
Composiet Non-prep facing (afhankelijk van benodigde aanpassing)
€ 84,48 tot € 197,12 per tand

Esthetische behandelingen bij De Gebitskliniek

Er zijn verschillende esthetische behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welk behandelplan past bij uw wensen en situatie past. Enkele veelvoorkomende esthetische behandelingen zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze esthetisch tandartsen

Fantastisch! U overweegt een afspraak te maken bij de De Gebitskliniek. Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze esthetisch tandartsen die graag met u kennis willen maken.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Tandarts
Carlijn Oosterbaan
Tandarts Carlijn is naast de algemene tandheelkunde gespecialiseerd in onder meer restauratieve tandheelkunde. Ze heeft hiervoor het toonaangevende Gaaf.care programma gevolgd wat naadloos aansluit bij de werkwijze van De Gebitskliniek. Hoogwaardige tandheelkunde afgestemd op de behoefte van de cliënt. Carlijn staat bekend om haar persoonlijke aandacht en heldere communicatie. Ze werkt altijd vanuit een plan op duurzame wijze met als doel een mooi en vitaal gebit. Carlijn wordt omschreven als rustig, nauwkeurig en zeer vriendelijk. Heeft u wensen, wilt u een eerlijk advies, en bent u geholpen met een duurzame en goede oplossing, dan bent u bij Carlijn in zeer goede handen!
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.

Veelgestelde vragen

Meestal worden er 6 tot 10 facings per kaak geplaatst. Dit is afhankelijk van hoeveel tanden er zichtbaar zijn. Vaak worden in de onderkaak niet meer dan 8 facings geplaatst, omdat de naastliggende tanden minder zichtbaar zijn als je lacht.

De richtprijs voor composiet facings is €84,48 tot €197,12 per tand, dit is afhankelijk van de benodigde aanpassing. Deze prijs geldt voor zowel facings als non-prep- facings. De kosten voor composiet facings liggen aanzienlijk lager dan voor porseleinen facings.

Facings van composiet gaan 4 tot 8 jaar mee. Na verloop van tijd zal het composiet wat gaan verkleuren. Afgesleten of afgebroken facings kunnen eenvoudig worden gerepareerd of vervangen zonder dat de tand wordt beschadigd.

Composiet facings zijn goedkoper dan porseleinen facings. Ook zijn ze eenvoudiger te herstellen bij beschadigingen. Daarnaast worden deze facings binnen één behandeling geplaatst en gaat weinig tot geen tandweefsel verloren.

Bij het bleken van uw tanden worden facings niet witter gemaakt. Dit komt omdat de kleur van een composiet facing van tevoren is bepaald. U kunt de afwijkende kleur van de facing wel laten bewerken door de tandarts.

Het laten plaatsen van composiet facings is een doorgaans eenvoudige en pijnloze behandeling. De tandarts slijpt maar weinig tot geen tandweefsel weg.

Het laten plaatsen van composiet facings wordt vaak met een aanvullende tandartsverzekering vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en aanvullend pakket. Vaak wordt hier een percentage van de totale kosten vergoed.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual