Hero sfeerafbeelding porselein facings

Porselein facings

Voor een mooi gebit. De voor- en nadelen van porselein facings

Scroll verder

Porselein facing laten plaatsen

Porselein facings zijn dunne schildjes die aan de voorkant van uw tanden geplaatst worden om bijvoorbeeld spleetjes, scheve tanden, verkleurde tanden en afgebroken hoekjes te corrigeren.

De facing zorgt voor een natuurlijk en gezonde uitstraling van het hele gebit. Deze behandeling wordt uitgevoerd door onze tandarts bij De Gebitskliniek.

In tegenstelling tot een composiet facing worden porseleinen facings eerst door een tandtechnicus op maat gemaakt, voordat ze op het gebit worden geplaatst. De tandarts voorkomt tijdens het plaatsen van een porseleinen facing dat er veel tandweefsel verloren gaat.

De porseleinen facings worden door de cosmetisch tandarts geplaatst, daarna kunt u weer genieten van een stralende lach. De porselein schildjes, die een zeer natuurlijke uitstraling hebben, worden op de tanden geplakt om beschadigingen, verkleurde tanden en scheve tanden te maskeren. Bovendien kan een facing de spleetjes tussen uw tanden opvullen.

Porselein Facings Bij De Gebitskliniek

Het plaatsen van porselein facings doen wij er niet even bij. Onze cosmetisch tandartsen zijn zeer ervaren met het plaatsen van porselein facings. Hiermee behalen wij de beste resultaten.

  • Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van porselein facings
  • Wij werken met zeer ervaren cosmetisch tandartsen
  • Samen bepalen wij de kleur, vorm en stand van de tanden
  • Gebruik van een digitale mondscanner voor optimale kleur en pasvorm
  • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht
  • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Voor- en nadelen van porselein facings

Een porselein facing kent een aantal voordelen. Zo heeft het de eigenschap om niet te verkleuren en kan er geen aanslag van koffie, thee, rook of vlekken op de facing hechten. Hierdoor geeft de facing een prachtige natuurlijke en gezonde uitstraling van uw gebit.

Het oogt ook natuurlijk doordat de elementen zoals transparantie van de eigen tanden door een tandtechnicus zijn nagebootst.

Daarnaast kan een porseleinen facing snel en gemakkelijk worden geplaatst en gaan ze over het algemeen langer mee dan een composiet facing. Het is daarom een duurzamere facing dan een composiet facing. De kosten liggen wel hoger dan bij een composiet facing.

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Onze tandartspraktijk in Sliedrecht neemt nieuwe patiënten aan. Veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk.

Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Situatie voor een porselein facing

Situatie na een porselein facing

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt porseleinen facings bij onze kliniek. Bij De Gebitskliniek streven we ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intake met kennismaking
Wij vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Daarom heeft u bij ons altijd één vaste behandelaar. We zorgen dat u een behandelaar heeft die bij u past en waar u een klik mee heeft. Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met uw nieuwe tandarts, en worden uw wensen en eventuele vragen besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
De behandeling wordt gestart waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de behandeling is het van belang dat u goed voor uw gebit blijft zorgen. Als er vragen zijn waar u mee zit, aarsel dan niet om contact op te nemen.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Google
“Behandelingen zijn achter de rug, en kan zeggen dat mijn behandelaar een vakvrouw is!”

Afspraken worden goed nagekomen en de planning is ook goed. Goede communicatie en er wordt duidelijk uitgelegd wat er gaat gebeuren. Behandelingen zijn achter de rug, en kan zeggen dat mijn behandelaar een vakvrouw is!

Porselein facings kosten

Voordat de behandeling van het plaatsen van porselein facings wordt gestart, plannen we eerst een intakegesprek in met een cosmetische tandarts. In dit gesprek wordt er een behandelplan met u opgesteld en foto’s van uw gebit gemaakt.

De kosten van een intakegesprek bedragen € 53,50 tot € 126,72, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan en de aard van de behandeling. Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor foto’s zijn afhankelijk van de hoeveelheid € 39,42 tot € 123,90.


De kosten van deze afspraak en de foto’s worden meestal door uw verzekeraar vergoed als u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Hieronder vindt u de richtprijs per tand voor de porselein facings.

Porseleinen facings

Richtprijs
Porseleinen facing
€ 785,96 per tand
Porselein Non-prep facing
€ 785,96 per tand

Vergelijkbare esthetische behandelingen bij De Gebitskliniek

Er zijn verschillende esthetische behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling bij uw wensen en situatie past. Enkele vergelijkbare esthetische behandelingen bij De Gebitskliniek zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al meer dan 15 jaar als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies. Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft. Behandelingen bij Andreas verlopen daarom ontspannen, veelgehoord is dat patiënten aangeven dat de behandelingen erg is meegevallen. Andreas zijn doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling pas geslaagd.

Veelgestelde vragen

Meestal worden er 6 tot 10 facings per kaak geplaatst. Dit is afhankelijk van hoeveel tanden er zichtbaar zijn. Vaak worden in de onderkaak niet meer dan 8 facings geplaatst, omdat de naastliggende tanden minder zichtbaar zijn als je lacht.

De richtprijs van een porseleinen facing is bij de Gebitskliniek €785,96 (2024). Het is ook mogelijk om een porselein non-prep-facing te laten plaatsen. Voor deze behandeling betaalt u dezelfde richtprijs.

Het plaatsen van een porselein facing wordt in de veel gevallen door een verzekeraar vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Vanuit de basisverzekering wordt deze behandeling niet vergoed voor volwassenen. 

De hoogte van de vergoeding hangt af van de verzekeraar en aanvullend pakket. Vaak wordt er een bepaald percentage van de kosten vergoed, tot een maximumbedrag per jaar. Het kan daarom voorkomen dat verzekeraars de kosten voor porseleinen facings niet volledig vergoeden, maar bijvoorbeeld voor 75%.

Een porseleinen facing gaat tot wel 15 jaar mee en is daardoor een stuk duurzamer dan een composiet facing. Een composiet facing gaat namelijk 4 tot 8 jaar mee. Bovendien slijten en verkleuren composiet facings sneller dan porseleinen facings.

Composiet facings zijn vaak relatief goedkoop en kunnen zeer snel (binnen een dag) op uw tanden worden geplaatst. De nadelen van een composiet facing zijn dat ze sneller verkleuren en minder lang meegaan dan een porseleinen facing.

Een porselein facing heeft een natuurlijkere uitstraling dan een composiet facing en gaan daarnaast langer mee. Bovendien is een porselein facing minder gevoelig voor verkleuringen dan een composiet facing. Echter zijn porselein facings bij aanschaf duurder dan composiet facings.

Een porselein facing heeft een natuurlijkere uitstraling dan een composiet facing en gaan daarnaast langer mee. Bovendien is een porselein facing niet gevoelig voor verkleuringen, dat is wel het geval bij een composiet facing. Daardoor behoudt u een natuurlijke en gezonde uitstraling van uw gebit.

In principe doet het plaatsen van een porselein facing geen pijn. Dit komt doordat de facing van tevoren op maat is gemaakt door een tandtechnicus. Daarnaast komt de tandarts bij het slijpen van het glazuur minder diep dan bij bijvoorbeeld het boren van een tand. Echter is het wel eens nodig om eerst een reparatie aan een tand te laten uitvoeren. Bij deze behandeling krijgt u een verdoving van de tandarts.

Het is niet nodig om een porselein facing te bleken. Dit komt doordat de facing goed bestand is tegen aanslag van koffie, thee, rook of andere vlekken. Hierdoor ontstaan er geen verkleuringen op de facing. Op deze manier blijft uw porseleinen facing voor een langere tijd goed en behoudt u uw natuurlijke en gezonde uitstraling.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual