Hero sfeerafbeelding all-on-4

All on 4

Een volledig vast, nieuw gebit op 4 implantaten

Scroll verder

Wat is all on 4?

Hét niet uitneembare kunstgebit op implantaten

Een all-on-4 is een niet uitneembaar kunstgebit op implantaten. Deze gebitsprothese wordt met 4 implantaten vastgemaakt in uw mond. All On 4 geeft u het gevoel van uw eigen tanden. Zo kunt u zorgeloos lachen, praten en eten.

Voorbeeld all-on-4 tegen gebit aan

Maximale comfort en zekerheid

All On 4 houdt uw gehemelte vrij, dat zorgt voor maximaal smaakgevoel. Door de lage kunststof randen is de gebitsprothese zeer compact. Dit geeft deze gebitsprothese een zeer hoog comfort. Het is daarmee de gebitsprothese die het meest de natuurlijke situatie van uw gebit benadert.

De voordelen van All On 4

 • Esthetisch en functioneel de beste oplossing als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft
 • Doordat de prothese vast aan de kaak zit geen kleefpasta’s nodig
 • Doordat de kaken minder slinken zal uw gezicht minder invallen
 • Vrij gehemelte en zeer lage kunststof randen voor optimaal comfort en smaakbeleving
 • Door het slanke design in combinatie met een vaste constructie maximale comfort, zekerheid en smaakgevoel

Of All On 4 voor u een geschikte oplossing is, hangt onder andere af van de huidige situatie van uw gebit, uw wensen en uw budget. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Voor wie is All On 4 geschikt?

 • Iedereen die geen eigen tanden en kiezen (inclusief de wortels) meer heeft, maar wel het gevoel van het eigen gebit wil hebben.
 • Iedereen die aangetaste, niet meer te herstellen tanden heeft en liever geen kunstgebit of klikgebit wil.
 • Iedereen met ontbrekende tanden en kiezen of wanneer u aangetaste en niet meer te herstellen tanden heeft.


all-on-4 gebitsprothese

All-on-6

De All-on-6 prothese is een gebitsprothese op 6 implantaten. Dit is een alternatief voor de All-on-4. Dit kan ideaal zijn voor patiënten met beperkt kaakbot die toch een vaste oplossing zoeken. De zes implantaten zorgen dan voor meer stabiliteit en een betere verdeling van de belasting van de kaak. Bijkomend voordeel is dat door de 6 implantaten het slinken van de kaken nog meer wordt voorkomen. Voor mensen met voldoende kaakbot zijn 4 implantaten al ruim voldoende.

all-on-6 gebitsprothese

Het verschil met een klikgebit

Een All-on-4 biedt een permanente, niet-uitneembare oplossing met een natuurlijk uiterlijk en gevoel, geoptimaliseerd voor maximaal comfort en stabiliteit.

Een klikgebit is een meer flexibele, uitneembare optie, die gemakkelijk te onderhouden is en vaak vergoed wordt door de basis zorgverzekering,  dit is bij een All-on-4 prothese niet het geval.

Het kiezen van de juiste oplossing hangt af van uw specifieke behoeften, levensstijl en budget, waarbij elk type gebitsprothese zijn unieke eigenschappen heeft die bijdragen aan het verbeteren van uw levenskwaliteit en zelfvertrouwen.  

Een all-on-4 gebitsprothese heeft:

 • Maximale smaak en kauwvermogen
 • Maximale comfort en zekerheid
 • Benadert het meeste het gevoel van uw eigen tanden

All-on-4Klikgebit
Uitneembaarheid Niet uitneembaar, vaste constructieEenvoudig uitneembaar voor reiniging
GehemelteplaatGeen, meer smaak en comfortGeen, meer smaak en comfort
Kunststof randenMinimaal, minder irritatieGemiddeld, afhankelijk van pasvorm
StabiliteitZeer stabiel door vaste constructie op 4 implantatenStabiel, door bevestiging op 2 implantaten
ComfortMaximaal comfortComfortabel
KostenHoog, geen vergoeding vanuit basis zorgverzekeringVaak vergoed vanuit basis zorgverzekering
Doorlooptijdongeveer 6 maanden, afhankelijk van genezingsprocesongeveer 6-9 maanden, afhankelijk van genezingsproces
KauwvermogenSterk verbeterd, vergelijkbaar met eigen tandenVerbeterd, maar mogelijk minder dan All-on-4
EsthetiekNatuurlijk uiterlijkNatuurlijk uiterlijk

De All-on-4 gebitsprothese behandeling

Tijdens een intakegesprek all-on-4 bespreken we uw mogelijkheden van deze gebitsprothese, de voor- en nadelen, de behandeling en de bijbehorende kosten. U bepaalt zelf of u de vervolgstap zet. Als u besluit om een all-on-4 gebitsprothese te laten aanmeten, worden onderstaande stappen doorlopen om een perfect passend en natuurlijk gebit te realiseren. 

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Eigen tanden
Indien u nog eigen tanden heeft worden deze onder verdoving (zonder pijn) op veilige en deskundige wijze verwijderd. Er wordt direct een immediaatprothese (tijdelijk kunstgebit) geplaatst zodat u niet zonder tanden of kiezen naar huis gaat.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Genezen
Na het trekken van de tanden en kiezen moet de kaak eerst goed genezen. Bij vlot herstel kan er al na 3 maanden geïmplanteerd worden. Als er veel tanden en kiezen getrokken zijn, of de kaak minder snel heelt, wordt 3 tot 6 maanden aangehouden.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Plaatsen implantaten
Hierna kunnen de implantaten geplaatst worden. Dit is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep van ongeveer een half uur. Dit gebeurt onder verdoving. De behandeling wordt uitgevoerd door onze eigen tandarts-implantologen, geen doorverwijzing nodig dus.
Stap sfeerafbeelding
Stap 4
Vastgroeien implantaten
De implantaten moeten vervolgens goed vastgroeien in de kaak, u merkt hier weinig van. U kunt uw kunstgebit blijven dragen. Deze wordt aangepast met een zachte “vulling” zodat de implantaten niet worden belast. In de meest optimale situatie duurt het ingroeien ongeveer 6 weken. We houden 6 tot 12 weken aan, dit is onder meer afhankelijk van de status van het kaakbot, de type constructie en de soort behandeling.
Stap sfeerafbeelding
Stap 5
Plaatsing definitieve prothese
In de ingroei periode wordt de definitieve prothese vervaardigd, hiervoor vragen wij u enkele malen langs te komen om de prothese goed passend te maken. Als de implantaten goed zijn ingegroeid wordt de uiteindelijke all-on-4 prothese, geplaatst.
Stap sfeerafbeelding
Stap 6
Nazorg
Ook na de plaatsing van uw gebitsprothese is het van essentieel belang dat u iedere anderhalf jaar langs komt voor een prothese controle. Dit is van belang omdat uw kaak in de loop der tijd kan slinken. Hiermee zorgen we ervoor dat uw gebitsprothese altijd een optimale pasvorm behoudt. Tevens adviseren wij de implantaten met enige regelmaat te laten reinigen en controleren voor een lange levensduur.

Waarom een All-on-4 bij De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke zorg

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Angst begeleiding

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zeer ervaren gebitsprothese specialisten

U wordt bij ons geholpen door zeer ervaren prothese specialisten en implantologen.

icoon

Geen doorverwijzing nodig

U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

icoon

Moderne techniek

Wij maken gebruik van de beste en modernste technieken voor een optimale pasvorm van uw prothese.

icoon

Hoogwaardige materialen

Wij gebruiken uitsluitend zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

icoon

Hoge klantwaardering

Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nedderland
“Ik voel me gehoord, begrepen, kreeg alle uitleg, en wàt een geduld heeft iedereen! Ik weet nu: ik ga nóóit meer naar een ander!”

Wat een fantastische zorg! Ik ben m'n leven lang al doodsbang voor de tandarts. Zelfs nu ik al jaren een prothese heb. Mijn eigen wortels moesten vervangen worden door implantaten en ook dat heb ik steeds voor me uitgeschoven.Tòt ik las over De Gebitskliniek... Ik heb hen mijn hele verhaal gemaild en kreeg een afspraak met de implantoloog om eens te komen praten. Al met al één gesprek gehad en de volgende afspraak was meteen de behandeling! Ik voel me gehoord, begrepen, kreeg alle uitleg, en wàt een geduld heeft iedereen! Ik weet nu: ik ga nóóit meer naar een ander!

Kosten All-on-4

De kosten voor All On 4 zijn afhankelijk van de huidige staat van uw gebit. In onderstaande tabel vindt u een richtprijs. 

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek maken we een persoonlijk behandelvoorstel, inclusief een kostenoverzicht. In tegenstelling tot een kunstgebit of klikgebit, worden de kosten voor een all-on-4 of een all-on-6 niet gedekt door de zorgverzekering. Deze prothese is niet goedkoop. Daarom gaat de voorkeur van de meeste mensen uit naar een volledig uitneembaar kunstgebit  of een klikgebit op implantatenU bepaalt na deze intake zélf of u de vervolgstap zet.

Kosten intakegesprek All On 4

Heeft u boven of onder al een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden) dan is het intakegesprek gratis.

Heeft u in de betreffende kaak wel (enkele) eigen tanden dan kost een intakegesprek voor een all-on-4 € 78,06. Deze prijs is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten hiervan bedragen € 84,48.

Gratis Adviesgesprek All-On-4

Heeft u een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden meer) en overweegt u een all-on-4 of een klikgebit? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren over uw mogelijkheden.

Gratis prothesecontrole

Heeft u een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden meer) en past de prothese niet goed? Neem dan contact met ons op voor een Gratis prothese controle. Dit is geheel vrijblijvend. Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour.

All-on-4 kosten

Richtprijs
Intakegesprek Kunstgebit, Klikgebit of All-on-4 (bij geen eigen tanden)
€ 0,00
Intakegesprek (bij wel eigen tanden)
€ 53,50 tot € 78,06
All-on-4 (op bestaande implantaten) - afhankelijk van keuze materialen
€ 6.250 tot € 6.950 (per kaak)
All-on-4 (als er nog geïmplanteerd moet worden) - afhankelijk van keuze materialen
€ 9.500 tot € 12.000 (per kaak)
All-on-6 (op bestaande implantaten)
€ 9.250 tot € 12.000 (per kaak)
All-on-6 (als er nog geïmplanteerd moet worden)
€ 13.500 tot € 16.000 (per kaak)

Maak kennis met onze all-on-4 gebitsprothese specialisten

Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen bij het maken van een perfect zittend en ogende all-on-4 prothese. Maak hier kennis met onze all-on-4 specialisten.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

De levensduur van een All-on-4 prothese kan variëren, en wordt beïnvloed door de mondgezondheid, kwaliteit van de implantaten en zorgvuldig onderhoud. Met goed onderhoud kunnen de implantaten zelf meer dan 20 jaar meegaan en in sommige gevallen zelfs een leven lang. Onderdelen kunnen eerder aan vervanging toe zijn. Regelmatige controles bij de tandarts spelen een essentiële rol in het verlengen van de levensduur van de prothese.

All-on-4 gebitsprothesen hebben enkele nadelen, waaronder hoge initiële kosten, het risico en herstel van de implantologie ingreep, en de noodzaak van regelmatig onderhoud. Ze zijn niet voor iedereen geschikt, met name bij onvoldoende kaakbot, en de prothese kan aanpassingsproblemen zoals verandering in spraak en kauwcomfort met zich meebrengen. Bovendien kunnen de protheses in de loop der tijd reparaties vereisen.

De All-on-4 behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, wat betekent dat u tijdens de procedure geen pijn zult voelen. Na de behandeling, wanneer de verdoving uitwerkt, kan er wel enige napijn, ongemak of zwelling worden ervaren, wat normaal is bij dit soort chirurgische ingrepen. Dit is goed te onderdrukken met voorgeschreven pijnstillers. De mate van ongemak kan variëren van persoon tot persoon, maar het merendeel van de cliënten geeft aan dat de behandeling erg is meegevallen.

Een all-on-4 is een niet uitneembaar kunstgebit op implantaten. Deze gebitsprothese wordt met 4 (of soms 6) implantaten bevestigd in uw mond. Een all On 4 zit vast en geeft u het gevoel van uw eigen gebit. Het is de meest compact volledige prothese. Zo kunt u zorgeloos lachen, praten, en behoudt u maximale smaak in uw mond.

Een All-on-4 is geschikt voor iedereen die geen eigen tanden meer heeft, maar wel het gevoel van het eigen gebit met vaste tanden wil hebben. Maar ook voor iedereen die aangetaste, niet meer te herstellen, tanden heeft en liever geen normaal losliggend kunstgebit wil. Of een All-On-4 voor u een geschikte oplossing is hangt onder andere af van de huidige situatie van uw gebit, uw wensen en uw budget. Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek

Een all-on-4 is een niet uitneembare gebitsprothese. Deze prothese zit vastgeschroefd op een aantal implantaten en kan alleen door de behandelaar worden losgemaakt. Een regulier kunstgebit ligt los in de mond en is dus zelf uitneembaar. Een klikgebit zit ook vast op implantaten maar is wel zelf los te klikken en is dan uitneembaar.

Een all-on-4 heeft geen hoge kunststof randen en is daardoor zeer slank, en heeft geen gehemelteplaat. Een normaal kunstgebit heeft deze wel om vast te zuigen aan de kaak. Een klikgebit zit hier tussen in, maar heeft ook geen gehemelteplaat. Doordat een all-on-4 vast zit in de kaak en zeer slank is opgebouwd benadert deze prothese het meest het gevoel van uw eigen tanden. Het biedt daarmee het meeste comfort en zekerheid.

Het is een combinatie van factoren. 

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese en wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

Het is voor ons heel goed mogelijk om rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten. 

We zijn zeer ervaren met mensen met angst voor de tandarts. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. 

Alternatieven voor een All-on-4 gebitsprothese

Als er tanden of kiezen ontbreken, zijn er naast een all-on-4 gebitsprothese diverse andere behandelingen mogelijk. Bij De Gebitskliniek bieden we ze allemaal. Samen kijken we welke behandeling het beste bij uw situatie past. Enkele mogelijkheden zijn:

Visual
Visual

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2