Hero sfeerafbeelding angst-tandarts

Angst voor de tandarts

Bij ons bent u in de goede handen. Wij houden rekening met uw angst en u behoudt zelf de controle.

Scroll verder

Waar komt angst voor de tandarts vandaan?

Angst voor de tandarts is zeker niet ongewoon. Een kwart van de Nederlanders heeft last van angst voor de tandarts. Vaak is er angst voor de pijn. De angst ontstaat vaak door een onprettige ervaring of verhalen van andere mensen. De tandarts technieken zijn zo verbeterd door de jaren heen dat de behandelingen door goede verdoving vrijwel pijnloos zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat de angst er toch is. Daarom geven we bij De Gebitskliniek extra aandacht aan mensen die angst hebben voor de tandarts.

Hoe gaat De Gebitskliniek om met angst voor de tandarts?

Wij nemen de tijd voor u en maken goede afspraken. Tijdens een behandel consult bespreken we de mogelijkheden. Het belangrijkste vinden we dat u zich prettig voelt in de situatie. U heeft de touwtjes in handen en wij proberen u zo goed mogelijk door de behandeling heen te helpen. We beschikken over de modernste technieken. Deze technieken zijn door middel van verdoving vrijwel allemaal pijnloos. Wilt u de eerste stap zetten naar een mooi en gezond gebit? Neem dan contact op. Samen kijken we naar een behandelplan die bij u past.

Wat kunnen we u bieden bij extreme angst voor de tandarts

Soms is de angst voor de tandarts zo groot dat er paniek ontstaat. Bij De Gebitskliniek is het mogelijk om een kalmerend middel te krijgen voor de behandeling. Wij moeten dit wel van te voren weten. Door de premedicatie merkt u minder van de behandeling. U ervaart hierdoor minder spanning. We hopen hiermee uw tandarts bezoek aangenamer te maken.

Blijf niet met uw angst zitten

Het is belangrijk voor uw gezondheid om niet met uw angst te blijven zitten. Uw gebit heeft de nodige aandacht nodig. Als u uw gebit niet tijdig laat controleren kunnen de gevolgen groot zijn, waardoor u nog meer behandelingen nodig heeft. Zet dus de eerste stap naar een gezond en mooi gebit.

Waarom een behandeling bij De Gebitskliniek met angst voor de tandarts?

Onze specialisten werken geregeld met mensen die angst hebben voor de tandarts. Wij houden altijd rekening met uw angst. Dit doen we door:

  • Een rustige en ontspannen omgeving te creëren, waar u zich op uw gemak voelt
  • De wachttijden minimaal te houden, zodat u snel geholpen wordt
  • Naar u te luisteren en u te respecteren
  • De juiste verdoving te geven die bij u en de behandeling past, zodat deze vrijwel pijnloos verloopt
  • U goed in de gaten te houden tijdens een behandeling en bij twijfel direct de behandeling stop zetten
  • U altijd de controle heeft en kan aangeven wanneer u iets wel of niet wilt
  • De mogelijkheid te bieden voor een kalmerend middel

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een intakegesprek voor de angst tandarts bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intake met kennismaking
Wij vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Daarom heeft u bij ons altijd één vaste behandelaar. We zorgen dat u een behandelaar heeft die bij u past en waar u een klik mee heeft. Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met uw nieuwe tandarts, en worden uw wensen en eventuele vragen besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
De behandeling wordt gestart waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na plaatsing van uw kunstgebit is het van belang dat u iedere anderhalf jaar langskomt voor een prothesecontrole. Uw kaak slinkt namelijk en zo zorgen we dat uw kunstgebit een optimale pasvorm behoud.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Larissa
Google
“Ben super blij met deze kliniek , elke afspraak moet ik wel 3 kwartier voor rijden maar is het meer dan waard !!!!”

Ik ben al jaren lang doodsbang voor de tandarts ...

Na jaren een afspraak, lang schaamte, ben ik op internet gaan zoeken en kwam bij De Gebitskliniek uit !
Hen gebeld en alles uitgelegd aan de telefoon, ze waren zeer begripvol en ik kreeg een afspraak om alles te bekijken.
De tandarts zelf is onwijs lief en neemt echt de tijd voor je en voor je angst
Nu begonnen met een traject bij hen om mijn gebit op te knappen zodat ik weer durf te lachen

Ben super blij met deze kliniek , elke afspraak moet ik wel 3 kwartier voor rijden maar is het meer dan waard !!!!

Deze kliniek is echt aan te raden, aan iedereen en zeker de mensen met angst!!!

Relevante behandelingen bij De Gebitskliniek

Er zijn veel verschillende soorten behandelingen bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling bij u past. Enkele voorbeelden van behandelingen bij De Gebitskliniek zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten

Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd en geven graag gehoor aan persoonlijke wensen. Wij zorgen dat u een tandarts krijgt die bij u past. Onze tandartsen zijn ervaren in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts. Hier vindt u enkele van onze specialisten.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Waarnemend Tandarts
Celeste Janssen
Tandarts Celeste Janssen is een breed georiënteerde tandarts. Eigenschappen die haar goed omschrijven zijn rust en professionaliteit. Zij werkt stapsgewijs en neemt de tijd om haar behandelingen in alle rust uit te voeren en toe te lichten. Ze heeft na haar studie tijdelijk geneeskunde gestudeerd maar mistte de algemene tandheelkunde en haar patiënten. Sindsdien is ze onderdeel van het team van De Gebitskliniek. Ze werkt ook als spoedtandarts waardoor ze ook veel ervaring heeft op gedaan met pijnklachten. Ze is een echte teamspeler. Cliënten zijn zeer op hun gemak bij tandarts Celeste en waarderen haar om haar deskundigheid en vriendelijkheid. Dat ze altijd goedlachs is maakt een bezoek aan haar ontspannen en aangenaam.Professioneel en een rustige uitstralingBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts
Maryam Hayat
Tandarts Maryam is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Maryam is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd voor haar cliënten. Ook vindt Maryam het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan.
teamlid
Tandarts
Sevde Yen
Tandarts Sevde Yen heeft gestudeerd in Amsterdam en is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Sevde is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd om alles goed uit te leggen voor haar cliënten. Ook vindt Sevde het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan. Na haar jeugd in Rotterdam te hebben doorgebracht woont Sevde nu samen met haar man in Gorinchem. Naast dat Sevde vloeiend Nederlands en Engels spreekt, spreekt zij ook Turks.Geeft cliënten met angst voor de tandarts weer vertrouwenBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al meer dan 15 jaar als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies. Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft. Behandelingen bij Andreas verlopen daarom ontspannen, veelgehoord is dat patiënten aangeven dat de behandelingen erg is meegevallen. Andreas zijn doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling pas geslaagd.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual