Hero sfeerafbeelding plaatje-tanden

Tand plaatje

een gedeeltelijke gebitsprothese. De meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden

Scroll verder

Wat is een tand plaatje?

Gedeeltelijke vervanging van het gebit

Als u tanden of kiezen bent verloren, dan kunt u uw gebit compleet maken met een gedeeltelijke gebitsprothese. Een plaatje is een gedeeltelijke gebitsprothese. U zou het ook kunnen zien als een klein kunstgebit. Het plaatje is gemaakt van tandvlees gekleurde kunsthars. Daarom wordt een plaatje ook wel een kunstharsplaatje genoemd. In het kunsthars zitten de tanden of kiezen bevestigd. Het plaatje steunt op het gehemelte en op bestaande tanden en kiezen.

Waarom een kunsthars plaatje?

Een verloren tand of kies kan veel klachten geven. Kauwen en praten kan moeilijker worden. Daarnaast kan een gat in uw mond zelfs schaamte veroorzaken. Als u een volledig kunstgebit nog niet zit zitten dan is een kunstharsplaatje een uitkomst. Dit is een gedeeltelijke gebitsprothese, waarmee alleen de gaten worden opgevuld met een prothese. U kunt uw resterende tanden behouden.

Een plaatje wordt vastgezet aan de binnenkant van uw gebit (in het verhemelte) tegen uw huidige tanden aan. Bieden uw huidige tanden te weinig steun, dan wordt het plaatje vastgemaakt met een metalen haakje aan de naastgelegen kiezen.

Alternatieven voor een kunsthars plaatje

Mist u een of enkele tanden en kiezen en is een brug of een kroon op implantaat geen oplossing voor u. Ziet u een volledig kunstgebit nog niet zitten. Kies dan voor een ‘gedeeltelijk kunstgebit’ zoals een frameprothese of een kunstharsplaatje dat uw eigen gebit aanvult. De frameprothese biedt nog iets comfort dan een kunstharsplaatje, maar is ook wat kostbaarder.

Een kunsthars plaatje bij De Gebitskliniek

  • Zeer ervaren prothese specialisten
  • Gebruik van beste technieken voor een optimale pasvorm
  • Gebruik van zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat
  • Wij houden rekening met uw wensen
  • Alles onder 1 dak, u wordt niet doorverwezen
  • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
  • Vooraf duidelijkheid over kosten en mogelijke vergoeding zorgverzekering
  • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
  • Zeer ervaren met angstpatiënten
  • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een intakegesprek voor een tand plaatje bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.
Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intakegesprek
Tijdens het kennismakingsgesprek met uw behandelaar bespreken we uw vragen en wensen. We nemen de mogelijke behandeling, de bijbehorende kosten, en de vergoeding van uw zorgverzekeraar met u door. Na dit gesprek bent u volledig op de hoogte van uw gebitssituatie, de beschikbare opties, en de kosten die ermee gemoeid zijn.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
De behandeling gaat van start, waarbij we nauwlettend rekening houden met uw persoonlijke voorkeuren. Samen bepalen we de kleur, vorm en stand van uw nieuwe tanden. Uw gebitsprothese wordt met behulp van geavanceerde technieken aangemeten voor een perfecte pasvorm. Bij deze procedure maken wij uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen, wat resulteert in een duurzaam en natuurlijk ogend eindresultaat.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de plaatsing van uw gebitsprothese is het van essentieel belang dat u om de anderhalf jaar terugkomt voor een prothesecontrole. Doordat uw kaak en stand van de tanden kan veranderen, zorgen we ervoor dat uw gebitsprothese altijd een optimale pasvorm behoudt.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“De receptionisten zijn uiterst vriendelijk, de tandprotheticus zeer vakbekwaan. Een ware tovenaar.”

De Gebitskliniek is goed bereikbaar en gevestigd in een prachtig pand. De receptionisten zijn uiterst vriendelijk, de tandprotheticus zeer vakbekwaan. Een ware tovenaar. En dat met rust, humor en een luisterend oor.

Wat kost een plaatje?

De kosten van een kunsthars plaatje liggen vaak lager dan alternatieve oplossingen (zoals een kroon op implantaat). Kosten kunnen afwijken afhankelijk van uw wensen en uw persoonlijke situatie, zoals of er nog aanvullende behandelingen noodzakelijk zijn.

Aan het plaatsen van een nieuwe of vervangende prothese gaat altijd een intakegesprek vooraf. Voor een intakegesprek wordt een C001 in rekening gebracht, de kosten hiervoor bedragen € 53,50. Dit is exclusief röntgenfoto's. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen rond de € 39,42 tot 84,48 afhankelijk van het benodigde aantal. De kosten van de prothese is afhankelijk van het aantal elementen (tanden).

Een aanvullende tandartsverzekering dekt vaak een groot deel van de kosten van het intakegesprek, de foto’s en de prothese.

Meer weten over de kosten van een kunsthars plaatje? Neem contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Kunsthars plaatje

Richtprijs
Kunsthars plaatje 1 t/m 4 elementen
€ 504,60 (mogelijk vergoeding vanuit aanvullende verzekering)
Kunsthars plaatje 5 t/m 13 elementen
€ 700,20 (mogelijk vergoeding vanuit aanvullende verzekering)

Vergelijkbare behandelingen bij De Gebitskliniek

Bij missende tanden of kiezen zijn er naast een kunsthars plaatje nog andere behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling het beste past bij u en uw situatie. Enkele vergelijkbare behandelingen zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

Voor het maken van een plaatje prothese wordt er eerst een afdruk van de kaken gemaakt. Hiervoor wordt een afdruklepel gevuld met een vloeibaar materiaal dat tijdens de afdruk in de mond langzaam hard wordt.

Hiervan wordt vervolgens gipsen modellen gemaakt van de gebitssituatie. Dit wordt gedaan door de afdrukken met gips te vullen. Hiermee maken we een kopie van de kaken waarop het kunsthars plaatje wordt ontwikkeld door onze specialisten.

In samenspraak kiest u met onze specialist de kleur en de vorm van de nieuwe tanden en/of kiezen. Dit doen we met een kleurstaal met kleuren variërend van wit tot geel tot grijs. Wij houden hierbij graag rekening met uw persoonlijke wensen en voorkeur!

Indien u liever geen kunsthars plaatje in uw gehemelte draagt dan kunnen een frameprothese of kroon of brug op implantaat in veel gevallen een goede oplossing bieden. Een frame heeft geen gehemelteplaat en zit vast aan uw bestaande tanden. Bij een kroon of brug op implantaten worden de missende tanden en/of kiezen op een implantaat (een kunstwortel) geplaatst. Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor implantaten neem dan contact op voor een afspraak.

Een kunsthars tand plaatje kan, net als een volledig kunstgebit, uitgenomen en gereinigd worden. Dit doet u na iedere maaltijd met een speciale protheseborstel en water. Gebruik hiervoor géén tandpasta in verband met schuren op het kunsthars. Poets uw eigen tanden zorgvuldig met een zachte tandenborstel en fluoridetandpasta.

Een kunsthars tand plaatje wordt gebruikt wanneer enkele of meerdere tanden missen. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor de volgende oplossingen: Een volledig kunstgebit (bijvoorbeeld om dat u daar nog niet aan toe bent). Een frameprothese (bijvoorbeeld omdat u dat niet prettig vindt om te dragen of te kostbaar vindt). Een implantaat met kroon (bijvoorbeeld omdat u dat te kostbaar vindt). Een brug (omdat u gezonde tanden/kiezen niet wilt aantasten)

Het is een combinatie van factoren.

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese en wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

Het is voor ons heel goed mogelijk om rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten.

We zijn zeer ervaren met mensen met angst voor de tandarts. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. 

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2