Hero sfeerafbeelding kinder-tandarts

Kindertandarts bij De Gebitskliniek

Extra aandacht en geduld bij de tandarts voor kinderen

Scroll verder

Uw kindertandarts in Zuid-Holland

Onze tandartsen zijn zeer ervaren in kindertandheelkunde. Wij weten kinderen op hun gemak te stellen waardoor een tandarts bezoek niet eng of spannend hoeft te zijn, maar zelfs leuk.

Het gebit wordt gecontroleerd en uw kind leert zelf het gebit goed te verzorgen. Hiermee legt onze jeugdtandarts de basis voor een goede mondverzorging van uw kinderen voor de rest van hun leven.

De best beoordeelde tandarts in de Alblasserwaard

 • Al vanaf 2 jaar naar de tandarts
 • Zeer ervaren met kinderen & angst
 • Spelenderwijs gebitsverzorging leren
 • Vergoed vanuit de basisverzekering
 • Alle soorten behandelingen onder 1 dak
 • Geen wachtlijst

Spelenderwijs leren bij de kindertandarts

U overweegt uw kind in te schrijven bij onze kliniek. Bij De Gebitskliniek streven we ernaar dat u en uw kind zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u en uw kind kunnen verwachten als u bij ons inschrijft.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Eerste kennismaking
Vanaf 2 jaar is uw kind welkom bij de kindertandarts. Meegaan met de ouders, broers of zussen is het beste moment om kennis te maken met de tandarts. Zo kan uw kind alvast wennen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Wennen
De kindertandarts verdiept zich in de persoonlijke situatie van uw kind. Is er een vervelende ervaring geweest, of heeft uw kind een speciale benadering nodig? Wij laten uw kind geleidelijk wennen aan een bezoek aan de tandarts.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Leren
Tijdens het bezoek leert uw kind spelenderwijs goede mondverzorging toe te passen. Hiermee zorgen we dat uw kind, samen met u, kan zorgen dat hun gebit en mond gezond blijven.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Zeer kundig, rustig en lief”

Ik heb goede ervaringen bij deze tandarts. Zeer kundig, rustig en lief. Alles onder 1 dak. Zij stellen je zeer op je gemak. Leggen de behandeling goed uit; je weet precies wat er gebeurt. Luisteren goed naar je probleem. Bellen je op om te vragen hoe het met je gaat, wat ik enorm waardeerde. Ook werd ik gebeld dat er eerder een plek vrij was dan mijn ingeplande afspraak. In de kliniek heest een fijne en rustige sfeer. Het is er heel netjes en schoon.

Kosten kinder tandarts

Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat kinderen gratis gebruik kunnen maken van tandheelkundige zorg.

Vergoeding basisverzekering kinderen

Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd vanuit de basisverzekering van hun ouders. Hierbij geldt geen eigen risico. De meeste tandheelkundige kosten voor kinderen worden hierdoor gedekt, waaronder:

 • Periodieke controle, doorgaans één keer per jaar, maar vaker op advies van de tandarts.
 • Röntgenonderzoek als onderdeel van de periodieke controle.
 • Het vullen en repareren van gaatjes in tanden.
 • Verdovingen.
 • Consultatie bij specifieke klachten.
 • Tandvleesbehandelingen.
 • Wortelkanaalbehandelingen.
 • Fluoridebehandelingen, tot maximaal twee keer per jaar.

Aanvullende tandverzekering kinderen

De basisverzekering dekt de meeste tandartskosten voor kinderen. Er is dus geen financiële reden om een bezoek aan de tandarts voor uw kind uit te stellen. Echter, wanneer er speciale behandelingen nodig zijn zoals het plaatsen van kronen, bruggen of een beugel, kunnen er kosten ontstaan.

Voor deze gevallen kan een aanvullende tandverzekering uitkomst bieden. Deze verzekering kan helpen bij het dekken van kosten die niet onder de basisverzekering vallen. Het is aan te raden om de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering zorgvuldig na te gaan om te zien of deze aansluiten bij uw situatie.

Alles onder 1 dak bij De Gebitskliniek

Onze werkwijze is gericht op het voorkomen van problemen. Als er wel een keer uitgebreidere zorg nodig is, of u heeft speciale wensen, dan bieden wij dat ook. Wij hebben alle specialismen onder 1 dak, zodat u niet doorverwezen hoeft te worden. Enkele relevante behandelingen bij De Gebitskliniek zijn:

Visual
Visual

Bekijk kinder tandheelkunde specialisten

Fantastisch! U overweegt uw kind in te schrijven bij de De Gebitskliniek. Ons toegewijde team staat klaar om u de zorg te bieden die u verdient. Bij De Gebitskliniek geloven we in een persoonlijke benadering, waarbij we luisteren naar uw wensen en behandelen zoals ú behandeld wilt worden.

Onze selectie van tandartsen houdt rekening met uw profiel, zodat de klik tussen u en uw tandarts optimaal is. Neem gerust een kijkje bij onze tandartsen welke zeer ervaring zijn in de behandeling van kinderen.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Maryam Hayat
Tandarts Maryam is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Maryam is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd voor haar cliënten. Ook vindt Maryam het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan.
teamlid
Tandarts
Sevde Yen
Tandarts Sevde Yen heeft gestudeerd in Amsterdam en is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Sevde is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd om alles goed uit te leggen voor haar cliënten. Ook vindt Sevde het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan. Na haar jeugd in Rotterdam te hebben doorgebracht woont Sevde nu samen met haar man in Gorinchem. Naast dat Sevde vloeiend Nederlands en Engels spreekt, spreekt zij ook Turks.Geeft cliënten met angst voor de tandarts weer vertrouwenBreed georiënteerde tandarts

Veelgestelde vragen

Een kindertandarts is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. De tandarts zal zich altijd verdiepen in de persoonlijke situatie van uw kind. Mogelijk heeft uw kind een vervelende ervaring gehad bij de tandarts, of heeft uw kind een speciale benadering nodig. Wij stellen een passend behandelplan op. Een plan waarbij uw kind (en u) zich op zijn/haar gemak voelt. Mondzorg voor kids kan dus leuk zijn voor uw kind.

We laten uw kind geleidelijk wennen aan de behandelingen om een goede vertrouwensband op te bouwen. We communiceren transparant en maken duidelijke afspraken over de behandeling.

Om uw kind te laten wennen aan de behandeling die nodig is voor een gezond gebit, starten we met minder ingrijpende handelingen als een fluoridebehandeling of het maken van foto’s. Ook controleren we op gaatjes in tanden of kiezen, ontstoken tandvlees en hoe het gaat met tanden wisselen.

Wij adviseren om uw kind vanaf ongeveer 2 jaar mee te nemen naar de tandarts. Meegaan met de ouders of broers en zussen is het beste moment om kennis te maken met de tandarts. Ze worden dan nog niet zelf behandeld maar kunnen alvast wennen aan de tandarts en de praktijk. Rond de leeftijd van 3 jaar adviseren we om te starten met een periodieke controle. Dit is het beste moment omdat dan meestal alle tandjes zijn doorgekomen.

Wij adviseren om kinderen al zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandarts. U neemt uw kind dan mee als u of de broertjes en/of zusjes voor controle gaan. Op deze manier kan uw kind alvast wennen aan de tandarts. Vanaf 3 jaar adviseren wij om te starten met de periodieke controle bij de kindertandarts, omdat dan alle tandjes zijn doorgekomen.

Een tandartsbezoek kan best spannend zijn voor een jong kind. Het is belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen. Daarom worden ze op een prettige en vriendelijke wijze benaderd en streven we naar een pijnloze behandeling.

Door op een speelse manier met uw kind om te gaan, zal uw kind de tandarts niet meer spannend of eng vinden, maar zelfs leuk. We zorgen er, samen met u, voor dat uw kind zich niet zenuwachtig hoeft te voelen bij een tandartsbezoek. We belonen positief gedrag en zorgen dat uw kind graag weer terugkomt. Hierdoor wordt angst voor de tandarts weggenomen of wordt voorkomen dat dit kan ontstaan.

Wij proberen kinderen zich zoveel mogelijk op hun gemak te laten voelen. Toch hebben sommige kinderen behoorlijke angst voor de tandarts. Erg angstige kinderen, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, heel jonge kinderen met gaatjes en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking kunnen ook in onze praktijk worden behandeld. Als het niet lukt is het altijd mogelijk om uw kind door te verwijzen.

Kinderen tot 18 jaar krijgen tandheelkundige behandelingen volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering van de ouder.

Uw kind kan dus zonder kosten naar de tandarts. U betaalt ook geen eigen risico.

Bepaalde specialistische behandelingen (onder andere het plaatsen van een brug of kroon) komen niet voor vergoeding in aanmerking. U kunt hier een aanvullende tandartsverzekering voor af sluiten. Wij vertellen u hier graag meer over.

Voor de meeste kinderen is het verstandig om 2x per jaar naar de kindertandarts te gaan voor controle. Dit is vaak voldoende om het gebit van uw kind gezond te houden. Tijdens de halfjaarlijkse controle bij de kindertandarts leert uw kind spelenderwijs hoe hij/zij een gezond gebit kan houden.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual