Hero sfeerafbeelding tandarts-controle

Tandarts controle

De Gebitskliniek. Dé tandartspraktijk voor reguliere mondzorg, periodieke tandarts controle en mondhygiëne.

Scroll verder

Tandarts controle bij De Gebitskliniek

Voorkomen is beter dan genezen! Met een periodieke tandarts controle bij de tandarts kan uw tandarts eventuele afwijkingen vroegtijdig herkennen. De tandartsen van De Gebitskliniek in Sliedrecht helpen u een leven lang te genieten van een gezond en mooi gebit. Dit doen we door kwalitatief hoogwaardige tandheelkunde te bieden in combinatie met een persoonlijke werkwijze. Door een persoonlijk gebitsplan op te stellen zorgen wij ervoor dat uw gebit gezond blijft en kunnen we uitgebreide behandelingen zoveel mogelijk voorkomen.

De bestbeoordeelde tandarts
in de Alblasserwaard

  • Een tandarts die bij u past
  • Zeer ervaren met angst & kinderen
  • Alle soorten behandelingen onder 1 dak
  • Geen wachtlijst
  • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
  • Kinderen tot 18 jaar volledig vergoed

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Bij De Gebitskliniek streven we ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Hieronder leest u wat u kunt verwachten bij uw eerste afspraak.

Stapt u over vanaf een andere tandartspraktijk? U hoeft niets te doen. Wij vragen uw dossier op en regelen de gehele overstap met onze zorgeloze overstapservice. Wilt u eerst een kijkje in onze tandartspraktijk nemen, of een intakegesprek bij uw nieuwe tandarts voordat uw dossier wordt opgevraagd, dat kan ook!

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intake met kennismaking
Wij vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Daarom heeft u één vaste behandelaar die bij u past. Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met uw nieuwe tandarts en worden uw wensen en vragen besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Persoonlijk gebitsplan
De tandarts brengt tijdens uw eerste afspraak uw mondgezondheid in kaart. Ook wordt uw algehele gezondheid doorgenomen, omdat deze van invloed is op de mondgezondheid en mogelijke problemen die in uw mond kunnen ontstaan. In overleg met u wordt een persoonlijk gebitsplan opgesteld voor de korte en lange termijn. Uiteraard houden we rekening met uw wensen én uw budget!
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Voorkomen is beter dan genezen
Uw totale mondgezondheid staat bij ons centraal! Onze manier van behandelen is gericht op het voorkomen van gebitsproblemen. Daarom zijn mondhygiëne en voorlichting onderdeel van onze zorg. Met onze werkwijze houdt u uw mond gezond en worden uitgebreidere behandelingen zoveel mogelijk voorkomen.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Zeer kundig, rustig en lief. Alles onder 1 dak”

Ik heb goede ervaringen bij deze tandarts. Zeer kundig, rustig en lief. Alles onder 1 dak. Zij stellen je zeer op je gemak. Leggen de behandeling goed uit; je weet precies wat er gebeurt. Luisteren goed naar je probleem. Bellen je op om te vragen hoe het met je gaat, wat ik enorm waardeerde. Ook werd ik gebeld dat er eerder een plek vrij was dan mijn ingeplande afspraak. In de kliniek heest een fijne en rustige sfeer. Het is er heel netjes en schoon.

Kosten tandarts controle

Bij De Gebitskliniek hanteren wij, net als alle andere tandartsen in Nederland, de vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA.nl). Kosten voor een tandarts controle zijn bij alle tandartsen in Nederland hetzelfde.

Schrijft u zich in voor de periodieke controle bij de tandarts, dan bestaat de eerste afspraak uit een intakegesprek. U maakt kennis met uw nieuwe tandarts, we brengen uw mondgezondheid in kaart en bespreken uw eventuele wensen. 
De kosten van een intakegesprek variëren van € 53,50 tot € 126,75, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan en de aard van de behandeling.

Dit is exclusief röntgenfoto’s, de kosten voor de röntgenfoto’s bedragen afhankelijk van het type en de hoeveelheid € 39,42 tot € 126,72. Indien u beschikt over digitale röntgenfoto's die bruikbaar zijn en niet ouder dan 18 maanden, kan na beoordeling door de tandarts worden besloten dat er geen nieuwe foto's nodig zijn. 

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Periodieke tandartscontrole

Richtprijs
Periodieke controle (code C002)
€ 26,75
Intakegesprek - afhankelijk van de complexiteit van het behandelplan
€ 53,50 tot € 126,72
Röntgenfoto's - indien nodig (afhankelijk van het aantal en type)
€ 39,42 tot € 123,90

Alles onder 1 dak bij De Gebitskliniek

Onze werkwijze is gericht op het voorkomen van problemen. Als er wel een keer uitgebreidere zorg nodig is, of u heeft speciale wensen, dan bieden wij dat ook. Wij hebben alle specialismen in eigen huis. Door een goede samenwerking tussen onze specialisten krijgt u altijd de beste mogelijke zorg. Enkele relevante behandelingen bij De Gebitskliniek zijn:

Visual
Visual

Maak kennis met onze tandartsen

Ons toegewijde team staat klaar om u de zorg te bieden die u verdient. Bij De Gebitskliniek geloven we in een persoonlijke benadering, waarbij we luisteren naar uw wensen en behandelen zoals ú behandeld wilt worden.

Bij de selectie van uw nieuwe tandarts wordt rekening gehouden met uw profiel, zodat de klik tussen u en uw tandarts optimaal is. Neem gerust een kijkje bij onze ervaren tandartsen die u kunnen helpen bij het behoud en verbetering van uw gebit.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Waarnemend Tandarts
Celeste Janssen
Tandarts Celeste Janssen is een breed georiënteerde tandarts. Eigenschappen die haar goed omschrijven zijn rust en professionaliteit. Zij werkt stapsgewijs en neemt de tijd om haar behandelingen in alle rust uit te voeren en toe te lichten. Ze heeft na haar studie tijdelijk geneeskunde gestudeerd maar mistte de algemene tandheelkunde en haar patiënten. Sindsdien is ze onderdeel van het team van De Gebitskliniek. Ze werkt ook als spoedtandarts waardoor ze ook veel ervaring heeft op gedaan met pijnklachten. Ze is een echte teamspeler. Cliënten zijn zeer op hun gemak bij tandarts Celeste en waarderen haar om haar deskundigheid en vriendelijkheid. Dat ze altijd goedlachs is maakt een bezoek aan haar ontspannen en aangenaam.Professioneel en een rustige uitstralingBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts
Maryam Hayat
Tandarts Maryam is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Maryam is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd voor haar cliënten. Ook vindt Maryam het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan.
teamlid
Tandarts
Sevde Yen
Tandarts Sevde Yen heeft gestudeerd in Amsterdam en is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Sevde is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd om alles goed uit te leggen voor haar cliënten. Ook vindt Sevde het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan. Na haar jeugd in Rotterdam te hebben doorgebracht woont Sevde nu samen met haar man in Gorinchem. Naast dat Sevde vloeiend Nederlands en Engels spreekt, spreekt zij ook Turks.Geeft cliënten met angst voor de tandarts weer vertrouwenBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.

Veelgestelde vragen

Voor de meeste mensen geldt dat het verstandig is om ieder half jaar naar de tandarts te gaan voor controle. Het verschilt echter per persoon hoe vaak een periodieke controle bij de tandarts nodig is. Voor sommige mensen is 1 keer per jaar voldoende. Het is verstandig om met enige regelmaat een tandarts controle in te plannen. Uw tandarts kan u adviseren welke regelmaat past bij uw gebit.

Het is belangrijk dat u de zorg krijgt die past bij uw gebit, dat is voor iedereen anders. In welke mate de verzekering de kosten dekt voor uw tandarts controle en andere behandelingen is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de eventuele aanvullende tandverzekering die u heeft afgesloten.

Om de 2 à 5 jaar maken wij röntgenfoto’s (bite wings) tijdens uw periodieke tandarts controle. Met een spiegeltje en het blote oog is het namelijk alleen mogelijk om de buitenkant van het gebit te zien. Soms is het nodig ook de binnenkant te bekijken. Zo is een röntgenfoto bijvoorbeeld handig om te kijken of iemand gaatjes heeft die met het blote oog niet te zien zijn, of om te kijken of de wortelkanaalbehandeling goed is geslaagd. Door de röntgenfoto’s te bekijken, krijgt uw tandarts een goed beeld van de gezondheid van uw gebit.

Als u zich bij ons inschrijft, krijgt u een vaste tandarts als aanspreekpunt voor uw reguliere tandarts controle en andere behandelingen. We kijken welke tandarts het beste bij u persoonlijk past, maar ook bij uw gebit. Zo proberen we de best mogelijk klik te vinden tussen u en uw behandelaar. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde behandelaar dan houden we daar ook graag rekening mee.

Wij hanteren, net zoals alle andere tandartsen in Nederland, de vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA.nl). De kosten voor een tandarts controle zijn dus overal hetzelfde. Een periodieke tandarts controle (code C002) kost in 2024 €26,75. Een tandarts behandeling is vaak maatwerk. Als u meer wilt weten over de kosten van een tandarts behandeling, neem dan contact met ons op. Op onze tarieven pagina vindt u meer informatie over de kosten van een aantal veel voorkomende behandelingen.

Zowel een halfjaarlijkse als een periodieke controle bij de tandarts is niet verplicht. Wel adviseren we om regelmatig een tandarts controle in te plannen om gebitsproblemen te voorkomen. Per persoon kan het verschillen in welke regelmaat het verstandig is om een controle uit te voeren. Overleg met uw tandarts welke frequentie het beste past bij uw gebit.

Heeft u angst voor de tandarts controle? Bij De Gebitskliniek is dit niet nodig. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het omgaan met mensen die angst hebben voor de tandarts. Wij nemen de tijd, luisteren aandachtig naar u wensen en maken afspraken. Tevens beschikken wij over de modernste technieken en middelen om de behandeling voor u pijnvrij te maken.

Onder de reguliere mondzorg vallen de periodieke tandarts controle, de reiniging van uw gebit alsmede de ondersteuning om uw gebit gezond te houden. Met deze combinatie houdt u uw mond gezond en worden uitgebreidere behandelingen voorkomen. Het voordeel van De Gebitskliniek is dat wij buiten de reguliere mondzorg alle specialisaties in eigen huis hebben. U krijgt daarom bij ons altijd de best mogelijke zorg.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual