Hero sfeerafbeelding klikgebit

Klikgebit

een uitkomst voor mensen met een loszittend kunstgebit

Scroll verder

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit, of klikprothese, is een uitneembaar kunstgebit dat is vastgeklikt op implantaten (kunstwortels). Een klikgebit is een goede oplossing wanneer u last heeft van een loszittende prothese. Doordat het klikgebit vast zit, voelt het als uw eigen gebit.

Een klikgebit kan eenvoudig uit de mond gehaald worden voor reiniging en kan weer eenvoudig worden vastgeklikt.

Wij maken gebruik van de meest actuele technieken en hoogwaardige materialen bij het vervaardigen van een klikgebit. U heeft bij ons rechtstreeks contact met de prothesespecialist, hierdoor kunnen wij een betere pasvorm en eindresultaat behalen dan elders. Tevens kunnen wij rekening houden met uw cosmetische wensen, zoals de vorm, kleur en stand van de tanden en aansluiting bij uw gezicht.

Voorbeeldfoto klikgebit in je mond plaatsen

Redenen om voor een klikgebit te kiezen

 • U heeft een loszittend kunstgebit dat niet goed past.
 • Uw kaken zijn zodanig geslonken dat uw gewone prothese geen houvast meer biedt.
 • U bent op zoek naar een permanente oplossing voor uw gebit, maar u wilt liever geen los kunstgebit en wilt het comfort van uw eigen vaste tanden behouden.
 • U heeft een kunstgebit, maar door de gehemelteplaat is uw smaak afgenomen en u wilt alles weer kunnen proeven.
 • U heeft last van een ingevallen gezicht, uw kaakbot slinkt omdat u geen wortels meer in uw kaakbot heeft.

De voordelen van een klikgebit ten opzichte van een los kunstgebit

 • De prothese zit vast in uw mond waardoor u makkelijker kunt eten, praten en lachen.
 • U heeft geen kleefpasta’s meer nodig.
 • Uw kaken zullen niet verder slinken op de plek van de implantaten.
 • Doordat de kaken minder slinken zal uw gezicht minder invallen.
 • In de bovenkaak kan er een prothese gemaakt worden zonder verhemelte plaat, u heeft dan een vrij gehemelte.
 • Doordat uw gehemelte vrij is heeft u meer behoud van smaak.

Een klikgebit bij De Gebitskliniek

 • Zeer ervaren kunstgebit specialisten
 • Gebruik van beste technieken voor een optimale pasvorm
 • Gebruik van zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat
 • Wij houden rekening met uw wensen, samen bepalen we de kleur, vorm en stand van uw tanden
 • Alles onder 1 dak, u wordt niet doorverwezen
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Laagste kosten, maximale vergoeding zorgverzekering
 • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
 • Zeer ervaren met angstpatiënten
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

De Klikgebit op implantaten behandeling

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek klikgebit bespreken we uw wensen, de mogelijke behandelopties, de voor- en nadelen, de behandeling en de bijbehorende kosten en vergoeding van uw zorgverzekering. U bepaalt vervolgens zelf of u de vervolgstap zet. Als u besluit om een klikgebit te laten aanmeten, worden onderstaande stappen doorlopen om een perfect passend en natuurlijk gebit te realiseren.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Eigen tanden
Indien u nog eigen tanden heeft worden deze onder verdoving (zonder pijn) op veilige en deskundige wijze verwijderd. Er wordt direct een immediaatprothese (tijdelijk kunstgebit) geplaatst zodat u niet zonder tanden of kiezen naar huis gaat.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Genezen
Na het trekken van de tanden en kiezen moet de kaak eerst goed genezen. Bij vlot herstel kan er al na 3 maanden geïmplanteerd worden. Als er veel tanden en kiezen getrokken zijn, of de kaak minder snel heelt, wordt 3 tot 6 maanden aangehouden.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Plaatsen implantaten
Hierna kunnen de implantaten geplaatst worden. Dit is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep van ongeveer een half uur. Dit gebeurt onder verdoving. De behandeling wordt uitgevoerd door onze eigen tandarts-implantologen, geen doorverwijzing nodig dus.
Stap sfeerafbeelding
Stap 4
Vastgroeien implantaten
De implantaten moet vervolgens goed vastgroeien in de kaak, u merkt hier weinig van. U kunt uw kunstgebit blijven dragen. Deze wordt aangepast met een zachte “vulling” zodat de implantaten niet worden belast. In de meest optimale situatie duurt het ingroeien ongeveer 6 weken. We houden gemiddeld 6 tot 12 weken aan. Dit is onder meer afhankelijk van de status van het kaakbot, de type constructie en de soort behandeling.
Stap sfeerafbeelding
Stap 5
Plaatsing definitieve prothese
In de ingroei periode wordt de definitieve prothese vervaardigd, hiervoor vragen wij u enkele malen langs te komen om de prothese goed passend te maken. Als de implantaten goed zijn ingegroeid wordt de uiteindelijke prothese, het klikgebit, geplaatst.
Stap sfeerafbeelding
Stap 6
Nazorg
Ook na de plaatsing van uw gebitsprothese is het van essentieel belang dat u iedere anderhalf jaar langs komt voor een prothese controle. Dit is van belang omdat uw kaak in de loop der tijd kan slinken. Hiermee zorgen we ervoor dat uw gebitsprothese altijd een optimale pasvorm behoudt. Tevens adviseren wij de implantaten met enige regelmaat te laten reinigen en controleren voor een lange levensduur.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Alle lof voor de implantoloog en de prothesespecialist”

Ik ben ruim 1 jaar onder behandeling geweest voor een nieuwe prothese boven en een klikgebit beneden. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik steeds geweldig ben geholpen en het resultaat al mijn verwachtingen overtreft. Alle lof voor de implantoloog en de prothesespecialist. Ook de andere medewerkers tonen deskundigheid van zaken en zijn vriendelijk.

Kosten klikgebit

Een nieuw klikgebit, inclusief de implantaten, of een vervangend klikgebit wordt in veel gevallen bijna volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van of u een aanvullende verzekering heeft, varieert uw eigen bijdrage van € 0 tot € 500.

Intakegesprek klikgebit

Indien u nog eigen tanden heeft in de kaak waar het klikgebit geplaatst wordt, dan kost een intakegesprek € 53,50 tot € 78,06. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de situatie en de uitwerking van het behandelplan. Dit is exclusief een röntgenfoto, die in overleg met u wordt gemaakt. De kosten voor een röntgenfoto bedragen € 84,48. Veel aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding voor het intakegesprek en de röntgenfoto.

Gratis intakegesprek klikgebit

Heeft u een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden meer) dan bieden wij een gratis intakegesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend, u beslist vervolgens zelf of u de vervolgstap zet.

Gratis prothesecontrole

Heeft u een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden meer) en past uw prothese niet goed meer? Plan dan een gratis prothese controle. Dit is geheel vrijblijvend. Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour.

Vergoeding zorgverzekering

Een klikgebit wordt grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering, mits er een medische noodzaak voor is. Een klikgebit in de onderkaak wordt vaker vergoed dan in de bovenkaak, omdat problemen met de onderkaak vaak eenvoudiger op te lossen zijn. Een klikgebit in de bovenkaak wordt alleen vergoed als de kaak dermate geslonken is, dat een reguliere prothese te weinig houvast biedt. Elke zorgverzekeraar hanteert hiervoor eigen criteria. Indien u in aanmerking komt verzorgen we, indien gewenst, een aanvraag voor zowel uw onder- als bovenkaak.

Kosten Klikgebit

Richtprijs eigen bijdrage
Intakegesprek Kunstgebit, Klikgebit of All-on-4 (bij geen eigen tanden)
€ 0,00
Intakegesprek (bij wel eigen tanden)
€ 53,50 tot € 78,06
Röntgenfoto - indien nodig
€ 84,48
Klikgebit (Kunstgebit op implantaten)
€ 0 tot € 500 (afhankelijk van uw verzekering)

Kunstgebit specialist

De Gebitskliniek is dé specialist voor uw kunstgebit. Het type gebitsprothese dat het beste bij u past is afhankelijk van uw wensen en uw gebitssituatie. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kijken we welke oplossing voor u het meest optimaal is. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende gebitsprothesen.

Visual
Visual

Maak kennis met onze klikgebit specialisten

Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Maak hier kennis met onze gebitsprothese specialisten.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding.Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

Een klikgebit is een kunstgebit dat u vast klikt op 2 of 4 implantaten (een soort kunstwortels), waardoor het stevig vast zit op uw kaak. Het klikgebit kan eenvoudig uit de mond gehaald worden voor reiniging en kan vervolgens weer eenvoudig worden vastgeklikt. Groot voordeel van een klikgebit ten opzichte van een normaal kunstgebit is dat het geen gehemelteplaat heeft. Dit voelt prettiger, en tevens gaat het eten gemakkelijker en heeft u meer smaak in uw mond.

Een implantaat kan het beste vergeleken worden met een kunstwortel ter vervanging van een niet meer aanwezige tandwortel. Deze kunstwortel wordt als een schroefje in het kaakbot geplaatst op de plek waar eerst uw tand of kies zat. Het implantaat bestaat uit een lichaamsvriendelijke materiaal (titanium) en wordt goed geaccepteerd door het lichaam en groeit daarom in korte tijd stevig vast in het kaakbot. Op een implantaat kan bijvoorbeeld een kroon, brug of gebitsprothese worden bevestigd.

Als u kiest voor een klikgebit vanuit eigen tanden worden de volgende stappen gezet:

Indien u nog eigen tanden heeft worden deze onder verdoving op veilige en deskundige wijze verwijderd. Er wordt direct een immediaatprothese (tijdelijk kunstgebit) geplaatst zodat u niet zonder tanden of kiezen naar huis gaat. U krijgt dus direct na het verwijderen van de tanden en/of kiezen een kunstgebit.

Na het trekken van de tanden en kiezen moet de kaak eerst goed genezen. Bij vlot herstel kan er al na 3 maanden geïmplanteerd worden. Als er veel tanden en kiezen getrokken zijn, of de kaak minder snel heelt, wordt 3 tot 6 maanden aangehouden.

Hierna kunnen de implantaten geplaatst worden. Dit is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep van ongeveer een half uur. Dit gebeurt onder verdoving. De behandeling wordt uitgevoerd door onze eigen tandarts-implantologen, geen doorverwijzing dus.

Het implantaat moet vervolgens goed vast groeien in de kaak, u merkt hier weinig van. U kunt uw kunstgebit blijven dragen. Deze wordt aangepast met een zachte “vulling” zodat de implantaten niet worden belast.

In de meest optimale situatie duurt het ingroeien ongeveer 6 weken. We houden gemiddeld 6 tot 12 weken aan. Dit is onder meer afhankelijk van de status van het kaakbot, de type constructie en de soort behandeling.

In deze periode wordt ook de definitieve prothese vervaardigd, hiervoor vragen wij u enkele malen langs te komen om de prothese goed passend te maken. Als de implantaten goed zijn ingegroeid wordt de uiteindelijke prothese, het klikgebit, geplaatst.

Een klikgebit zou voor u een goede oplossing kunnen zijn als één van onderstaande punten op u van toepassing zijn:

 • U heeft geen eigen tanden en kiezen meer, u bent dus volledig tandeloos.
 • U heeft een loszittend kunstgebit dat niet goed past.
 • Uw kaken zijn zodanig geslonken dat uw gewone prothese geen houvast meer biedt.
 • Uw eigen gebit is in zeer slechte staat, u heeft misschien al jaren uw tandarts niet bezocht, of uw gebit gaat ondanks zorg sterk achteruit. U mist enkele of meerdere tanden of kiezen, of uw tanden gaan steeds losser staan.
 • U bent op zoek naar een permanente oplossing voor uw gebit maar u wilt liever geen los kunstgebit en wilt het comfort van uw eigen vaste tanden behouden.
 • U heeft een kunstgebit maar door de gehemelteplaat is uw smaak afgenomen en u wilt alles weer kunnen proeven.
 • U heeft last van een ingevallen gezicht, uw kaakbot slinkt omdat u geen wortels meer in uw kaakbot heeft.

Als u kiest voor een klikgebit worden de volgende stappen gezet:

Indien u nog eigen tanden heeft worden deze onder verdoving op veilige en deskundige wijze verwijderd. Er wordt direct een immediaatprothese (noodprothese) geplaatst zodat u niet zonder tanden of kiezen naar huis gaat.
Na het trekken van de tanden en kiezen moet de kaak eerst goed genezen, afhankelijk van het aantal getrokken tanden en kiezen kan er bij vlot herstel al na 3 maanden geimplanteerd worden.

Het plaatsen van implantaten is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep van ongeveer een half uur. Dit gebeurt onder verdoving. De behandeling wordt uitgevoerd door onze eigen tandarts-implantologen, geen doorverwijzing dus.

Het implantaat heeft vervolgens tijd nodig om goed vast te groeien in de kaak. Uw huidige kunstgebit wordt in de tijd dat de implantaten ingroeien, dus voordat het klikgebit wordt geplaatst, aangepast met een zachte “vulling”. Bij de meest gebruikelijke implantologie ligt de ingroei periode tussen de twee en de vier maanden, dit is onder meer afhankelijk van de status van het kaakbot, de type constructie en de soort behandeling.
In deze periode wordt de definitieve prothese vervaardigd, hiervoor moet u nog enkele malen langskomen. Hierna kan de definitieve prothese, het klikgebit, worden geplaatst.

Een klikgebit biedt onder meer de volgende voordelen:

 • De prothese zit vast in uw mond waardoor u makkelijker kunt eten, praten en lachen, u heeft geen kleefpasta’s meer nodig
 • Uw kaken zullen niet verder slinken op de plek van de implantaten
 • Doordat de kaken minder slinken zal uw gezicht minder invallen.
 • Afhankelijk van uw situatie kan er een prothese gemaakt worden zonder verhemelte plaat, u heeft dan een vrij gehemelte
 • Doordat uw gehemelte vrij is heeft u meer behoud van smaak

Een klikgebit is toepasbaar voor zowel de onder- als de bovenkaak. In de meeste gevallen wordt (eerst) de onderkaak toegepast. In geval van de bovenkaak zorgen we dat uw verhemelte weer vrij komt met een klikgebit zonder verhemelteplaat.

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars.

Sommige behandelaars maken voor u een klikgebit in één dag. De prothese wordt dan van te voren gemaakt in ongeveer vijf afspraken. Gedurende 1 dag worden eerst de implantaten geplaatst en daarna direct de prothese op de implantaten. Deze methode heeft voordelen (zoals snelheid) maar ook grote nadelen.

Er is een verhoogd risico dat de implantaten niet goed vastgroeien waardoor de behandeling uiteindelijk veel langer duurt.

Wij zijn in staat dit te doen, maar wij adviseren u de implantaten eerst goed in te laten groeien voordat we de prothese daarop plaatsen. Hierdoor is de kans op complicaties veel kleiner.

Bij onze behandeling zorgen wij dat u altijd uw prothese kan blijven dragen gedurende de gehele behandeltermijn. Ook als u nog eigen tanden heeft, plaatsen wij direct een kunstgebit na het trekken van de tanden en kiezen. U gaat bij ons dus nooit zonder tanden naar huis.

Het is een combinatie van factoren. 

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese. Dat gaat allemaal met de hand waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

Het is voor ons ook heel goed mogelijk rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten. 

We zijn zeer ervaren met angstpatienten. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. 

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2