Hero sfeerafbeelding immediaatprothese

Immediaatprothese

Van eigen gebit naar uw eerste kunstgebit


Scroll verder

Wat is een immediaatprothese?

Het behouden van eigen tanden en kiezen is niet altijd mogelijk. Overstappen naar een kunstgebit kan een goede oplossing zijn voor aanhoudende gebitsproblemen. Een immediaatprothese is de eerste prothese die direct geplaatst wordt na het verwijderen van al uw tanden en kiezen in een kaak.

Voorbeeld Rebasen kunstgebit

Voordelen van een immediaatprothese

Het voordeel van een immediaatprothese is dat u niet, zoals vroeger het geval was, zonder tanden en kiezen naar huis gaat. De prothese wordt direct, na het trekken van de tanden en/of kiezen, in de mond geplaatst. U hoeft dus niet meer lang te wachten op een kunstgebit. Het direct plaatsen van een immediaatprothese zorgt er ook voor dat het opzwellen van de kaak beperkt wordt.

Een immediaatprothese bij De Gebitskliniek

 • Zeer ervaren kunstgebit specialisten
 • Gebruik van beste technieken voor een optimale pasvorm
 • Gebruik van zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat
 • Wij houden rekening met uw wensen, samen bepalen we de kleur, vorm en stand van uw tanden
 • Alles onder 1 dak, u wordt niet doorverwezen
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Laagste kosten, maximale vergoeding zorgverzekering
 • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
 • Zeer ervaren met angstpatienten
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Wanneer kiest u voor een immediaatprothese?

 • U bent niet tevreden over uw huidige gebit.
 • U heeft klachten, zoals: pijn in de mond, last met kauwen of moeite met praten.
 • U mist tanden of uw gehele gebit is in zo’n slechte staat dat het aan vervanging toe is.

Het kiezen voor een kunstgebit als u nog eigen tanden heeft kan een lastige beslissing zijn. Wij adviseren u graag welke opties u heeft, en of een immediaatprothese voor u de beste oplossing is.

Heeft u al een kunstgebit, maar bent u niet meer volledige tevreden, dan kunt u uw kunstgebit vervangen

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een intakegesprek voor een immediaatprothese bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intake gesprek
Tijdens de intake maakt u kennis met uw behandelaar waarmee u uw vragen en wensen bespreekt. Aan de hand daarvan bespreekt uw behandelaar met u de mogelijke behandeling, kosten en eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Start van de behandeling
U heeft thuis rustig de tijd genomen om na te denken over de voorgestelde behandeling. Als u heeft besloten om het voorgestelde behandelplan uit te laten voeren, dan starten we met de behandeling waarbij we uiteraard rekening houden met uw wensen. Wij werken uitsluitend met zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat. We gaan de prothese voor u aanmeten en vervaardigen, deze plaatsen we direct na het trekken van de tanden.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Direct na het trekken van de tanden
De eerste 24 uur na het trekken van de tanden en/of kiezen moet u de immediaatprothese (kunstgebit) in houden. Hierdoor zal het zwellen worden beperkt en kunnen de wondjes sneller dichten.
Stap sfeerafbeelding
Stap 4
Na 24 uur
Na de eerste dag kunt u de immediaatprothese uit uw mond nemen om het vervolgens dagelijks schoon te maken. Vanaf nu dient u ’s nachts de prothese uit te laten, zodat de mond kan “ademen”.
Stap sfeerafbeelding
Stap 5
Na 10 dagen
U komt langs op nacontrole. De immediaatprothese wordt nagelopen en indien nodig aangepast.
Stap sfeerafbeelding
Stap 6
Na 4 weken
Doordat de kaak zich gaat zetten, zult u merken dat er ruimte komt tussen de immediaatprothese. Daarom kan er na 4 weken een tijdelijke zachte basis in de immediaatprothese worden aangebracht waardoor de pasvorm beter wordt.
Stap sfeerafbeelding
Stap 7
Na 12 weken
Nu is het tijd om de immediaatprothese een nieuwe pasvorm aan te meten. Dit middels een rebasing oftewel opvullen van het kunstgebit.
Stap sfeerafbeelding
Stap 8
Na 24 weken
Indien nodig kan de immediaatprothese nog een keer gerebased worden.
Stap sfeerafbeelding
Stap 9
Na 1 jaar
De kaken zouden nu gestabiliseerd moeten zijn en na een jaar kan er een nieuw kunstgebit worden gemaakt met een definitieve pasvorm. Ook deze prothese dient ieder jaar gecontroleerd te worden, want als er ruimte ontstaat in het kunstgebit dan zullen de kaken sneller slinken. Dit wilt u voorkomen vandaar dat wij adviseren minimaal 1 keer per jaar langs te komen voor controle.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Bart
Google
“Toen ik in de spiegel keek was ik zo blij.... Moeilijk dit goed te omschrijven.”

Na jaren schaamte voor mijn gebit ben ik op internet op zoek gegaan naar een bedrijf wat goede reviews heeft. Uiteindelijk de stoute schoenen aangedaan en voor een intake naar Sliedrecht gegaan. Vanaf dat moment heb ik het aan De Gebitskliniek uit handen gegeven. Het hele traject is door Britt en haar medewerkers perfect begeleid.

 Jan Willem een fijne vent , meelevend en vakbekwaam heeft het afgelopen vrijdag afgemaakt.
Toen ik in de spiegel keek was ik zo blij.... Moeilijk dit goed te omschrijven. Wat een verschil echt een metamorfose!

Ik schrijf deze review om iedereen van de gebitskliniek te bedanken, ik kan weer lachen! Als u dit leest en uw tanden zijn ook niet meer in goede staat: Schroom niet en trek de ook stoute schoenen aan . Het geeft na jaren van tobben zo’n heerlijk gevoel, gewoon weer lekker kunnen eten en een zeer goede look.

De Gebitsklininiek krijgt van mij een dikke 10!

De kosten van immediaatprothese

Als u van eigen tanden naar een kunstgebit gaat vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. De kosten hiervoor bedragen € 53,50. Dit is exclusief een eventuele röntgenfoto. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de rontgenfoto bedragen € 84,48.

Tijdens het intakegesprek bespreken we de mogelijke behandeling. Dit is inclusief een kostenoverzicht. We houden rekening met de vergoeding van uw zorgverzekeraar. U bepaalt na de intake zélf of u de vervolgstap zet.

U vindt hier de richtprijzen voor de gehele behandeling van het plaatsen van een immediaatprothese.

Aanvullende tandartsverzekering

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan is de kans groot dat de prothese volledig gratis is en ook het intakegesprek en de foto’s vergoed worden. Wij kijken graag voor u na wat uw verzekering vergoedt.

Immediaat gebitsprothese

Richtprijs eigen bijdrage
Volledig kunstgebit (boven + onderkaak)
€ 0 tot € 400 (afhankelijk van uw verzekering)
Kunstgebit bovenkaak
€ 0 tot € 250 (afhankelijk van uw verzekering)
Kunstgebit onderkaak
€ 0 tot € 250 (afhankelijk van uw verzekering)
Klikgebit (Kunstgebit op implantaten)
€ 0 tot € 500 (afhankelijk van uw verzekering)
Trekken van tanden en kiezen
€ 39,42 tot € 84,48 per tand

Gebitsprotheses bij De Gebitskliniek

Het type gebitsprothese dat het beste bij u past is afhankelijk van uw wensen en uw gebitssituatie. Tijdens een intakegesprek kijken we welke oplossing voor u het meest optimaal is. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende gebitsprothesen.

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

Een immediaatprothese is een kunstgebit dat direct wordt geplaatst na het verwijderen van uw laatste tanden en kiezen. U hoeft hierdoor niet zonder tanden naar huis. Dit is een tijdelijke prothese totdat uw kaak geheel is hersteld waarna de definitieve prothese wordt geplaatst.

Nee, voordat de tanden worden getrokken wordt het kunstgebit (de immediaatprothese) al aangemeten welke na het verwijderen van uw tanden en kiezen direct wordt geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u bij ons dus niet, zoals vroeger het geval was, zonder tanden en kiezen naar huis gaat. Het kunstgebit wordt dus direct geplaatst. Het direct plaatsen van het kunstgebit zorgt er ook voor dat het opzwellen van de kaak beperkt wordt.

Nee, de immediaatprothese zorgt ervoor dat u na het trekken van tanden en kiezen niet zonder tanden zit. Na het trekken van tanden en kiezen heeft de kaak nodig om te herstellen, deze zal daarbij iets slinken. Het is daarom van belang nog enkele malen langs te komen om de prothese passend te maken. Pas na ongeveer een jaar, als uw kaak volledig is hersteld, wordt de definitieve prothese aangemeten.
Ondersteuning voor schermlezers is ingeschakeld.

Nee, de immediaatprothese zorgt ervoor dat u na het trekken van tanden en kiezen niet zonder tanden naar huis gaat. Na het trekken van tanden en kiezen heeft de kaak nodig om te herstellen, de kaak zal daarbij iets slinken. Het is daarom van belang nog enkele malen langs te komen om de prothese passend te maken. Pas na ongeveer een jaar, als de kaak volledig is hersteld, wordt de definitieve prothese aangemeten.

Ja wij bieden een kunstgebit in 1 dag.

Een kunstgebit in 1 dag betekent in de praktijk dat het kunstgebit geplaatst wordt op dezelfde dag (direct nadat) uw tanden worden getrokken. Hierdoor hoeft u dus niet zonder tanden naar huis.

Het betekent niet dat de totale behandeling in één dag klaar is. Om een goed passende prothese te maken zijn diverse afspraken nodig, waaronder 1 of meerdere voorbereidende afspraken. Alleen dan kan een optimaal passende prothese gerealiseerd worden.

Het is een combinatie van factoren.

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese en wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

Het is voor ons heel goed mogelijk om rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten.

We zijn zeer ervaren met mensen met angst voor de tandarts. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. 

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2