Hero sfeerafbeelding Invisalign beugel

De Invisalign beugel

Een op maat gemaakte beugel die u bijna niet ziet!

Scroll verder

Wat is Invisalign?

Invisalign is een vrijwel onzichtbare beugel. De stand van het gebit wordt aangepast door een serie van doorzichtige beugels, die gemakkelijk uitneembaar zijn. Deze op maat gemaakte beugels worden ook wel aligners genoemd. Om de een à twee weken krijgt u een nieuwe set aligners. De onzichtbare aligners van Invisalign laten de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven. De Invisalign beugel kan uitgenomen worden met eten, drinken, tanden poetsen en flossen. Hierdoor kan de mond goed schoon gehouden worden.

Invisalign beugel voor bovenkaak

Is Invisalign iets voor u?

Een behandeling met de Invisalign beugel is voor iedereen die op zoek is naar een onzichtbare manier om zijn gebit rechter te maken. Voor zowel volwassenen als jongeren. Het vergt wel discipline om de beugel in te houden. Als de Invisalign beugel niet voldoende wordt gedragen wordt het doel ook niet bereikt. Ook complexe situaties zijn met Invisalign ook op te lossen, alleen bij extreme afwijkingen is een Invisalign beugel niet mogelijk.


Waarom kiezen voor Invisalign?

 • Transparante beugel: Invisalign is bijna onzichtbaar voor anderen!
 • Een schoon & gezond gebit: Invisalign is uitneembaar waardoor u uw gebit en uw beugel gemakkelijk kunt reinigen.
 • Comfortabel: met Invisalign heeft u geen last van irritaties zoals bij een slotjesbeugel. De aligners zijn niet scherp scherp en kunnen niet in uw wang prikken zoals de slotjes van een slotjesbeugel.
 • Voorspelbaar: uw weet van tevoren wat u te wachten staat. Dankzij de 3D-technologie krijgt u een goed beeld van het eindresultaat, hoe lang de behandeling duurt en wat de kosten zijn van de totale behandeling.
Invisalign platinum provider

Voor & na foto's van Invisalign

Gebit voor de invisalign behandelingGebit na de invisalign behandeling

de-gebitskliniek-invisalign-02-voorde-gebitskliniek-invisalign-02-na

Hoe ziet de Invisalign behandeling eruit?

Fantastisch! U overweegt een invisalign beugel bij onze kliniek. Bij De Gebitskliniek streven we ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een invisalign behandeling neemt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Eerste consult
Tijdens het eerste consult bespreken we wat Invisalign voor u kan betekenen. We bespreken uw wensen en de mogelijkheden van Invisalign en de te verwachten kosten. Na het consult hoeft u niet direct een besluit te nemen over de behandeling. U krijgt bij ons tijd en ruimte om rustig over de behandeling na te denken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandelplan
Heeft u gekozen voor Invisalign, dan maken we een scan van uw gebit. Ook maken we röntgenfoto’s. De scan wordt naar Invisalign gestuurd. Van de scan wordt een 3D-video gemaakt. Zo krijgt u een kijkje in het te verwachten eindresultaat
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Invisalign op maat maken
Na het opstellen van het behandelplan maken we een nieuwe afspraak om het mogelijke eindresultaat te bespreken. We bespreken de aandachtpunten en u kunt vragen stellen over de behandeling. Zodra u de behandeling wilt starten, wordt uw Invisalign op maat gemaakt voor uw gebit
Stap sfeerafbeelding
Stap 4
De invisalign beugel dragen
Uw Invisalign beugel is klaar. De beugel wordt geplaatst. De beugel moet u 20 tot 22 uur dragen voor het gewenste resultaat. Na 2 weken komt u terug voor controle. Hierbij kijken we of u op schema ligt, of de Invisalign goed zit en of u eventueel klachten heeft.
Stap sfeerafbeelding
Stap 5
Periodieke controle
Iedere 1 á 2 weken verwisselt u zelfstandig uw Invisalign voor een nieuwe. Om de 4 weken komt u terug voor controle. We volgen hierbij de voortgang van uw behandeling en uw krijgt uw nieuwe aligners mee.
Stap sfeerafbeelding
Stap 6
Uw rechte tanden behouden
Na uw behandeling van ongeveer 6 tot 18 maanden krijgt u een doorzichtige nachtbeugel die u draagt tijdens het slapen. Hierdoor wordt voorkomen dat uw tanden terugkeren naar de oude positie. Daarnaast maken we ook nog een aantal controle afspraken zodat we zeker weten dat uw tanden recht blijven.
Icoon
Voor jongeren en volwassenen
Icoon
Moderne orthodontie
Icoon
Geen doorverwijzing nodig
Icoon
Zaterdag geopend
Icoon
Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Er wordt de tijd genomen wat erg prettig is, daarbij prachtig eindresultaat.”

Ik ben zeer tevreden met de behandeling bij De Gebitskliniek in Sliedrecht. Speciaal voor deze behandeling overgestapt en zeer tevreden met het eindresultaat. Er wordt de tijd genomen wat erg prettig is, daarbij prachtig eindresultaat.

Kosten Invisalign intakegesprek

De kosten van een intakegesprek voor een invisalign beugel bedragen € 26,75. Tijdens dit gesprek bekijken we uw mogelijkheden en de bijbehorende behandeling. De uitwerking van een gedetailleerd invisalign behandelplan kost € 321,93, dit is inclusief de (röntgen)foto’s die gemaakt worden.

Orthodontie valt niet in de basisverzekering. Ook voor kinderen is het van belang dat één van de ouders een aanvullende verzekering heeft die dit vergoed. Wij kijken graag voor u na of de beugelbehandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw zorgverzekering.

Kosten Invisalign behandeling

De kosten van een invisalign beugel zijn grotendeels afhankelijk van de complexiteit van de behandeling. Om een prijs te bepalen moeten we de situatie van uw gebit kennen en weten wat u wilt bereiken. Voordat u start met de Invisalign behandeling, nemen wij met u de kosten door. Hierbij krijgt u de ruimte om vragen te stellen, zodat u in alle rust een goede beslissing kunt nemen.

Doordat wij veel invisalign beugels plaatsen hebben wij een extra korting kunnen bedingen voor onze patiënten. U krijgt bij ons 30% korting op de techniekkosten van Invisalign. Deze korting is alleen geldig op de techniekkosten, niet op de behandelkosten, en is verwerkt in de genoemde richtprijzen.

Invisalign

Richtprijs
Orthodontie consult
€ 26,75
Uitwerking behandelplan orthodontie
€ 321,93
Invisalign Express (2 kaken) Maximaal 7 aligners per kaak (all-in)
Tussen € 2.250 en € 2.550
Invisalign Lite (2 kaken) Maximaal 14 aligners per kaak (all-in)
Tussen € 3.250 en € 3.550
Invisalign Full (2 kaken) Totale behandeling ongeacht aantal aligners (all-in)
Tussen € 4.750 en € 5.250

De voor en nadelen van Invisalign

De Invisalign aligners bieden diverse pluspunten:

 • Zo goed als onzichtbaar, waardoor het nauwelijks opvalt dat je een beugel draagt;
 • Het reinigen van je tanden gaat eenvoudiger dan met traditionele beugels;
 • Je kunt zonder hinder eten, aangezien de aligners verwijderbaar zijn;
 • Er zijn minder controlebezoeken bij de orthodontist nodig, en de afspraken duren meestal korter;
 • Je kunt het eindresultaat al vooraf zien dankzij een 3D-simulatie;
 • Ideaal voor personen met een allergie voor nikkel.

De Invisalign aligners kennen ook enkele minpunten:

 • De prijs van een Invisalign beugel ligt vaak hoger dan die van traditionele beugel door de hogere techniekkosten;
 • Niet elke orthodontische behandeling is mogelijk met Invisalign;
 • Er is aanzienlijke zelfdiscipline nodig om de aligners minstens 22 uur per dag te dragen.

Bekijk onze Invisalign specialisten


Ons team, gespecialiseerd in Invisalign en orthodontische zorg, zet zich met passie en toewijding in voor elke cliënt. We nemen uitgebreid de tijd om naar u te luisteren en samen met u de beste orthodontische oplossing te vinden.

teamlid
Tandarts voor orthodontie
Diana Bernardo
Diana is zich na haar opleiding tot algemeen tandarts in Portugal gaan verdiepen in alle disciplines van de orthodontie. Ze heeft diverse orthodontie studies gevolgd in binnen- en buitenland, en is bekend met alle mogelijkheden om met u een rechte, mooie en gezonde lach te creëren. Gespecialiseerd als tandarts voor orthodontie richt ze zich nu volledig op dit vakgebied waarmee ze mensen helpt aan hun droomglimlach. Diana behandelt volwassenen maar is met haar vriendelijke persoonlijkheid ook een erg fijne behandelaar voor kinderen. Veel volwassenen kiezen voor het bijna onzichtbare Invisalign systeem dat bijna niet opvalt, waarvoor Diana in 2018 speciaal is opgeleid en waarmee ze inmiddels erg veel ervaring heeft.
teamlid
Tandarts voor orthodontie
Mihaela Stoicescu
Mihaela Stoicescu is zich na haar opleiding tot algemeen tandarts gaan verdiepen in alle disciplines van de tandheelkunde. Al snel merkte zij dat ze een voorliefde heeft voor orthodontie. Inmiddels richt zij zich als tandarts voor orthodontie nog uitsluitend op dit vakgebied; het rechtzetten van tanden. Het creëren van een mooie rechte glimlach geeft haar voldoening in haar vak. Dit doet ze voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. Mihaela is bekend met alle verschillende beugel technieken waaronder de bekende slotjesbeugel (brackets) en de plaatbeugel, maar ze is ook gespecialiseerd in onzichtbare beugels waaronder die van Invisalign, een fijne oplossing als u eigenlijk geen beugel wilt, maar wel rechte tanden.

Veelgestelde vragen

De kosten voor een Invisalign beuge behandeling bedragen gemiddeld tussen de 2.550 en 4.750 euro. Deze kosten hangen af van de complexiteit en de duur van de behandeling.

Een Invisalign behandeling valt niet binnen de dekking van de basisverzekering. Echter, aanvullende tandartsverzekeringen kunnen wel een vergoeding bieden. Het is daarom belangrijk de polisvoorwaarden zorgvuldig na te gaan om te zien of u recht heeft op een vergoeding.

Een Invisalign behandelng duurt gemiddeld ongeveer 6 tot 24 maanden. De behandeltijd is afhankelijk van in welke mate het gebit gecorrigeerd dient te worden. Kleine afwijkingen worden gecorrigeerd in 6 tot 10 maanden. Middelgrote afwijkingen worden in 12 tot 18 maanden gecorrigeerd (dit geldt voor de meeste cliënten). Uitbreidere correcties worden behandeld een periode vanaf 18 maanden of meer.

Een Invisalign beugel is een vrijwel transparante beugel. De stand van het gebit kan worden aangepast door het dragen van een reeks van deze doorzichtige plastic hoesjes over de tanden, ook wel aligners genoemd. De aligners moet 20 tot 22 uur per dag gedragen. Iedere 1 à 2 weken wordt de set gewisseld voor een nieuwe, dat doe je zelf. Hierdoor worden de tanden stap voor stap in de juiste positie geduwd.

De behandeling bestaat uit een serie doorzichtige beugels die druk uitoefenen om de tanden in de gewenste positie te duwen. De aligners moeten 20 tot 22 uur per dag gedragen worden. Alleen bij eten en drinken en het poetsen van de tanden kun je de beugel uit doen.

Iedere 1 à 2 weken vervang je de aligners voor een nieuwe set. Door de aligners worden de tanden stap voor stap in de juiste richting geduwd. Bij elke set ben je een stap dichter bij het eindresultaat.

Een doorzichtige Invisalign beugel draag je minimaal 20 tot 22 uur per dag. Alleen bij het eten, drinken, tanden poetsen en flossen en stokeren haal je de beugel uit je mond.

Aangezien de Invisalign beugel uitneembaar is, kun je alles eten en drinken. Als je de beugel in hebt, mag je alleen water drinken.

Alleen bij extreme afwijkingen is het niet mogelijk om een invisalign te dragen. Dit is bij een kleine groep patiënten het geval. Ook complexe situaties zijn met Invisalign op te lossen, bij zowel jonge en oude patiënten. Bij patiënten met ontstoken tandvlees is het niet aan te raden om de Invisalign beugel te dragen. Daarom controleert onze tandarts eerst de gezondheid van het tandvlees. Waar nodig kunnen wij het tandvlees weer gezond maken.

Een invisalign beugel is geschikt voor volwassenen maar ook voor kinderen wanneer zij toe zijn aan een beugel. Het vergt wel discipline om de beugel in te houden, als de beugel niet voldoende gedragen wordt wordt het doel ook niet bereikt. Tijdens een intakegesprek bespreken we de mogelijkheden, de voor- en nadelen.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual