Hero sfeerafbeelding Facings

Facings laten plaatsen

Cosmetische tandheelkunde. Een mooie en duurzame verfraaiing die aanvoelt als een eigen tand

Scroll verder

Wat zijn Facings?

Corrigeer onvolkomenheden van uw tanden.

Niet iedereen is gezegend met een gaaf en wit gebit. Scheve tanden, verkleurde tanden of een afgebroken hoekje? Facings (ook wel veneers) bieden de oplossing. Een facing is een dun schildje, van composiet of porselein, dat geplaatst wordt op een tand of kies. We kunnen hiermee spleetjes opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde en gele tanden wit maken en scheve tanden recht laten lijken.

Waarom facings?

Door gebruik van facings kunt u een tand en/of gebit er beter uit laten zien. Zo kunnen we een spleetje tussen uw tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Maar ook wanneer u op latere leeftijd geen beugel wil dragen maar wel uw scheefstaande tanden wilt corrigeren, zijn facings de oplossing.

De voordelen van facings.

 • Gele of scheve tanden behoren tot de verleden tijd
 • Een boost voor uw zelfvertrouwen
 • Niet langer onzeker over uw lach
 • Verbetering van de kwaliteit van uw gebit

facings bij voortanden

Facings bij De Gebitskliniek

Het plaatsen van facings doen wij er niet even bij. Onze cosmetisch tandartsen zijn zeer ervaren met het plaatsen van facings. Hiermee behalen wij de beste resultaten.

 • Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van facings
 • Wij werken met zeer ervaren cosmetisch tandartsen
 • Samen bepalen wij de kleur, vorm en stand van de tanden
 • Gebruik van een digitale mondscanner voor optimale kleur en pasvorm
 • U heeft de keuze uit porselein en composiet facings
 • Wij bieden ook non-prep facings
 • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Verschillende soorten facings

De Gebitskliniek biedt diverse soorten facings. Ieder type heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Composiet facings

Voor composiet facings hoeft er nauwelijks aan de tand geslepen te worden. De levensduur is met 4-8 jaar korter dan bij porseleinen facings, maar de kosten zijn ook een stuk lager. Plaatsing kan vaak in 1 zitting waardoor dus snel en voordelig een mooi resultaat behaald kan worden.

Porseleinen facings

Porseleinen facings hebben een erg lange levensduur, ze verkleuren niet en zien er zeer natuurlijk uit. Door de gladde structuur vallen uw lippen er makkelijk overheen. Bij plaatsing wordt een stukje van de bestaande tand afgeslepen.

Non-Prep facings

Wij bieden ook porseleinen en composiet Non-Prep facings. Dit zijn flinterdunne facings, ongeveer net zo dik als papier. Deze oplossing biedt een prachtig resultaat zonder de eigen tanden aan te hoeven tasten. Het nadeel is dat door de dunne structuur ook minder gecorrigeerd kan worden in kleur, vorm en stand van de tanden.

Plan direct een intakegesprek
Composiet FacingsPorseleinen Facings
Kortere levensduur, 4 tot 8 jaarDuurzaam, tot 15 jaar
Verkleurt en wordt doffer na verloop van tijdVerkleurt niet
Relatief goedkoopDuurder dan composiet
Plaatsing in 1 behandelingPlaatsing in 2 behandelingen
Natuurlijk effect door transparantie en kleurgebruikZeer natuurlijk effect door transparantie en kleurgebruik
Nauwelijks slijpen van de tand vereistSlijpen van de tand noodzakelijk
Laagje tandkleurig materiaal wordt direct op de tand aangebrachtPorseleinen schildje vervaardigd door tandtechnicus wordt aangebracht op de tand
Reparatie mogelijk waardoor levensduur wordt verlengdReparatie uitsluitend door vervanging van een nieuwe porseleinen facing mogelijk
Vanaf € 84,48 per tandVanaf € 786 per tand

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een intakegesprek voor facings bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intake met kennismaking
Wij vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Daarom heeft u bij ons altijd één vaste behandelaar. We zorgen dat u een behandelaar heeft die bij u past en waar u een klik mee heeft. Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met uw nieuwe tandarts, en worden uw wensen en eventuele vragen besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
De behandeling wordt gestart waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de behandeling is het van belang dat u goed voor uw gebit blijft zorgen. Als er vragen zijn waar u mee zit, aarsel dan niet om contact op te nemen.

Waarom facings bij De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Specialist

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van facings

icoon

Kwaliteit = 9,5!

Wij werken met zeer ervaren cosmetisch tandartsen. Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

icoon

Hulp bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts

icoon

Moderne apparatuur

Gebruik van een digitale mondscanner voor optimale kleur en pasvorm

icoon

Ruime keuzes

U heeft de keuze uit porselein en composiet facings. Wij bieden ook non-prep facings.

icoon

Geen doorverwijzing nodig

Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Alle onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ster ster ster ster ster
Tatjana
Google
“Voor mij geven ze mij mijn glimlach terug, dus daar ben ik zo blij om. Bedankt voor alles.”

De Gebitskliniek is voor mij de beste kliniek tot nu toe. Ik heb echt een geweldige ervaring met alle persoonlijke medewerkers, van de assistentebalie tot de specialist...
Voor mij geven ze mij mijn glimlach terug, dus daar ben ik zo blij om.
Bedankt voor alles .

Wat kosten facings?

Aan een behandeling zoals het plaatsen van facings gaat altijd een intakegesprek met de cosmetisch tandarts vooraf.

De kosten van een intakegesprek bedragen € 53,50 tot € 126,72, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan Deze prijzen zijn exclusief eventuele röntgenfoto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor foto’s zijn afhankelijk van de hoeveelheid € 39,42 tot € 123,90. De meeste aanvullende tandverzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Tijdens een intakegesprek beoordeelt de tandarts uw situatie en worden de mogelijkheden besproken zodat er een passende kostenbegroting gemaakt kan worden.

Hieronder vindt u een richtprijs voor de verschillende soorten facings. Over het algemeen worden er 6 tot 8 facings per kaak geplaatst (op de meest zichtbare tanden).

Kronen, bruggen, tanden bleken en facings behandelingen vallen niet in de basis zorgverzekering. In sommige gevallen wel binnen een aanvullende verzekering waardoor de kosten lager kunnen uitvallen.

Facings

Richtprijs
Porseleinen facing
€ 785,96 per tand
Composiet facing (afhankelijk van benodigde aanpassing)
€ 84,48 tot € 197,12 per tand
Porselein Non-prep facing
€ 785,96 per tand
Composiet Non-prep facing (afhankelijk van benodigde aanpassing)
€ 84,48 tot € 197,12 per tand

Esthetische behandelingen bij De Gebitskliniek

Er zijn veel verschillende soorten esthetische behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling bij u past. Enkele vergelijkbare behandelingen bij De Gebitskliniek zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze esthetisch specialisten

Fantastisch! U overweegt een afspraak te maken bij de De Gebitskliniek. Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze esthetisch tandartsen die graag met u kennis willen maken.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Tandarts
Carlijn Oosterbaan
Tandarts Carlijn is naast de algemene tandheelkunde gespecialiseerd in onder meer restauratieve tandheelkunde. Ze heeft hiervoor het toonaangevende Gaaf.care programma gevolgd wat naadloos aansluit bij de werkwijze van De Gebitskliniek. Hoogwaardige tandheelkunde afgestemd op de behoefte van de cliënt. Carlijn staat bekend om haar persoonlijke aandacht en heldere communicatie. Ze werkt altijd vanuit een plan op duurzame wijze met als doel een mooi en vitaal gebit. Carlijn wordt omschreven als rustig, nauwkeurig en zeer vriendelijk. Heeft u wensen, wilt u een eerlijk advies, en bent u geholpen met een duurzame en goede oplossing, dan bent u bij Carlijn in zeer goede handen!
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.

Veelgestelde vragen

Meestal worden er 6 tot 10 facings per kaak geplaatst. Dit is afhankelijk van hoeveel tanden er zichtbaar zijn. Vaak worden in de onderkaak niet meer dan 8 facings geplaatst, omdat de naastliggende tanden minder zichtbaar zijn als je lacht.

De Gebitskliniek biedt diverse soorten facings. Ieder type facings heeft zijn eigen eigenschappen.
Composiet facings
Voor composiet facings hoeft er nauwelijks aan de tand geslepen te worden. De levensduur is met 4-8 jaar korter dan bij porseleinen facings maar de kosten zijn ook een stuk lager. Plaatsing kan vaak in 1 zitting waardoor dus snel en voordelig een mooi resultaat behaald kan worden.

Porseleinen facings
Porseleinen facings hebben een erg lange levensduur, ze verkleuren niet en zien er zeer natuurlijk uit. Door de gladde structuur vallen uw lippen er makkelijk overheen. Bij plaatsing wordt een stukje van de bestaande tand afgeslepen.

Non-Prep facings
Sinds kort bieden wij ook porseleinen Non-Prep facings. Dit zijn flinterdunne porseleinen facings, ongeveer net zo dik als papier. Deze oplossing biedt een prachtig resultaat zonder de eigen tanden aan te hoeven tasten.

Bekijk in de tabel hieronder wat de kenmerken zijn van verschillende soorten facings.

Dit is afhankelijk van het type facings dat u kiest. Porseleinen facings gaan tot wel 15 jaar mee. Composiet facings 4 tot 8 jaar, composiet verkleurt sneller dan porselein. Facings slijten als u nagels bijt of knarst met uw tanden. Beschadigde facings kunnen altijd worden gerepareerd of vervangen, door deze behandeling beschadigt de tand zelf niet.

Met facings kunt u alles eten, maar u dient wel op te letten met het bijten op harde dingen zoals zuurtjes en harde noten. Ook het bijten op nagels, tandenknarsen, of uw tanden gebruiken als gereedschap (zoals plakband of plastic scheuren) kan facings beschadigen. Facings kunnen wel altijd worden gerepareerd of vervangen zonder uw tand te beschadigen.

Facings hebben geen extra onderhoud nodig. U dient wel, zoals altijd, uw gebit goed schoon te houden. Regelmatig met een zachte borstel poetsen en met regelmaat flosdraad of ragers gebruiken om de tanden schoon te houden. Ook dient u met enige regelmaat (1 tot 2 keer per jaar) naar de tandarts te gaan voor controle.

Facings voelen aan alsof het uw eigen tanden zijn. Na plaatsing is het soms even wennen aan de nieuwe vorm en soms kan het praten in het begin wat lastig zijn. Als de vorm van de tanden erg is veranderd kunnen klanken soms wat vervormen. Na een paar dagen verdwijnt dit vanzelf.

Door gebruik van facings kunt u een tand en/of gebit er beter uit laten zien. Zo kunnen we een spleetje tussen uw tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Maar ook wanneer u op latere leeftijd geen beugel wil dragen maar wel uw scheefstaande tanden wilt corrigeren, zijn facings de oplossing.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual