Hero sfeerafbeelding onzichtbare beugel

Onzichtbare beugels

Kies voor deze behandeling, zodat u zelfverzekerd kunt blijven lachen

Scroll verder

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel is het alternatief voor de veelgebruikte slotjesbeugel. Er zijn twee mogelijkheden, namelijk Invisalign of witte keramische brackets. Op deze manier kan de stand van uw tanden en kiezen worden gecorrigeerd terwijl u gewoon kunt blijven lachen.

Onzichtbare beugels voor volwassenen

Er wordt door volwassenen steeds vaker gekozen voor een onzichtbare beugel. Als u kiest voor een doorzichtige beugel dan heeft u twee opties, namelijk keramische witte brachets of de beugels van Invisalign (ook wel clear aligner genoemd). Deze laatste transparante beugels zijn uitneembaar en minder zichtbaar vanaf de buitenkant. Met een onzichtbare beugel hoeft u niet langer onzeker te zijn over uw glimlach.

De Gebitskliniek biedt u doorzichtige aligners van Invisalign of keramische witte brackets aan. Hieronder beschrijven we de verschillen tussen deze beugels en benoemen we de voordelen van een doorzichtige beugel.

invisalign-onzichtbare-beugels

De voordelen van een doorzichtige beugel

Als u kiest voor een doorzichtige beugel dan zitten daar verschillende voordelen aan verbonden. Wij laten u zien welke:

  • Ze zijn minder zichtbaar, waardoor volwassenen steeds vaker kiezen voor deze variant.
  • U kunt daarnaast zelfverzekerd blijven lachen.
  • De beugel wordt op maat gemaakt.
  • Er is een vergoeding voor onzichtbare beugels beschikbaar bij veel zorgverzekeraars.
  • U wordt behandeld door gecertificeerde specialisten als u kiest voor De Gebitskliniek.

Wij nemen weer nieuwe patiënten aan!

Erg veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk. Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Zorgeloze overstapservice

Heeft u al een tandarts en wilt u overstappen naar De Gebitskliniek? Wij nemen de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts, u hoeft zelf niets te doen.

Ook op de zaterdag geopend

Onze tandartspraktijk in Sliedrecht is ook op zaterdag geopend voor de reguliere mondzorg, makkelijk als u doordeweeks niet kan in verband met werk.

Invisalign

Bij deze orthodontie behandeling krijgt u meerdere op maat gemaakte aligners (beugelhoesjes). Deze transparante hoesjes draagt u het grootste gedeelte van de dag, minimaal 22 uur. Het is wel belangrijk dat u de hoesjes uit uw mond haalt bij het eten en drinken.

Om de twee weken vervangt u het hoesje met een nieuw hoesje. Op deze manier verschuiven uw tanden langzaam naar de gewenste positie.

onzichtbare-hoesje

De voordelen van Invisalign ten opzichte van brackets

  •  De uitneembare beugel van Invisalign draagt u 22 uur en kunt u uitdoen als u gaat eten en drinken. Bij de keramische brackets kan dit niet.
  • De uitneembare beugel kunt u daarnaast ook goed reinigen. Bij keramische brackets kost het u over het algemeen meer tijd.
  • U krijgt meerdere hoesjes mee, dus hoeft u minder vaak naar de orthodontist om uw beugel te laten controleren of aan te passen.
  • De hoesjes zitten comfortabeler dan de slotjes, omdat de hoesjes niet in uw tandvlees of wang kunnen prikken.
  • Een Invisalign behandeling kan soms sneller gaan dan een behandeling met slotjesbeugel, als de aligners goed gedragen worden.

Is Invisalign duurder dan een brackets beugel?

De kosten zijn afhankelijk van de benodigde behandeling, een uitgebreidere behandeling is duurder dan een simpele korte behandeling. Over het algemeen kost een invisalign behandeling iets meer dan een vergelijkbare behandeling met brackets.

Plan een intakegesprek

Keramische witte brackets

U kunt ook kiezen voor minder zichtbare keramische brackets. Deze behandeling komt grotendeels overeen met de slotjesbeugel, echter zijn deze slotjes wit en gemaakt van keramiek.

Door deze witte kleur zijn ze minder zichtbaar als u lacht. Dit is wel afhankelijk de kleur van uw tanden.

onzichtbare-witte-brackets

Kan een onzichtbare beugel altijd?

Een onzichtbare beugel is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar, omdat de kaken pas vanaf deze leeftijd volledig zijn uitgegroeid. Wel kunnen kinderen een slotjesbeugel met witte keramische brackets dragen. Op deze manier kan uw kind zelfverzekerd blijven lachen.

Naast deze opties kunt u ook kiezen voor een buitenboordbeugel, plaatbeugel of blokbeugel. Na elke behandeling wordt er vervolgens een spalkje voor achter de tanden geplaatst om het resultaat te behouden.

Onzichtbare beugel voor en na

Hieronder zie je de resultaten van een onzichtbare beugel voor en na.

de-gebitskliniek-invisalign-voorde-gebitskliniek-invisalign-na

Voor & na foto's van een onzichtbare beugel

de-gebitskliniek-invisalign-02-voorde-gebitskliniek-invisalign-02-na

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een orthodontie behandeling bij onze kliniek. Bij De Gebitskliniek streven we ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een invisalign behandeling neemt.
Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Eerste consult
Tijdens het eerste consult bespreken we wat Invisalign voor u kan betekenen. We bespreken uw wensen en de mogelijkheden van Invisalign. Na het consult hoeft u niet direct een besluit te nemen over de behandeling. U krijgt bij ons tijd en ruimte om rustig over de behandeling na te denken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandelplan
Heeft u gekozen voor Invisalign, dan maken we een scan van uw gebit. Ook maken we röntgenfoto’s. De scan worden naar Invisalign gestuurd, waar van scan een 3D-video wordt gemaakt. Zo krijgen we een kijkje in het mogelijke eindresultaat
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Invisalign op maat maken
Na het opstellen van het behandelplan maken we een nieuwe afspraak om het mogelijke eindresultaat te bespreken. We bespreken de aandachtpunten en u kunt vragen stellen over de behandeling. Zodra u de behandeling wilt starten, wordt uw Invisalign op maat gemaakt voor uw gebit
Stap sfeerafbeelding
Stap 4
De invisalign beugel dragen
Uw Invisalign beugel is klaar. De beugel moet u 20 tot 22 uur dragen voor het gewenste resultaat. Na 2 weken komt u terug voor controle. Hierbij kijken we of u op schema ligt, of de Invisalign goed zit en of u eventueel klachten heeft. Iedere 1 á 2 weken verwisselt u zelfstandig uw Invisalign voor een nieuwe. Om de 4 weken komt u terug voor controle.
Stap sfeerafbeelding
Stap 5
Uw rechte tanden behouden
Na uw behandeling van ongeveer 6 tot 18 maanden krijgt u een doorzichtige nachtbeugel die u draagt tijdens het slapen. Hierdoor wordt voorkomen dat uw tanden terugkeren naar de oude positie. Daarnaast maken we ook nog een aantal controle afspraken zodat we zeker weten dat uw tanden recht blijven.

Waarom De Gebitskliniek?

Naar de orthodontist voor een recht en gezond gebit

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

icoon

Persoonlijke aanpak

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Open op zaterdag

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Speciaal voor deze behandeling overgestapt en zeer tevreden met het eindresultaat.”

Ik ben zeer tevreden met de behandeling bij De Gebitskliniek in Sliedrecht. Speciaal voor deze behandeling overgestapt en zeer tevreden met het eindresultaat. Er wordt de tijd genomen wat erg prettig is, daarbij prachtig eindresultaat.

Wat kost een onzichtbare beugel?

De kosten van een intakegesprek voor een onzichtbare beugel kost € 26,75. Tijdens dit gesprek bekijken we uw mogelijkheden en de bijbehorende behandeling.

De uitwerking van een behandelplan kost € 321,93, dit is inclusief de (röntgen)foto’s die gemaakt worden. Bekijk hier meer informatie over Invisalign kosten.

Wilt u een intakegesprek inplannen met één van onze orthodontisten? Neem dan contact met ons op.

Orthodontie

Richtprijs
Orthodontie consult
€ 26,75
Uitwerking behandelplan orthodontie
€ 321,93
Invisalign Express (2 kaken) Maximaal 7 aligners per kaak (all-in)
Tussen € 2.250 en € 2.550
Invisalign Lite (2 kaken) Maximaal 14 aligners per kaak (all-in)
Tussen € 3.250 en € 3.550
Invisalign Full (2 kaken) Totale behandeling ongeacht aantal aligners (all-in)
Tussen € 4.750 en € 5.250

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts voor orthodontie
Diana Bernardo
Diana is zich na haar opleiding tot algemeen tandarts in Portugal gaan verdiepen in alle disciplines van de orthodontie. Ze heeft diverse orthodontie studies gevolgd in binnen- en buitenland, en is bekend met alle mogelijkheden om met u een rechte, mooie en gezonde lach te creëren. Gespecialiseerd als tandarts voor orthodontie richt ze zich nu volledig op dit vakgebied waarmee ze mensen helpt aan hun droomglimlach. Diana behandelt volwassenen maar is met haar vriendelijke persoonlijkheid ook een erg fijne behandelaar voor kinderen. Veel volwassenen kiezen voor het bijna onzichtbare Invisalign systeem dat bijna niet opvalt, waarvoor Diana in 2018 speciaal is opgeleid en waarmee ze inmiddels erg veel ervaring heeft.
teamlid
Tandarts voor orthodontie
Mihaela Stoicescu
Mihaela Stoicescu is zich na haar opleiding tot algemeen tandarts gaan verdiepen in alle disciplines van de tandheelkunde. Al snel merkte zij dat ze een voorliefde heeft voor orthodontie. Inmiddels richt zij zich als tandarts voor orthodontie nog uitsluitend op dit vakgebied; het rechtzetten van tanden. Het creëren van een mooie rechte glimlach geeft haar voldoening in haar vak. Dit doet ze voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. Mihaela is bekend met alle verschillende beugel technieken waaronder de bekende slotjesbeugel (brackets) en de plaatbeugel, maar ze is ook gespecialiseerd in onzichtbare beugels waaronder die van Invisalign, een fijne oplossing als u eigenlijk geen beugel wilt, maar wel rechte tanden.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual