Kunstgebit bij De Gebitskliniek

Zoekt u naar een kunstgebit specialist met echte kunstgebit expertise in eigen huis? Dan bent u bij De Gebitskliniek aan het juiste adres. Bij ons wordt uw kunstgebit in huis gemaakt met de beste en modernste technieken en hoogwaardige materialen door de beste kunstgebit specialisten.

Door een directe samenwerking met het tandtechnisch laboratorium verloopt de behandeling bij ons niet alleen veel efficiënter maar kunnen wij ook een beter eindresultaat bereiken dan veel andere tandartspraktijken. Dit omdat de prothesespecialist rechtstreeks contact met u heeft. Hierdoor kunnen we bij de vervaardiging van uw kunstgebit rekening houden met uw persoonlijke voorkeur en wensen en een veel betere optimale pasvorm realiseren.

In korte tijd is de Gebitskliniek uitgegroeid tot hét adres in Alblasserwaard voor het vervaardigen, implanteren, vervangen of aanpassen van een kunstgebit. Wij zorgen ervoor dat uw kunstgebit lekker zit en u er goed mee kunt drinken, eten, praten en lachen. Tevens houden wij graag rekening met uw persoonlijke wensen bij de vervaardiging en plaatsing van een nieuw, mooi en functioneel kunstgebit. 

U kunt voor uw kunstgebit direct bij ons terecht, u heeft geen verwijzing van uw eigen tandarts nodig.

Wist u dat u geen aanvullende tandartsverzekering nodig heeft voor een kunstgebit? Een nieuw kunstgebit wordt bijna volledig vergoed vanuit de Basis verzekering. Wij adviseren u hier graag verder over op basis van uw persoonlijke situatie.

kunstgebit advies met ons INTAKE- EN ADVIES GESPREK

Overweegt u een kunstgebit, maar wilt u weten of dit de beste oplossing is? U kunt bij De Gebitskliniek een intake- en adviesgesprek aangaan voor een deskundig en geheel vrijblijvend advies over uw gebit. Op basis van uw wensen en uw gebitssituatie geven we duidelijk aan wat uw mogelijkheden zijn. U krijgt een persoonlijk behandelvoorstel inclusief een kostenoverzicht en duidelijkheid over de vergoeding van uw zorgverzekeraar. Al uw vragen worden beantwoord. U bepaalt na dit intake- en adviesgesprek zélf of u de vervolgstap zet! Wilt u gebruik maken van dit vrijblijvende voorstel neem dan contact met ons op via 0184 - 63 69 64.

Slecht passend kunstgebit onnodig!

Maak gebruik van onze Gratis Prothese Controle

U dient uw kunstgebit ieder jaar te laten controleren, wij doen dit gratis met onze Gratis Prothesecontrole

Wij schrikken er van hoeveel mensen in Nederland last hebben van een niet goed passend kunstgebit, en daardoor niet goed kunnen eten, praten, lachen. Wij willen graag benadrukken dat dit NIET normaal is. Wij kunnen deze problemen in veel gevallen wel verhelpen. Met een goed gemaakt en goed passend kunstgebit kunt u zorgeloos eten, praten en lachen. Belangrijk om te weten dat een kunstgebit dragen anders is dan uw eigen tanden nog hebben, toch komen we vaak heel ver. Kwaliteit heeft echter soms tijd nodig heeft en dat betekent dat ook na de eerste plaatsing soms een aantal afspraken nodig zijn om tot het meest optimale resultaat te komen. Met de juiste aandacht, zorg en specialisme bereiken wij resultaten die u elders niet altijd zult behalen. 

Heeft u last van een niet goed passend kunstgebit, komt dan langs voor onze Gratis Prothesecontrole waarbij wij uw prothese en de pasvorm kosteloos voor u controleren. 

Zie er weer 10 jaar jonger uit met een goedpassend kunstgebit!

Door het geleidelijk slinken van de kaken bij het dragen van een kunstgebit zal het gezicht tevens geleidelijk aan wat invallen. Vooral rond de kin en rond de mond kunnen diepere lijnen ontstaan waardoor u een hardere en daardoor wat oudere uitstraling krijgt. U kunt dit tegengaan met een goede en goedpassend kunstgebit. Een goedpassend kunstgebit zal het gezicht weer een voller aangezicht krijgen. Hierdoor krijgt u weer een frisse en zelfverzekerde uitstraling . 

Signalen van een niet goed passend kunstgebit: 

 • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
 • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
 • Uw gezicht is iets ingevallen
 • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen zijn geïrriteerd
 • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
 • U heeft soms nekklachten
 • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage
 • U gebruikt wel eens kleefpasta’s

Herkent u zich in een van bovenstaande signalen, neem dan contact met ons op voor een Gratis prothese controle.

kunstgebit Vergoeding door uw verzekeraar

Wist u dat u geen aanvullende tandartsverzekering nodig heeft voor een nieuw kunstgebit of het vervangen van uw huidige kunstgebit? Een nieuw kunstgebit wordt bijna volledig vergoed vanuit de Basis verzekering, in bepaalde gevallen zelfs volledig waardoor het kunstgebit gratis is. Graag kijken wij met u mee welke dekking u heeft en waar u op kunt rekenen, hierdoor komt u niet voor vervelende verassingen te staan bij het nemen of vervangen van een kunstgebit. 

Van eigen tanden naar een kunstgebit

De keuze voor een kunstgebit als u uw eigen tanden nog heeft kan een ingrijpende beslissing zijn. Als de beslissing genomen wordt dan wilt u wel dat dit in 1 keer goed wordt uitgevoerd met het beste eindresultaat. Wij ondersteunen u graag bij het nemen van deze beslissing. Op onze website bieden wij daarom informatie omtrent de overweging en het behandeltraject van uw eigen tanden naar een kunstgebit. Toch is het vaak beter om persoonlijk advies in te winnen, daarvoor bieden wij een intake- en advies gesprek aan. Hierbij nemen wij de tijd voor u en leggen wij u alles uit over het nemen van een kunstgebit en de behandeling.

Vervanging of aanpassing kunstgebit

Wanneer u al een kunstgebit heeft maar hier niet meer helemaal tevreden over bent, of het kunstgebit past niet meer zoals het voorheen deed dan kunt u ook terecht bij De Gebitskliniek. Doordat de kaken geleidelijk slinken, komen de ongemakken van een niet (goed) passend kunstgebit ook geleidelijk. Hierdoor gaat u zich aanpassen aan een niet passend kunstgebit. Dit kan leiden tot problemen en klachten waarbij u aanvankelijk niet zult denken dat deze worden veroorzaakt door uw oude of een niet goed passend kunstgebit. Bovendien ziet u er met een goedpassend kunstgebit veel beter uit, in veel gevallen ziet u er weer 10 jaar jonger uit.

Wij adviseren daarom om uw bestaande prothese ieder jaar te laten controleren met onze Gratis Prothesecontrole. Wij adviseren u hierbij over uw mogelijkheden zoals het passend maken van uw bestaande kunstgebit, het repareren van uw kunstgebit of het vervangen voor een nieuw kunstgebit. Uiteraard is dit advies geheel vrijblijvend, u bepaalt zelf of u de vervolgstap zet. Door een jaarlijkse controle heeft u altijd het optimale comfort dat hoort bij het dragen van een kunstgebit. Wilt u hier gebruik van maken neem dan direct contact met ons op.

Diverse varianten van het kunstgebit

EEN volledig kunstgebit

Een volledig kunstgebit neemt de functies die uw eigen tanden en kiezen hadden zo goed mogelijk over. Tanden en kiezen zijn belangrijk bij het kauwen en het spreken. Een volledig kunstgebit wordt veelal toegepast wanneer uw eigen tanden deze functie onvoldoende kunnen vervullen. Ook voor uw uiterlijk is de eerste aanblik van uw tanden bij het spreken en lachen erg belangrijk. Een kunstgebit biedt in veel gevallen een goede vervanging van uw eigen tanden en kiezen.

Gedeeltelijk kunstgebit of partiële prothese

Een Partiële prothese (gedeeltelijk kunstgebit) zoals een frame prothese of kunsthars plaatje vervangt één of meerdere tanden of kiezen. Het biedt een goede alternatieve oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een kroon, brug of implantaat worden vervangen.

Klikgebit of klikprothese op implantaten

Een traditioneel kunstgebit kan vervangen worden door het moderne klikgebit. Hierbij heeft u nooit onzekerheid bij het eten van hard voedsel en heeft u altijd een stralende lach met natuurlijke tanden.

Het klikgebit is een kunstgebit dat vastzit in de kaak. Het wordt vastgeklikt op implantaten die op voorhand in het kaakbot worden gebracht. Hierdoor zit uw kunstgebit stevig vast in uw mond en hoeft u geen kleefpasta’s te gebruiken. U kunt wel het gebit dagelijks in- en uit “klikken” om het te reinigen.

Kunstgebit op implantaten

Er is ook een variant beschikbaar van een kunstgebit op implantaten dat niet uitneembaar is (zoals het uitneembare klikgebit). 

Een niet uitneembaar kunstgebit op implantaten benadert het meest het gevoel van uw eigen tanden. De prothese biedt niet alleen optimaal houvast en zekerheid met het eten, praten en lachen, maar oogt als uw eigen gebit en geeft het gevoel als van uw eigen tanden met behoud van uw smaak. De All-on-4 gebitsprothese heeft geen verhemelteplaat waardoor u een vrij gehemelte houdt. Hierdoor zult u maximaal uw smaakgevoel behouden. Door de lage kunststof randen is de gebitsprothese zeer compact. Dit geheel geeft deze gebitsprothese een zeer hoog comfort, het is daarmee de gebitsprothese die het meest de natuurlijke situatie van uw gebit benadert. 

Om een klikgebit of kunstgebit op implantaten te kunnen maken moet uw kaakbot in goede staat zijn. Heeft u al een kunstgebit en interesse in een klikgebit dan kunt u gebruik maken van ons Gratis Intake- en adviesgesprek klikgebit worden de mogelijkheden u duidelijk uitgelegd. Klik hier voor meer informatie over een klikgebit.


HEEFT U NOG VRAGEN OVER EEN KUNSTGEBIT? NEEM DAN DIRECT CONTACT MET ONS OP

Heeft u interesse in een kunstgebit en wilt u een afspraak maken om te laten kijken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan direct contact met ons op, wij informeren u graag geheel vrijblijvend! U bepaalt vervolgens zelf of u de vervolgstap zet, u vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.

Onze specialisten hebben veel ervaring met kunstgebitten, tijdens een vrijblijvend Gratis Intake- en Adviesgesprek vertellen wij u graag wat een kunstgebit voor u kan betekenen.

Heeft u al een prothese en wilt u deze na laten kijken? Maak dan gebruik van onze Gratis Prothese Controle!


WAAROM EEN KunstGEBIT VAN DE GEBITSKLINIEK?

 • Geen wachtlijst
 • Wij luisteren naar uw wensen
 • De beste prothese specialisten van Nederland
 • U kunt bij ons terecht voor een Gratis prothese controle of een vrijblijvend Gratis intake of advies gesprek. U beslist vervolgens zelf of u de behandeling in zet.
 • Wij maken gebruik van een anti-kokhalstechniek tijdens het maken van afdrukken voor maximale comfort
 • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars
 • Graag kijken wij met u welke mogelijkheden er zijn om de behandeling vergoed te krijgen vanuit uw zorgverzekeraar
 • Onze praktijk is volledig rolstoelvriendelijk
 • Door onze klanten op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!
 • De Nr 1 prothesekliniek van NL!

HEEFT U EEN SLECHT PASSEND KUNSTGEBIT, WACHT DAN NIET TE LANG EN MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS Prothese controle

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak bij een slecht passende prothese. Het ontzien van bepaalde delen van uw gebit kan op termijn gebitsproblemen veroorzaken. Door een slechtpassende prothese gaat het kaakbot slinken en daarvan kan uw gezicht (uw wangen) invallen. Het slinken van het kaakbot kan tot gevolg hebben dat het moeilijker is om een prothese te laten passen of in de toekomst implantaten te plaatsen. Wilt u dit voorkomen maak dan nu een afspraak voor een Gratis Prothese Controle.


ONZE KLANTEN OVER een kunstgebit bij de GEBITSKLINIEK

"Prettig en vakbekwaam" Prettige mensen en zeker vakbekwaam. Ik heb al verschillende mensen geadviseerd om het hier eens te proberen. Gewoon doen.

W.J.Philipse  Ondanks het feit dat ik de grootste waardering had en nog steeds heb voor mijn vorige tandartsen heb ik mij voor een prothese ( boven en onder )tot de gebitskliniek gewend. Ik wilde graag dat alle handelingen m.b.t. mijn gebit bij één organisatie zouden plaatsvinden. Ik heb absoluut geen spijt van mijn besluit. Integendeel. Drie zaken zijn mij opgevallen: deskundigheid, efficiëntie en klantvriendelijkheid. Ik heb het volste vertrouwen in het verdere verloop van mijn behandeling en ik zou deze uitstekende organisatie bij iedereen willen aanraden.

Mevrouw G.H. van Alphen : Ik ben zo ontzettend netjes geholpen en ben erg tevreden met het eindresultaat. Bedankt voor de geweldige service!

B. van Wijnen : Net bedrijf, zeer vakbekwame specialisten, goed eindresultaat, tevens rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur. Zeker aan te raden!

Lees hier meer ervaringen van onze klanten.