Hero sfeerafbeelding non-prep-facings

Non-prep facings

voor een stralende lach. Een flinterdunne porseleinen facing, met zorg ontwikkeld en afgestemd op uw gebit

Scroll verder

Wat is een non-prep facing?

Non-Prep facings zijn flinterdunne porseleinen facings. Deze zijn dunner dan normale facings en worden over de bestaande tanden geplaatst zonder aan de tanden te hoeven slijpen. Door het gebruik van Non-Prep Facings kan een gebit dat slijtage vertoond worden gereconstrueerd met volledig behoud van uw eigen tanden.

Waarom een non-prep facing?

Als gevolg van eten, drinken, knarsen en zuur slijten uw tanden. Het glazuur wordt aangetast of de vorm van uw tanden veranderd. Een non-prep facing kan uw tanden weer in goede staat herstellen. Ook bij een afgebroken hoekje wordt een non-prep facing gebruikt.

Elk non-prep facing plaatje is maatwerk. Er wordt gekeken naar uw huidige tanden, zodat de facing perfect aansluit op uw gebit.

Non-Prep facings bij De Gebitskliniek

Het plaatsen van non-prep facings doen wij er niet even bij. Onze cosmetisch tandartsen zijn zeer ervaren met het plaatsen van facings. Hiermee behalen wij de beste resultaten.

 • Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van facings
 • Facings worden bij ons geplaatst door ervaren cosmetisch tandartsen
 • Samen bepalen wij de kleur, vorm en stand van de tanden
 • Gebruik van een digitale mondscanner voor optimale kleur en pasvorm
 • U heeft de keuze uit porselein en composiet facings
 • Wij bieden ook non-prep facings
 • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

non-prep facing

Redenen voor non-prep facings

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kiezen voor een non-prep facing:

 • U wilt de kleur van uw tanden veranderen
 • U wilt de lengte van uw tanden herstellen
 • U wilt spleetjes tussen uw tanden vullen
 • Er moet een hoekje worden gerepareerd
 • U wilt scheve tanden corrigeren
 • U wilt uw spraak verbeteren
 • U wilt dat er niet (veel) geslepen wordt aan uw bestaande tanden

Wilt u meer weten over het plaatsen van een non-prep facing? Wij kijken graag mee met uw persoonlijke situatie. Neem gerust contact met ons op voor een intakegesprek.

Voordelen van een non-prep facing

Het grootste voordeel van een non-prep facing is dat het flinterdunne porseleinen plaatje over bestaande tanden wordt geplakt, zonder uw huidige tanden te slijpen. Bij het plaatsen van een facing of kroon worden uw tanden afgeslepen totdat de facing of kroon past. Een non-prep facing wordt over uw huidige tanden heen geplakt, dus zijn het facings zonder te slijpen. Omdat een non-prep facing over uw tanden heen wordt geplakt is de behandeling geheel pijnloos.

Nog meer voordelen van non-prep facings:

 • Ze gaan tot wel 15 jaar mee
 • Niet poreus, dus ze verkleuren niet
 • Naadloze aansluiting met uw huidige tanden
 • Geeft een natuurlijk gevoel, het ziet er natuurlijk uit
 • Er wordt niet geslepen aan uw gezonde tanden

Verschillende soorten non-prep facings

De Gebitskliniek biedt diverse soorten facings. Ieder type heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Composiet non-prep facings

Voor composiet non-prep facings hoeft er nauwelijks aan de tand geslepen te worden. De levensduur is met 4-8 jaar korter dan bij porseleinen non-prep facings, maar de kosten zijn ook een stuk lager. Plaatsing kan vaak in 1 zitting waardoor dus snel en voordelig een mooi resultaat behaald kan worden.

Porseleinen non-prep facings

Porseleinen non-prep facings hebben een erg lange levensduur, ze verkleuren niet en zien er zeer natuurlijk uit. Door de gladde structuur vallen uw lippen er makkelijk overheen. Bij plaatsing wordt een stukje van de bestaande tand afgeslepen.

Composiet non-prep facingsPorseleinen non-prep facings
Kortere levensduur, 4 tot 8 jaarDuurzaam, tot 15 jaar
Verkleurt en wordt doffer na verloop van tijdVerkleurt niet
Relatief goedkoopDuurder dan composiet
Plaatsing in 1 behandelingPlaatsing in 2 behandelingen
Natuurlijk effect door transparantie en kleurgebruikZeer natuurlijk effect door transparantie en kleurgebruik
Nauwelijks slijpen van de tand vereist Nauwelijks slijpen van de tand vereist
Laagje tandkleurig materiaal wordt direct op de tand aangebrachtPorseleinen schildje vervaardigd door tandtechnicus wordt aangebracht op de tand
Reparatie mogelijk waardoor levensduur wordt verlengdReparatie uitsluitend door vervanging van een nieuwe porseleinen facing mogelijk
Vanaf € 84,48 per tandVanaf € 786 per tand

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een intakegesprek voor Non-prep facings bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intake met kennismaking
Wij vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Daarom heeft u bij ons altijd één vaste behandelaar. We zorgen dat u een behandelaar heeft die bij u past en waar u een klik mee heeft. Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met uw nieuwe tandarts, en worden uw wensen en eventuele vragen besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
De behandeling wordt gestart waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de behandeling is het van belang dat u goed voor uw gebit blijft zorgen. Als er vragen zijn waar u mee zit, aarsel dan niet om contact op te nemen.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Google
“Behandelingen zijn achter de rug, en kan zeggen dat mijn behandelaar een vakvrouw is!”

Afspraken worden goed nagekomen en de planning is ook goed. Goede communicatie en er wordt duidelijk uitgelegd wat er gaat gebeuren. Behandelingen zijn achter de rug, en kan zeggen dat mijn behandelaar een vakvrouw is!

Non prep facings kosten

Aan een behandeling zoals het plaatsen van non-prep-facings gaat altijd een intakegesprek met de cosmetisch tandarts vooraf.

Tijdens een intakegesprek beoordeelt de tandarts uw situatie en worden de mogelijkheden besproken zodat er een passende kostenbegroting gemaakt kan worden. De kosten van een intakegesprek (in 2023) bij de cosmetisch tandarts bedragen € 53,50 tot € 126,72. Dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan.

Dit is exclusief foto’s. Röntgenfoto's worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s zijn afhankelijk van de hoeveelheid € 84,48 tot € 123,90. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Kronen, bruggen, bleken en facings behandelingen vallen niet in de basisverzekering. In sommige gevallen wel binnen een aanvullende verzekering waardoor de kosten lager kunnen uitvallen.

Esthetische tandheelkunde

Richtprijs
Porselein Non-prep facing
€ 785,96 per tand
Composiet Non-prep facing (afhankelijk van benodigde aanpassing)
€ 84,48 tot € 197,12 per tand

Vergelijkbare behandelingen bij De Gebitskliniek

Er zijn veel verschillende soorten esthetische behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling bij u past. Enkele vergelijkbare behandelingen bij De Gebitskliniek zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.

Veelgestelde vragen

Meestal worden er 6 tot 10 facings per kaak geplaatst. Dit is afhankelijk van hoeveel tanden er zichtbaar zijn. Vaak worden in de onderkaak niet meer dan 8 facings geplaatst, omdat de naastliggende tanden minder zichtbaar zijn als je lacht.

Non-Prep facings zijn flinterdunne porseleinen facings. Deze zijn dunner dan normale facings en worden over de bestaande tanden geplaatst zonder aan de tanden te hoeven slijpen. Door het gebruik van Non-Prep Facings kan een gebit dat slijtage vertoond worden gereconstrueerd met volledig behoud van uw eigen tanden.

Vaak slijpen tandartsen onnodig veel van een gezonde tand af om een facing of kroon te plaatsen. Onze non-prep Facings zijn flinterdun, ze vormen hiermee een prachtig corrigerend laagje over de eigen tanden, uniek voor iedere tand. Omdat ze zo dun zijn hoeft er niet of nauwelijks van de gezonde tand afgeslpen te worden. Deze facings worden met uiterste zorg en precisie ontwikkeld, exact afgestemd op uw gebit.

Door het gebruik van non-prep facings is met een minimale ingreep een ingrijpend resultaat te behalen. De mogelijkheden van Non-Prep Facings zijn onder meer:

 • Verandering van de kleur en vorm van de tanden
 • Herstel van de lengte van de tanden, bijvoorbeeld als gevolg van knarsen
 • Opvullen van spleetjes tussen de tanden
 • Repareren van afgebroken hoekjes van de tanden
 • Lichter maken van verkleurde gele of bruine tanden
 • Het corrigeren van scheve tanden
 • Het corrigeren van de spraak

Het gebruik van porseleinen Non-Prep facings biedt diverse voordelen:

 • Ze zijn heel sterk en gaan wel 15 jaar mee
 • Niet poreus en daardoor geen verkleuringen
 • Heel nauwkeurige aansluiting mogelijk met bestaand gebit
 • Zeer natuurlijk uiterlijk en glad gevoel
 • Eigen tanden hoeven niet of nauwelijks ingeslepen te worden

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual