Hero sfeerafbeelding bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees

Voorkom ontstekingen aan het tandvlees. Tips om bloedend tandvlees te voorkomen

Scroll verder

Wat is bloedend tandvlees?

Bloedend tandvlees is één van de symptomen van beginnend ontstoken tandvlees. Dit wordt ook wel gingivitis genoemd. Uw tandvlees bloedt bij lichte aanrakingen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen of het reinigen van de ruimtes tussen uw tanden door het flossen, rageren of stokeren. Het kan zelfs voorkomen dat uw tandvlees bloedt tijdens het eten.

Hoe dan ook is het belangrijk om dit probleem serieus te nemen, want de ontsteking kan namelijk verergeren als deze voor langere tijd in de mond aanwezig is. U krijgt dan last van parodontitis. Hierbij heeft de ontsteking zich uitgebreid naar het kaakbot en is onomkeerbaar.

Door het op tijd weg laten halen van tandplak en tandsteen door de mondhygiëniste en goede mondhygiëne voorkomt u bloedend tandvlees en ontstekingen.


Wij nemen weer nieuwe patiënten aan!

Erg veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk. Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Zorgeloze overstapservice
Heeft u al een tandarts en wilt u overstappen naar De Gebitskliniek? Wij nemen de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts, u hoeft zelf niets te doen.

Ook op de zaterdag geopend
Onze tandartspraktijk is ook op zaterdag geopend voor de reguliere mondzorg, makkelijk als u doordeweeks niet kan in verband met werk.

Symptomen van bloedend tandvlees

U kunt zelf de symptomen van bloedend tandvlees waarnemen. Niet alle symptomen hoeven tegelijkertijd aanwezig te zijn:

 • Het tandvlees bloedt tijdens het poetsen of het schoonmaken van de ruimtes tussen de tanden en kiezen;
 • Last van een metaalachtige smaak in de mond;
 • Het tandvlees is rood en opgezwollen;
 • Het tandvlees doet pijn na lichte aanrakingen;
 • U heeft vaker last van een slechte adem.

Oorzaken van bloedend tandvlees

De hoofdoorzaak van bloedend tandvlees is een beginnende tandvleesontsteking die is ontstaan door de aanwezigheid van tandplak en tandsteen in de mond. De bacteriën hopen zich op langs de randen van uw tandvlees en tussen de tanden en kiezen.

Als u last heeft van teruggetrokken tandvlees dan kunnen de bacteriën zich ophopen in de ‘pockets’. Dit zijn de smalle spleetjes tussen uw tanden, kiezen en tandvlees. Als deze bacteriën niet (goed) worden verwijderd, dan gaat het tandvlees ontsteken en kan het dus vaker gaan bloeden.

Er zijn ook andere situaties/oorzaken waarbij u vaker last heeft van bloedend tandvlees:

 • U bent een roker;
 • U heeft last van diabetes;
 • Een gebrek aan vitamine B, C of D;
 • Hormonale veranderingen, bijvoorbeeld door een zwangerschap of overgang;
 • Een te droge mond, bijvoorbeeld doordat u poetst met tandpasta of mondwater met alcohol.

Bloedend tandvlees voorkomen

Met de onderstaande tips voorkomt u bloedend tandvlees. Alles begint bij een goede mondhygiëne:

 • Poets uw tanden twee keer per dag met een fluoridehoudende tandpasta;
 • Gebruik een goede (elektrische) tandenborstel;
 • Reinig uw gebit aanvullend door mondspoeling te gebruiken;
 • Reinig de ruimtes tussen de tanden en kiezen door te flossen, ragereren of stokeren;
 • Bezoek regelmatig de mondhygiëniste om uw gebit en tandvlees te reinigen.
Maak direct een afspraak

Bloedend tandvlees behandelen

U kunt bloedend tandvlees alleen behandelen door goede mondhygiëne. Eerder gaven we u tips hoe u bloedend tandvlees kunt voorkomen. U moet in ieder geval nooit stoppen als uw tandvlees bloedt. Bij bloedend tandvlees is het juist belangrijk om uw gebit goed te poetsen en zo uw tandvlees weer gezond te maken.

Uw mondhygiëniste helpt de onsteking en het bloedend tandvlees te verminderen door tandplak en tandsteen op tijd te verwijderen. Hiermee voorkomt u een ernstige tandvleesontsteking, genaamd parodontitis. Als u hier last van krijgt kunt u dit niet meer behandelen door alleen goed te poetsen.

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een afspraak bij De Gebitskliniek te maken voor een behandeling tegen bloedend tandvlees. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Kennismaking
Tijdens uw afspraak maakt u kennis met uw behandelaar, waarbij uw vragen en wensen worden besproken. De mogelijke behandeling, kosten en vergoeding van uw zorgverzekeraar worden besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
Indien u dat wenst wordt de besproken behandeling gestart. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts, en houden graag rekening met uw wensen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de behandeling is het van belang dat u uw gebit met regelmaat laat controleren. Dat kan bij ons, maar ook elders. U kies zelf of u zich bij ons wilt inschrijven voor uw periodieke controle.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart nederland
“Gelukkig ben ik hier bij De Gebitskliniek zo fijn geholpen dat ik weer met een gerust hart naar de tandarts kan, dankjulliewel!”

Ik zie er normaal altijd een beetje tegenop om naar de tandarts te gaan omdat ik in het verleden vaak nare ervaringen heb gehad. Gelukkig ben ik hier bij De Gebitskliniek zo fijn geholpen dat ik weer met een gerust hart naar de tandarts kan, dankjulliewel!

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Tandarts
Carlijn Oosterbaan
Tandarts Carlijn is naast de algemene tandheelkunde gespecialiseerd in onder meer restauratieve tandheelkunde. Ze heeft hiervoor het toonaangevende Gaaf.care programma gevolgd wat naadloos aansluit bij de werkwijze van De Gebitskliniek. Hoogwaardige tandheelkunde afgestemd op de behoefte van de cliënt. Carlijn staat bekend om haar persoonlijke aandacht en heldere communicatie. Ze werkt altijd vanuit een plan op duurzame wijze met als doel een mooi en vitaal gebit. Carlijn wordt omschreven als rustig, nauwkeurig en zeer vriendelijk. Heeft u wensen, wilt u een eerlijk advies, en bent u geholpen met een duurzame en goede oplossing, dan bent u bij Carlijn in zeer goede handen!
teamlid
Waarnemend Tandarts
Celeste Janssen
Tandarts Celeste Janssen is een breed georiënteerde tandarts. Eigenschappen die haar goed omschrijven zijn rust en professionaliteit. Zij werkt stapsgewijs en neemt de tijd om haar behandelingen in alle rust uit te voeren en toe te lichten. Ze heeft na haar studie tijdelijk geneeskunde gestudeerd maar mistte de algemene tandheelkunde en haar patiënten. Sindsdien is ze onderdeel van het team van De Gebitskliniek. Ze werkt ook als spoedtandarts waardoor ze ook veel ervaring heeft op gedaan met pijnklachten. Ze is een echte teamspeler. Cliënten zijn zeer op hun gemak bij tandarts Celeste en waarderen haar om haar deskundigheid en vriendelijkheid. Dat ze altijd goedlachs is maakt een bezoek aan haar ontspannen en aangenaam.Professioneel en een rustige uitstralingBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts
Maryam Hayat
Tandarts Maryam is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Maryam is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd voor haar cliënten. Ook vindt Maryam het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan.
teamlid
Tandarts
Sevde Yen
Tandarts Sevde Yen heeft gestudeerd in Amsterdam en is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Sevde is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd om alles goed uit te leggen voor haar cliënten. Ook vindt Sevde het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan. Na haar jeugd in Rotterdam te hebben doorgebracht woont Sevde nu samen met haar man in Gorinchem. Naast dat Sevde vloeiend Nederlands en Engels spreekt, spreekt zij ook Turks.Geeft cliënten met angst voor de tandarts weer vertrouwenBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Sanne van der Velde
Sanne is een zeer ervaren mondhygiënist. Ze is heel geduldig en kan goed uitleggen. Het is haar doel u te helpen bij het optimaal controleren en verzorgen van uw gebit. Ze kan u leren hoe u het beste voor uw gebit kan zorgen. Met een goede mondverzorging worden problemen voorkomen en dat voorkomt ingrijpendere behandelingen bij de tandarts. Ze reinigt tevens het gebit en voert indien nodig parodontale behandelingen uit, dit zorgt voor een goede mondgezondheid en een frisse adem. Haar cliënten vinden het prettig dat zij systematisch te werk gaat, een duidelijke uitleg geeft van haar behandelingen en dat ze altijd vrolijk gestemd is. Ze wordt omschreven als geduldig, vrolijk, secuur, professioneel en erg empathisch. Geeft u duidelijke instructies hoe u uw gebit moet verzorgenAltijd vrolijk en gaat secuur te werk
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Ken Ashrafi
Ken werkt al meer dan 5 jaar bij De Gebitskliniek, en is al bijna 20 jaar werkzaam in de mondzorg. Als zeer ervaren mondhygiënist helpt hij zijn cliënten problemen in de mond te voorkomen en het gebit in topconditie te houden. Dit doet hij door goede en duidelijke uitleg hoe u het beste voor uw gebit kunt zorgen. Ken wordt door zijn cliënten omschreven als vriendelijk, eerlijk en rechtdoorzee. Hij reinigt het gebit grondig en pijnloos. Zijn er gezondheidsklachten die behandeld moeten worden dan bent u, met zijn jarenlange ervaring, in zeer goede handen. Ken is tevens zeer ervaren met parodontale behandelingen zoals de behandeling van parodontitis.
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Wissal Saâdi
Wissal is een BIG geregistreerde mondhygiënist. Voor Wissal is het de grootste uitdaging om de mondgezondheid van haar cliënten te verbeteren of stabiel te krijgen. Met een goede mondgezondheid kunnen kostbare en complexere behandelingen in de toekomst worden voorkomen worden. Wissal vindt het erg belangrijk om een band op te bouwen met haar cliënten. Ze heeft vooral goed met mensen die angst hebben voor de tandarts. Voor deze cliënten neemt ze extra de tijd. Wissal is tevens gespecialiseerd in complexe tandvleeshandelingen zoals parodontitis.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual