30 september 2024 Mondverzorging

Eén van de specialisaties van De Gebitskliniek is orthodontie, het recht zetten van de tanden. Dat doen we met traditionele beugels maar ook met Invisalign, een vrijwel onzichtbare beugel. Zowel jongeren als volwassenen kunnen bij De Gebitskliniek terecht voor deze orthodontische behandelingen. 

De Gebitskliniek heeft alle specialismen op tandheelkundig gebied in huis. In onze gloednieuwe praktijk kunnen mensen terecht voor reguliere mondzorg en mondhygiëne en voor gebitsrenovaties en gebitsprothesen, maar dus ook voor orthodontie. De Gebitskliniek is bijna de enige in de regio die deze specialisatie aanbiedt.

Kinderen

Zoals voor kinderen, vertelt Britt Hageraats. ,,Het is goed om met kinderen vanaf een jaar of acht al bij de orthodontist te informeren of orthodontie benodigd is. Als dat het geval is, is het goed om er vroeg bij te zijn zodat het beste moment gekozen kan worden om de behandeling te starten. Door optimaal gebruik te maken van de groei kan de behandeling zo eenvoudig mogelijk gehouden worden. Hoe eerder wij erbij betrokken zijn, hoe beter we kunnen behandelen.”

Orthodontie voor volwassenen 

Steeds vaker kiezen volwassenen ook voor een orthodontiebehandeling om hun tanden recht te laten zetten, ziet Britt. ,,Zij willen bijvoorbeeld een mooiere lach of merken dat de tanden door de jaren heen wat verschoven zijn. Door scheefstaande tanden die niet goed op elkaar sluiten kan het gebit sneller slijten en is het lastiger om het gebit goed schoon te houden. We merken dat steeds meer mensen komen vragen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van orthodontie, of dit nu cosmetisch is, of puur voor het behoud van het gebit. En tegenwoordig is het niet meer nodig om een ouderwetse zichtbare beugel te dragen maar zijn er bijna onzichtbare mogelijkheden.”

Invisalign

De Gebitskliniek werkt het beste merk op het gebied van onzichtbare beugels; Invisalign. De stand van het gebit wordt dan aangepast door een serie van doorzichtige bitjes, die gemakkelijk uitneembaar zijn. De onzichtbare beugels van Invisalign duwen de tanden geleidelijk in de juiste positie. De beugel kan uitgenomen worden met eten, drinken en tanden poetsen. Hierdoor kan de mond goed schoon gehouden worden. ,,Het is een dun en doorzichtige kapje dat je over de tanden draagt en elke week vervangt voor een nieuwe, dit doe je totdat de tanden helemaal recht staan. Het is minder pijnlijk dan een reguliere beugel en de impact op het dagelijks leven is minimaal: op een comfortabele manier krijg je een rechter gebit, al vanaf zes maanden draagtijd, afhankelijk van hoeveel er gecorrigeerd moet worden.”

Mooiere glimlach

,,Steeds meer volwassenen kiezen voor orthodontie. Ze vragen zich af hoe hun gebit er beter uit kan zien en hoe hun lach mooier kan worden. Er zijn ook andere mogelijkheden binnen onze praktijk om een mooiere lach te krijgen, buiten orthodontie. Zo kunnen mensen kiezen voor het laten bleken van de tanden, voor facings (dit is een dun laagje over je eigen tanden) of voor een complete gebitsrenovatie waarbij het gebit gezonder, sterker of mooier gemaakt wordt.”

Aandacht mondgezondheid

Tijdens de behandeling zorgt De Gebitskliniek ervoor dat de mondgezondheid goed blijft. Dat is één van de focuspunten van onze Sliedrechtse praktijk. ,,Wij informeren en ondersteunen op het gebied van het schoonhouden van het gebit. Zo leren wij mensen hoe ze het beste hun gebit kunnen reinigen als ze een beugel hebben of we leggen ouders van kinderen uit hoe je het beste kunt poetsen. Aandacht voor mondgezondheid is heel belangrijk; je tanden staan straks recht, maar je wilt natuurlijk ook dan een mooi en gezond gebit houden.”

Eerst een intake

Mensen hoeven zich bij een behandeling niet voor de reguliere mondzorg in te schrijven; ze kunnen als ze dat willen gewoon bij hun eigen tandarts ingeschreven blijven. Wie voor het eerst bij ons is voor een orthodontiebehandeling krijgt eerst een intakegesprek. Daarbij wordt gekeken wat de beste behandeling is om het gewenste resultaat te behalen. Ook wordt gekeken naar de kosten. Hierna kan rustig nagedacht worden of de behandeling wordt ingezet. Komt die vervolgstap er, dan wordt er vervolgens een uitgebreid behandelplan opgesteld en daarna komt de patiënt elke maand op controle.

Geen verwijzing nodig

Wie kiest voor een orthodontiebehandeling bij De Gebitskliniek in Sliedrecht, kan er terecht met een verwijzing van de tandarts, maar dat hoeft niet. Belangstellenden kunnen ook rechtstreeks terecht bij de praktijk aan de Kerkbuurt 107 in Sliedrecht. De Gebitskliniek is aangesloten bij alle verzekeraars.

Meer informatie?

Zijn er vragen? Wij staan u graag te woord, u kunt altijd vrijblijvend telefonisch of via ons contactformulier contact opnemen. Iedereen is ook welkom om eens binnen te stappen bij de praktijk en te vragen naar de mogelijkheden op het gebied van tandheelkunde. Kom langs aan de Kerkbuurt 107, of bel met het telefoonnummer 0184-63 69 64. Of lees meer op onze website over orthodontie.

Lees hier ervaringen en verhalen van anderen

Het is prettig om verhalen te lezen van eerdere cliënten voordat u bij ons in behandeling gaat. We hechten veel waarde aan elke mening en waarderen het wanneer mensen bereid zijn hun ervaringen met ons te delen. Laat u vooral inspireren door de verhalen die hier te lezen zijn!

Visual
visual

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2