Hero sfeerafbeelding second opinion

Second opinion tandarts

Wilt u de mening van onze tandarts weten over een behandelplan van uw eigen tandarts? Vraag dan nu een second opinion aan.

Scroll verder

Een second opinion bij De Gebitskliniek

Wilt u de mening van onze tandarts weten over een behandelplan van uw eigen tandarts? Vraag dan nu een second opinion aan. Tijdens een second opinion onderzoekt onze tandarts uw klachten en beoordeelt het voorgestelde behandelplan. Ook worden mogelijke andere oplossingen met u besproken.

U bent geheel vrij om gebruik te maken van een second opinion.

Het doel van een second opinion

Het doel van een second opinion is om u beter in staat te stellen uw eigen mening te vormen en een besluit te nemen over het behandelplan. U wordt daarom uitgebreid geïnformeerd en geadviseerd over uw gebitssituatie en het voorgestelde behandelplan en eventuele andere behandelmogelijkheden. Met deze informatie bent u in staat om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over uw gebit en het behandelplan.

Het aanvragen van een second opinion bij de tandarts is vaak niet onnodig. Uit cijfers van RTL Nieuws blijkt dat één op de vijf incidenten, die door het medisch tuchtcollege geregistreerd zijn, boven water zijn gekomen na het aanvragen van een second opinion.

Voor een patiënt is het soms lastig in te schatten of een behandeling juist is uitgevoerd. Soms voert de tandarts een verkeerde ingreep uit, zijn de kosten te hoog of heeft u na de behandeling nog last. Indien u na een behandeling twijfels heeft, kunt u zich aanmelden voor een second opinion. U wordt dan geholpen door een onafhankelijke tandarts, zodat u beter uw eigen mening kunt vormen en beter achter uw beslissing kunt staan.

Hoe werkt een second opinion bij de tandarts?

Tijdens een second opinion onderzoekt de tandarts uw klachten. De tandarts beoordeelt het behandelplan dat is voorgesteld door de eerdere tandarts. Ook worden mogelijke andere oplossingen voor uw situatie met u besproken. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Wanneer vraagt u een second opinion aan?

Een second opinion vraagt u aan wanneer u:

 • twijfelt aan de diagnose van uw tandarts
 • twijfelt aan het voorgestelde behandelplan van uw tandarts
 • beter geïnformeerd wilt worden over uw gebitssituatie en/of het behandelplan
 • wilt weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn

Second opinion zonder doorverwijzing

U kunt bij ons zonder verwijzing vanuit uw eigen tandarts een second opinion aanvragen. Uw eigen tandarts hoeft ook niet te weten dat u een second opinion heeft aangevraagd.

Wat is nodig voor een second opinion?

Neem bij een second opinion bij voorkeur het op schrift gestelde behandelplan en benodigde gegevens (zoals röntgenfoto’s) van uw tandarts mee. Dit wordt tijdens uw afspraak opnieuw beoordeeld. Indien u deze informatie niet mee kunt nemen kunt u ook langskomen zonder deze informatie.

Second opinion bij De Gebitskliniek

 • Ervaren specialisten
 • Persoonlijke zorg, uw wensen staan centraal
 • Hoogwaardige tandheelkunde
 • Alle specialismen onder 1 dak
 • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Zeer ervaren met angst patiënten
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een afspraak te maken voor een second opinion bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Beoordeling gebitssituatie
Tijdens een second opinion beoordeelt de tandarts uw klachten en wensen, tevens bekijkt de tandarts uw gebitssituatie.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Advies
Uw gebitssituatie wordt met u bespreken. En de tandarts adviseert u over het voorgestelde behandelplan. Eventuele andere behandelmogelijkheden worden ook besproken zodat u een goed beeld krijgt van uw situatie en mogelijkheden.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Vragen
Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen. Het doel van het gesprek is dat u met deze informatie goed u in staat bent om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over uw gebit en de voorgestelde behandeling.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Helen
Google
“Bij binnenkomst staat de implantoloog je met een glimlach op te wachten”

Ben nu voor de tweede keer in De Gebitskliniek geweest voor het plaatsen van implantaten. Beetje raar om te zeggen, maar het was gezellig. Je wordt vriendelijk geholpen door de dames bij de receptie (die ook wel eens iets extra's voor je willen doen)
en dan bij binnenkomst staat de implantoloog je met een glimlach op te wachten. Wat een schat is die man. Hij praat je door heel de behandeling heen, ook erg goed verdoofd. Zelfs de verdovingsprikken nauwelijks gevoeld. Ook de tandtechnieker is prima en luisterde goed naar wat ik wilde. Al met al een fijne en goede kliniek 👍👍

Kosten een second opinion tandarts

Tijdens een second opinion bespreken we uw zorgvraag, het eerder gegeven behandelplan, en eventuele alternatieve mogelijkheden. Indien gewenst maken wij een behandelvoorstel met kostenbegroting.

De kosten van een second opinion bedragen circa €126,72. Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen afhankelijk van de hoeveelheid € 84,48 tot € 123,90. U kunt deze ook zelf meenemen naar de afspraak, waardoor u mogelijk kosten kunt besparen.

Vergoeding second opinion zorgverzekering

Een second opinion wordt niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Er zijn zorgverzekeraars die wel een medische second opinion vergoeden, maar niet een tandheelkundige.

Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft wordt de second opinion en eventuele röntgenfoto's in veel gevallen wel vergoed. Informeer voordat u een afspraak maakt bij uw zorgverzekeraar of de kosten van een second opinion worden vergoed. Dat voorkomt verrassingen achteraf.

Second opinion

Richtprijs
Second opinion inclusief behandelplan en kostenopgave, exclusief evt. foto’s
€126,72
Röntgenfoto's - indien nodig (afhankelijk van het aantal en type)
€ 84,48 tot € 123,90

Relevante behandelingen bij De Gebitskliniek

Er zijn veel verschillende soorten behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling bij u past.

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Tandarts voor endodontologie
Nathalie Otto
Tandarts Nathalie Otto is na haar afstuderen aan de tandheelkundige faculteit in Brussel gestart als algemeen tandarts. In de daaropvolgende jaren heeft zij zich op verschillende tandheelkundige disciplines kunnen ontwikkelen.Haar passie werd bijzonder aangewakkerd tijdens haar verdieping in de endodontologie, waar zij zich toelegde op het uitvoeren van complexe wortelkanaalbehandelingen. In de afgelopen jaren heeft Nathalie zich volledig gespecialiseerd in deze veeleisende behandelingen.Ze heeft zich ontpopt tot een ware professional op dit gebied, wat duidelijk merkbaar is aan de pijnloze en ontspannen verloop van haar behandelingen. Haar cliënten zijn unaniem positief over haar kundigheid. Nathalie staat bekend om haar altijd vrolijke humeur, geduldige benadering en de waarde die zij hecht aan het uitgebreid de tijd nemen voor haar behandelingen.Wanneer u in de stoel bij Nathalie ligt voor een behandeling, vergeet u spontaan dat u zich bij de tandarts bevindt. Haar toewijding aan een zorgvuldige en comfortabele behandeling draagt bij aan een kalme en geruststellende ervaring voor haar patiënten.Gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingenAltijd vrolijk en geduldig
teamlid
Waarnemend Tandarts
Celeste Janssen
Tandarts Celeste Janssen is een breed georiënteerde tandarts. Eigenschappen die haar goed omschrijven zijn rust en professionaliteit. Zij werkt stapsgewijs en neemt de tijd om haar behandelingen in alle rust uit te voeren en toe te lichten. Ze heeft na haar studie tijdelijk geneeskunde gestudeerd maar mistte de algemene tandheelkunde en haar patiënten. Sindsdien is ze onderdeel van het team van De Gebitskliniek. Ze werkt ook als spoedtandarts waardoor ze ook veel ervaring heeft op gedaan met pijnklachten. Ze is een echte teamspeler. Cliënten zijn zeer op hun gemak bij tandarts Celeste en waarderen haar om haar deskundigheid en vriendelijkheid. Dat ze altijd goedlachs is maakt een bezoek aan haar ontspannen en aangenaam.Professioneel en een rustige uitstralingBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts
Maryam Hayat
Tandarts Maryam is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Maryam is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd voor haar cliënten. Ook vindt Maryam het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan.
teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.

Veelgestelde vragen

Een second opinion is het raadplegen van een andere arts over een diagnose of voorgestelde behandeling.

Een second opinion kan worden aangevraagd wanneer u twijfels heeft over de diagnose die u heeft gekregen. Het doel van een second opinion is om u beter in staat te stellen uw eigen mening te vormen over de diagnose en het voorgestelde behandelplan.

De kosten van een second opinion bedragen circa €126,72 (tarieven 2024). Dit is exclusief röntgenfoto's. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen afhankelijk van de hoeveelheid € 84,48 tot € 123,90. U kunt deze ook zelf meenemen naar de afspraak, waardoor u mogelijk kosten kunt besparen.

Tijdens een second opinion bespreken we uw zorgvraag, het eerder gegeven behandelplan, en eventuele alternatieve mogelijkheden. Indien gewenst maken wij een behandelvoorstel met kostenbegroting.

Een second opinion vraagt u aan wanneer u:

 • twijfelt aan de diagnose van uw tandarts
 • twijfelt aan het voorgestelde behandelplan van uw tandarts
 • beter geïnformeerd wilt worden over uw gebitssituatie en/of het behandelplan
 • wilt weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual