Hero sfeerafbeelding rotte-tanden

Rotte tanden

tips om te voorkomen. Voorkom tandbederf

Scroll verder

Oorzaken van rotte tanden

Rotte tanden zijn tanden die lijden aan tandbederf. Eén van de grootste oorzaken van rotte tanden zijn voedingsmiddelen waarin veel suiker en zetmeel is verwerkt. Daarnaast kan slechte mondhygiëne het probleem verergeren.

Wanneer u niet goed uw tanden poetst, blijft tandplak (of plaque) op uw tanden en kiezen zitten. In combinatie met de bacteriën in uw mond kan het glazuur worden aangetast of zelfs geheel oplossen. Dit noemen we tanderosie. Hierdoor verzwakken uw tanden en kunnen de bacteriën bij het zachtere tandbeen (dentine) komen met als gevolg een pijnlijke infectie in het gebit of tandvlees.Een gaatje in uw tand of kies is het beginstadium van tandbederf en een signaal voor u om hier iets tegen te doen. Gaatjes komen vaker voor bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen hier last van krijgen.

Rotte tanden kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen u daarnaast onzeker maken als het gaat om zichtbare plekken in het gebit. We adviseren u dan ook om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen. In onze tandartspraktijk in Sliedrecht bekijkt de tandarts de rotte plekken en zal de tandarts een behandelplan opstellen en deze met u bespreken. Blijf vooral niet te lang lopen met rotte tanden, omdat dit ernstige gevolgen kan hebben voor uw gebit.

Wij nemen weer nieuwe patiënten aan!

Erg veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk. Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Zorgeloze overstapservice
Heeft u al een tandarts en wilt u overstappen naar De Gebitskliniek? Wij nemen de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts, u hoeft zelf niets te doen.

Ook op de zaterdag geopend
Onze tandartspraktijk is ook op zaterdag geopend voor de reguliere mondzorg, makkelijk als u doordeweeks niet kan in verband met werk.

Symptomen van rotte tanden

Mensen met rotte tanden kunnen last hebben van verschillende symptomen. Gevoelige of pijnlijke tanden tijdens het eten of drinken van warme, koude, zure of zoete voedingsmiddelen zijn een veel voorkomend probleem. Als de infectie in een vergevorderd stadium is kan de pijn er zelfs voor zorgen dat u niet langer normaal kunt eten. Doordat u moeilijk kunt eten zijn ook voedingstekorten en gewichtsverlies symptomen waarvan u last kunt krijgen.

Een ander symptoom is zwelling in combinatie met pus in de mond. Ernstig verrotte tanden kunnen afbreken of uitvallen. Als u gaatjes kunt zien met het blote oog dan raden we u aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken met uw tandarts.

Behandeling van rotte tanden

Als u last heeft van rotte tanden moet u direct een afspraak maken met de tandarts. Bij tandbederf kunt u namelijk snel last krijgen van infecties die weer gevolgen hebben voor uw tanden, maar ook uw lichamelijke gezondheid.

Als u op tijd bent kunt u rotte tanden laten behandelen. Wanneer het tandbederf nog niet is verspreid kan de tandarts een gaatje vullen. Als de bacteriën tot het binnenste zachte deel (dentine) zijn gekomen, dan moet er een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd. Bij een groot gat in de tand of kies kunt u ook kiezen voor een kroon.

Als uw rotte tanden of kiezen niet gered kunnen worden, dan worden deze getrokken. U kunt de ruimte in uw gebit opvullen met implantaten. De tandarts zal iedere behandeling en verschillende opties met u door bespreken.

Rotte tanden voorkomen

Het is altijd beter om rotte tanden te voorkomen. Dit kunt u doen door uw mondhygiëne te verbeteren, bijvoorbeeld door uw tanden dagelijks te poetsen. Daarnaast kunt u uw mond spoelen met mondwater om bacteriën in te doden en tandplak te verminderen. We adviseren u ook om dagelijks uw tanden te flossen of stokeren.

Ten slotte raden we u aan om elke zes maanden een tandartscontrole in te plannen. Op deze manier worden problemen vroegtijdig opgemerkt, kunnen eerder opgelost worden waardoor rotte tanden worden voorkomen.

Mocht er na lange tijd witte aanslag op de nachtbeugel ontstaan, dan kunt u dit verwijderen met schoonmaakazijn. Laat de beugel een kwartier liggen in het azijn en spoel deze vervolgens af met koud water.

Een nachtbeugel kost ongeveer rond de €100,- per kaak.

Maak direct een afspraak

Voorbeeld rotte tand


Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een afspraak bij De Gebitskliniek te maken voor rotte tanden te behandelen. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Kennismaking
Tijdens uw afspraak maakt u kennis met uw behandelaar, waarbij uw vragen en wensen worden besproken. De mogelijke behandeling, kosten en vergoeding van uw zorgverzekeraar worden besproken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
Indien u dat wenst wordt de besproken behandeling gestart. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts, en houden graag rekening met uw wensen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de behandeling is het van belang dat u uw gebit met regelmaat laat controleren. Dat kan bij ons, maar ook elders. U kies zelf of u zich bij ons wilt inschrijven voor uw periodieke controle.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Kristel
Google
“Ik ging voorheen met lood in de schoenen naar de tandarts. Nu met een stralende glimlach!”

Inmiddels een jaar hier en superblij. Ik ging voorheen met lood in de schoenen naar de tandarts. Nu met een stralende glimlach. Superfijn ook dat ze meerdere expertises onder 1 dak hebben.

Veel voorkomende problemen

Bij De Gebitskliniek komen we veel verschillende problemen tegen die u met uw gebit kunt ervaren. Om u hierin beter te informeren hebben we de meest voorkomende problemen uitgelicht. Deze zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Tandarts
Sevde Yen
Tandarts Sevde Yen heeft gestudeerd in Amsterdam en is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Sevde is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd om alles goed uit te leggen voor haar cliënten. Ook vindt Sevde het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan. Na haar jeugd in Rotterdam te hebben doorgebracht woont Sevde nu samen met haar man in Gorinchem. Naast dat Sevde vloeiend Nederlands en Engels spreekt, spreekt zij ook Turks.Geeft cliënten met angst voor de tandarts weer vertrouwenBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2