Hero sfeerafbeelding kunstgebit-reparatie

Kunstgebit reparatie

uw prothese weer als nieuw. Lees meer over onze gratis prothese controle

Scroll verder

Uw kunstgebit snel laten repareren

Uw kunstgebit wordt dezelfde dag nog gerepareerd en kunt u dus snel weer ophalen. Tevens zullen wij het gerepareerde kunstgebit schoonmaken en voor u polijsten. Uw kunstgebit is na een kunstgebit reparatie weer volledig hersteld.

Reparatietijden De Gebitskliniek

Wij kunnen uw kunstgebit reparatie van maandag tot en met vrijdag vaak dezelfde dag nog uitvoeren. U dient de reparatie dan wel bij ons aan te melden via onderstaande button, en de kapotte prothese voor 9:30 uur bij ons af te geven.

Wij voeren geen prothese reparatie uit op zaterdag en zondag. Gaat uw kunstgebit kapot in het weekend? Repareer deze dan niet zelf, maar geef de prothese voor maandag 9:30 uur af.

Kunstgebit repareren

Kunstgebit reparatie bij De Gebitskliniek

 • Snelle reparatie, zelfde dag retour
 • Reparatie uitgevoerd door prothesespecialist
 • Kunstgebit reiniging en gepolijst tijdens reparatie
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Redenen voor een kunstgebit reparatie

Redenen wanneer een kunstgebit reparatie nodig is:

 • Scheuren in uw prothese
 • Gebroken kunstgebit
 • Afgebroken hoekjes van het kunstgebit
 • Missende tanden of kiezen
 • Gebroken tanden of kiezen

Ook kunt u klachten hebben waarbij u niet meteen de connectie legt met uw kunstgebit. Zo kunt u pijn in de mond ervaren en last met praten hebben als uw kunstgebit te los zit. Met een kunstgebit slinkt uw kaak langzaam. Na verloop van tijd past uw kunstgebit dan niet goed meer. De klachten van een ingevallen mond kunnen erg vervelend zijn. In die gevallen is een rebasing noodzakelijk.

Oorzaken voor een beschadigd kunstgebit

De onderdelen van een gebitsprothese kunnen stuk gaan. Ook al is de prothese gemaakt van een sterk kunsthars, met het gebruik kan deze beschadigen. Het is dan zaak om uw kunstgebit zo snel mogelijk te laten repareren. Een kapotte prothese heeft namelijk allerlei nadelen. U kunt bijvoorbeeld lastig eten, praten of lachen. De volgende oorzaken kunnen zorgen voor een beschadigd of zelfs gebroken kunstgebit:

 • Delen van uw kunstgebit kunnen breken wanneer u op iets hards bijt.
 • Wanneer u de prothese per ongeluk laat vallen op een harde vloer kan het zijn dat er tanden of kiezen breken. Het kan ook voorkomen dat de prothese door midden breekt.

Het kunstgebit kan ook beschadigen wanneer deze niet goed in de mond past. Er ontstaan dan scheurtjes of barstjes in de prothese tijdens het kauwen of bijten. Dit komt doordat er spanning komt te staan op de basis van de prothese. Daarom is het van belang regelmatig uw prothese passend te maken.

Wat wel doen bij een gebroken kunstgebit

Verzamel de gebroken onderdelen of missende tanden en kiezen en breng deze naar de tandprotheticus bij De Gebitskliniek. Onze specialisten kunnen deze delen vaak eenvoudig repareren.

Meld uw kunstgebit reparatie zo snel mogelijk aan. Hoe langer u wacht, hoe schadelijker dit is voor uw prothese en mond.

Wat niet doen bij een gebroken kunstgebit

Gaat uw kunstgebit kapot in het weekend? Blijf kalm. Een kunstgebit kan namelijk snel weer gerepareerd worden. Bij De Gebitskliniek wordt een kunstgebit reparatie nog dezelfde dag gerepareerd, dit kan van maandag tot en met vrijdag. Meld de reparatie wel even bij ons aan.

We raden u aan het volgende niet te doen als uw prothese is stuk gegaan:

Blijven lopen met een kapot kunstgebit. Het niet laten repareren van een beschadigd kunstgebit kan voor meerdere problemen zorgen. De prothese kan nog verder beschadigen en dit kan ertoe leiden dat het kunstgebit vervangen moet worden. Daarnaast slinken uw kaken sneller en krijgt u last van een ingevallen mond. Ook kunnen de scherpe beschadigde onderdelen uw tandvlees beschadigen.

Zelf repareren. Zeker wanneer uw prothese stuk gaat in het weekend is de verleiding groot om uw kunstgebit zelf te repareren. Dit adviseren we u niet te doen. Gebruik vooral geen lijm om uw kunstgebit te repareren. Hierdoor kunt u namelijk de kunsthars beschadigen en is daardoor moeilijker te repareren door een prothese specialist.

Laat uw gebit gratis controleren

Heeft u klachten en twijfelt u of het aan uw kunstgebit ligt? Laat uw gebit dan gratis controleren. Tijdens de gratis prothese controle kijken we of uw kunstgebit nog in goede staat is en goed past. Zijn er aanpassingen nodig? Dan kunnen we die meteen uitvoeren voor u. Zo kunt u uw prothese dezelfde dag nog meenemen naar huis.

Maak direct een afspraak

Signalen van een niet goed passend kunstgebit zijn:

 • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
 • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
 • U gebruikt wel eens kleefpasta’s
 • Uw gezicht is iets ingevallen
 • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen geïrriteerd zijn
 • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
 • U heeft soms nekklachten Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een afspraak te maken voor een kunstgebit reparatie bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Brengen kapotte gebitsprothese
U kunt u kapotte gebitsprothese bij ons afgeven voor reparatie. Als u dat voor 9:30 uur doet wordt uw prothese nog dezelfde dag gerepareerd.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Reparatie
Uw gebitsprothese wordt zorgvuldig door ons gerepareerd. Wij maken hem tevens schoon en de prothese wordt gepolijst. Na de reparatie is uw kunstgebit weer volledig hersteld en kunt u deze bij ons ophalen.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Vaak gaat een gebitsprothese niet zomaar kapot, het kan zijn dat uw kaken geslonken zijn of dat uw kunstgebit aan vervanging toe is. Tijdens een gratis prothesecontrole kijken we of uw kunstgebit nog in goede staat is en goed past. Zijn er aanpassingen nodig, dan kunnen we die meteen voor u uitvoeren. Graag horen wij van u of u hier gebruik van wilt maken.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Verbluffend resultaat. Zeer vriendelijk geholpen. Zeker een aanrader!”

Gebitsbreuk met een hele slechte breuk, waarbij ook 2 tanden verloren waren gegaan. Mijn eerste indruk was: Dat wordt niets meer! Tot mijn verbazing heeft De Gebitskliniek de prothese binnen 2 uur gerepareerd. En hoe......geen (restant van de) breuk meer te zien en 2 nieuwe kunsttanden. Verbluffend resultaat. Zeer vriendelijk geholpen. Zeker een aanrader!

Tarieven reparatie kunstgebit

Het repareren van een kunstgebit boven of onder kost ongeveer € 154,01. De meeste verzekeringen vergoeden daar 90% van zodat uw eigen bijdrage ca. € 15,40 is. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten. Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

Het repareren van een gedeeltelijke prothese (frameprothese of kunsthars plaatje) kost ongeveer € 122,12. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten. Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

Wij kijken graag mee naar de dekking van uw verzekering. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Zelf een kunstgebit herstellen

Zelf een gebroken kunstgebit lijmen is niet verstandig. Zit er een scheur in uw kunstgebit, repareer deze dan niet zelf. De kans is groot dat u dan de prothese nog meer beschadigt. Het repareren van uw kunstgebit kan dan nog complexer worden. Of het is zelfs helemaal niet meer mogelijk om uw kunstgebit te repareren.

Is uw kunstgebit niet kapot, maar gewoon aangetast door bruine of zwarte aanslag? Bekijk dan onze tips om je kunstgebit te schoon te maken.

Kunstgebit reparatie

Richtprijs eigen bijdrage
Reparatie - Kunstgebit boven of onder
€ 0 tot € 15,40 (afhankelijk van uw verzekering)
Reparatie - Gedeeltelijke prothese (frame prothese of kunsthars plaatje)
€ 0 tot € 122,12 (afhankelijk van uw verzekering)
Reparatie - Kunstgebit op implantaten
Prijs afhankelijk van situatie

Gebitsprothese behandelingen bij De Gebitskliniek

De Gebitskliniek is gespecialiseerd in gebitsprotheses. Een gebitsprothese kan bij ons opnieuw passend gemaakt worden met een rebasing, en tevens is het mogelijk om een gebitsprothese te laten repareren. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende gebitsprothesen behandelingen.

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

U kunt in de volgende gevallen bij ons terecht voor een kunstgebit reparatie:

 • Een scheur in uw prothese
 • Een gebroken prothese
 • Het vastzetten van tanden of kiezen. Neem de tand of kies die uit uw gebit is gevallen mee, vaak kunnen we deze weer vastzetten.
 • Gebroken tanden of kiezen

De reparatie van een prothese gaat vrij snel, u kunt deze binnen enkele uren alweer ophalen. Bel wel altijd even van te voren voor het maken van een reparatie afspraak.

Vaak gaat een kunstgebit kapot omdat het al niet meer perfect paste. Door het slinken van de kaak gaat een kunstgebit na verloop van tijd los zitten. Dit kan leiden tot scheurtjes of breuken waardoor een kunstgebit reparatie onvermijdelijk is. Daarom adviseren wij u om uw kunstgebit ieder jaar te laten controleren, hiervoor bieden wij een gratis prothesecontrole. Als de prothese niet meer goed past voeren wij een rebasing voor u uit.

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als uw kunstgebit kapot is. Misschien heeft u er dan ook aan gedacht om zelf uw kapotte kunstgebit te repareren. Dit is echter niet aan te raden. Probeer nooit zelf te lijmen, vijlen of schuren aan uw gebitsprothese! De kans is groot dat u uw prothese juist verder beschadigt en het kan problemen opleveren bij de uiteindelijke professionele reparatie. Vaak is het dan lastiger om een kunstgebit te herstellen of is de prothese zelfs helemaal niet meer te herstellen.

Dat is geen probleem. U kunt gewoon bij ons terecht voor een rebasing of reparatie wanneer de prothese ergens anders is gemaakt.

Het repareren van een regulier kunstgebit boven of onder kost (in 2024) ongeveer € 124,01 . De meeste verzekeringen vergoeden daar 90% van zodat uw eigen bijdrage € 15,40 is.  

Een kunstgebit reparatie duurt ongeveer 90 minuten afhankelijk van de beschadiging. Bij de Gebitskliniek wordt de reparatie vaak nog dezelfde dag uitgevoerd en krijgt u de herstelde prothese snel weer terug.

We raden niet aan om zelf uw kunstgebit te repareren met lijm. Dit kan het kunstgebit namelijk nog verder beschadigen. Het kunsthars kan namelijk reageren op de lijm die gebruikt wordt. Ook kan dit ertoe leiden dat een kunstgebit helemaal moet worden vervangen.

Het repareren van een regulier kunstgebit boven of onder kost (in 2024) ongeveer € 124,01. De meeste verzekeringen vergoeden daar 90% van zodat uw eigen bijdrage € 15,40 is.

Het is een combinatie van factoren.

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese en wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

Het is voor ons heel goed mogelijk om rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten.

We zijn zeer ervaren met mensen met angst voor de tandarts. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. 

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2