Hero sfeerafbeelding frameprothese

Frameprothese

ter vervanging van getrokken of verloren tanden

Scroll verder

Wat is een frameprothese?

Gedeeltelijke vervanging van het gebit

Een frameprothese dient ter vervanging van getrokken of verloren tanden en kiezen. Het is een ‘gedeeltelijk kunstgebit’ dat uw eigen gebit aanvult. In dit metalen frame, met tandvlees gekleurde kunsthars, zijn tanden en/of kiezen bevestigd. Dit gedeeltelijke kunstgebit steunt deels op uw resterende tanden en kiezen. Met kleine haakjes wordt de prothese vastgeklemd aan de bestaande tanden.

Voorbeeldfoto frameprothese gebit

Alternatieven voor een frameprothese

Mist u een of enkele tanden en kiezen en is een brug of een kroon op implantaat geen oplossing voor u. Ziet u een volledig kunstgebit nog niet zitten. Kies dan voor een ‘gedeeltelijk kunstgebit’ zoals een frameprothese of een kunstharsplaatje dat uw eigen gebit aanvult. De frameprothese biedt meer comfort dan een kunstharsplaatje, maar is ook wat kostbaarder.

Een Frameprothese bij De Gebitskliniek

 • Zeer ervaren kunstgebit specialisten
 • Gebruik van beste technieken voor een optimale pasvorm
 • Gebruik van zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat
 • Wij houden rekening met uw wensen
 • Alles onder 1 dak, u wordt niet doorverwezen
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Laagste kosten, maximale vergoeding zorgverzekering
 • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
 • Zeer ervaren met angstpatienten
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Het reinigen van een frameprothese

Een frameprothese kan, net als een volledig kunstgebit, uitgenomen en gereinigd worden. Dit doet u na iedere maaltijd met een speciale protheseborstel en water. Gebruik hiervoor géén tandpasta in verband met schuren op het kunsthars. Poets uw (eventuele) eigen gebit zorgvuldig met een zachte tandenborstel en fluoridetandpasta.

gebitsprothese

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een intakegesprek voor een frameprothese bij De Gebitskliniek. Wij streven ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intakegesprek
Tijdens het kennismakingsgesprek met uw behandelaar bespreken we uw vragen en wensen. We nemen de mogelijke behandeling, de bijbehorende kosten, en de vergoeding van uw zorgverzekeraar met u door. Na dit gesprek bent u volledig op de hoogte van uw gebitssituatie, de beschikbare opties, en de kosten die ermee gemoeid zijn.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Behandeling
De behandeling gaat van start, waarbij we nauwlettend rekening houden met uw persoonlijke voorkeuren. Samen bepalen we de kleur, vorm en stand van uw nieuwe tanden. Uw gebitsprothese wordt met behulp van geavanceerde technieken aangemeten voor een perfecte pasvorm. Bij deze procedure maken wij uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen, wat resulteert in een duurzaam en natuurlijk ogend eindresultaat.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de plaatsing van uw gebitsprothese is het van essentieel belang dat u om de anderhalf jaar terugkomt voor een prothesecontrole. Doordat uw kaak en stand van de tanden kan veranderen, zorgen we ervoor dat uw gebitsprothese altijd een optimale pasvorm behoudt.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“We zijn behandeld door de tandprotheticus van De Gebitskliniek, hij is zo vakkundig geduldig en vriendelijk!”

Wij schrijven niet zo snel een review, maar we hebben zo'n geweldige gebitsprothese en zijn zo goed behandeld dat we dat graag delen. We zijn behandeld door de tandprotheticus van De Gebitskliniek, hij is zo vakkundig geduldig en vriendelijk! Wij zijn twee heel tevreden mensen.

Wat kost een frameprothese?

De kosten van een frameprothese liggen vaak lager dan alternatieve oplossingen (zoals een kroon op implantaat). Kosten kunnen afwijken afhankelijk van uw wensen en uw persoonlijke situatie, zoals of er nog aanvullende behandelingen noodzakelijk zijn.

Aan het plaatsen van een nieuwe of vervangende prothese gaat altijd een intakegesprek vooraf. Een intakegesprek kost € 53,50. Dit is exclusief eventuele röntgenfoto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen tussen de € 39,42 tot 84,48 afhankelijk van het aantal foto's. De kosten van de prothese is afhankelijk van het aantal elementen (tanden).

Een frameprothese valt niet in de basisverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering dekt vaak een groot deel van de kosten van het intakegesprek, de foto’s en de prothese.

Meer weten over de kosten van een frameprothese? Neem contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Frameprothese

Richtprijs
Intakegesprek (bij wel eigen tanden)
€ 53,50
Röntgenfoto's - indien nodig (afhankelijk van het aantal en type)
€ 39,42 tot € 84,48
Frameprothese 1 t/m 4 elementen
€ 1.074,64 (mogelijk vergoeding vanuit aanvullende verzekering)
Frameprothese 5 t/m 13 elementen
€ 1.292,25 (mogelijk vergoeding vanuit aanvullende verzekering)

Vergelijkbare behandelingen bij De Gebitskliniek

Bij missende tanden of kiezen zijn er naast een frameprothese nog andere behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling het beste past bij u en uw situatie. Enkele vergelijkbare behandelingen zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

Een frameprothese dient ter vervanging van enkele getrokken of verloren tanden en kiezen. In dit metalen frame, met tandvlees gekleurde kunsthars, zijn tanden en/of kiezen bevestigd om de lege plekken op te vullen. Dit gedeeltelijke en uitneembare kunstgebit steunt deels op de overgebleven tanden/kiezen.

Een frameprothese wordt gebruikt wanneer enkele of meerdere tanden missen. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor de volgende oplossingen:

 • Een volledig kunstgebit (bijvoorbeeld om dat u daar nog niet aan toe bent).
 • Een kunsthars plaatje (bijvoorbeeld omdat u dat niet prettig vindt om te dragen).
 • Een implantaat met kroon (bijvoorbeeld omdat u dat te kostbaar vindt).
 • Een brug (omdat u gezonde tanden/kiezen niet wilt aantasten).

Met kleine haakjes wordt de prothese bevestigd aan de bestaande tanden en/of kiezen. Afhankelijk van uw situatie kan de frameprothese ook met een slotje aan bestaande tanden en kiezen bevestigd worden. De prothese is wel altijd uitneembaar.

Een frameprothese kan, net als een volledig kunstgebit, uitgenomen en gereinigd worden. Dit doet u na iedere maaltijd met een speciale protheseborstel en water. Gebruik hiervoor géén tandpasta in verband met schuren op het kunsthars. Poets uw eigen tanden zorgvuldig met een zachte tandenborstel en fluoridetandpasta.

Indien u liever geen frameprothese wilt dan kunnen een kunsthars plaatje of kroon of brug op implantaten in veel gevallen een goede oplossing bieden. Een kunsthars plaatje heeft in tegenstelling tot een frameprothese wel een gehemelteplaat. Bij een kroon of brug op implantaat worden de missende tanden en/of kiezen op een implantaat (een kunstwortel) geplaatst. Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor implantaten neem dan contact op voor een afspraak.

Het is een combinatie van factoren.

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese en wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

Het is voor ons heel goed mogelijk om rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten.

We zijn zeer ervaren met mensen met angst voor de tandarts. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. 

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2