Hero sfeerafbeelding ingevallen-mond

Voorkom een ingevallen mond

Met een goed passende gebitsprothese ziet u er weer 10 jaar jonger uit

Scroll verder

Een niet goedpassende gebitsprothese zorgt dat u er ouder uit gaat zien dan u bent. Door het geleidelijk slinken van de kaken bij het dragen van een gebitsprothese zal het gezicht geleidelijk gaan invallen. Vooral rond de kin en rond de mond kunnen diepere lijnen ontstaan waardoor u een hardere en daardoor wat oudere uitstraling krijgt. U kunt dit tegengaan met een goede prothese.

Voorkom een ingevallen mond, kies voor de juiste pasvorm

Met een goed passende prothese slinkt de kaak minder snel en kan het gezicht weer een voller aangezicht krijgen. Hierdoor krijgt u weer een frisse en zelfverzekerde uitstraling waardoor u er weer jaren jonger uit ziet.

Wij adviseren om ieder jaar uw gebitsprothese te laten controleren. Dan kunnen problemen worden voorkomen of op tijd worden gesignaleerd. Heeft u klachten dan is het vaak nodig om de prothese te rebasen. Rebasen is het passend maken van een kunstgebit of klikgebit zodat de pasvorm weer goed aansluit. Uw gezicht krijgt hierdoor weer een voller aangezicht.

Gratis prothese controle bij De Gebitskliniek

Heeft u last van een niet goed passende prothese? Neem dan contact met ons op voor een Gratis Prothese Controle. Uw prothese dient ieder jaar gecontroleerd te worden, wij doen dit kosteloos voor u! Dit is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren of uw kunstgebit nog goed past en functioneert. Wij zullen uw prothese tijdens deze Gratis Controle ook controleren op scheurtjes. Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour. Wij passen graag uw prothese aan waardoor u er weer 10 jaar jonger uit ziet.

Signalen van een niet goed passende prothese

 • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
 • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
 • Uw gezicht is iets ingevallen
 • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen of kunnen geïrriteerd zijn
 • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
 • U heeft soms nekklachten
 • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage
 • U gebruikt weleens kleefpasta’s

Herkent u zich in een van bovenstaande signalen, dan adviseren wij u de prothese te laten controleren.

Waarom naar De Gebitskliniek

 • Gratis prothesecontrole
 • Gespecialiseerde prothese specialisten
 • De hoogste kwaliteit en beste pasvorm
 • Wij houden rekening met uw wensen
 • Alles onder 1 dak, u wordt niet doorverwezen
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Laagste kosten, maximale vergoeding zorgverzekering
 • U kunt zonder doorverwijzing bij ons terecht
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

de-gebitskliniek

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een afspraak te maken bij onze kliniek. Bij De Gebitskliniek streven we ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt.

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Beoordeling
Voor het opnieuw passend maken van uw gebitsprothese komt u bij ons langs in de praktijk. De pasvorm van de prothese wordt bekeken en er worden afdrukken gemaakt van uw mond.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Passend maken
Uw gebitsprothese wordt met behulp van de afdrukken aangepast om deze weer goed passend te maken. Dit kan soms terwijl u wacht, en als het iets meer werk is kunt u de prothese na een aantal uur weer bij ons ophalen.  Wij maken de prothese tevens schoon en de prothese wordt gepolijst. Na de rebasing past uw kunstgebit weer goed op de kaak.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Nazorg
Ook na de rebsing van uw gebitsprothese is het van essentieel belang dat u om de anderhalf jaar terugkomt voor een prothesecontrole. Doordat uw kaak in de loop der tijd kan slinken, zorgen we ervoor dat uw gebitsprothese altijd een optimale pasvorm behoudt.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zaterdag geopend

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Zorgeloze overstapservice

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

ster ster ster ster ster
Rose
Google
“Wat een mooie, serene kliniek; een warm bad om in binnen te komen met lieve, professionele mensen en alles onder één dak!”

Veel voorkomende problemen

Bij De Gebitskliniek komen we veel verschillende problemen tegen die u met uw gebit kunt ervaren. Om u hierin beter te informeren hebben we de meest voorkomende problemen uitgelicht. Deze zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Ronald Wils is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Hij is tevens grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt internationaal tandartsen en kaakchirurgen om met nieuwe implantaat technieken te leren werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak zorgt hij dat zijn cliënten na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesenGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

Omdat er geen tanden of kiezen meer in het kaakbot staan die worden belast heeft het kaakbot minder functie en daardoor gaat het kaakbot slinken en past de prothese niet goed meer.
Dit kan voorkomen worden door de toepassing van kunstgebit op implantaten zoals een klikgebit.

Als uw prothese steunt op implantaten in de kaak (zoals bij een klikgebit) kan het slinken van de kaken voor een groot deel worden voorkomen. De druk die ontstaat door het kauwen, wordt dan voor een belangrijk deel opgevangen door de pijlers onder het kunstgebit. Hierdoor slinken de kaken veel minder snel.

Als u een afspraak maakt voor een rebasing (het aanpassen van de prothese) kunt u uw kunstgebit dezelfde dag alweer ophalen.

Als uw prothese niet goed meer past, kan die op sommige plaatsen op uw kaak zwaarder gaan drukken dan op andere. Dat kan pijn veroorzaken. Dit is eenvoudig aan te passen dus neem dan even contact op voor een afspraak.

Om pijnklachten te voorkomen en om een loszittend kunstgebit tijdig te constateren adviseren wij om minstens één keer per jaar langs te komen voor controle. Doe dit ook als u geen klachten heeft. Het slinken van de kaken gaat heel geleidelijk en onopgemerkt, waardoor het vaak in eerste instantie niet opvalt. Wij maken uw kunstgebit weer goed passend. Soms dient de prothese vervangen te worden want ook een kunstgebit heeft een beperkte levensduur. Wij controleren tegens of uw mond nog gezond is. Vooral mensen die al jarenlang een prothese dragen of mensen met een slecht passende prothese kunnen vervelende mondafwijkingen krijgen.

Bij een rebasing wordt een nieuwe laag of ‘voering’ in uw kunstgebit aangebracht, hierdoor past de prothese weer beter op uw kaak.

Doordat de kaken geleidelijk slinken komen de ongemakken van een niet (goed) passende prothese ook geleidelijk. Klachten vallen vaak niet direct op, ondertussen slinken uw kaken wel. Bij controle zorgen we dat de prothese goed blijft passen, hiermee voorkomt u problemen.

Het is een combinatie van factoren.

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese en wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

Het is voor ons heel goed mogelijk om rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten.

We zijn zeer ervaren met mensen met angst voor de tandarts. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. 

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2