orthodontie

Een beugel wordt ingezet als tanden en kiezen niet goed op elkaar passen of niet mooi recht staan. Je kan beter kauwen en je gebit beter schoon houden wanneer je tanden mooi recht staan en goed op elkaar aansluiten. Het hebben van een stralende glimlach met mooie rechte tanden zorgt tevens voor een goede uitstraling naar anderen en geeft zelfvertrouwen. 

Problemen bij een onregelmatig gebit

Onderstaande problemen kunnen zich voordoen bij een onregelmatig gebit:

 • Spraakproblemen

 • Gebitsslijtage

 • Pijnlijke kaakgewrichten

 • Groter risico op tandbederf

 • Onzekerheid over de glimlach en uitstraling

Orthodontie bij De Gebitskliniek

Een strak en regelmatig gebit ziet er mooi uit, maar is ook belangrijk voor de gezondheid. Wij helpen je graag een prachtige glimlach, in harmonie met het gelaat, te verkrijgen. Hierbij trachten we tegelijkertijd de gezondheid en de functie van je tanden verbeteren. Dit bereiken we op een zo efficiënt mogelijke manier door gebruik te maken van de modernste technieken en continue bijscholing van onze specialisten. 

Wij zijn een moderne tandartspraktijk met een sfeervolle inrichting. Kwaliteit en persoonlijke aandacht voor onze patiënten staat centraal. Wij zijn gericht op kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Jongeren orthodontie

Voor kinderen en jongeren is de beste behandelperiode met een beugel tussen de 10 en 16 jaar. Op die leeftijd is de kaakgroei nog goed te beïnvloeden. Er wordt ook gebruik gemaakt van de ruimte die vrij komt bij het wisselen van tanden. Graag kijken wij met je mee of je op korte of lange termijn toe bent aan een beugel en welke beugel of combinatie van verschillende beugels het meest geschikt is.

Er zijn verschillende redenen voor een beugelbehandeling bij jongeren:

 • De tanden staan scheef

 • De onderkaak en bovenkaak hebben een verkeerde stand ten opzichte van elkaar

 • De tanden en kiezen van de onderkaak en bovenkaak passen niet goed op elkaar

 • Tanden kunnen niet goed doorkomen als gevolg van ruimtegebrek

 • Er is iets niet goed gegaan tijdens de aanleg van de tanden en kiezen; de vorm is niet goed of er missen 1 of enkele tanden

Volwassenen orthodontie

Steeds meer meer volwassenen kiezen er voor om hun tanden en kiezen recht te laten zetten door een orthodontist. Het is een korte investering waar men nog tientallen jaren plezier van heeft. Tanden en kiezen kunnen gedurende je hele leven verplaatst worden, dus ook bij volwassenen. Bij iedere leeftijd en gebitssituatie past een behandeling. Het is bij ons ook mogelijk te kiezen voor een minder zichtbare beugel of zelfs een onzichtbare beugel. Omdat wij een compleet mondzorgcentrum zijn en ook cosmetische tandheelkunde aanbieden, is het bij ons ook mogelijk een behandeling te kiezen waarbij een beugel en een cosmetische behandeling worden gecombineerd. Lees verder over orthodontie bij volwassenen.

Modernste technieken

Wij werken uitsluitend met de beste specialisten. Onze specialisten hebben uitgebreide kennis en ervaring met de afstemming van gezicht en gebit en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij hanteren de modernste technieken om de beste uitstraling en functionaliteit van het gebit te bereiken. Waar nodig werken we nauw samen met de kaakchirurg, implantoloog, parodontoloog en logopedist. 

Wat vergoedt de verzekering?

Wij kijken graag voor u na of de beugelbehandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw zorgverzekering. 

ORTHO PATIËNT WORDEN BIJ DE GEBITSKLINIEK

Iedereen kan bij ons terecht. U kunt bij ons terecht op advies of verwijzing van uw tandarts maar u kunt ook op eigen initiatief zonder verwijsbrief bij ons terecht. 

WILT U MEER WETEN, NEEM DAN DIRECT CONTACT MET ONS OP!

Bent u voor uzelf of uw kind op zoek naar een goed advies en een kwalitatief hoogstaande orthodontische behandeling? Neem dan nu contact op:

WAAROM NAAR DE GEBITSKLINIEK?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg:

 • Geen wachtlijst

 • Gericht op kinderen, jongeren en volwassenen

 • Wij bieden minder zichtbare oplossingen

 • Wij luisteren naar uw wensen

 • Persoonlijke zorg

 • De beste tandheelkundige specialisten van NL

 • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars

 • Door onze klanten op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!


ONZE KLANTEN OVER onze tandarts praktijk

"Prettig en vakbekwaam" Prettige mensen en zeker vakbekwaam. Ik heb al verschillende mensen geadviseerd om het hier eens te proberen. Gewoon doen.

Mevrouw G.H. van Alphen : Ik ben zo ontzettend netjes geholpen en ben erg tevreden met het eindresultaat. Bedankt voor de geweldige service!

B. van Wijnen : Net bedrijf, zeer vakbekwame specialisten, goed eindresultaat, tevens rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur. Zeker aan te raden!

Lees hier meer ervaringen van onze klanten.