Hero sfeerafbeelding orthodontie

Orthodontie

Voor een recht gebit. Onze orthodontiespecialisten zorgen voor een stralende glimlach

Scroll verder

Wat is en wat doet een orthodontist?

Een orthodontist, ook wel ortho genoemd, is een tandarts die is gespecialiseerd om uw gebit weer helemaal recht te krijgen. Meestal doet de ortho met behulp van beugels. Wanneer u, of uw kind een stralend gebit heeft

De voordelen van een recht gebit

Een mooie lach heeft veel voordelen. Een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen, beter kunnen kauwen, maar een recht gebit is ook makkelijker om schoon te houden.

De voordelen van rechte tanden zijn:

  • Poetsen gaat makkelijker, met als gevolg gezondere tanden en gezonder tandvlees.
  • Makkelijker schoon te houden dan scheve of dicht op elkaar staande tanden.
  • Het goed schoon houden van tanden voorkomt tandsteen.
  • Tandvlees zit strakker rond rechte tanden.

Waarom De Gebitskliniek?

  • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!
  • We werken op een efficiënte manier en maken gebruik van de modernste technieken
  • Onze specialisten voor orthodontie krijgen continu bijscholing over de modernste technieken
  • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht.
  • Wij zijn gericht op iedereen: kinderen, jongeren en volwassenen.
  • Ook onzichtbare beugel mogelijk

Jongeren orthodontie

Voor kinderen en jongeren is de beste behandelperiode voor een beugel tussen de 8 en 16 jaar. Om die reden is het van belang om al bij 8 jaar naar orthodontie te kijken. Er wordt dan gebruik gemaakt van de ruimte die vrij komt bij het wisselen van tanden en de groei van de kaken.

Graag kijken wij of u kind op korte of lange termijn toe is aan een beugel en welke beugel of combinatie van verschillende beugels het meest geschikt is. De beugel van uw kind kan zelfs een extra kleurtje krijgen. Wij hebben voor de meest voorkomende beugels op een rijtje gezet

Volwassenen orthodontie

Het is nooit te laat om een beugel te nemen of te corrigeren. Steeds meer meer volwassenen kiezen er voor om hun tanden en kiezen recht te laten zetten door een orthodontist. U heeft er nog de rest van uw leven plezier van.

Bij iedere leeftijd en gebitssituatie past een behandeling. Bij uw eerste consult zullen we ook kijken wat goed past bij uw wensen. U kunt zelfs kiezen voor een minder zichtbare beugel of zelfs een onzichtbare beugel. Als u geen beugel wil bieden we ook cosmetische tandheelkunde om uw gebit te corrigeren.

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt zich in te schrijven bij onze kliniek. Bij De Gebitskliniek streven we ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten als u zich bij ons inschrijft.
Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Eerste consult
Bij het eerste consult kijken we welke beugelbehandeling bij je situatie past. We bespreken de mogelijke behandeling. Verder is het intakegesprek ook bedoeld om al je vragen te beantwoorden. Je hoeft nog niet gelijk een keuze te maken, je kunt nog even nadenken.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Opstellen behandelplan
Wanneer je het traject doorzet gaan we aan de slag om röntgenfoto’s, lichtfoto’s en gipsmodellen te maken van je gebit. Wij brengen zo de afwijking van het gebit in kaart en kunnen vervolgens bepalen wat voor jou het beste behandelplan is.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
De beugel plaatsen
Nadat we alles in kaart hebben gebracht bespreken we de kostenbegroting voor het plan en beantwoorden we nog enkele andere vragen die je hebt. Wanneer alles duidelijk is en het plan door jou wordt goedgekeurd kunnen starten met het plaatsen van de beugel.
Stap sfeerafbeelding
Stap 4
De beugel dragen
De eerste week na het plaatsen van de beugel is het nog even flink wennen. Je zult het gevoel hebben dat er aan de tanden getrokken wordt. Heb je het gevoel dat er iets niet goed zit? Bel ons dan gerust op en we plannen een afspraak in. Daarnaast kom je bij ons regelmatig langs ter controle zodat we de beugel kunnen activeren, zo blijven de tanden in beweging naar de optimale positie.
Stap sfeerafbeelding
Stap 5
De rest van uw leven genieten van een recht gebit
Gemiddeld na 2 jaar kunnen we de beugel verwijderen en kun je genieten van een mooi en recht gebit. Afhankelijk van de beugel die is geplaats, worden de vervolg stappen in kaart gebracht en besproken.

Waarom De Gebitskliniek?

Naar de orthodontist voor een recht en gezond gebit

icoon

Specialist

Behandeling door gespecialiseerde esthetisch tandarts

icoon

Persoonlijke zorg

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen

icoon

Hoogwaardige kwaliteit

Gebruik van de nieuwste technieken en beste materialen

icoon

Resultaatgericht

Een duurzaam en natuurlijk resultaat

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Geen doorverwijzing nodig

U kunt direct bij ons terecht

icoon

Angst begeleiding

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

icoon

Beoordeling van 9,5

Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Speciaal voor deze behandeling overgestapt en zeer tevreden met het eindresultaat”

Ik ben zeer tevreden met de behandeling bij De Gebitskliniek in Sliedrecht. Speciaal voor deze behandeling overgestapt en zeer tevreden met het eindresultaat. Er wordt de tijd genomen wat erg prettig is, daarbij prachtig eindresultaat.

Wat kost orthodontie?

De kosten van een beugelbehandeling zijn afhankelijk van onder meer de beugelsoort en het aantal behandelingen. Voor kinderen en volwassenen liggen de kosten gemiddeld tussen de €2.500 en €3.750 voor een behandelperiode van 2 tot 3 jaar. De tarieven voor orthobehandelingen zijn landelijk vastgesteld. Vergelijken is dus niet nodig! Een beugel kan wel duurder worden door persoonlijke wensen, bijvoorbeeld door te kiezen voor doorzichtige slotjes of een onzichtbare beugel.

Orthodontie intakegesprek

De kosten van een intakegesprek bij onze tandarts voor orthodontie bedragen € 26,75. Tijdens dit gesprek bekijken we uw mogelijkheden. De uitwerking van een gedetailleerd behandelplan kost € 321,93, dit is inclusief de röntgenfoto’s die gemaakt worden.

Orthodontie verzekering

Een orthodontie behandeling wordt niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Een Orthodontie behandelingen voor kinderen wordt ook niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Aanvullende tandverzekeringen kunnen dit wel vergoeden. Kijk daarom goed naar de polisvoorwaarden of u in aanmerking komt voor vergoeding. Wij kijken graag met u mee of de beugelbehandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw zorgverzekering.

Orthodontie

Richtprijs
Orthodontie consult
€ 26,75
Uitwerking behandelplan orthodontie
€ 321,93
Orthodontie behandeling 2 tot 3 jaar (totale behandeling)
€ 3.000 tot € 3.950

Veel voorkomende soorten beugels

Er zijn verschillende soorten beugelbehandelingen. Je gebit bepaalt welke beugel voor jou het meest geschikt is. Samen kijken we naar de mogelijkheden en kiezen we een beugel waarmee we je gebit weer mooi recht kunnen maken. Hieronder een overzicht van veelvoorkomende beugels in de orthodontie:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten

Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd en geven graag gehoor aan persoonlijke wensen. Wij zorgen dat u een tandarts krijgt die bij u past. Onze tandartsen zijn ervaren in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts. Hier vindt u enkele van onze specialisten.

teamlid
Tandarts
Iman van der Wel
Iman is een breed georiënteerde algemeen tandarts met een extra interesse in wortelkanaalbehandelingen en kleine chirurgische behandelingen. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten goed op hun gemak te stellen. Hierdoor krijgen zelfs zeer angstige cliënten, die soms jaren geen tandartscontrole hebben gehad, weer het vertrouwen om zonder angst naar de tandarts te gaan. Zelf is Iman moeder van drie kinderen, en ze vindt het erg leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Kan u geruststellen als u angst heeft voor de tandarts Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak
teamlid
Tandarts
Sanne Helderop
Al sinds haar studie tandheelkunde is tandarts Sanne werkzaam bij De Gebitskliniek, voor velen een bekend gezicht in de praktijk. Patiënten geven aan zich goed op hun gemak te voelen, omdat er goed geluisterd wordt en vervolgens een duidelijk behandelplan wordt voorgesteld. Sanne heeft liefde voor het vak waardoor zij graag totaal plannen maakt met extra oog voor de esthetiek van het gebit. Naast haar algemene tandartsbehandelingen heeft Sanne extra interesse in het aanmeten van porseleinen facings, kronen en bruggen. In haar vrije tijd brengt ze graag veel tijd door met haar zoontje en haar man.Vele jaren ervaring als tandartsExtra interesse in porseleinen facings, kronen en bruggen
teamlid
Tandarts
Anna Sek
Anna is een zeer ervaren en nauwkeurige tandarts. Ze is zeer breed georiënteerd en dat maakt haar een tandarts die de mond goed in zijn geheel vanuit diverse invalshoeken kan beoordelen.Ze heeft veel ervaring opgedaan in esthetische tandheelkunde, kronen en bruggen, endodontologie (wortelkanaalbehandeling), periodieke controles en gebitsprothesen. Verder is ze zeer geïnteresseerd en ervaren in het herstellen van gebitsslijtage met onder meer beetverhoging.Anna is gepassioneerd over tandheelkunde en besteedt veel tijd aan cursussen en opleidingen om het beste uit zichzelf te halen. Patiënten omschrijven haar als vriendelijk, duidelijk en hebben het gevoel dat ze alle aandacht krijgen.Veel ervaring met diverse tandarts behandelingenGeeft u als cliënt alle aandacht
teamlid
Tandarts voor endodontologie
Nathalie Otto
Tandarts Nathalie Otto is na haar afstuderen aan de tandheelkundige faculteit in Brussel gestart als algemeen tandarts. In de daaropvolgende jaren heeft zij zich op verschillende tandheelkundige disciplines kunnen ontwikkelen.Haar passie werd bijzonder aangewakkerd tijdens haar verdieping in de endodontologie, waar zij zich toelegde op het uitvoeren van complexe wortelkanaalbehandelingen. In de afgelopen jaren heeft Nathalie zich volledig gespecialiseerd in deze veeleisende behandelingen.Ze heeft zich ontpopt tot een ware professional op dit gebied, wat duidelijk merkbaar is aan de pijnloze en ontspannen verloop van haar behandelingen. Haar cliënten zijn unaniem positief over haar kundigheid. Nathalie staat bekend om haar altijd vrolijke humeur, geduldige benadering en de waarde die zij hecht aan het uitgebreid de tijd nemen voor haar behandelingen.Wanneer u in de stoel bij Nathalie ligt voor een behandeling, vergeet u spontaan dat u zich bij de tandarts bevindt. Haar toewijding aan een zorgvuldige en comfortabele behandeling draagt bij aan een kalme en geruststellende ervaring voor haar patiënten.Gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingenAltijd vrolijk en geduldig
teamlid
Waarnemend Tandarts
Celeste Janssen
Tandarts Celeste Janssen is een breed georiënteerde tandarts. Eigenschappen die haar goed omschrijven zijn rust en professionaliteit. Zij werkt stapsgewijs en neemt de tijd om haar behandelingen in alle rust uit te voeren en toe te lichten. Ze heeft na haar studie tijdelijk geneeskunde gestudeerd maar mistte de algemene tandheelkunde en haar patiënten. Sindsdien is ze onderdeel van het team van De Gebitskliniek. Ze werkt ook als spoedtandarts waardoor ze ook veel ervaring heeft op gedaan met pijnklachten. Ze is een echte teamspeler. Cliënten zijn zeer op hun gemak bij tandarts Celeste en waarderen haar om haar deskundigheid en vriendelijkheid. Dat ze altijd goedlachs is maakt een bezoek aan haar ontspannen en aangenaam.Professioneel en een rustige uitstralingBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts
Maryam Hayat
Tandarts Maryam is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Maryam is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd voor haar cliënten. Ook vindt Maryam het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan.
teamlid
Tandarts
Sevde Yen
Tandarts Sevde Yen heeft gestudeerd in Amsterdam en is een breed georiënteerde algemeen tandarts. Sevde is erg geduldig, vriendelijk en neemt graag de tijd om alles goed uit te leggen voor haar cliënten. Ook vindt Sevde het leuk om kinderen te behandelen. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en gaan met plezier bij haar naar de tandarts. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven. Door haar vriendelijke en geduldige karakter weet ze cliënten, die door bijvoorbeeld angst soms jaren niet bij een tandarts geweest zijn, weer het vertrouwen te geven om zonder angst naar de tandarts te gaan. Na haar jeugd in Rotterdam te hebben doorgebracht woont Sevde nu samen met haar man in Gorinchem. Naast dat Sevde vloeiend Nederlands en Engels spreekt, spreekt zij ook Turks.Geeft cliënten met angst voor de tandarts weer vertrouwenBreed georiënteerde tandarts
teamlid
Tandarts Implantoloog
Roland Wiertz
Roland Wiertz is al ruim 20 jaar tandarts, waarvan hij inmiddels al 15 jaar werkt als tandarts-implantoloog. Hij is zeer breed gespecialiseerd met expertises in onder meer reconstructieve tandheelkunde zoals gebitsslijtage, orthodontische behandelingen, extracties en chirurgische verrichtingen zoals het verwijderen van verstandskiezen. Zijn passie ligt bij het implanteren, hij volgt veel (inter)nationale cursussen om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen. Roland vindt het ook belangrijk om zijn kennis te delen, hij is daarom onderdeel van het Implant College waar hij andere tandartsen begeleid met hun ontwikkeling in de implantologie. Zijn cliënten omschrijven hem als deskundig en ontspannen, en geven aan dat behandelingen pijnloos zijn en erg meevallen, zelfs bij wat spanning vooraf.
teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.
teamlid
Tandarts voor orthodontie
Diana Bernardo
Diana is zich na haar opleiding tot algemeen tandarts in Portugal gaan verdiepen in alle disciplines van de orthodontie. Ze heeft diverse orthodontie studies gevolgd in binnen- en buitenland, en is bekend met alle mogelijkheden om met u een rechte, mooie en gezonde lach te creëren. Gespecialiseerd als tandarts voor orthodontie richt ze zich nu volledig op dit vakgebied waarmee ze mensen helpt aan hun droomglimlach. Diana behandelt volwassenen maar is met haar vriendelijke persoonlijkheid ook een erg fijne behandelaar voor kinderen. Veel volwassenen kiezen voor het bijna onzichtbare Invisalign systeem dat bijna niet opvalt, waarvoor Diana in 2018 speciaal is opgeleid en waarmee ze inmiddels erg veel ervaring heeft.
teamlid
Tandarts voor orthodontie
Mihaela Stoicescu
Mihaela Stoicescu is zich na haar opleiding tot algemeen tandarts gaan verdiepen in alle disciplines van de tandheelkunde. Al snel merkte zij dat ze een voorliefde heeft voor orthodontie. Inmiddels richt zij zich als tandarts voor orthodontie nog uitsluitend op dit vakgebied; het rechtzetten van tanden. Het creëren van een mooie rechte glimlach geeft haar voldoening in haar vak. Dit doet ze voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. Mihaela is bekend met alle verschillende beugel technieken waaronder de bekende slotjesbeugel (brackets) en de plaatbeugel, maar ze is ook gespecialiseerd in onzichtbare beugels waaronder die van Invisalign, een fijne oplossing als u eigenlijk geen beugel wilt, maar wel rechte tanden.
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Sanne van der Velde
Sanne is een zeer ervaren mondhygiënist. Ze is heel geduldig en kan goed uitleggen. Het is haar doel u te helpen bij het optimaal controleren en verzorgen van uw gebit. Ze kan u leren hoe u het beste voor uw gebit kan zorgen. Met een goede mondverzorging worden problemen voorkomen en dat voorkomt ingrijpendere behandelingen bij de tandarts. Ze reinigt tevens het gebit en voert indien nodig parodontale behandelingen uit, dit zorgt voor een goede mondgezondheid en een frisse adem. Haar cliënten vinden het prettig dat zij systematisch te werk gaat, een duidelijke uitleg geeft van haar behandelingen en dat ze altijd vrolijk gestemd is. Ze wordt omschreven als geduldig, vrolijk, secuur, professioneel en erg empathisch. Geeft u duidelijke instructies hoe u uw gebit moet verzorgenAltijd vrolijk en gaat secuur te werk
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Ken Ashrafi
Ken werkt al meer dan 5 jaar bij De Gebitskliniek, en is al bijna 20 jaar werkzaam in de mondzorg. Als zeer ervaren mondhygiënist helpt hij zijn cliënten problemen in de mond te voorkomen en het gebit in topconditie te houden. Dit doet hij door goede en duidelijke uitleg hoe u het beste voor uw gebit kunt zorgen. Ken wordt door zijn cliënten omschreven als vriendelijk, eerlijk en rechtdoorzee. Hij reinigt het gebit grondig en pijnloos. Zijn er gezondheidsklachten die behandeld moeten worden dan bent u, met zijn jarenlange ervaring, in zeer goede handen. Ken is tevens zeer ervaren met parodontale behandelingen zoals de behandeling van parodontitis.
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Wissal Saâdi
Wissal is een BIG geregistreerde mondhygiënist. Voor Wissal is het de grootste uitdaging om de mondgezondheid van haar cliënten te verbeteren of stabiel te krijgen. Met een goede mondgezondheid kunnen kostbare en complexere behandelingen in de toekomst worden voorkomen worden. Wissal vindt het erg belangrijk om een band op te bouwen met haar cliënten. Ze heeft vooral goed met mensen die angst hebben voor de tandarts. Voor deze cliënten neemt ze extra de tijd. Wissal is tevens gespecialiseerd in complexe tandvleeshandelingen zoals parodontitis.
teamlid
Tandprotheticus
Sina Ayari
Tandprotheticus Sina heeft in het begin van zijn carrière gebitsprotheses gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten en plaatsen hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Hij is daarbij een samenwerking aangegaan met De Gebitskliniek. Door zowel de tandtechniek als de behandelingen zelf uit te voeren kan hij het optimale resultaat qua pasvorm voor zijn patiënten behalen. “Voordat ik begin met een behandeling luister ik goed naar de eventuele problemen en wensen en ik ga voor het best mogelijk resultaat”. Sina vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de voor hen best passende prothese. Hij schrikt ervan hoeveel mensen er rondlopen met een slecht passende prothese, en haalt zijn voldoening om langdurige klachten met gebitsprothesen op te lossen, of patiënten die aangeven geen gebitsprothese (meer) kunnen verdragen toch van een goed passende prothese te voorzien.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jacqueline van Bommel
Jacqueline startte haar carrière als assistente van een tandprotheticus in een tandprothetisch laboratorium. Haar tijd daar inspireerde haar om de opleiding tot tandtechnicus te volgen, gevolgd door de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus, waardoor ze in staat was om zelf patiënten te behandelen. Gedurende haar loopbaan ontdekte ze een ware passie voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Jacqueline zet nu haar rijke ervaring en diepgaande kennis in om cliënten perfect passende en realistische gebitsprotheses te bieden. Ze staat bekend als een uitstekende luisteraar die de wensen van haar cliënten feilloos begrijpt. Dankzij haar ervaring en deskundigheid bereikt ze optimale pasvorm en uitstraling van de protheses die niet van natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.
teamlid
Klinisch Prothese Technicus
Jan Willem van Soest
Jan Willem is met ruim 15 jaar ervaring een zeer ervaren klinisch prothese technicus. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij een aanvullende opleiding gedaan om zich verder te specialiseren in het maken en aanmeten van gebitsprothesen. Als tandtechnieker heeft Jan Willem veel ervaring heeft opgedaan in het vervaardigen en verbeteren van gebitsprothesen en kunstgebitten. Met die technische ervaring doorziet hij problemen en zal hij voor zijn cliënten een perfecte gebitsprothese aan meten. Jan Willem wordt omschreven als zeer sociaal, betrokken en vrolijk. Cliënten komen altijd met een glimlach de behandelkamer uit!

Veelgestelde vragen

Volwassenen krijgen bijna altijd een slotjesbeugel of invisalign, omdat tanden en kiezen daarmee (in tegenstelling tot een uitneembare beugel) alle kanten op kunnen worden bewogen. Dat geeft het beste resultaat. Verreweg het meest gebruikt is de slotjesbeugel (meestal boven en onder, maar een van de twee kan ook). Van oudsher zijn de slotjes metaalkleurig, maar er zijn tegenwoordig ook witte en doorzichtige. Die laatste zijn minder zichtbaar en worden het meest voor volwassenen gebruikt. Nieuwe ontwikkelingen zijn de invisalign doorzichtige kunststof beugels en zelfligerende slotjes (kleinere slotjes en snellere behandeling). Voor kinderen zijn er ook nog buitenboordbeugels. Na de beugelbehandeling zijn er ook retainers om de tanden op hun plek te houden. Dit kan ook met een spalk (een draad achter de tanden).

Nee, een buitenboordbeugel beïnvloedt de groei van de kaak en daarmee de stand van de kaken ten opzichte van elkaar. Dat is bij volwassenen niet het geval en daarom krijgen volwassenen geen buitenboordbeugel.

De termijn van de behandeling is afhankelijk van de te corrigeren afwijking. Zodra een behandelplan is opgesteld wordt ook een indicatie gegeven van de behandeltermijn. De termijn is ook afhankelijk van de medewerking van de patiënt. Als de (losse) beugel goed wordt gedragen, en er goed gezorgd wordt voor de vaste beugel (niet doorlopen met losse brackets en goed dragen van elastiekjes), en gemaakte afspraken nagekomen worden is de behandeling het kortst.

Soms, als er te weinig ruimte in de kaak is, worden er tanden of kiezen verwijderd. Dat is altijd in overleg en wordt besproken met het behandelplan.

Ja, tijdens de behandeling draag je dan een reeks van nagenoeg onzichtbare en uitneembare kapjes over de tanden (zoals bijvoorbeeld Invisalign). Deze vervang je iedere 2 weken voor een nieuwe set. Elke aligner (kapje) is op maat gemaak voor je gebit. Iedere nieuwe aligner zorgt dat de tanden geleidelijk verschuiven naar de gewenste positie.

Een alternatief is het gebruik van doorzichtige brackets (slotjes). Hoewel invisalign ook mogelijk is voor kindereen, zijn brackets voor hen meer geschikt. Deze beugel is niet uitneembaar en daardoor minder afhankelijk van de motivatie van de drager.

Er is geen maximumleeftijd voor een beugel. Belangrijk is dat het bot, het tandvlees en de tanden en kiezen in goede gezondheid zijn voordat je aan de behandeling kunt beginnen. Omdat rokers vaak geïrriteerd tandvlees hebben, is bij hen een beugel plaatsen lastiger. Verder kunnen sommige medicijnen ervoor zorgen dat tanden zich moeilijker laten verplaatsen.

Wat betreft het rechtzetten van tanden en kiezen is nagenoeg alles mogelijk. Als er een ernstig probleem is met de stand van kaken ligt het anders, zoals bijvoorbeeld met een grote onder- of overbeet. Bij kinderen kan met een beugel de kaakgroei worden beïnvloedt om de kaakstand te corrigeren, dat is bij volwassenen niet meer mogelijk. Bij een serieuze onder- of overbeet is dan bij volwassenen een kaakoperatie noodzakelijk.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual