Kunstgebit reinigen

LEES MEER OVER

Kunstgebit reinigen

Zo maak je je kunstgebit schoon

Alles wat u nodig heeft voor het reinigen van uw kunstgebit

Hoe kunstgebit reinigen

Er zijn een aantal manieren waarop u een kunstgebit en andere protheses kunt reinigen. Daarnaast zijn er ook een aantal manieren die we afraden, omdat deze methoden de protheses kunnen beschadigen. Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw kunstgebit, gebitsprothese, frameprothese, klikgebit, all on 4 en kunsthars plaatje in goede conditie blijft en u er jaren van kunt genieten.

De onderstaande reinigingsmethoden zijn allen geschikt voor de eerder genoemde gebitsprotheses.

Kunstgebit reinigen

Uw kunstgebit reinigen op de beste manier

De beste manier om uw kunstgebit te reinigen is om deze twee keer per dag schoon te maken met lauw water, zeep en een protheseborstel. Een protheseborstel is een tandenborstel met zachte haren die speciaal gemaakt is voor het reinigen van uw kunstgebit of prothese.

Let er tijdens het poetsen wel goed op dat de verbindingspunten van uw kunstgebit niet verbuigen. Spoel na het poetsen het kunstgebit en de protheseborstel goed af en bewaar deze tijdens het slapen droog in het daarvoor bestemde bakje.

Voordat u begint met reinigen adviseren we u de gootsteen alvast te vullen met een laagje water of hierin een handdoek te leggen. Hiermee voorkomt u dat het kunstgebit stuk gaat als deze per ongeluk valt tijdens het uitdoen.

Tip: Laat uw kunstgebit of prothese één keer per week een nacht in natuur- of schoonmaakazijn weken. Het belangrijkste is dat u te allen tijde voorzichtig bent tijdens het schoonmaken van uw kunstgebit. Schade kan ervoor zorgen dat uw kunstgebit gerepareerd moet worden. Als de schade te groot is kan het zelfs zijn dat uw volledige kunstgebit moet worden vervangen. Dit kost u vervolgens weer onnodig veel geld.

Heeft u vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het vullen van gaatjes in tanden en kiezen. Wij vertellen graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Wilt u een afspraak maken voor het laten vullen van een gaatje? Neem dan contact met ons op zodat wij u advies kunnen geven over uw persoonlijke situatie.
Hoe reinig ik mijn kunstgebit?

Maak het kunstgebit twee keer per dag schoon met lauw water, zeep en een protheseborstel. Spoel het kunstgebit goed af en bewaar deze droog in het daarvoor bestemde bakje. Laat daarnaast het kunstgebit één keer per week een nacht weken in natuur- of schoonmaakazijn.

Welke tandpasta voor mijn kunstgebit?

Gebruik geen tandpasta om uw kunstgebit schoon te maken. Het schurende effect kan voor beschadigingen zorgen, waardoor tandplak en tandsteen zich makkelijker kan hechten aan het kunstgebit.

Kan ik mijn kunstgebit reinigen met chloor?

Het gebruik van chloor kan uw kunstgebit ernstig beschadigen, omdat het de kunsthars aantast. Gebruik daarom nooit bleekmiddel om uw kunstgebit schoon te maken.

Kan ik mijn kunstgebit in de vaatwasser schoonmaken?

We raden u niet aan om uw kunstgebit in de vaatwasser te reinigen. Heet/kokend water kan uw kunstgebit namelijk ernstig beschadigen.

Kan ik mijn kunstgebit reinigen met bruistabletten?

We raden af om bruistabletten te gebruiken voor het reinigen van uw kunstgebit. De kracht van het bruisen kan voor lichte beschadigingen zorgen, waardoor bacteriën uw kunstgebit makkelijker kunnen aantasten.

Kan ik mijn kunstgebit schoonmaken met soda?

U kunt uw kunstgebit schoonmaken door deze in een bakje met water te leggen waarin een theelepel baking soda is opgelost. Hiermee beschadigt u het kunstgebit niet.

Hoe verwijder ik bruine of zwarte aanslag van mijn kunstgebit?

U kunt bruine of zwarte aanslag op uw kunstgebit op verschillende manieren verwijderen. Allereerst kunt u een afspraak maken met de tandarts en uw kunstgebit laten behandelen. . Ten slotte kunt u een ultrasoon apparaat gebruiken om zelf de aanslag van uw kunstgebit te verwijderen. Verder kunt u uw kunstgebit schoonhouden met door deze twee keer per dag schoon te maken met lauw water, zeep en een protheseborstel.

Hoe maak ik mijn kunstgebit witter?

Maak uw kunstgebit iedere dag twee keer schoon om vuil te verwijderen. Gebruik daarbij een protheseborstel. Leg uw kunstgebit één keer per week ‘s nachts in natuur- of schoonmaakazijn. Als u wittere tanden wilt kan er ook een vervangende prothese gemaakt worden.

Waarom is een kunstgebit van De Gebitskliniek beter dan elders?

Het is een combinatie van factoren. 

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese. Dat gaat allemaal met de hand waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat. Er worden tegenwoordig al gebitsprothesen gemaakt met een 3D printer of uitgefreesd vanuit een digitale mondscan. We gebruiken deze digitale technologie wel bij het maken van kronen en bruggen, en houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Maar vooralsnog voldoen de protheses die hiermee gemaakt worden qua pasvorm en natuurlijke uitstraling niet aan onze norm. De kosten zijn ook vergelijkbaar, welke overigens nagenoeg volledig vergoed worden vanuit de basis zorgverzekering.

Het is voor ons ook heel goed mogelijk rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten. 

We zijn zeer ervaren met angstpatienten. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. Dit alles heeft er voor gezorgd dat we door onze cliënten worden beoordeeld met een 9,5!

Kunstgebit schoonmaken met tandpasta of bruistabletten

Maak uw kunstgebit niet schoon met tandpasta. Door het schurende effect van tandpasta kunnen er namelijk lichte beschadigen aan het kunstgebit ontstaan. Als u te vaak met tandpasta schoonmaakt wordt het oppervlak van het kunstgebit ruwer en kan tandplak en tandsteen gemakkelijker aanhechten. 

We raden voor het reinigen van uw kunstgebit ook het gebruik van bruistabletten af. De kracht van het bruisen kan er voor zorgen dat het zachte deel van het kunstgebit ruw wordt en tandplak en tandsteen sneller kan ontstaan.

Kunstgebit reinigen met chloor

Wat absoluut nooit gebruikt mag worden als reinigingsmiddel voor uw kunstgebit is bleekmiddel (chloor), ook al verdunt u het met water. Het chloor tast de kunsthars ernstig aan, waardoor het kunstgebit vervangen moet worden.

Als uw kunstgebit is verkleurd kunt u hiervoor speciale tabletten voor gebruiken die het kunstgebit witter maken. U kunt ook een afspraak maken met de tandarts.

Kunstgebit ultrasoon reinigen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om uw kunstgebit ultrasoon te reinigen. Dit is een apparaat dat gebruik maakt van ultrasone golven. De kleine luchtbelletjes verwijderen bruine- en zwarte aanslag en andere vuildeeltjes die moeilijk te bereiken zijn met een protheseborstel.

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw kunstgebit of moet deze gerepareerd worden? Neem dan contact met ons op.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.    Recent Posts
    Tanden poetsen