Veelvoorkomende tandartsbehandelingen

LEES MEER OVER

Veelvoorkomende tandartsbehandelingen

Voor een gezond gebit

Diverse tandartsbehandelingen in een mooi overzicht

Welke behandelingen bij de tandarts?

Bij de tandarts kunt u voor verschillende soorten behandelingen terecht. Er zijn preventieve behandelingen, zoals een reguliere tandarts controle of gebitsreiniging door de mondhygiënist. Daarnaast zijn er ook behandelingen waarbij de tandarts actief moet handelen, zoals bij een gebitsrenovatie of het trekken van een verstandskies.

In de onderstaande tandartsbehandelingen beschrijven we kort wat deze inhoudt en wat u te wachten staat als u één van deze behandelingen moet ondergaan. Daarnaast kunt u op onze tarievenpagina een totaaloverzicht vinden van de kosten voor een tandartsbehandeling.

Tandartsbehandeling

Wij nemen weer nieuwe patiënten aan!

Al veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk. Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.
Zorgeloze overstapservice
Heeft u al een tandarts en wilt u overstappen naar De Gebitskliniek? Wij nemen de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts, u hoeft zelf niets te doen.
Ook op de zaterdag geopend
Onze tandartspraktijk in Sliedrecht is ook op zaterdag geopend voor de reguliere mondzorg, makkelijk als u doordeweeks niet kan in verband met werk.

Tandarts controle

Bij een reguliere tandarts controle controleert de tandarts uw gebit onder meer op ontstekingen en gaatjes in kiezen en tanden. Daarnaast kan de tandarts röntgenfoto’s maken van uw gebit om zo eventuele toekomstige problemen vroegtijdig te identificeren.

Uw gebit wordt gereinigd door de mondhygiënist of preventie assistent. Kinderen krijgen vaak een fluorbehandeling.

De tandarts zal een nieuwe afspraak met u inplannen als er een gaatje of tandvleesontsteking is gevonden die niet direct kan worden opgelost.

Kies of tand trekken

Een veel voorkomende tandartsbehandeling is het laten trekken van een kies of tand. Er zijn verschillende redenen voor deze behandeling. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn omdat uw kiezen of tanden elkaar in de weg zitten en meer ruimte nodig hebben.

Het kan ook zijn dat een tand of kies niet meer te redden is en weggehaald moet worden. Deze behandeling zal vaak door de tandarts zelf worden uitgevoerd en in sommige gevallen door een kaakchirurg.

De kaakchirurg komt vaak in beeld tijdens het trekken van een verstandskies.

Vulling

Heeft u een gaatje of mist u een stukje van uw tand of kies? Dan zult u een afspraak moeten maken met de tandarts om deze te laten vullen of repareren.

De kies of tand wordt gerepareerd met een composiet vulling waardoor verdere tandbederf en gevoeligheid kan worden voorkomen.

Wortelkanaalbehandeling

Over het algemeen kunt u uw tanden goed reinigen met ragers. Ragers zorgen er namelijk voor dat u veel tandplak kunt verwijderen. Het is daarom belangrijk dat u het juiste formaat rager kiest om ervoor te zorgen dat de metalen kern van de rager uw tanden niet raakt.

Pas dus goed op, want dit kan voor tandvleesbeschadiging zorgen.

Kunstgebit

Als u meerdere tanden of kiezen mist kan een prothese, zoals een kunstgebit de ruimtes opvullen en uw gebit weer compleet maken. Een kunstgebit wordt op maat gemaakt en is van goede kwaliteit wat zeer natuurlijk oogt.

Een kunstgebit wordt tegenwoordig namelijk gemaakt van kunsthars of metaal en namaaktanden. Het is steeds moeilijker om te zien of iemand een kunstgebit heeft of niet.

Kroon zetten

Als een tand of kies beschadigd is kan het zijn dat deze niet meer te redden is, zelfs niet met een vulling. In dit geval kunt u kiezen voor het laten zetten van een kroon.

De kroon wordt op de bestaande wortel van de kies of tand geplaatst. Als de bestaande kies niet stevig genoeg zit dan wordt de wortel vervangen voor een implantaat. Vervolgens wordt de kroon op deze implantaat geplaatst.

Facings

Met een facing kunt u onder andere de kleur,  de vorm en stand van uw tand aanpassen. Ook kunt u spleetjes opvullen en afgebroken hoekjes repareren. Een facing heeft dezelfde kleur als uw tanden om het er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien.

Het is ook mogelijk om een non-prep facing te laten plaatsen waarbij er niet aan uw tanden wordt geslepen. Bij de Gebitskliniek voeren onze gespecialiseerde tandartsen deze cosmetische behandelingen uit.

Implantaat

Een implantaat is een kunstwortel die de echte wortel vervangt, omdat deze niet langer aanwezig is.

Het implantaat wordt vastgezet (vastgeschroefd) in de kaak en kan vervolgens gebruikt worden om een kroon, brug of kunstgebit op te plaatsen.

Brug gebit

Als u één of meerdere tanden of kiezen naast elkaar mist dan kunt u met een brug het gebit weer compleet maken. De brug bestaat uit minimaal twee kronen die op de bestaande tanden of kiezen passen. De lege ruimte wordt vervolgens opgevuld met één of meerdere kunsttanden.

Sealen

Sommige kiezen hebben groefjes en putjes die lastiger zijn om schoon te maken met een tandenborstel. Om gaatjes te voorkomen kunnen deze plekjes worden opgevuld. Op deze manier kunnen bacteriën geweerd worden en blijven het tandbeen en de wortels beschermd.

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Onze tandartskliniek in Sliedrecht neemt nieuwe patiënten aan. Veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk.

Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

De Gebitskliniek balie

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.    Recent Posts
    Ergonomische tandenborstelInvisalign onzichtbare beugel