Tanden polijsten

LEES MEER OVER

Tanden polijsten

Voor een wit en stralend gebit

Tips om bloedend tandvlees te voorkomen

Wat houdt tanden polijsten in?

Tanden polijsten is een behandeling die vaak wordt uitgevoerd aan het eind van een halfjaarlijkse mondhygiëne behandeling bij de tandarts, mondhygiënist of preventie assistent. Voordat de tanden gepolijst kunnen worden zal de behandelaar eerst tandsteen verwijderen. Hierna wordt aanslag, verkleuringen en oneffenheden van het tandoppervlak verwijderd met behulp van polijstpasta en een polijstmachine.

Uw tanden zullen na het polijsten gladder aanvoelen en de kans op tandbederf verminderen. Deze behandeling valt onder reguliere mondzorg waar reiniging een belangrijk onderdeel van is.

Wij nemen weer nieuwe patiënten aan!

Al veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk. Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.
Zorgeloze overstapservice
Heeft u al een tandarts en wilt u overstappen naar De Gebitskliniek? Wij nemen de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts, u hoeft zelf niets te doen.
Ook op de zaterdag geopend
Onze tandartspraktijk is ook op zaterdag geopend voor de reguliere mondzorg, makkelijk als u doordeweeks niet kan in verband met werk.

De voordelen van tanden polijsten

Tanden polijsten heeft verschillende voordelen waaronder:

  • Esthetisch: het verwijdert aanslag en verkleuringen van de tanden, waardoor ze witter en mooier worden.
  • Preventief: het verwijdert bacteriën en tandplak, die kunnen leiden tot tandbederf en tandvleesontstekingen.
  • Verbetering mondgezondheid: tanden polijsten draagt bij aan een algeheel gezondere mond.
  • Vermindering gevoeligheid: tanden polijsten kan het gevoelige tanden verminderen.
  • Vermindering van tandbederf: het polijsten van tanden kan het risico op tandbederf verminderen doordat bacteriën en plaque preventief wordt verwijderd.

De behandeling

Allereerst zal de tandarts of mondhygiënist uw mond inspecteren en eventuele problemen in kaart brengen, zoals tandbederf of ontstekingen aan het tandvlees. Vervolgens wordt er polijstpasta op de tanden aangebracht en wordt er een polijstmachine gebruikt om met de pasta op de tanden te polijsten. Tijdens dit proces wordt aanslag, verkleuringen en kleine oneffenheden van het tandoppervlak verwijderd. 

Na de polijstbehandeling inspecteert de tandarts of mondhygiënist voor een laatste keer de tanden en kunt u spoelen met water. Ten slotte krijgt u tips mee om uw tanden is de juiste manier te verzorgen.

Tanden zelf polijsten

U kunt uw tanden zelf thuis polijsten met behulp van een tandenborstel met polijstelement en speciale polijstpasta. Het is echter belangrijk om te weten dat het zelf polijsten van tanden niet zo effectief is als een behandeling door de tandarts of mondhygiënist. Bij overmatig polijsten kan zelfs het tandglazuur beschadigen, vooral als de techniek niet juist wordt toegepast. Ook kan het lastig zijn om moeilijke plekken in het gebit te bereiken, bijvoorbeeld aan de achterkant van uw tanden. 

Het is daarom het beste om regelmatig naar de tandarts of mondhygiënist  te gaan om uw tanden op een professionele manier te laten polijsten.

Tanden polijsten

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.    Recent Posts