Reguliere tandartscontrole

Bij De Gebitskliniek

Dé tandartspraktijk voor reguliere mondzorg, periodieke controle en mondhygiëne.

Op controle bij de tandartsen van De Gebitskliniek

De tandartsen van De Gebitskliniek in Sliedrecht helpen hun cliënten een leven lang te genieten van een gezond en mooi gebit. Dit doen we door kwalitatief hoogwaardige tandheelkunde in combinatie met een mensgerichte werkwijze. Met onze moderne behandelwijze blijft uw gebit gezond, waarmee u uitgebreidere behandelingen zoveel mogelijk voorkomt.

Tandartscontrole

De tandarts voert de periodieke tandartscontrole uit. Tijdens deze controle kan de tandarts afwijkingen aan het gebit vroegtijdig herkennen. In dat geval maakt hij een stappenplan om deze te verhelpen en te blijven volgen. Op basis van uw mondgezondheid en uw voorkeur wordt een vervolg afspraak gemaakt.

Moderne tandheelkunde

Met een goede mondhygiëne kunnen bijna alle problemen aan het gebit voorkomen worden. Onze manier van werken is daarom gericht op preventieve tandheelkunde, het voorkomen van problemen door een goede mondhygiëne. Dit is de basis van een mooi en gezond gebit.

Uw tandarts begeleidt u hier actief in met de periodieke controles. Onze preventieassistentes of mondhygiënisten ondersteunen daarbij door uw gebit, met een bij u passende regelmaat, te reinigen. Tevens helpen wij u met het zelf schoon en gezond houden van uw gebit. Op deze manier blijft uw gebit gezond, en bespaart u kosten doordat uitgebreide behandelingen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Wij hebben een breed scala aan specialisten in huis op elk gebied van de tandheelkunde. Als u een keer een uitgebreidere behandeling of advies nodig heeft kunt u daarom altijd terecht bij een gespecialiseerde behandelaar!

Röntgenfoto’s

Om de 2 à 5 jaar maken wij röntgenfoto’s (bite wings). Met een spiegeltje en het blote oog is het namelijk alleen mogelijk om de buitenkant van het gebit te zien. Soms is het nodig ook de binnenkant te bekijken. Zo is een röntgenfoto bijvoorbeeld handig om te kijken of iemand gaatjes heeft, of om te kijken of de wortelkanaalbehandeling goed is geslaagd. Door de röntgenfoto’s te bekijken, krijgen wij een goed beeld van de gezondheid van uw gebit.

Uw vaste tandarts

Als u zich bij ons inschrijft krijgt u een vaste tandarts als aanspreekpunt. We kijken welke tandarts het beste past bij uw gebit, maar ook bij u persoonlijk. Zo proberen we de best mogelijk klik te vinden tussen u en uw behandelaar. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde behandelaar dan houden we daar ook graag rekening mee.

Wij nemen weer nieuwe patienten aan

Erg veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk. Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.
Zorgeloze overstapservice
Heeft u al een tandarts en wilt u overstappen naar De Gebitskliniek? Wij nemen de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts, u hoeft zelf niets te doen.
Wilt u eerst een kijkje in onze tandartspraktijk nemen, of een intakegesprek bij uw nieuwe tandarts voordat uw dossier wordt opgevraagd, dat kan ook!
Ook op de zaterdag geopend
Onze tandartspraktijk is ook op zaterdag geopend voor de reguliere mondzorg, makkelijk als u doordeweeks niet kan in verband met werk.

Naar de tandarts bij de bestbeoordeelde tandartspraktijk in Sliedrecht

 • Moderne tandartspraktijk
 • Persoonlijke zorg, uw wensen staan centraal
 • Focus op het voorkomen van gebitsproblemen
 • Alle specialismen onder 1 dak
 • Zorgeloze overstapservice
 • Zeer ervaren met angstpatiënten
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Ook op zaterdag geopend
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Heeft u vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten controleren graag de gezondheid van uw gebit. Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Wilt u meer weten over onze reguliere tandzorg? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Hoe vaak is een bezoek aan de tandarts aan te raden?

Voor de meeste mensen geldt dat het verstandig is om ieder half jaar naar de tandarts te gaan. Dit verschilt echter per persoon, voor sommige mensen is 1 keer per jaar voldoende. Het is verstandig om met enige regelmaat het gebit te laten controleren door de tandarts. Uw tandarts kan u adviseren welke regelmaat past bij uw gebit.

Hoe vaak kan je naar de tandarts met je verzekering?

Het is belangrijk dat u de zorg krijgt die past bij uw gebit, dat is voor iedereen anders. In welke mate de verzekering de kosten dekt is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de eventuele aanvullende tandverzekering die u heeft afgesloten.

Hoe lang duurt een verdoving bij de tandarts?

De verdoving van de tandarts is soms al na een half uur uitgewerkt, maar soms pas na 4 a 5 uur. Dit verschilt per persoon, ieder lichaam reageert anders op een verdoving.

Wij helpen u graag

Tandarts controle behandelingen

Onder de reguliere mondzorg vallen de periodieke tandartscontrole, de reiniging van uw gebit alsmede de ondersteuning om uw gebit gezond te houden. Met deze combinatie houdt u uw mond gezond en worden uitgebreidere behandelingen voorkomen. Het voordeel van De Gebitskliniek is dat wij buiten de reguliere mondzorg alle specialisaties in eigen huis hebben. U krijgt daarom bij ons altijd de best mogelijke zorg.

Angst voor de
tandarts

Heeft u angst voor de tandarts? Bij De Gebitskliniek is dit niet nodig. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het omgaan met mensen die angst hebben voor de tandarts. Wij nemen de tijd, luisteren aandachtig naar u wensen en maken afspraken. Tevens beschikken wij over de modernste technieken en middelen om de behandeling voor u pijnvrij te maken.

Best beoordeelde tandartspraktijk!

De Gebitskliniek heeft de kwaliteitseisen zeer hoog liggen. Wij werken uitsluitend met de beste specialisten. Ook doen wij ons uiterste best om u de best mogelijke ervaring te bieden. Met een gemiddelde beoordeling van een 9,5 behoren wij tot één van de bestbeoordeelde tandartspraktijken van Nederland! Bekijk hier hoe onze klanten hun ervaring met De Gebitskliniek hebben omschreven.

Kosten tandarts controle

Wij hanteren, net zoals alle andere tandartsen in Nederland, de vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA.nl). De kosten voor een tandarts controle zijn dus overal hetzelfde. Een periodieke controle (code C002) kost in 2023 €25,27. Een tandarts behandeling is vaak maatwerk. Als u meer wilt weten over de kosten van een tandarts behandeling, neem dan contact met ons op. Op onze tarieven pagina vindt u meer informatie over de kosten van een aantal veel voorkomende behandelingen.

Intakegesprek bij eerste afspraak

Wanneer u zich bij ons inschrijft voor de periodieke controle bestaat de eerste afspraak uit een intakegesprek bij uw nieuwe tandarts. Tijdens dit intakegesprek maakt u kennis met de tandarts, brengen we uw mondgezondheid in kaart en  bespreken uw eventuele wensen. Samen met u bepalen we hoe we uw mondgezondheid op orde gaan houden, of weer op orde brengen. Na dit gesprek kent u uw mondsituatie, en weet u wat er nodig is om uw mond gezond te houden of gezonder of indien gewenst mooier te maken.

De kosten van een intakegesprek (in 2023) variëren van € 80 tot € 120, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan en de aard van de behandeling. Dit is exclusief röntgenfoto’s, de kosten voor de röntgenfoto’s bedragen afhankelijk van de hoeveelheid € 40 tot € 117.

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Schrijf u nu in voor de periodieke tandartscontrole

De tandartsen van De Gebitskliniek controleren uw tanden en tandvlees het liefst twee keer per jaar (ook op gingivits en parodontitis), zodat wij eventuele problemen op tijd kunnen ontdekken en voorkomen. Schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier. Wij regelen de overstap (u hoeft zelf niets te doen) en zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Zo krijgt u de tandzorg die uw gebit nodig heeft!

Basisverzekering tandarts

Veel tandartsbehandelingen vallen binnen de basiszorgverzekering of binnen de aanvullende (tand)verzekering. Wij kijken graag voor u na of uw tandartsbehandeling gedekt wordt door uw zorgverzekering. Reguliere kosten bij jongeren tot 18 jaar worden geheel vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Gespecialiseerde tandartspraktijk

Naast de reguliere mondzorg zijn wij een gespecialiseerde praktijk met expertise in het verbeteren van uw gebit, functioneel en cosmetisch, dit kan kleinschalig maar ook middels een complete make-over. Wij hebben alle expertises in huis waaronder:
Heeft u al een eigen tandarts en wilt u bij ons alleen een gespecialiseerde behandeling uit laten voeren, dat is geen probleem. Na uw behandeling kunt u voor uw reguliere controle gewoon weer terug naar uw eigen tandarts. Indien u liever bij onze tandarts in Sliedrecht onder controle blijft is dat uiteraard ook mogelijk. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Wij zijn sinds een paar weken bij de gebitskliniek. Wij kwamen binnen en voelde ons gelijk al welkom. Ze zijn allemaal zeer vriendelijk, rustig en zeer deskundig. ik krijg ook een volledige prothese en ik moet maar heel weinig bijbetalen dit rekenen ze voor je uit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ik ben blij dat ik daar naar toe bent gegaan!!

  Connie en Johan Verkerk Facebook
Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij helpen u graag!

Kunt u ons niet te pakken krijgen? Stuur ons een terugbelverzoek en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.