Reguliere tandarts controle

Bij De Gebitskliniek

Dé tandartspraktijk voor reguliere mondzorg, periodieke tandarts controle en mondhygiëne.

Tandarts controle bij
De Gebitskliniek

Voorkomen is beter dan genezen! Met een periodieke controle bij de tandarts kan uw tandarts eventuele afwijkingen vroegtijdig herkennen. De tandartsen van De Gebitskliniek in Sliedrecht helpen u een leven lang te genieten van een gezond en mooi gebit. Dit doen we door kwalitatief hoogwaardige tandheelkunde te bieden in combinatie met een persoonlijke werkwijze. Door een persoonlijk gebitsplan op te stellen zorgen wij ervoor dat uw gebit gezond blijft en kunnen we uitgebreide behandelingen zoveel mogelijk voorkomen.

De bestbeoordeelde tandarts
in de Alblasserwaard

 • Een tandarts die bij u past
 • Zeer ervaren met angst & kinderen
 • Alle soorten behandelingen onder 1 dak
 • Geen wachtlijst
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Kinderen tot 18 jaar volledig vergoed

Tandarts controle met een persoonlijk gebitsplan

tandarts controle

Eerste afspraak

Wij vinden persoonlijke zorg erg belangrijk. Daarom heeft u één vaste behandelaar die bij u past. Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met uw tandarts en worden uw wensen en vragen besproken.

tandartscontrole

Behandelplan

De tandarts brengt uw mondgezondheid in kaart. De behandelmogelijkheden worden besproken, en in overleg een behandelplan opgesteld. Uiteraard houden we rekening met uw wensen én budget!

tandartscontrole kind

Preventie

De totale mondgezondheid staat centraal! Onze manier van behandelen is gericht op het voorkomen van gebitsproblemen. Tijdens uw tandarts controle zijn voorlichting, advies en instructies onderdeel van onze zorg.

De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard!

 • Ik ben zó tevreden met het resultaat, ik loop constant te lachen. De specialisten van de gebitskliniek hebben rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur. Ik raad ze bij iedereen aan!

  Bettie van Wijnen Amersfoort
 • Na zo'n 20 jaar niet naar de tandarts te zijn geweest, door zeer slechte ervaringen met de tandarts uit mijn jeugd die voor een flink trauma heeft gezorgd, ben ik vandaag voor het eerst behandeld door de Gebitskliniek. Alles werd goed uitgelegd en de tandarts was zeer vriendelijk. Voelde niks van de behandeling. Voorheen kon ik na een behandeling niet lopen van de spierpijn van de stress en angst, maar vandaag ben ik voor het eerst in m'n leven vrolijk uit de tandartsstoel gestapt.

  Anoniem Zorgkaart Nederland
 • Gisteren voor het eerst in de gebitskliniek geweest. Er word voor onze jongens alles uitgelegd wat ze gingen doen. Bij onze oudste moest er een tand getrokken worden, dit kon gelijk of een andere dag, hij koos voor gelijk. Super geholpen. Wij zijn zeer tevreden

  Melissa Koppelaar Huffman Facebook
 • Gisteren voor de tweede keer voor grondige reiniging van tandplak. Ben in jaren niet zo relax naar de tandarts geweest. Geen slapeloze nachten. Geweldige service. Zal ik zeker doorvertellen.

  Sharine Michel-Cecolia Facebook
 • Een kliniek die weten waar ze over praten je wordt erg goed geholpen!! Een aanrader!

  Mo van Baaren Facebook
 • Al jaren ben ik aan het twijfelen over de expertise van mijn eigen tandarts. Iedere keer op controle en binnen 5 min stond ik weer buiten en er werd eigenlijk nooit iets gezegd over het missen van twee kiezen en dat er een stukje van mijn voortand af was. Terwijl ik meerdere malen had aangegeven dat dit stoorde.Uiteindelijk de durfde ik toch voor een second opinion te gaan naar De Gebitskliniek. Wat een verademing, de tandarts zag direct mijn problemen en stelde een duidelijk behandelplan op. Ik heb nu middels een brug weer kiezen waardoor ik weer goed kan eten en mijn voortanden zijn weer als vroeger! Geen greintje pijn gehad en werd meteen op m'n gemak gesteld.

  Anoniem Zorgkaart Nederland
 • Super vriendelijke en professionele behandelaars! Ik kwam daar voor een second opinion omdat ik niet helemaal tevreden was bij mijn vorige tandarts. Bij het bezoek aan de Gebitskliniek werd ik goed geholpen en ik heb van de behandeling niks gevoeld!

  Jan van Straaten Telefoonboek.nl
 • In december bij De Gebitskliniek geweest nadat ik jaren niet naar de tandarts durfde te gaan terwijl ik steeds meer pijn kreeg. Ik werd daar zeer vriendelijk ontvangen en gerustgesteld. Tandarts zeer kundig en ook nazorg bij de balie heel netjes. De behandeling viel me alles mee. Ik kan weer lachen! Zeker aan te raden!

  Anoniem Zorgkaart Nederland

Kosten tandarts controle

Bij De Gebitskliniek hanteren wij, net als alle andere tandartsen in Nederland, de vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA.nl). Kosten voor een tandarts controle zijn bij alle tandartsen in Nederland hetzelfde.

Schrijft u zich in voor de periodieke controle bij de tandarts, dan bestaat de eerste afspraak uit een intakegesprek bij uw nieuwe tandarts. U maakt kennis met uw nieuwe tandarts, we brengen uw mondgezondheid in kaart en bespreken uw eventuele wensen.
De kosten van een intakegesprek (in 2023) variëren van € 80 tot € 120, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan en de aard van de behandeling. Dit is exclusief röntgenfoto’s, de kosten voor de röntgenfoto’s bedragen afhankelijk van de hoeveelheid € 40 tot € 117.

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Behandeling Kosten (2023)
Periodieke controle (code C002) € 25,27
Intakegesprek (afhankelijk van het behandelplan en de behandeling) € 80 – € 120
Röntgenfoto’s (afhankelijk van hoeveelheid) € 40 –  € 117

Niet alleen reguliere tandarts controle, maar ook specialistische behandelingen

Alles onder 1 dak bij De Gebitskliniek

Angst

angst tandarts controle

Heeft u angst voor de tandarts? Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het omgaan met cliënten met angst. We nemen rustig de tijd en maken goede afspraken. Zo behoudt u zelf de controle!

Tandarts voor kinderen

Tandarts kind

Komt u met uw gezin voor een tandarts controle? Onze tandartsen zijn zeer ervaren met kinderen. Wij hebben extra aandacht en geduld voor kinderen tijdens de periodieke controle.

Mondhygiënist

mondhygienist

De mondhygiënist zorgt dat uw mond en mondhygiëne in goede conditie blijft of weer komt. Samen met u kijkt de mondhygiënist naar de beste behandeling.

Orthodontie

Tandarts orthodontie

Bij De Gebitskliniek bieden wij orthodontie voor zowel jongeren als volwassenen. Onze tandarts voor orthodontie bekijkt wat voor u de beste oplossing is voor een stralend recht gebit.

Tandarts controle met persoonlijke zorg en hoogwaardige kwaliteit

Waarom De Gebitskliniek?

MODERNE TANDARTSPRAKTIJK

In onze moderne tandartspraktijk hebben we specialisten in huis op ieder vakgebied.

PERSOONLIJKE AANPAK

Tijdens uw periodieke controle bij de tandarts nemen we rustig de tijd voor u. Uw wensen staan centraal.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met angst.

OPEN OP ZATERDAG

Voor uw tandarts controle kunt u bij ons ook op zaterdag terecht.

ALLE ZORGVERZEKERAARS AANGESLOTEN

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Kinderen tot 18 jaar zijn volledig vergoed.

BEOORDEELD MET EEN 9,5

Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5.

Heeft u vragen?

Wij antwoorden

Onze tandartsen controleren graag de gezondheid van uw gebit. Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen
Heeft u nog vragen over onze reguliere tandzorg? Misschien staat uw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Hoe vaak is een tandarts controle aan te raden?

Voor de meeste mensen geldt dat het verstandig is om ieder half jaar naar de tandarts te gaan voor controle. Het verschilt echter per persoon hoe vaak een periodieke controle bij de tandarts nodig is. Voor sommige mensen is 1 keer per jaar voldoende. Het is verstandig om met enige regelmaat een tandarts controle in te plannen. Uw tandarts kan u adviseren welke regelmaat past bij uw gebit.

Hoe vaak kan je naar de tandarts controle met je verzekering?

Het is belangrijk dat u de zorg krijgt die past bij uw gebit, dat is voor iedereen anders. In welke mate de verzekering de kosten dekt voor uw tandarts controle en andere behandelingen is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de eventuele aanvullende tandverzekering die u heeft afgesloten.

Hoe vaak worden er röntgenfoto’s gemaakt?

Om de 2 à 5 jaar maken wij röntgenfoto’s (bite wings) tijdens uw periodieke tandarts controle. Met een spiegeltje en het blote oog is het namelijk alleen mogelijk om de buitenkant van het gebit te zien. Soms is het nodig ook de binnenkant te bekijken. Zo is een röntgenfoto bijvoorbeeld handig om te kijken of iemand gaatjes heeft die met het blote oog niet te zien zijn, of om te kijken of de wortelkanaalbehandeling goed is geslaagd. Door de röntgenfoto’s te bekijken, krijgt uw tandarts een goed beeld van de gezondheid van uw gebit.

Krijg ik een vaste tandarts als ik mij inschrijf bij De Gebitskliniek?

Als u zich bij ons inschrijft, krijgt u een vaste tandarts als aanspreekpunt voor uw reguliere tandarts controle en andere behandelingen. We kijken welke tandarts het beste bij u persoonlijk past, maar ook bij uw gebit. Zo proberen we de best mogelijk klik te vinden tussen u en uw behandelaar. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde behandelaar dan houden we daar ook graag rekening mee.

Is een halfjaarlijkse of periodieke tandarts controle verplicht?

Zowel een halfjaarlijkse als een periodieke controle bij de tandarts is niet verplicht. Wel adviseren we om regelmatig een tandarts controle in te plannen om gebitsproblemen te voorkomen. Per persoon kan het verschillen in welke regelmaat het verstandig is om een controle uit te voeren. Overleg met uw tandarts welke frequentie het beste past bij uw gebit.

Wat als ik bang ben voor de tandarts controle?

Heeft u angst voor de tandarts controle? Bij De Gebitskliniek is dit niet nodig. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het omgaan met mensen die angst hebben voor de tandarts. Wij nemen de tijd, luisteren aandachtig naar u wensen en maken afspraken. Tevens beschikken wij over de modernste technieken en middelen om de behandeling voor u pijnvrij te maken.

Welke behandelingen vallen onder de reguliere tandarts controle?

Onder de reguliere mondzorg vallen de periodieke tandarts controle, de reiniging van uw gebit alsmede de ondersteuning om uw gebit gezond te houden. Met deze combinatie houdt u uw mond gezond en worden uitgebreidere behandelingen voorkomen. Het voordeel van De Gebitskliniek is dat wij buiten de reguliere mondzorg alle specialisaties in eigen huis hebben. U krijgt daarom bij ons altijd de best mogelijke zorg.

Nog vragen?

Wij helpen u graag!

Kunt u ons niet te pakken krijgen? Stuur ons een terugbelverzoek en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.