19 oktober 2023

De risico's van een slechte mondgezondheid

Wist u dat een slechte mondgezondheid de kans op ziektes vergroot. Door slechte mondhygiëne kan tandvleesontsteking ontstaan, waardoor bacteriën vrij spel krijgen. Deze kunnen schade aanrichten in uw lichaam. Het gaat dan om aandoeningen zoals aderverkalking, hart en vaatziekten en longontsteking.

Uit onderzoek blijkt dat een slechte mondhygiëne een hoger risico kan vormen voor de ontwikkeling van Alzheimer en dementie. Een tandvleesontsteking kan bij zwangere vrouwen zelfs de oorzaak zijn van een te vroeg geboren kind. Goede verzorging van uw gebit en een gezonde mond is dus niet alleen belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen, maar ook voor uw totale gezondheid.

Signalen van een slechte mondhygiëne

  • U heeft met het poetsen last van bloedend tandvlees
  • U heeft last van terugtrekkend tandvlees
  • Uw tanden of kiezen zijn van plaats aan het veranderen of zijn losser gaan staan

Herkent u zich in een van voorgaande klachten dan is uw mondgezondheid vermoedelijk niet op orde. Het is dan zeer verstandig een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Wij adviseren om dit minimaal twee keer per jaar te doen.

Wat kunt u doen om risico’s te voorkomen?

Uiteraard dient u goed voor uw gebit te zorgen door dagelijks goed uw gebit te reinigen. Hiermee voorkomt u gaatjes en ontstoken tandvlees. Verder draagt een gezonde levensstijl met een gebalanceerd voedingspatroon bij aan een betere gezondheid en een betere mondgezondheid.

Veel mensen denken dat goed poetsen genoeg is. Wij horen in onze praktijk dan ook regelmatig dat controle van de tandarts of reiniging door de mondhygiëniste verspilling van geld is. Mensen ondernemen pas actie zodra ze klachten krijgen. Maar het niet hebben van klachten betekent niet dat uw mondgezondheid op orde is!

Wij adviseren dat u 2 keer per jaar een bezoek brengt aan de tandarts of mondhygiënist. Die zorgt dat beginnende gebitsproblemen zoals ontstoken tandvlees of gaatjes vroegtijdig worden ontdekt. De mondhygiëne kan dan worden bijgestuurd, en beginnende problemen kunnen in de kiem worden gesmoord. Een mondhygiëne check door onze mondhygiënist of tandarts werkt in dat geval kostenbesparend, omdat grote ingrepen worden voorkomen.

De Gebitskliniek

Wilt u uw mondgezondheid laten controleren, dan kunt u dat bij ons laten doen. Bij De Gebitskliniek nemen we de tijd voor onze clienten. Er wordt goed onderzocht op welke manier wij de beste zorg kunnen geven, en wij leggen in begrijpelijke taal uit wat we (gaan) doen. Het voordeel van De Gebitskliniek is dat wij buiten de reguliere mondzorg alle specialismen in huis hebben om u de best mogelijke behandeling te geven die past bij uw gebitssituatie. In onze moderne praktijk krijgt u daarom altijd de best mogelijke zorg. Goede communicatie is volgens ons de basis van een vertrouwensrelatie, en daarom werken we alleen met zeer bekwame Nederlands sprekende specialisten.

Heeft u al een eigen tandarts, dat is geen probleem. Na uw behandeling kunt u voor uw reguliere controles gewoon weer terug naar uw eigen tandarts. Indien u liever bij onze tandarts onder controle komt, dan is dat ook geen probleem. U kunt dan gebruik maken van onze zorgeloze overstapservice waarbij wij de gehele overstap naar onze praktijk voor u regelen.

Best beoordeelde tandartspraktijk

Onze servicegerichte aanpak heeft erin geresulteerd dat we door onze patiënten worden gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw gebit, neem dan contact met ons op.

Wij zien u graag een keer in onze praktijk.

Schrijf u direct in

Veelgestelde vragen

Signalen van een slechte mondhygiëne kunnen zijn:

  • U heeft met het poetsen last van bloedend tandvlees
  • U heeft last van terugtrekkend tandvlees
  • Uw tanden of kiezen zijn van plaats aan het veranderen of zijn losser gaan staan

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2