23 oktober 2023 Gezonde mond

Bent u ontevreden over uw gebit?

Een mooi gebit is zeer bepalend voor uw uitstraling, en vaak ook voor uw zelfvertrouwen. Met cosmetische tandheelkunde is het mogelijk de stralende lach te krijgen die u graag wil hebben. U kiest voor dit type behandeling wanneer u imperfecties wilt verhelpen, of wanneer u simpelweg een mooier gebit of lach wilt.

Er wordt vaak gekozen vaak cosmetische tandheelkunde als men:

  • ontevreden is over de kleur van één of meerdere tanden (verkleuringen),
  • ontevreden is over de stand van de tanden (schuin of scheve tanden, tussenruimten, verkeerde beet),
  • gebitsproblemen ervaart (bijvoorbeeld lelijke tanden of ontbrekende tanden).

Cosmetische tandheelkunde bij De Gebitskliniek

De Gebitskliniek biedt de meest natuurgetrouwe resultaten door gebruik van de nieuwste technieken en zeer ervaren cosmetisch tandartsen. Graag bekijken we hoe we u het gebit kunnen geven dat u graag wenst. Uw wensen staan centraal, het is immers uw lach! De behandelingen worden pijnloos uitgevoerd. En voor mensen met angst voor de tandarts hebben we speciale behandelmethoden.

De Behandeling en kosten

Tijdens een intakegesprek adviseren wij u graag over uw mogelijkheden. Een behandeling kan bestaan uit een combinatie van verschillende oplossingen. Iedere gebitssituatie is anders, de behandeling is daarom maatwerk. Het behandelplan dat wij voor u opstellen is afhankelijk van uw gebitssituatie, uw wensen en uw budget.

De eerste stap naar een prachtige lach

Tijdens een intakegesprek maken wij voor u een persoonlijk behandelvoorstel op basis van uw wensen. Deze intake geeft u duidelijkheid over het te behalen resultaat, de behandeling, de kosten en de eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar. Al uw vragen worden beantwoord. U bepaalt vervolgens zelf of u de vervolgstap zet!

Best beoordeelde tandartspraktijk

De Gebitskliniek heeft de kwaliteitseisen zeer hoog liggen. Wij werken uitsluitend met de beste specialisten en doen er alles aan om u de best mogelijke ervaring en behandeling te bieden, en wij gaan voor het beste resultaat! Wij zijn trots te vermelden dat wij tot de best beoordeelde tandartspraktijken van Nederland behoren.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw gebit, neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Veelgestelde vragen

Cosmetische tandheelkunde houdt zich bezig met het mooier maken van het gebit. De eigen tanden worden zoveel mogelijk verfraaid, met als doel een vitaal en sterk gebit.

De term esthetische tandheelkunde wordt vaak samen gebruikt met de term cosmetische tandheelkunde. Toch is er wel degelijk een verschil. Estethische tandheelkunde is meer gericht op het behoud van het natuurlijke gebit, waarbij cosmetische tandheelkunde meer camouflerend werkt en daarbij minder uit gaat van het behoud van de eigen tanden en kiezen. Cosmetische tandheelkunde biedt daarbij meer mogelijkheden, echter wordt het onderliggende probleem niet altijd volledig opgelost. Wij bieden beide type behandelingen.

Vaak is men al een langere periode ontevreden over de kwaliteit of de uitstraling van het gebit. Vaak maakt men zich ook zorgen over wat anderen daar van vinden en voelt men zich daar nog onprettiger bij. Men is dan ook veelal terughoudend om breeduit te lachen en de tanden volledig te laten zien. De grootste stap is echter om de eerste stap te zetten, vanaf dat moment pakken we het probleem samen op. Vanaf dat punt is het een kwestie van tijd om weer breeduit te kunnen eten, praten en lachen.

Zodra de eerste stap is gezet wordt er gestart met het stellen van een diagnose. Hierbij wordt de staat van het gebit beoordeeld en er wordt een analyse gemaakt van uw kaak, uw gezicht en uw algehele gezondheid. Maar er wordt vooral geluisterd naar uw wensen, het is immers uw lach waar we gezamenlijk aan werken! Vervolgens wordt er een behandelplan gemaakt. Doelstelling van de behandeling is dat u het gebit en de glimlach krijgt waar u van droomt! Wij nemen altijd de tijd voor u, u blijft altijd aan zet.

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van mensen met angst. Bij ons werken tandheelkundige specialisten die ervaring hebben met mensen die angst hebben voor de tandarts. U wordt door gespecialiseerde tandartsen en assistenten vakkundig begeleid tijdens de behandeling. Bij angst voor de behandeling is het bij ons mogelijk vooraf een kalmerend middel te krijgen en u wordt zeer zorgvuldig verdoofd waardoor onze behandelingen pijnloos zijn. Door het gebruik van deze premedicatie merkt u veel minder van de behandeling. Tevens herinnert u zich er ook minder van, waardoor u minder spanning ervaart. Kijkt u bij de ervaringen van mensen die u voor gingen bij ons om te zien hoe zij de behandeling hebben ervaren.

U kunt bij ons terecht als u mooiere tanden wilt hebben en/of een van onderstaande is op uw van toepassing:

  • U bent ontevreden over de kleur van één of meerdere tanden (verkleuringen)
  • U bent ontevreden over de vorm van één of meerdere tanden
  • U bent ontevreden over de stand van uw tanden (schuin of scheve tanden, tussenruimten, verkeerde beet)
  • U heeft gebitsproblemen (slechte of ontbrekende tanden)

Wij kunnen diverse methoden hanteren om het gebit mooier te maken. Uiteraard houden we hierin rekening met uw wensen en budget. De meest gebruikte methoden zijn, facings, kronen, bleken en orthodontie.

Deze behandeling is 100% maatwerk. De behandeling is afhankelijk van uw wensen en de staat van uw gebit. Wilt u weten wat er bij u mogelijk is en wat de kosten daarvan zijn, maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij onze gespecialiseerde tandarts.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2