LEES MEER OVER

mondhygiënist

voor een gezonde mond in top conditie

De Gebitskliniek, voor dé beste mondzorg.

De mondhygiënist in Sliedrecht

Wat is een mondhygiënist?

Een mondhygiënist focust zich op het voorkomen van mond- en tandproblemen zoals gaatjes en ontstekingen. De mondhygiënist reinigt het gebit en geeft advies over mondhygiëne.

De mondhygiënist is aanvullend op de tandarts. Veel mensen gaan eerst naar de mondhygiënist en daarna naar de tandarts voor de controle afspraak. Doordat de tanden dan schoon zijn kan de tandarts het gebit beter beter beoordelen. Een bezoek aan zowel de mondhygiënist als de tandarts geeft dus een volledige reiniging en betere controle waarmee de mond gezond wordt gehouden.

Zoekt u een mondhygiënist in Sliedrecht, dan kunt u bij ons terecht. U kunt bij ons ook terecht bij de mondhygiënist als u niet ingeschreven bent voor de reguliere mondzorg.

Wat doet de mondhygiënist

Een mondhygiënist zorgt dat uw mond en mondhygiëne in goede conditie blijft of weer komt. Tijdens een afspraak bij ons in Sliedrecht wordt uw gebit en tandvlees onderzocht met een mondonderzoek. Samen kijken we met welke regelmaat een bezoek aan de mondhygiënist past bij uw situatie. Afhankelijk van de mondgezondheid kan de mondhygiënist de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 • Voorlichting over de verzorging van uw gebit, wij geven poetsles en leggen uit hoe u het beste zorgt voor uw gebit.
 • Preventie gebitsreiniging (het verwijderen van tandplak, tandsteen en aanslag).
 • Uitvoeren van parodontale behandelingen (een diepere reinigen van onder andere de wortels).

Zoekt u een mondhygiënist in Sliedrecht? Dan moet u bij de Gebitskliniek zijn. U kunt bij ons ook terecht bij de mondhygiënist als u niet ingeschreven bent voor de reguliere mondzorg.

Waarom naar de mondhygiënist?

Een slechte mondverzorging kan zelfs leiden tot een verhoogd risico op onder andere diabetes, longontsteking, een hartinfarct en herseninfarct.

Door slechte mondhygiëne kan tandvleesontsteking ontstaan. Bacteriën kunnen schade aanrichten in het lichaam. Zorgt daarom altijd dat uw mondhygiëne goed is. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist draagt bij aan een gezond gebit en een goede gezondheid.

Wanneer een afspraak maken bij de mondhygiënist
Wij adviseren iedereen om naar de mondhygiënist te gaan om de mond gezond te houden. Bij uw eerste bezoek bepalen we met welke regelmaat een bezoek aan de mondhygiënist past bij uw mondgezondheid. Ga niet alleen naar de mondhygiënist als u klachten ervaart. Als u een van onderstaande klachten heeft is het van belang dat u direct een afspraak maakt
 • Last van bloedend of pijnlijk tandvlees
 • Last van terugtrekkend tandvlees
 • Rood of gezwollen tandvlees
 • Slechte adem of een slechte smaak in de mond
 • Tandsteen
 • Gevoelig tanden bij koude, warme, zure of zoete dranken
 • Uw tanden of kiezen zijn van plaats veranderd of staan losser

De mondhygiënist in Sliedrecht bij De Gebitskliniek

 • Zeer ervaren mondhygiënist
 • Moderne tandartspraktijk
 • Persoonlijke zorg, uw wensen staan centraal
 • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht
 • U hoeft niet ingeschreven te staan bij de tandarts
 • Zeer ervaren met angstpatiënten
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Alle specialismen onder 1 dak
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Gisteren voor de tweede keer voor grondige reiniging van tandplak. Ben in jaren niet zo relax naar de tandarts geweest. Geen slapeloze nachten. Geweldige service. Zal ik zeker doorvertellen.

  Sharine Michel-Cecolia Facebook

Tarieven mondhygiënist

De tarieven van de mondhygiënist zijn afhankelijk van de behandeling die uitgevoerd wordt. Wilt u de wat de exacte kosten zijn voor uw mondhygiëne behandeling? Neem dan contact met ons op.

Belangrijk om te weten. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft maximumtarieven vastgesteld voor tandarts en mondhygiënist behandelingen, u betaalt dus nooit te veel. Iedere tandarts hanteert deze en wij dus ook. Bekijk hier de behandeltarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Vergoeding mondhygiënist

De kosten voor de mondhygiënist worden niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Wel worden in de meeste gevallen de kosten voor 75% vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Wilt u weten of uw behandeling vergoed wordt? Wij kijken dit graag voor u na.

Mondhygiënist zonder doorverwijzing

U kunt bij ons (zonder doorverwijzing van uw tandarts) terecht voor behandeling bij de mondhygiënist. U kunt daarna indien gewenst weer terug naar uw eigen tandarts of uw eigen mondhygiënist. U hoeft dus niet naar ons over te stappen.

Maar als als u zich bij ons wilt inschrijven dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval nemen wij de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts of mondhygiënist, u hoeft zelf niets te doen.

Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.