Hero sfeerafbeelding mondhygienist

Mondhygiënist

Bij De Gebitskliniek in Sliedrecht. Dé tandartspraktijk voor reguliere mondzorg, periodieke tandarts controle en mondhygiëne.

Scroll verder

De mondhygiënist in Sliedrecht

De mondhygiënisten bij De Gebitskliniek in Sliedrecht zijn gespecialiseerd in mondzorg en helpt u problemen met uw gebit op te lossen en te voorkomen.

Om uw gebit in goede gezondheid te houden raden wij u aan om regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist.

Wat doet de mondhygiënist?

De mondhygiënist zorgt dat uw mond en mondhygiëne in goede conditie blijft of weer komt. Tijdens een afspraak bij ons in Sliedrecht wordt uw gebit en tandvlees tijdens een mondonderzoek zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Samen kijken we hoe vaak een bezoek aan de mondhygiënist past bij uw situatie en doelstelling.

Afhankelijk van de beoordeling kan het volgende worden uitgevoerd:

 • Poetsles en advies over tanden poetsen en de verzorging van uw gebit
 • Conditie van het tandvlees controleren
 • Tandplak, tandsteen en aanslag verwijderen (preventieve gebitsreiniging)
 • Diepere reiniging van onder andere de wortels (parodontale behandeling)
 • Fluoride aanbrengen
 • Sealen van tanden en kiezen
 • Polijsten van vullingen
 • Gebitsafdruk maken van het gebit
 • Tips bij gevoelige tanden en kiezen

De bestbeoordeelde mondhygiënist in de Alblasserwaard

 • Een mondhygiënist die bij u past
 • Zeer ervaren met angst
 • Alle soorten behandelingen onder 1 dak
 • Geen doorverwijzing nodig
 • Geen wachtlijst
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wanneer naar de mondhygiënist?

Een mondhygiënist lost niet alleen problemen op, maar voorkomt ook problemen. Bij De Gebitskliniek adviseren wij iedereen om regelmatig uw mond te reinigen door de mondhygiënist. Ook als u geen problemen ervaart.

Heeft u last van:

 • Bloedend of pijnlijk tandvlees
 • Teruggetrokken tandvlees
 • Rood of gezwollen tandvlees
 • Slechte adem
 • Tandsteen, aanslag of verkleuring
 • Gevoelige tanden bij koude, warme, zure of zoete dranken
 • Losstaande of verplaatste tanden

Maak direct een afspraak bij onze mondhygiënist in Sliedrecht. U heeft geen doorverwijzing nodig van uw tandarts.

Waarom naar de mondhygiënist?

Een slechte mondverzorging kan leiden tot een verhoogd risico op onder andere diabetes, longontsteking, een hartinfarct en herseninfarct.

Door slechte mondhygiëne kan beginnende tandvleesontsteking omslaan in parodontitis. Deze bacteriën kunnen schade aanrichten in het lichaam. Zorgt daarom altijd dat uw mondhygiëne goed is.

Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist draagt bij aan een gezond gebit en een goede gezondheid.

Zonder doorverwijzing naar de mondhygiënist!

U kunt bij ons zonder doorverwijzing van uw tandarts terecht voor behandeling bij de mondhygiënist. U kunt daarna indien gewenst weer terug naar uw eigen tandarts of uw eigen mondhygiënist. U hoeft dus niet naar ons over te stappen.

Maar als u zich bij ons wilt inschrijven dan kan dat uiteraard ook. In dat geval nemen wij de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt dan door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts of mondhygiënist, u hoeft zelf niets te doen.

Maak direct een afspraak

Een leven lang een mooie en gezonde glimlach

Fantastisch! U overweegt een afspraak te maken bij onze kliniek voor uw mondhygiene. Bij De Gebitskliniek streven we ernaar dat u zich vanaf het allereerste moment comfortabel en op uw gemak voelt. Daarom zullen we uitleggen wat u kunt verwachten.
Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Afspraak
De mondhygiënist zorgt ervoor dat uw mond in goede conditie blijft of weer komt. Tijdens uw eerste afspraak worden uw vragen en eventuele gebitsproblemen besproken. Vervolgens gaat de mondhygiënist aan de slag met uw behandeling of reiniging.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Vervolgadvies
Is uw gebit gereinigd en wilt u weten wat de mondhygiënist nog meer voor u kunt betekenen? Onze specialisten geven graag advies welke vervolgbehandeling en frequentie het beste aansluit bij uw gebit.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Preventie
De totale mondgezondheid staat centraal bij ons! Onze manier van behandelen is gericht op het voorkomen van gebitsproblemen. Tijdens uw bezoek aan de mondhygiënist zijn voorlichting, advies en instructies onderdeel van onze zorg.

Waarom De Gebitskliniek?

Naar de mondhygiënist voor een gezonde mond in topconditie

icoon

Moderne tandartspraktijk

In onze moderne tandartspraktijk in Sliedrecht hebben we specialisten in huis op ieder vakgebied.

icoon

Persoonlijke aanpak

Tijdens uw afspraak bij de mondhygiënist nemen we rustig de tijd voor u. Uw wensen staan centraal.

icoon

Wij helpen bij angst

Onze mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met angst.

icoon

Open op zaterdag

Voor uw afspraak bij de mondhygiënist kunt u bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Alle zorgverzekeraars aangesloten

Voor uw afspraak bij de mondhygiënist kunt u bij ons ook op zaterdag terecht.

icoon

Geen doorverwijzing nodig

U kunt bij onze mondhygiënist rechtsstreeks terecht. U heeft geen doorverwijzing nodig.

ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Wat een top kliniek. Laagdrempelig Vriendelijk en kundig personeel Mooie nieuwe praktijk Voldoet aan al je wensen Voor mij nooit geen andere meer. Klasse”

Kosten mondhygiënist

De kosten van de mondhygiënist zijn afhankelijk van de behandeling die uitgevoerd wordt. Een behandeling bestaat uit verschillende codes met bijbehorende tarieven. Hieronder vindt u de mees gebruikte. Wilt u weten wat de mondhygiënist kosten zijn voor uw persoonlijke mondhygiëne behandeling? Neem dan contact met ons op.

Belangrijk om te weten. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft tarieven vastgesteld voor een mondhygiënist behandeling. U betaalt dus nooit te veel. Iedere tandarts hanteert deze.


Vergoeding mondhygiënist

Een behandeling door de mondhygiënist wordt voor verzekerden tot 18 jaar volledig vergoed door het basispakket van de zorgverzekering. Bent u 18 jaar of ouder, dan kunt u alleen een vergoeding krijgen (van meestal 75% of 80%) als u een aanvullende (tand)verzekering heeft. Er is geen eigen bijdrage of eigen risico van toepassing op een mondhygiënist behandeling.

Wilt u weten of uw behandeling vergoed wordt? Wij kijken dit graag voor u na.

Mondhygiënist veelvoorkomende behandelingen

Richtprijs
M01 Preventieve voorlichting en/of instructie, per 5 minuten
€ 15,78
M02 Consult voor evaluatie van preventie, per 5 minuten
€ 15,78
M03 Gebitsreiniging, per 5 minuten
€ 15,78
M40 Fluoridebehandeling
€ 17,60
T012 Onderzoek van het tandvlees met parodontiumstatus
€ 204,16
T021 Grondig reinigen wortel, complex
€ 38,02
Bekijk het gehele kostenoverzicht...
T022 Grondig reinigen wortel, standaard
€ 28,16
T032 Evaluatie initiële behandeling/chirurgie of herbeoordeling met parodontiumstatus
€ 126,72
T033 Bespreken vervolgtraject na evaluatie of herbeoordeling
€ 77,44
T042 Consult parodontale nazorg
€ 107,01
T043 Uitgebreid consult parodontale nazorg
€ 142,21
T044 Complex consult parodontale nazorg
€ 189,38
T161 Bacteriologisch onderzoek ten behoeve van tandvleesbehandeling
€ 49,28
Verberg het kostenoverzicht...

Alles onder 1 dak bij De Gebitskliniek

Er zijn veel verschillende soorten behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling het beste bij u past. Enkele relevante behandelingen bij De Gebitskliniek zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze specialisten


Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze specialisten die u kunnen helpen.

teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Sanne van der Velde
Sanne is een zeer ervaren mondhygiënist. Ze is heel geduldig en kan goed uitleggen. Het is haar doel u te helpen bij het optimaal controleren en verzorgen van uw gebit. Ze kan u leren hoe u het beste voor uw gebit kan zorgen. Met een goede mondverzorging worden problemen voorkomen en dat voorkomt ingrijpendere behandelingen bij de tandarts. Ze reinigt tevens het gebit en voert indien nodig parodontale behandelingen uit, dit zorgt voor een goede mondgezondheid en een frisse adem. Haar cliënten vinden het prettig dat zij systematisch te werk gaat, een duidelijke uitleg geeft van haar behandelingen en dat ze altijd vrolijk gestemd is. Ze wordt omschreven als geduldig, vrolijk, secuur, professioneel en erg empathisch. Geeft u duidelijke instructies hoe u uw gebit moet verzorgenAltijd vrolijk en gaat secuur te werk
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Ken Ashrafi
Ken werkt al meer dan 5 jaar bij De Gebitskliniek, en is al bijna 20 jaar werkzaam in de mondzorg. Als zeer ervaren mondhygiënist helpt hij zijn cliënten problemen in de mond te voorkomen en het gebit in topconditie te houden. Dit doet hij door goede en duidelijke uitleg hoe u het beste voor uw gebit kunt zorgen. Ken wordt door zijn cliënten omschreven als vriendelijk, eerlijk en rechtdoorzee. Hij reinigt het gebit grondig en pijnloos. Zijn er gezondheidsklachten die behandeld moeten worden dan bent u, met zijn jarenlange ervaring, in zeer goede handen. Ken is tevens zeer ervaren met parodontale behandelingen zoals de behandeling van parodontitis.
teamlid
Geregistreerd mondhygiënist
Wissal Saâdi
Wissal is een BIG geregistreerde mondhygiënist. Voor Wissal is het de grootste uitdaging om de mondgezondheid van haar cliënten te verbeteren of stabiel te krijgen. Met een goede mondgezondheid kunnen kostbare en complexere behandelingen in de toekomst worden voorkomen worden. Wissal vindt het erg belangrijk om een band op te bouwen met haar cliënten. Ze heeft vooral goed met mensen die angst hebben voor de tandarts. Voor deze cliënten neemt ze extra de tijd. Wissal is tevens gespecialiseerd in complexe tandvleeshandelingen zoals parodontitis.

Veelgestelde vragen

Een mondhygiënist focust zich op het voorkomen van mond- en tandproblemen zoals gaatjes en ontstekingen. De mondhygiënist reinigt het gebit en geeft advies over mondhygiëne.

De mondhygiënist is aanvullend op de tandarts. Veel mensen gaan eerst naar de mondhygiënist en daarna naar de tandarts voor de controle afspraak. Doordat de tanden dan schoon zijn kan de tandarts het gebit beter beter beoordelen. Een bezoek aan zowel de mondhygiënist als de tandarts geeft dus een volledige reiniging en betere controle waarmee de mond gezond wordt gehouden.

Een van de belangrijkste verschillen met de tandarts is dat de mondhygiënist zich vooral richt op de verzorging van het gebit, advies geeft over mondhygiëne en preventieve gebitscontroles doet. Tijdens een bezoek aan de mondhygiënist wordt het gebit grondig schoongemaakt, waardoor er minder tandplak en aanslag is. Daarnaast kan de mondhygiënist de tanden polijsten waardoor ze er weer witter en schoner uit zien.

De tandarts behandelt niet alles zelf meer. Als er bijvoorbeeld iets is met het tandvlees, dan is de mondhygiënist hierin gespecialiseerd om dit te behandelen. De mondhygiënist behandelt mond- en tandvleesproblemen en helpt om nieuwe problemen te voorkomen.

Veel mensen gaan eerst naar de mondhygiënist en direct daarna naar de tandarts voor de controle afspraak. Doordat de tanden dan weer schoon zijn, kan de tandarts het gebit beter beter zien en bepalen wat er moet gebeuren. Een bezoek aan zowel de mondhygiënist als de tandarts geeft dus een volledige reiniging en controle waarmee de mond extra gezond wordt gehouden.

De kosten van de mondhygiënist zijn afhankelijk van de behandeling die uitgevoerd wordt. Een behandeling bestaat uit verschillende codes met bijbehorende tarieven. Wilt u weten wat de mondhygiënist kosten zijn voor uw persoonlijke mondhygiëne behandeling? Neem dan contact met ons op.

Belangrijk om te weten. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft maximum mondhygiënist tarieven vastgesteld voor een mondhygiënist behandeling, u betaalt dus nooit te veel. Iedere tandarts hanteert deze, en wij natuurlijk ook.

Behandelingen door de mondhygiënist worden op verschillende manieren vergoed, afhankelijk van uw leeftijd en verzekeringsstatus. Voor verzekerden tot 18 jaar worden deze behandelingen volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Bent u 18 jaar of ouder, dan kunt u een vergoeding ontvangen (meestal 75% tot 80%) indien u een aanvullende (tand)verzekering heeft afgesloten. Voor mondhygiënistische behandelingen geldt geen eigen bijdrage of eigen risico.

Het is belangrijk om rekening te houden met mogelijke tandheelkundige kosten. Als u verwacht hoge kosten te hebben, kan het de moeite waard zijn om een aanvullende (tand)verzekering af te sluiten. Verzekeringen hanteren vaak een maximumbedrag per jaar voor tandheelkundige kosten, en premies en vergoedingen kunnen sterk variëren. Sommige verzekeraars vergoeden slechts een deel van de kosten. Het is dus verstandig om de premies en maximale vergoedingen goed te vergelijken en af te stemmen op uw verwachte tandheelkundige behoeften.

U heeft te allen tijde de vrijheid om zelf te beslissen over de behandeling van uw gebit. Indien u niet wenst om een behandeling bij de mondhygiënist te ondergaan, staat het u vrij om deze keuze te maken. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat regelmatige behandelingen bij de mondhygiënist (in combinatie met een goede mondhygiëne thuis) aanzienlijk kunnen bijdragen aan het verminderen van tandvlees- en gebitsproblemen. Mocht u twijfels hebben over een bezoek aan onze mondhygiënist, aarzel dan niet om dit met ons te bespreken. Het behoud van uw gezonde gebit heeft onze hoogste prioriteit en we nemen graag de tijd om u hierbij te ondersteunen.

De duur van een behandeling hangt af van welke behandeling er nodig is. Afhankelijk van de mondhygiëne duurt een afspraak bij de mondhygiënist gemiddeld tussen de 30 minuten tot een uur.

Het reinigen van tanden en kiezen kan soms gevoelig zijn. U kunt daarom ook kiezen voor een tijdelijke verdoving. Op deze manier kan de mondhygiënist de tijd nemen om de behandeling zo goed en comfortabel mogelijk uit te voeren.

We raden het al onze cliënten aan om tenminste twee keer per jaar uw gebit te controleren en te laten reinigen. Dit is belangrijk voor uw gezondheid en dan kunnen we ziektes en andere mondproblemen voorkomen. Als uw gebit helemaal gezond is volgens de mondhygiënist hoeft u minder regelmatig langs te komen.

We raden u aan om elektrisch uw tanden te poetsen voor minimaal 2 minuten per keer zowel in de ochtend als in de avond. Vergeet niet de voorkant en de achterkant van uw tanden en kiezen te poetsen, tand voor tand. Neem daarnaast ook uw achterste kiezen mee, die worden vaak vergeten. 

Wij raden u ook aan om flosdraad en tandenstokers te gebruiken want zo is het makkelijker om de gebieden tussen uw tanden schoon te maken. Tot slot kijken wij bij de periodieke controle of uw gebit er goed uitziet en geeft de mondhygiënist u tips waar nodig.

We raden het al onze cliënten aan om tenminste twee keer per jaar uw gebit te controleren en te laten reinigen. Dit is belangrijk voor uw gezondheid en dan kunnen we ziektes en andere mondproblemen voorkomen. Als uw gebit helemaal gezond is volgens de mondhygiënist hoeft u minder regelmatig langs te komen.

Tot 18 jaar wordt een behandeling door de mondhygiënist voor verzekerden volledig vergoed door het basispakket van de zorgverzekering. Als u ouder bent dan 18 heeft u een aanvullende (tand)verzekering nodig om een gedeeltelijke vergoeding te krijgen (vaak 75% tot 80%). Daarnaast hoeft u dan geen eigen risico te betalen. Wij raden u aan om een extra aanvullende (tand)verzekering af te sluiten als u bijvoorbeeld veel last heeft van tandsteen.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2

Bekijk hier veelvoorkomende problemen.

Bij De Gebitskliniek staan we klaar om u te ondersteunen bij mogelijke problemen die u kunt ervaren. We hebben een aantal veelvoorkomende problemen uitgelicht. Ervaart u problemen met uw gebit, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Visual
Visual