Kindertandarts

Bij De Gebitskliniek

Extra aandacht en geduld bij de tandarts voor kinderen

Uw kindertandarts in Zuid-Holland

Onze tandartsen zijn zeer ervaren in kindertandheelkunde. Wij weten kinderen op hun gemak te stellen waardoor een tandarts bezoek niet eng of spannend hoeft te zijn, maar zelfs leuk.

Het gebit wordt gecontroleerd en uw kind leert zelf het gebit goed te verzorgen. Hiermee legt onze jeugdtandarts de basis voor een goede mondverzorging van uw kinderen voor de rest van hun leven.

De bestbeoordeelde tandarts in de Alblasserwaard

  • Al vanaf 2 jaar naar de tandarts
  • Zeer ervaren met kinderen & angst
  • Spelenderwijs gebitsverzorging leren
  • Kinderen tot 18 jaar volledig vergoed
  • Alle soorten behandelingen onder 1 dak
  • Geen wachtlijst
  • Volledige dekking door de zorgverzekering

Spelenderwijs leren bij de kindertandarts

Kindertandarts

Eerste kennismaking

Vanaf 2 jaar is uw kind welkom bij de kindertandarts. Meegaan met de ouders, broers of zussen is het beste moment om kennis te maken met de tandarts. Zo kan uw kind alvast wennen.

tandarts kind

Behandelplan

De kindertandarts verdiept zich in de persoonlijke situatie van uw kind.
Is er een vervelende ervaring geweest, of heeft uw kind een speciale benadering nodig? Wij laten uw kind geleidelijk wennen.

kindertandarts

Preventie

Tijdens het bezoek leert uw kind spelenderwijs goede mondverzorging toe te passen. Hiermee zorgen we dat uw kind, samen met u, kan zorgen dat hun gebit en mond gezond blijven.

De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard!

  • Gisteren voor het eerst in de gebitskliniek geweest. Er word voor onze jongens alles uitgelegd wat ze gingen doen. Bij onze oudste moest er een tand getrokken worden, dit kon gelijk of een andere dag, hij koos voor gelijk. Super geholpen. Wij zijn zeer tevreden

    Melissa Koppelaar Huffman Facebook

Wij zijn meer dan alleen uw kindertandarts

Alles onder 1 dak bij De Gebitskliniek

Angst

angst tandarts

Heeft u of uw kind angst voor de tandarts? Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het omgaan met angst. We nemen rustig de tijd en maken goede afspraken. Zo behoudt u zelf de controle!

Tandarts controle (Reguliere mondzorg)

Tandartspraktijk sliedrecht

Periodieke controle bij de tandarts kunnen gebitsproblemen voorkomen. Door een persoonlijk behandelplan op te stellen helpen wij u een leven lang te genieten van een mooi gezond gebit.

Mondhygiënist

tandarts controle

De mondhygiënist zorgt dat uw mond en mondhygiëne in goede conditie blijft of weer komt. Samen met u kijkt de mondhygiënist naar de beste behandeling.

Orthodontie

Tandarts orthodontie

Heeft u of uw kind een beugel nodig? Bij De Gebitskliniek bieden wij orthodontie voor zowel jongeren als volwassenen. Onze tandarts voor orthodontie bekijkt wat voor u de beste oplossing is.

Tandarts voor kinderen voor het hele gezin

Waarom De Gebitskliniek?

TANDARTS VOOR HET HELE GEZIN

De Gebitskliniek is niet alleen een tandarts voor kinderen, maar voor het hele gezin.

ALLES ONDER 1 DAK

In onze moderne tandartspraktijk hebben we specialisten in huis op ieder vakgebied.

PERSOONLIJKE AANPAK

Tijdens uw bezoek bij de kindertandarts nemen wij rustig de tijd voor u en uw kind. Uw wensen staan centraal.

AFSPRAKEN NA SCHOOLTIJD

Wij snappen dat u schoolgaande kinderen heeft. Afspraken na schooltijd zijn mogelijk, ook op zaterdag.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met angst.

KINDEREN TOT 18 JAAR VERGOED

Kinderen tot 18 jaar zijn volledig vergoed. Daarnaast zijn wij ook aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

Heeft u vragen?

Wij antwoorden

Onze tandartsen hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen. Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen. 
Meer weten over onze kindertandarts? Neem dan gerust contact op zodat wij u advies kunnen geven over uw persoonlijke vragen.
Wat doet een kindertandarts?

Een kindertandarts is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. De tandarts zal zich altijd verdiepen in de persoonlijke situatie van uw kind. Mogelijk heeft uw kind een vervelende ervaring gehad bij de tandarts, of heeft uw kind een speciale benadering nodig. Wij stellen een passend behandelplan op. Een plan waarbij uw kind (en u) zich op zijn/haar gemak voelt. Mondzorg voor kids kan dus leuk zijn voor uw kind.

We laten uw kind geleidelijk wennen aan de behandelingen om een goede vertrouwensband op te bouwen. We communiceren transparant en maken duidelijke afspraken over de behandeling.

Om uw kind te laten wennen aan de behandeling die nodig is voor een gezond gebit, starten we met minder ingrijpende handelingen als een fluoridebehandeling of het maken van foto’s. Ook controleren we op gaatjes in tanden of kiezen, ontstoken tandvlees en hoe het gaat met tanden wisselen.

Vanaf welke leeftijd moet mijn kind naar de tandarts?

Wij adviseren om uw kind vanaf ongeveer 2 jaar mee te nemen naar de tandarts. Meegaan met de ouders of broers en zussen is het beste moment om kennis te maken met de tandarts. Ze worden dan nog niet zelf behandeld maar kunnen alvast wennen aan de tandarts en de praktijk. Rond de leeftijd van 3 jaar adviseren we om te starten met een periodieke controle. Dit is het beste moment omdat dan meestal alle tandjes zijn doorgekomen.

Is het verstandig om een kind voor zijn 3e jaar al te laten wennen?

Wij adviseren om kinderen al zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandarts. U neemt uw kind dan mee als u of de broertjes en/of zusjes voor controle gaan. Op deze manier kan uw kind alvast wennen aan de tandarts. Vanaf 3 jaar adviseren wij om te starten met de periodieke controle bij de kindertandarts, omdat dan alle tandjes zijn doorgekomen.

Mijn kind is bang voor de tandarts, hoe gaat een tandarts daarmee om?

Een tandartsbezoek kan best spannend zijn voor een jong kind. Het is belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen. Daarom worden ze op een prettige en vriendelijke wijze benaderd en streven we naar een pijnloze behandeling.

Door op een speelse manier met uw kind om te gaan, zal uw kind de tandarts niet meer spannend of eng vinden, maar zelfs leuk. We zorgen er, samen met u, voor dat uw kind zich niet zenuwachtig hoeft te voelen bij een tandartsbezoek. We belonen positief gedrag en zorgen dat uw kind graag weer terugkomt. Hierdoor wordt angst voor de tandarts weggenomen of wordt voorkomen dat dit kan ontstaan.

Behandelen jullie alle kinderen, ook met een ontwikkelingsachterstand?

Wij proberen kinderen zich zoveel mogelijk op hun gemak te laten voelen. Toch hebben sommige kinderen behoorlijke angst voor de tandarts. Erg angstige kinderen, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, heel jonge kinderen met gaatjes en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking kunnen ook in onze praktijk worden behandeld. Als het niet lukt is het altijd mogelijk om uw kind door te verwijzen.

Wat kost een tandartsbezoek van een kind?

Kinderen tot 18 jaar krijgen tandheelkundige behandelingen volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering van de ouder.

Uw kind kan dus zonder kosten naar de tandarts. U betaalt ook geen eigen risico.

Bepaalde specialistische behandelingen (onder andere het plaatsen van een brug of kroon) komen niet voor vergoeding in aanmerking. U kunt hier een aanvullende tandartsverzekering voor af sluiten. Wij vertellen u hier graag meer over.

Hoe vaak moet mijn kind naar de tandarts?

Voor de meeste kinderen is het verstandig om 2x per jaar naar de kindertandarts te gaan voor controle. Dit is vaak voldoende om het gebit van uw kind gezond te houden. Tijdens de halfjaarlijkse controle bij de kindertandarts leert uw kind spelenderwijs hoe hij/zij een gezond gebit kan houden.

Nog vragen?

Wij helpen u graag!

Kunt u ons niet te pakken krijgen? Stuur ons een terugbelverzoek en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.