LEES MEER OVER

DE KINDERTANDARTS

De kinderarts

Extra aandacht en geduld bij kinderen

Extra aandacht en geduld bij kinderen

Kinderen zijn in onze praktijk meer dan welkom!

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in de tandheelkundige behandeling van kinderen. Wij weten kinderen op hun gemak te stellen waardoor een tandartsbezoek niet eng of spannend hoeft te zijn, maar zelfs leuk kan zijn. Hiermee leggen we de basis voor een goede mondverzorging voor de rest van hun leven.

Spelenderwijs de juiste mondzorg

Wij adviseren om uw kind vanaf ongeveer 2 jaar mee te nemen naar de tandarts. Meegaan met de ouders of broers en zussen is het beste moment om kennis te maken met de tandarts. Tijdens het bezoek leren we uw kind spelenderwijs goed mondzorggedrag toe te passen en nemen we de dagelijkse mondverzorging door. Hiermee zorgen we dat uw kind, samen met u, kan zorgen dat het gebit en de mond gezond blijven. Waar nodig wordt actie ondernomen om de mondgezondheid te verbeteren.

de-gebitskliniek-over-ons-03-l

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Meer weten over onze kindertandarts? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven over uw persoonlijke situatie.
Vanaf welke leeftijd moet mijn kind naar de tandarts?

Wij adviseren om kinderen al zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandarts. U neemt uw kind dan mee als u zelf voor controle gaat of hun broertjes en/of zusjes. Ze worden dan nog niet zelf behandeld maar kunnen alvast wennen aan de tandarts en de praktijk. Rond de leeftijd van 3 jaar adviseren we om te starten met een periodieke controle. Dit is het beste moment omdat dan meestal alle tandjes zijn doorgekomen.

Is het verstandig om een kind voor zijn 3e jaar al te laten wennen?

Wij adviseren om kinderen al zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandarts. U neemt uw kind dan mee als u zelf voor controle gaat of hun broertjes en/of zusjes. Ze worden dan nog niet zelf behandeld maar kunnen alvast wennen aan de tandarts en de praktijk. vanaf hun 3e jaar, als hun tandjes zijn doorgekomen, adviseren wij te starten met een periode controle.

Mijn kind is bang voor de tandarts, hoe gaan jullie daarmee om?

Een tandartsbezoek kan best spannend zijn voor een jong kind. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen. Daarom benaderen wij ze op een prettige en vriendelijke wijze en streven naar een pijnloze behandeling. We zorgen er, samen met u, voor dat uw kind zich niet zenuwachtig hoeft te voelen bij een tandartsbezoek. Wij belonen positief gedrag en zorgen dat uw kind graag weer terugkomt. Hierdoor wordt angst voor de tandarts weggenomen of wordt voorkomen dat dit kan ontstaan.

Behandelen jullie alle kinderen, ook met een ontwikkelingsachterstand?

Wij proberen kinderen zich zoveel mogelijk op hun gemak te laten voelen. Toch hebben sommige kinderen behoorlijke angst voor de tandarts. Erg angstige kinderen, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, heel jonge kinderen met gaatjes en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking kunnen ook in onze praktijk worden behandeld. Als het niet lukt is het altijd mogelijk om uw kind door te verwijzen.

De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
  • Gisteren voor het eerst in de gebitskliniek geweest. Er word voor onze jongens alles uitgelegd wat ze gingen doen. Bij onze oudste moest er een tand getrokken worden, dit kon gelijk of een andere dag, hij koos voor gelijk. Super geholpen. Wij zijn zeer tevreden

    Melissa Koppelaar Huffman Facebook

Angst voor de tandarts

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen. Daarom benaderen wij ze op een prettige en vriendelijke manier. We zorgen er, samen met u, voor dat uw kind zich niet zenuwachtig hoeft te voelen bij een tandartsbezoek. Hierdoor wordt angst voor de tandarts weggenomen of wordt voorkomen dat dit kan ontstaan.

Kosten kindertandarts

Kinderen tot 18 jaar krijgen tandheelkundige behandelingen volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering van de verzekerde ouder. Bepaalde behandelingen (onder andere het plaatsen van een brug of kroon) komen niet voor vergoeding in aanmerking. U dient hier een aanvullende tandartsverzekering voor af te sluiten. Wij vertellen u hier graag meer over.

Werkwijze kindertandarts

Om te beginnen zal onze kindertandarts zich altijd verdiepen in de persoonlijke situatie van uw kind. Mogelijk heeft uw kind een vervelende ervaring gehad bij de tandarts? Of heeft uw kind een speciale benadering nodig? Wij stellen een passend behandelplan op. Een plan waarbij uw kind (en uzelf) zich op zijn/haar gemak voelen. Daarom is het belangrijk dat wij een goed totaalbeeld schetsen van de situatie.

We laten uw kind geleidelijk wennen aan de behandelingen uit het behandelplan. Dit om een fijne vertrouwensband op te bouwen. We communiceren transparant en maken duidelijke afspraken over de noodzakelijke behandeling(en).

Om uw kind te laten wennen aan de behandeling(en) die nodig zijn voor een gezond gebit, starten we het proces met minder ingrijpende handelingen als een fluoridebehandeling of het maken van röntgenfoto’s.

Nog vragen

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.