KINDERTANDARTS IN REGIO ZUID-HOLLAND

Extra aandacht en geduld voor kinderen bij de tandarts

Kinderen zijn in onze praktijk meer dan welkom!

Onze tandartsen zijn zeer ervaren in kindertandheelkunde. Wij weten kinderen op hun gemak te stellen waardoor een tandarts bezoek niet eng of spannend hoeft te zijn, maar zelfs leuk.

Het gebit wordt gecontroleerd en uw kind leert zelf het gebit goed te verzorgen. Hiermee legt onze jeugdtandarts de basis voor een goede mondverzorging van uw kinderen voor de rest van hun leven.

Spelenderwijs leren bij de kindertandarts

Wij adviseren om uw kind vanaf ongeveer 2 jaar mee te nemen naar de tandarts. Meegaan met de ouders of broers en zussen is het beste moment om kennis te maken met de tandarts.

Tijdens het bezoek leert de tandarts uw kind spelenderwijs goed mondzorg gedrag toe te passen, we nemen met hen de dagelijkse mondverzorging door.

Hiermee zorgen we dat uw kind, samen met u, kan zorgen dat hun gebit en mond gezond blijven. Waar nodig wordt actie ondernomen om de mondgezondheid te verbeteren.

de-gebitskliniek-over-ons-03-l

Kindertandheelkunde bij De Gebitskliniek

  • Gespecialiseerd in de behandeling van kinderen
  • Spelenderwijs leren kinderen het gebit te verzorgen
  • Al vanaf 2 jaar naar de tandarts
  • Ook voor angstige kinderen
  • Kosten worden volledig gedekt door de zorgverzekering
  • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Meer weten over onze kindertandarts? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven over uw persoonlijke situatie.
Vanaf welke leeftijd moet mijn kind naar de tandarts?

Wij adviseren om kinderen al zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandarts. U neemt uw kind dan mee als u zelf voor controle gaat of hun broertjes en/of zusjes. Ze worden dan nog niet zelf behandeld maar kunnen alvast wennen aan de tandarts en de praktijk. Rond de leeftijd van 3 jaar adviseren we om te starten met een periodieke controle. Dit is het beste moment omdat dan meestal alle tandjes zijn doorgekomen.

Is het verstandig om een kind voor zijn 3e jaar al te laten wennen?

Wij adviseren om kinderen al zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandarts. U neemt uw kind dan mee als u zelf voor controle gaat of hun broertjes en/of zusjes. Ze worden dan nog niet zelf behandeld maar kunnen alvast wennen aan de tandarts en de praktijk. vanaf hun 3e jaar, als hun tandjes zijn doorgekomen, adviseren wij te starten met een periode controle.

Mijn kind is bang voor de tandarts, hoe gaat een tandarts daarmee om?

Een tandartsbezoek kan best spannend zijn voor een jong kind. Het is belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen. Daarom worden ze op een prettige en vriendelijke wijze benaderd en streven we naar een pijnloze behandeling. We zorgen er, samen met u, voor dat uw kind zich niet zenuwachtig hoeft te voelen bij een tandartsbezoek. We belonen positief gedrag en zorgen dat uw kind graag weer terugkomt. Hierdoor wordt angst voor de tandarts weggenomen of wordt voorkomen dat dit kan ontstaan.

Behandelen jullie alle kinderen, ook met een ontwikkelingsachterstand?

Wij proberen kinderen zich zoveel mogelijk op hun gemak te laten voelen. Toch hebben sommige kinderen behoorlijke angst voor de tandarts. Erg angstige kinderen, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, heel jonge kinderen met gaatjes en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking kunnen ook in onze praktijk worden behandeld. Als het niet lukt is het altijd mogelijk om uw kind door te verwijzen.

Wat kost een tandartsbezoek van een kind?

Kinderen tot 18 jaar krijgen tandheelkundige behandelingen volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering van de ouder. Uw kinderen kunnen dus kosteloos naar de tandarts. U betaalt ook geen eigen risico. Bepaalde specialistische behandelingen (onder andere het plaatsen van een brug of kroon) komen niet voor vergoeding in aanmerking. U kunt hier een aanvullende tandartsverzekering voor af sluiten. Wij vertellen u hier graag meer over.

De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
  • Gisteren voor het eerst in de gebitskliniek geweest. Er word voor onze jongens alles uitgelegd wat ze gingen doen. Bij onze oudste moest er een tand getrokken worden, dit kon gelijk of een andere dag, hij koos voor gelijk. Super geholpen. Wij zijn zeer tevreden

    Melissa Koppelaar Huffman Facebook

Kinderen met angst voor de tandarts

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen. Daarom benaderen wij ze op een prettige en vriendelijke manier.

We zorgen er, samen met u, voor dat uw kind zich niet zenuwachtig of bang hoeft te voelen bij een tandarts bezoek. Hierdoor wordt angst voor de tandarts weggenomen of wordt voorkomen dat dit kan ontstaan.

Kosten kindertandarts

Kinderen tot 18 jaar krijgen tandheelkundige behandelingen volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering van de ouder.

Uw kind kan dus zonder kosten naar de tandarts. U betaalt ook geen eigen risico.

Bepaalde specialistische behandelingen (onder andere het plaatsen van een brug of kroon) komen niet voor vergoeding in aanmerking. U kunt hier een aanvullende tandartsverzekering voor af sluiten. Wij vertellen u hier graag meer over.

Uw kindertandarts in Zuid-Holland

Een kindertandarts zal zich altijd verdiepen in de persoonlijke situatie van uw kind. Mogelijk heeft uw kind een vervelende ervaring gehad bij de tandarts, of heeft uw kind een speciale benadering nodig. Wij stellen een passend behandelplan op. Een plan waarbij uw kind (en u) zich op zijn/haar gemak voelt. Mondzorg voor kids kan dus leuk zijn voor uw kind.

We laten uw kind geleidelijk wennen aan de behandelingen. Dit om een goede vertrouwensband op te bouwen. We communiceren transparant en maken duidelijke afspraken over de behandeling.

Om uw kind te laten wennen aan de behandeling die nodig is voor een gezond gebit, starten we met minder ingrijpende handelingen als een fluoridebehandeling of het maken van foto’s. Ook controleren we op gaatjes in tanden of kiezen, ontstoken tandvlees en hoe het gaat met tanden wisselen.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.