Hero sfeerafbeelding implantaten

Implantaten een duurzame oplossing

Een duurzame oplossing voor vervanging van ontbrekende tanden en kiezen.

Scroll verder

Wat zijn implantaten?

Een tandimplantaat is een duurzame oplossing die dient als vervanging voor ontbrekende tanden. Het is een kunstmatige tandwortel, meestal gemaakt van titanium, die in het kaakbot wordt geplaatst. Hierop kan vervolgens een kroon, brug of gebitsprothese worden bevestigd, wat resulteert in een natuurlijk ogende en functionerende tand. Implantaten bieden zowel esthetische als functionele voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor ontbrekende tanden of kiezen.

Implantaat

Implantaat plaatsen

Een implantaat wordt als een schroefje in het kaakbot geplaatst op de plek waar eerst uw tand of kies zat. Het groeit in korte tijd stevig vast in het kaakbot. Op het implantaat wordt vervolgens een kroon, een brug of een kunstgebit geplaatst.

Voor het implanteren werken wij samen met Dr R.P.J. Wils – tandarts-implantoloog. In binnen- en buitenland begeleidt Ronald Wils aan universiteiten de tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat technieken willen gaan werken.

De voordelen van implantaten:

  • Zeer sterk en duurzaam, met veel comfort ten opzichte van andere opties.
  • Toepassing beperkt zich tot de tanden en kiezen waar het probleem zich voordoet zonder gevolgen voor de rest van het gebit.
  • Natuurlijk eindresultaat, niet van echt te onderscheiden.
  • De ingreep van ongeveer een half uur vindt plaats onder plaatselijke verdoving en is nagenoeg pijnloos.
  • U kunt weer probleemloos drinken, eten, praten en lachen.

Redenen om te kiezen voor implantaten

Bij één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen

Bij ontbrekende tanden of kiezen kan op implantaten een kroon of brug worden geplaatst. Het voordeel van een implantaat ten opzichte van een traditionele brug, is dat naastliggende gezonde kiezen of tanden niet afgeslepen hoeven te worden. Een kroon op implantaat is ook het alternatief voor mensen die geen prothese als een kunsthars plaatje prothese of een frame prothese willen dragen.

Bij een loszittend kunstgebit

Met behulp van implantaten kan een kunstgebit vast gezet worden op de kaken. Bij een klikgebit of all-on-4 gebitsprothese wordt de prothese op deze manier bevestigd op implantaten. Hierdoor ligt de prothese vast op de kaak, wat het eten en drinken makkelijker maakt en ook de smaak verbetert.

Plan direct een intakegesprek
Sfeerafbeelding stap

Kroon op implantaat

Een kroon op een implantaat biedt een duurzame, natuurlijk ogende vervanging voor een enkele ontbrekende tand zonder de aangrenzende tanden te belasten. 

Sfeerafbeelding stap

Brug op implantaten

Een brug op implantaten vervangt meerdere ontbrekende tanden, een stabiele en esthetische oplossing zonder de naastliggende tanden te belasten.

Sfeerafbeelding stap

Volledige brug op implantaten

Een volledige brug op implantaten is een vervanging voor alle tanden in een kaak, herstelt de functie en het uiterlijk met een duurzame constructie.  

Sfeerafbeelding stap

Klikgebit op implantanten

Een klikgebit op implantaten combineert het comfort en de stabiliteit van een vaste prothese met de flexibiliteit van een uitneembaar gebit.

Sfeerafbeelding stap

Gedeeltelijk klikgebit

Een partieel klikgebit biedt een uitneembare oplossing voor het vervangen van meerdere tanden, gebruikmakend van implantaten voor extra stabiliteit zonder volledige prothese.

Sfeerafbeelding stap

All-on-4

De All-on-4 gebitsprothese biedt een volledige gebitsreconstructie met een vaste niet-uitneembare constructie op vier (of 6) implantaten per kaak, wat een efficiënte en comfortabele oplossing is voor uitgebreid tandverlies.

Implantaten zonder gebitsschade

Een missende tand of kies werd in het verleden vaak opgelost met een brug, een kunsthars plaatje prothese of een frame prothese. Deze oplossingen leiden vaak tot schade aan omliggende tanden. Dat is door het gebruik van implantaten niet meer nodig. De ontbrekende tanden of kiezen worden vervangen zonder daar andere gebitselementen bij te betrekken.

Verzorging van implantaten

Implantaten dienen goed verzorgd te worden. Dit betekent dat u thuis de implantaten goed schoon moet houden. Dit kunt u doen door middel van poetsen, rageren en met enige regelmaat op controle bij de mondhygiënist en tandarts. Tijdens deze controle worden de implantaten en de opbouw goed schoon gemaakt.

Voordelen en nadelen van een implantaat

Voordelen van een Implantaat

  • Duurzaam: Een implantaat kan, met de juiste zorg, een leven lang meegaan.

  • Natuurlijke Uitstraling: Het implantaat en de daarop bevestigde kroon zijn ontworpen om naadloos aan te sluiten bij uw natuurlijke tanden, zowel in kleur als vorm.

  • Behoud Kaakbot: Na tandverlies kan het kaakbot beginnen af te nemen. Een implantaat stimuleert het kaakbot en helpt het bot te behouden.

  • Mondhygiëne: In tegenstelling tot een traditionele brug, is er voor een implantaat geen aanpassingen aan de omliggende tanden nodig. Dit maakt het eenvoudiger een goede mondhygiëne te behouden.

  • Comfort: Tandimplantaten voelen aan als uw eigen tanden, wat prettiger is dan een oplossing zoals een gebitsprothese.


Plan direct een intakegesprek

Nadelen van een Implantaat

  1. Kosten: De initiële kosten van een implantaat zijn vaak hoger dan een andere oplossing, echter op lange termijn vaak voordeliger door de duurzaamheid.

  2. Tijd: Het plaatsen van een implantaat kan, afhankelijk van uw gebitssituatie, meerdere maanden duren.

  3. Procedure: Het plaatsen van een implantaat vereist een kleine chirurgische ingreep, wat voor sommige patiënten als spannend wordt ervaren.

  4. Niet voor Iedereen: Factoren zoals onvoldoende kaakbot, bepaalde gezondheidsaandoeningen of roken kunnen de succeskans van een implantaat verminderen.

Waarom een implantaat bij De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

icoon

Alles onder 1 dak

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen

icoon

Persoonlijke aandacht

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

icoon

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

icoon

Zeer ervaren tandarts implantologen

Wij werken uitsluitend met zeer ervaren en goed opgeleide tandarts implantologen.

icoon

Geen doorverwijzing nodig

U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht.

icoon

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Implantaat laten zetten, de behandeling

Voor het plaatsen van een implantaat wilt u goed weten hoe dit in zijn werking gaat en wat u van De Gebitskliniek kunt verwachten. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe het plaatsen van een implantaat bij De Gebitskliniek in zijn werking gaat:

Stap sfeerafbeelding
Stap 1
Intake gesprek
Aan een implantaat plaatsen gaat altijd een intake gesprek vooraf. Tijdens dit gesprek wordt een röntgenfoto gemaakt en wordt uw mondsituatie bekeken. Uw mondsituatie, uw gezondheid en uw wensen worden besproken. Aan de hand hiervan worden de mogelijke oplossingen bepaald, alsmede de voor- en nadelen hiervan. Op basis van uw voorkeur zal de tandarts een behandelplan en kostenbegroting opstellen. Hierin wordt opgenomen waar de implantaten geplaatst zullen worden, en of er nog extra ingrepen nodig zijn zoals bijvoorbeeld opbouw van het kaakbot.
Stap sfeerafbeelding
Stap 2
Implantaten plaatsen
Implantaten laten zetten is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep van 30-60 minuten. De implantoloog maakt onder plaatselijke verdoving een klein sneetje in het tandvlees, en boort een klein gaatje in het kaakbot. Het implantaat wordt in het gaatje geschroefd. Op het implantaat komt een tijdelijke afdekschroef. Het tandvlees wordt gehecht. Afhankelijk van de functie en plaats zijn er 2 mogelijkheden: Het tandvlees wordt over het implantaat heen gehecht, en na de heling (onder verdoving) weer geopend. Of het implantaat wordt vrij gehouden waarbij het tandvlees om het implantaat heen heelt. De eerste 3 dagen na plaatsing mag u geen grote inspanning doen. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd.
Stap sfeerafbeelding
Stap 3
Genezing implantaat
Het implantaat dient vervolgens goed vast te groeien in het kaakbot, dit duurt 2 tot 4 maanden. In deze ingroeiperiode mag het implantaat niet belast worden. De periode die nodig is om de implantaten goed vast te laten groeien is afhankelijk  van een aantal factoren, waaronder het type implantaat dat is gebruikt, de locatie van het implantaat in de kaak, en het persoonlijke herstelvermogen. Een implantaat in de onderkaak groeit sneller vast, omdat het bot in de onderkaak vaak dichter van structuur is en daardoor harder. Bij een implantaat in de bovenkaak duurt het vastgroeien iets langer omdat het kaakbot in de bovenkaak poreuzer is en daardoor minder hard is. Het is mogelijk om een tijdelijke vervanging van tanden te plaatsen
Stap sfeerafbeelding
Stap 4
Nieuwe tanden
Tijdens de ingroeiperiode wordt de kroon op implantaat, de brug op implantaten of het kunstgebit op implantaten gemaakt. In deze fase kiest u ook de kleur, stand en vorm van de tanden. U komt hiervoor een aantal keer langs. Voor kronen en bruggen is dat meestal 2 tot 3 keer (in 2 weken tijd) voor: het maken van afdrukken om de positie van het implantaat in de kaak te bepalen, en vervolgens de plaatsing. Voor een kunstgebit is dat ongeveer 5 keer (in circa 5 weken) voor: het maken van afdrukken om de positie van het implantaat in de kaak te bepalen. Het registreren van de beet om de onderlinge positie van de onder- en bovenkaak te bepalen. Het passen, en uiteindelijk het plaatsen van de prothese.
Stap sfeerafbeelding
Stap 5
Nazorg
Nazorg is een erg belangrijk onderdeel van een implantaat behandeling. Net zoals met eigen tanden is een goede mondhygiëne van belang voor het behoud van de implantaten. U dient uw tanden met implantaten dus goed te verzorgen. Wij laten u zien hoe u uw nieuwe tanden en kiezen het beste schoon kunt houden zodat u hier lang en zonder problemen van kunt genieten. Ook hierna adviseren wij om periodiek langs te komen bij de mondhygiënist en tandarts om de mondgezondheid en de implantaten in goede conditie te houden. Op die manier kunnen we eventuele complicaties vroeg signaleren. U krijgt van ons een persoonlijk advies over welke regelmaat past bij uw mondgezondheid.
ster ster ster ster ster
Anoniem
Zorgkaart Nederland
“Heel erg tevreden.”

De rust van de implantoloog, prothese maker, mondhygieniste en de goede uitleg, vakmanschap, goed team werk van receptioniste. Perfecte declaratie aan de zorgverzekeraar. Met andere woorden heel erg tevreden.

Kosten implantaat

Kosten implantaat met kroon of brug

Voor het plaatsen van een brug of kroon op implantaat gaat altijd een intakegesprek vooraf. Dan beoordeelt de tandarts uw situatie en worden de mogelijkheden besproken en wordt een kostenbegroting gemaakt.

De kosten van een intakegesprek bedragen €78,06. Dit is exclusief röntgenfoto's. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen € 84,48.

Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Hieronder vindt u richtprijzen voor een implantaat behandeling, kijk op de pagina van een specifieke behandeling, of neem contact op, voor meer prijsinformatie.

Vergoeding zorgverzekering implantaat

Een brug of kroon op implantaat wordt niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Als u een aanvullende tandartsverzekering worden de kosten soms wel gedekt. Wij kijken graag of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Kosten kunstgebit op implantaten

Implantaten voor een volledig klikgebit worden vaak vanuit de basis zorgverzekering vergoed. U hoeft slechts een geringe eigen bijdrage te betalen. Een gedeeltelijk klikgebit of all-on-4 wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Kijk op de pagina van een specifieke behandeling voor meer prijsinformatie.

Gratis intakegesprek klikgebit en all-on-4

Heeft u een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden meer) dan bieden wij een gratis intakegesprek voor een klikgebit of all-on-4. Dit gesprek is geheel vrijblijvend, u beslist vervolgens zelf of u de vervolgstap zet.

Gratis prothesecontrole

Heeft u een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden meer) en past uw prothese niet goed meer? Plan dan een gratis prothese controle. Dit is geheel vrijblijvend. Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour

Implantaten

Richtprijs
1e implantaat, zonder kroon
€ 1.140 (mogelijk vergoeding vanuit aanvullende verzekering)
2e implantaat, zonder kroon, in zelfde kaak
€ 598 (mogelijk vergoeding vanuit aanvullende verzekering)
1e kroon op implantaat, inclusief implantaat
€ 2.285,41 (mogelijk vergoeding vanuit aanvullende verzekering)
2e kroon op implantaat in zelfde kaak incl. implantaat
€ 1.605,74 (mogelijk vergoeding vanuit aanvullende verzekering)
Klikgebit (Kunstgebit op implantaten)
€ 0 tot € 500 (afhankelijk van uw verzekering)
Gedeeltelijk klikgebit
Prijs afhankelijk van situatie
Bekijk het gehele kostenoverzicht...
Volledige brug op implantaten (volledig gebit)
Prijs afhankelijk van situatie
Verberg het kostenoverzicht...

Alternatieven voor een implantaat

Er zijn veel soorten behandelingen mogelijk bij De Gebitskliniek. Samen kijken we welke behandeling het beste past bij u en uw gebitssituatie. Enkele alternatieven voor een kaak implantaat behandeling zijn:

Visual
Visual

Bekijk onze implantologie tandartsen

Ons team heeft liefde en passie voor het vak. Wij behandelen onze cliënten zoals zij graag behandeld willen worden. Wij nemen de tijd voor u en geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen. Bekijk hier onze tandartsen gespecialiseerd in implantologie.

teamlid
Tandarts Implantoloog
Roland Wiertz
Roland Wiertz is al ruim 20 jaar tandarts, waarvan hij inmiddels al 15 jaar werkt als tandarts-implantoloog. Hij is zeer breed gespecialiseerd met expertises in onder meer reconstructieve tandheelkunde zoals gebitsslijtage, orthodontische behandelingen, extracties en chirurgische verrichtingen zoals het verwijderen van verstandskiezen. Zijn passie ligt bij het implanteren, hij volgt veel (inter)nationale cursussen om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen. Roland vindt het ook belangrijk om zijn kennis te delen, hij is daarom onderdeel van het Implant College waar hij andere tandartsen begeleid met hun ontwikkeling in de implantologie. Zijn cliënten omschrijven hem als deskundig en ontspannen, en geven aan dat behandelingen pijnloos zijn en erg meevallen, zelfs bij wat spanning vooraf.
teamlid
Tandarts Implantoloog
Ronald Wils
Na zijn studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Ronald Wils zich als tandarts gespecialiseerd in implantologie en gebitsprothesen.Hij is grondlegger van het implantaatsysteem Biocomp welke hij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Philips Medical heeft ontwikkeld.Ronald is gespecialiseerd in complexe implantaat plaatsingen, gebitsprothesen op implantaten (zoals klikgebit en all-on-4) en chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en aanpassingen in het kaakbot. Naast het behandelen van patiënten haalt hij veel voldoening uit het delen van zijn uitgebreide ervaring en wetenschappelijke kennis. Hij heeft jarenlang les gegeven op de Hogeschool Utrecht aan de studenten van de tandprothetische opleiding. Tevens begeleidt hij aan universiteiten in binnen- en buitenland tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implanteertechnieken willen leren werken. Ronald is tevens betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van implantologie en begeleidt tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat systemen te werken. Ervaren, deskundig en humor kenmerken Ronald in zijn werk. Met plezier in zijn vak helpt hij zijn cliënten met uiteenlopende klachten en wensen, zodat zij na een behandeling weer kunnen genieten van een mooi en functioneel sterk gebit.+40 jaar ervaring in implantaten & gebitsprothesesGrondlegger van het implantaatsysteem Biocomp
teamlid
Tandarts Implantoloog
Andreas Müller-Rau
Na zijn studie tandheelkunde aan de Philipps-Universiteit Marburg is Andreas begonnen aan de vervolgopleiding tandheelkundige chirurgie in Bad Wildlingen en Offenbach. Vervolgens is hij zich na deze opleiding gaan specialiseren in tandheelkundige implantologie bij het LZK in Hessen. Andreas werkt al zo’n 15 jaar afwisselend in Nederland en Duitsland als tandarts en tandarts implantoloog. In zijn werk heeft hij een speciale interesse ontwikkeld voor esthetische behandelingen met implantaten en keramische constructies.Hij houdt ervan dat iedere cliënt anders is, en een andere mate van complexiteit heeft in de behandeling. Hij is goed met mensen die angst ervaren en beseft dat iedereen zijn eigen wijze van benadering nodig heeft.Het doel is dat iedere cliënt tevreden is met het verloop van de behandeling en het eindresultaat, dan is zijn behandeling geslaagd en is hij pas tevreden.

Veelgestelde vragen

Implantaten kunnen het beste vergeleken worden met een kunstwortel ter vervanging van een niet meer aanwezige tandwortel. Deze kunstwortel wordt als een schroefje in het kaakbot geplaatst op de plek waar eerst uw tand of kies zat. Het implantaat bestaat uit een lichaamsvriendelijke materiaal (titanium) en wordt goed geaccepteerd door het lichaam en groeit daarom in korte tijd stevig vast in het kaakbot.

De plaatsing van een implantaat in de kaak gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het kaakbot waarin het implantaat wordt geplaatst bevat geen zenuwen. Daardoor voelt u er vrijwel niets van en valt de behandeling altijd erg mee. Als de verdoving na 2 tot 4 uur is uitgewerkt kunt u eventuele napijn goed verhelpen door het nemen een pijnstiller zoals paracetamol. Indien nodig kan de tandarts u extra pijnmedicatie voorschrijven, hoewel dat zelden nodig is. Het plaatsen van een implantaat is dus niet pijnlijk.

Implantaten worden veelal toegepast om één of enkele ontbrekende tanden of kiezen permanent te vervangen of om een loszittend kunstgebit te verhelpen. Met implantaten wordt vaak het mooiste (in geval van kronen) en beste eindresultaat behaald; het is zeer natuurlijk, vaak niet van echte tanden of kiezen te onderscheiden en daarnaast erg sterk en duurzaam.

Wij adviseren implantaten in de volgende gevallen:

  • Bij een loszittend kunstgebit in zowel de boven- en/of onderkaak. Bij een klikgebit (kunstgebit op implantaten) wordt de prothese vastgeklikt op de implantaten zodat de prothese voortaan vast op de kaak ligt. Hierdoor kunt u weer volop drinken, eten, praten en lachen! U kunt de prothese wel eenvoudig blijven uitnemen om deze te reinigen of wanneer u gaat slapen.
  • Bij het ontbreken van één of meerdere tanden of kiezen. Op een implantaat kan dan een kroon of brug worden geplaatst.

Het voordeel van een implantaat ten opzichte van een brug is dat naastliggende gezonde kiezen of tanden niet afgeslepen hoeven te worden om de brug te bevestigen. Natuurlijke tanden hoeven dus niet aangetast te worden.

Het voordeel van een implantaat ten opzichte van een kunsthars plaatje of frameprothese zit in comfort en duurzaamheid. Een plaatjes prothese en een frame prothese worden bevestigd aan andere tanden en kiezen met klemmetjes en haakjes. Door het dragen kunnen gezonde en natuurlijke tanden en kiezen worden beschadigd. Tevens worden deze protheses soms als ongemakkelijk of in ernstige gevallen zelfs als pijnlijk ervaren. Implantaten bieden hier uitkomst, door het gebruik van implantaten kunnen de ontbrekende tanden of kiezen vervangen worden zonder daar andere gebitselementen bij te betrekken. Het probleem wordt opgelost waar het zit!

In principe kan bij iedereen met een volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer 18 jaar) een implantaat worden geplaatst. Er moet wel aan enkele voorwaarden worden voldaan.

  • Er is voldoende kaakbot aanwezig. Voor een goede houvast is voldoende kaakbot een noodzaak. Wij hebben zeer ervaren implantologen die met beperkt kaakbot al kunnen implanteren, waardoor er vaak meer mogelijk is. Indien er toch onvoldoende kaakbot aanwezig is kunnen we nieuw kaakbot laten ontstaan (dit wordt ook wel guided bone regeneration). Hiermee kunnen we tegenwoordig met succes implantaten plaatsen waar dat vroeger niet had gekund. Een vooronderzoek geeft uitsluitsel of dit benodigd is.Het kaakbot is gezond. Het kaakbot zal om het implantaat gaan groeien en het daarmee goed vast zetten. Gezond kaakbot hecht zich snel aan het implantaat.
  • Gezond tandvlees van nog resterende tanden en kiezen. Wanneer er geen gezond tandvlees is dan moet het door goede verzorging en door een of enkele bezoeken aan de mondhygieniste gezond worden gemaakt.
  • U bent in staat de implantaten goed te onderhouden. Om infecties te voorkomen zal het gebied rond het geplaatste implantaat goed onderhouden moeten worden door de mondhygienist. In veel gevallen is het voldoende om normaal te poetsen. Ook dient er een jaarlijkse controle van het implantaat plaats te vinden door de tandarts
  • Roken en overmatig alcohol gebruik kan het succes van het implanteren nadelig beïnvloeden. Wij doen vooraf een uitgebreid vooronderzoek om te kunnen beoordelen of implantaten voor u een goede oplossing is.

Of een implantaat ook voor uw situatie de ideale oplossing is is afhankelijk van uw gebitssituatie, graag bekijken wij wat uw mogelijkheden zijn.

Voor de meest gebruikelijke implantologie is de behandelperiode tussen de 2 en 4 maanden. In het geval van een implantaat in de bovenkaak is dat 4 tot 6 maanden, omdat het bot hier poreuzer en daardoor minder hard is. De implantaten hebben tijd nodig om stevig vast te groeien in het kaakbot. Een tijdelijke oplossing zorgt er voor dat u in de tussenliggende periode niet zonder tanden zit. Wanneer het implantaat goed is ingegroeid, kan de behandeling verder gaan met het vervaardigen en plaatsen van het klikgebit, de kroon of de brug. De behandelperiode hangt af van de locatie van het implantaat, het type implantaat en het persoonlijke herstelvermogen.

Implantaten dienen goed verzorgd te worden. Dit betekent thuis goed schoon houden door middel van poetsen en rageren en met enige regelmaat naar de mondhygienist en tandarts. Tijdens deze controle worden de implantaten en de opbouw goed schoon gemaakt.

Een implantaat plaatsen duurt ongeveer een half uur tot maximaal een uur. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Hierdoor is de behandeling pijnloos.

Het plaatsen van een implantaat is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep. De implantoloog zal het tandvlees openen en in het kaakbot in een gecreëerd gaatje een implantaat schroeven. Hierna kan het implantaat onder het tandvlees in het kaakbot ingroeien.

De plaatsing van het implantaat verloopt als volgt:

  • U krijgt een plaatselijke verdoving.
  • Het tandvlees wordt, op de plekken waar de implantaten komen, met een klein sneetje geopend.
  • Er wordt vervolgens een klein gaatje in het kaakbot geboord.
  • In het geboorde gaatje wordt het implantaat geschroefd. Er wordt een afdekschroefje op het implantaat geplaatst.
  • Het tandvlees wordt gehecht. Afhankelijk van de functie en de plaats van het implantaat wordt gekozen om tandvlees over het implantaat heen te hechten en na de inheling (onder verdoving) weer te openen (de 2 fasen techniek) of om het implantaat door het tandvlees heen te laten steken (de 1 fase techniek).
  • Het implantaat moet ongeveer 2 tot 4 maanden ingroeien totdat het goed vast zit
  • Wanneer het implantaat goed is ingegroeid, kan de behandeling verder gaan met het plaatsen van het klikgebit, de kroon of brug.

Er bestaat een enorme verscheidenheid aan implantaten en tevens bestaan er 2 verschillende implanteertechnieken. Onze implantoloog bepaalt welk specifiek type implantaten en welke behandeltechniek het beste past bij uw persoonlijke situatie.

IMPLANTATEN, 1 - FASE IMPLANTEREN

Wanneer het implantaat geplaatst wordt bij 1 fase implanteren, steekt het implantaat direct na de behandeling boven het tandvlees uit. Een metalen dopje is zichtbaar tijdens de ingroeiperiode, het tandvlees zal om dit afdekkapje heen groeien. Deze behandeltechniek wordt vaak gebruikt bij plaatsing van implantaten ten behoeve van een klikgebit en bij implantaten ten behoeve van de de plaatsing van kronen die kiezen vervangen.

IMPLANTATEN, 2 - FASEN IMPLANTEREN

Bij 2 fase implanteren wordt het tandvlees in eerste instantie over het implantaat heen gelegd en vervolgens dicht gehecht. Pas zodra het tandvlees voldoende is geheeld en weer is aangegroeid, wordt middels een klein sneetje in het tandvlees een ‘healing’ abutment geplaatst. Deze tweede fase van de behandeling, het plaatsen van de ‘healing’ abutment is slechts een kleine ingreep. Door de toepassing van deze techniek krijgt de aangroei van het tandvlees een extra stimulans. Deze implanteertechniek wordt vooral toegepast bij implantaten die in het zicht worden geplaatst.

Als uw implantaat los zit of pijn doet. Neem dan contact op met de tandartspraktijk.

Nog vragen?

Wij helpen u graag.

Bel ons direct op 0184-63 69 64Komt het u nu even niet uit of is onze tandartspraktijk al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

team-behind-reception-2
team-behind-reception-2