LEES MEER OVER

Cosmetische
tandheelkunde

Voor mooie tanden
en een stralende lach

Wat is cosmetische tandheelkunde?

De behandeling voor een mooi gebit

Met cosmetische tandheelkunde wordt uw gebit mooier gemaakt. Wilt u een mooie tanden of wilt u zorgeloos kunnen lachen en praten? De Gebitskliniek geeft u de stralende lach die u graag wilt hebben. Wij luisteren naar uw wensen. Onze gespecialiseerde cosmetisch tandartsen maken uw gebit mooi en stralend.

De Gebitskliniek biedt de meest natuurgetrouwe resultaten met gebruik van de nieuwste technieken door gespecialiseerde cosmetisch tandartsen. Graag bekijken we hoe we u het gebit kunnen geven dat u wenst.

De voordelen van cosmetische tandheelkunde

 • Mooie tanden voor een stralende en natuurlijke uitstraling
 • Zorgeloos en spontaan praten en lachen
 • Een boost voor uw zelfvertrouwen
 • Verbetering van de kwaliteit van uw gebit

Cosmetische tandheelkunde versus esthetische tandheelkunde

De term cosmetische tandheelkunde wordt vaak samen gebruikt met de term esthetische tandheelkunde. Toch is er wel degelijk een verschil.

Esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met het mooier en gezonder maken van het gebit. De eigen tanden worden zoveel mogelijk verfraaid, zonder deze te beschadigen, met als doel een vitaal en sterk gebit. Na een esthetische behandeling heeft u een mooi, natuurlijk en sterk gebit.

Estethische tandheelkunde is dus meer gericht op het behoud van het natuurlijke gebit, waarbij cosmetische tandheelkunde camouflerend werkt en daarbij minder uit gaat van het behoud van de eigen tanden en kiezen. Cosmetische tandheelkunde biedt meer mogelijkheden, echter wordt het onderliggende probleem niet altijd volledig opgelost. Wij bieden beide type behandelingen of een combinatie van beide.

4 redenen om te kiezen voor cosmetische tandheelkunde
U wilt mooie tanden, en een van onderstaande punten is op u van toepassing:
 • U bent ontevreden over de kleur van één of meerdere tanden (verkleuringen)
 • U bent ontevreden over de vorm van één of meerdere tanden
 • U bent ontevreden over de stand van uw tanden (schuin of scheve tanden, tussenruimten, verkeerde beet)
 • U heeft gebitsproblemen (slechte of ontbrekende tanden)
 • U zoekt naar de mooiste en meest natuurlijke oplossing voor uw gebitswensen

Cosmetische tandheelkunde bij De Gebitskliniek

 • Behandeling door gespecialiseerde cosmetisch tandarts
 • Persoonlijke zorg, uw wensen staan centraal
 • Gebruik van de nieuwste technieken en beste materialen
 • Hoogwaardige tandheelkunde
 • Een duurzaam en natuurlijk resultaat
 • Alle specialismen onder 1 dak
 • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht
 • Zeer ervaren met angst patiënten
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten helpen u graag aan mooie, rechte tanden. Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Heeft u interesse in een cosmetische behandeling? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk in Sliedrecht zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Wat is cosmetische tandheelkunde?

Cosmetische tandheelkunde houdt zich bezig met het mooier maken van het gebit. De eigen tanden worden zoveel mogelijk verfraaid, met als doel een vitaal en sterk gebit.

Wat is het verschil tussen esthetische en cosmetische tandheelkunde?

De term esthetische tandheelkunde wordt vaak samen gebruikt met de term cosmetische tandheelkunde. Toch is er wel degelijk een verschil. Estethische tandheelkunde is meer gericht op het behoud van het natuurlijke gebit, waarbij cosmetische tandheelkunde meer camouflerend werkt en daarbij minder uit gaat van het behoud van de eigen tanden en kiezen. Cosmetische tandheelkunde biedt daarbij meer mogelijkheden, echter wordt het onderliggende probleem niet altijd volledig opgelost. Wij bieden beide type behandelingen.

Voor wie is cosmetische tandheelkunde de juiste behandeling?

Vaak is men al een langere periode ontevreden over de kwaliteit of de uitstraling van het gebit. Vaak maakt men zich ook zorgen over wat anderen daar van vinden en voelt men zich daar nog onprettiger bij. Men is dan ook veelal terughoudend om breeduit te lachen en de tanden volledig te laten zien. De grootste stap is echter om de eerste stap te zetten, vanaf dat moment pakken we het probleem samen op. Vanaf dat punt is het een kwestie van tijd om weer breeduit te kunnen eten, praten en lachen.

Hoe ziet de behandeling eruit bij cosmetische tandheelkunde?

Zodra de eerste stap is gezet wordt er gestart met het stellen van een diagnose. Hierbij wordt de staat van het gebit beoordeeld en er wordt een analyse gemaakt van uw kaak, uw gezicht en uw algehele gezondheid. Maar er wordt vooral geluisterd naar uw wensen, het is immers uw lach waar we gezamenlijk aan werken! Vervolgens wordt er een behandelplan gemaakt. Doelstelling van de behandeling is dat u het gebit en de glimlach krijgt waar u van droomt! Wij nemen altijd de tijd voor u, u blijft altijd aan zet.

Wat als ik angst heb voor de behandeling?

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van mensen met angst. Bij ons werken tandheelkundige specialisten die ervaring hebben met mensen die angst hebben voor de tandarts. U wordt door gespecialiseerde tandartsen en assistenten vakkundig begeleid tijdens de behandeling. Bij angst voor de behandeling is het bij ons mogelijk vooraf een kalmerend middel te krijgen en u wordt zeer zorgvuldig verdoofd waardoor onze behandelingen pijnloos zijn. Door het gebruik van deze premedicatie merkt u veel minder van de behandeling. Tevens herinnert u zich er ook minder van, waardoor u minder spanning ervaart. Kijkt u bij de ervaringen van mensen die u voor gingen bij ons om te zien hoe zij de behandeling hebben ervaren.

Bij welke gebitsproblemen kunt u oplossen met cosmetische tandheelkunde?

U kunt bij ons terecht als u mooiere tanden wilt hebben en/of een van onderstaande is op uw van toepassing:

 • U bent ontevreden over de kleur van één of meerdere tanden (verkleuringen)
 • U bent ontevreden over de vorm van één of meerdere tanden
 • U bent ontevreden over de stand van uw tanden (schuin of scheve tanden, tussenruimten, verkeerde beet)
 • U heeft gebitsproblemen (slechte of ontbrekende tanden)
Op welke manieren kunnen de tandartsen van De Gebitskliniek de tanden mooier maken?

Wij kunnen diverse methoden hanteren om het gebit mooier te maken. Uiteraard houden we hierin rekening met uw wensen en budget. De meest gebruikte methoden zijn, facings, kronen, bleken en orthodontie.

Welke behandeling is voor mijn gebit het meeste geschikt?

Deze behandeling is 100% maatwerk. De behandeling is afhankelijk van uw wensen en de staat van uw gebit. Wilt u weten wat er bij u mogelijk is en wat de kosten daarvan zijn, maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij onze gespecialiseerde tandarts.

Onder cosmetische tandheelkunde vallen onder andere:

Facings

Een facing is een dun schildje dat geplaatst wordt op een tand of kies. We kunnen hiermee spleetjes opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde en gele tanden wit maken en scheve tanden recht maken.

Kronen

Hoeven er maar een paar tanden en/of kiezen vervangen te worden? Kronen bieden een prachtige en duurzame oplossing om afgesleten of ontbrekende tanden en kiezen te vervangen.

Bleken

Wilt u graag stralend witte tanden? Laat uw tanden bleken. Het is veilig, effectief én pijnloos. Tanden bleken is uitgegroeid tot een zeer veel toegepaste en geaccepteerde methode om uw tanden meerdere tinten witter te maken.

Orthodontie

Als uw tanden en kiezen niet goed op elkaar passen, of niet mooi recht staan dan kan dit verholpen worden met een beugel. Mooie rechte tanden geven een goede uitstraling. Wij hebben ook onzichtbare oplossingen voor volwassenen!

De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Super fijne mensen die er werken, stellen je goed op je gemak en zijn zeer kundig!

  Nellie Veerman Facebook

Kosten cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde is 100% maatwerk. De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van uw wensen en de staat van uw gebit. Wilt u weten wat het kost om het door uw gewenste resultaat te behalen. Maak dan nu een afspraak voor een intakegesprek.

Zet de eerste stap naar een mooie lach!

Tijdens een intakegesprek luisteren we naar uw wensen en geven we u advies over de mogelijke behandeling die bij u past. U krijgt een behandelvoorstel waarbij we inzicht geven in de kosten en eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar. Deze intake geeft u duidelijkheid over het te behalen resultaat, het behandelplan, de investering en de planning. Dit verplicht u tot niets, u bepaalt zelf of u de vervolgstap zet.

Kosten van een intakegesprek

De kosten  van een intakegesprek (in 2023) variëren van € 105 tot € 127, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan en de aard van de behandeling. Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen afhankelijk van de hoeveelheid € 80 tot € 117.

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de kosten van het intakegesprek en de foto’s.

Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.