VOLWASSENEN orthodontie

Het is zeker de moeite waard om als volwassene voor orthodontie te kiezen en je tanden recht te laten zetten. Dit is een kortstondige investering waarna je nog je hele leven plezier van hebt van een prachtige glimlach. Meer dan een kwart van de mensen die zich bij een orthodontist meldt is ouder dan 18 jaar. Zelfs volwassenen boven de 60 jaar kiezen er voor hun hun tanden recht te zetten met een beugelbehandeling.

Voordelen van een recht gebit

Een regelmatig gebit geeft een optimale kauwfunctie en geeft minder kans op gaatjes en tandvleesproblemen. En het geeft een mooie glimlach wat een goede indruk achter laat en goed is voor het zelfvertrouwen. Doordat de innovaties in de orthodontie zich steeds sneller opvolgen is er steeds meer mogelijk. Bij iedere leeftijd en gebitssituatie past een behandeling.

Onzichtbare beugel behandeling

Het is bij ons ook mogelijk te kiezen voor een minder zichtbare beugel of zelfs een onzichtbare beugel behandeling. Omdat wij een compleet mondzorgcentrum zijn en er bij ons cosmetisch tandartsen actief zijn, is het bij ons ook mogelijk een behandeling te kiezen waarbij een beugel en een cosmetische behandeling worden gecombineerd. 

Veelgestelde vragen over volwassenen orthodontie

Is er een maximumleeftijd voor een beugel?

Er is geen maximumleeftijd voor een beugel. Belangrijk is dat het bot, het tandvlees en de tanden en kiezen in goede gezondheid zijn voordat je aan de behandeling kunt beginnen. Omdat rokers vaak geïrriteerd tandvlees hebben, is bij hen een beugel plaatsen lastiger. Verder kunnen sommige medicijnen ervoor zorgen dat tanden zich moeilijker laten verplaatsen.

KAN alles worden aangepast?

Wat betreft het rechtzetten van tanden en kiezen is nagenoeg alles mogelijk. Als er een ernstig probleem is met de stand van kaken ligt het anders, zoals bijvoorbeeld met een grote onder- of overbeet. Bij kinderen kan met een beugel de kaakgroei worden beïnvloedt om de kaakstand te corrigeren, dat is bij volwassenen niet meer mogelijk. Bij een serieuze onder- of overbeet is dan bij volwassenen een kaakoperatie noodzakelijk.

Welke beugels zijn er?

Volwassenen krijgen bijna altijd een vaste beugel, omdat tanden en kiezen daarmee (in tegenstelling tot een uitneembare beugel) alle kanten op kunnen worden bewogen. Dat geeft het beste resultaat. Verreweg het meest gebruikt is de slotjesbeugel (meestal boven en onder, maar een van de twee kan ook). Van oudsher zijn de slotjes metaalkleurig, maar er zijn tegenwoordig ook witte en doorzichtige. Die laatste zijn nauwelijks zichtbaar en worden het meest voor volwassenen gebruikt. Nieuwe ontwikkelingen zijn de Invisalign doorzichtige kunststof beugels en zelfligerende slotjes.

KRIJGEN volwasseneN OOK een buitenboordbeugel?

Nee, een buitenboordbeugel beïnvloedt de groei van de kaak en daarmee de stand van de kaken ten opzichte van elkaar. Dat is bij volwassenen niet het geval en daarom krijgen volwassenen geen buitenboordbeugel.

Hoe lang moet je een beugel?

De termijn van de behandeling is afhankelijk van de te corrigeren afwijking. Zodra een behandelplan is opgesteld wordt ook een indicatie gegeven van de behandeltermijn. De termijn is ook afhankelijk van de medewerking van de patiënt. Als de (losse) beugel goed wordt gedragen, en er goed gezorgd wordt voor de vaste beugel (niet doorlopen met losse brackets en goed dragen van elastiekjes), en het nakomen van de gemaakte afspraken.

Worden er tanden of kiezen getrokken voor de behandeling?

Soms als er te weinig ruimte in de kaak is worden er tanden of kiezen verwijderd, dat is altijd in overleg en wordt besproken met het behandelplan.

Ortho Patiënt worden bij De Gebitskliniek

Iedereen kan bij ons terecht. U kunt bij ons terecht op advies of verwijzing van uw tandarts maar u kunt ook op eigen initiatief zonder verwijsbrief bij ons terecht. 

WILT U MEER WETEN, NEEM DAN DIRECT CONTACT MET ONS OP!

Bent u voor uzelf of uw kind op zoek naar een goed advies en een kwalitatief hoogstaande orthodontische behandeling? Neem dan nu contact op:

WAAROM NAAR DE GEBITSKLINIEK?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg:

  • Geen wachtlijst

  • Gericht op kinderen, jongeren en volwassenen

  • Wij bieden minder zichtbare oplossingen

  • Wij luisteren naar uw wensen

  • Persoonlijke zorg

  • De beste tandheelkundige specialisten van NL

  • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars

  • Door onze klanten op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!


ONZE KLANTEN OVER onze tandarts praktijk

"Prettig en vakbekwaam" Prettige mensen en zeker vakbekwaam. Ik heb al verschillende mensen geadviseerd om het hier eens te proberen. Gewoon doen.

Mevrouw G.H. van Alphen : Ik ben zo ontzettend netjes geholpen en ben erg tevreden met het eindresultaat. Bedankt voor de geweldige service!

B. van Wijnen : Net bedrijf, zeer vakbekwame specialisten, goed eindresultaat, tevens rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur. Zeker aan te raden!

Lees hier meer ervaringen van onze klanten.