LEES MEER OVER

Tanden bleken

voor een stralend wit gebit

Wilt u een stralend wit gebit? De Gebitskliniek kan u daarbij helpen.
Tanden bleken bij De Gebitskliniek is pijnloos, 100% veilig en snel.

Tanden laten bleken

Tanden en kiezen worden donkerder van kleur naarmate u ouder wordt. Dit komt onder meer door dunner wordend tandglazuur, verkleurende voedingsmiddelen, roken, medicijngebruik,  een breuk of val. Door uw tanden te laten bleken bij de tandarts krijgt u weer witte tanden. Het is ook mogelijk om uw tanden zelf thuis te bleken met bleekgel.

Hoe werkt tanden bleken?

Tanden bleken is geen ingrijpende behandeling. U krijgt een bitje en bleekvloeistof en draagt deze thuis enkele keren om uw tanden witter te maken. Elke keer dat u het bitje draagt zult u uw tanden witter maken.

Naarmate u ouder wordt verkleurt uw tandbeen (het deel onder uw glazuur) onder andere door het eten, en drinken van gekleurd eten. Uw tanden worden minder wit, of u krijgt zelfs gele tanden of grijze tanden.

Tijdens het bleken wordt uw glazuur tijdelijk open gezet door de bleekvloeistof. Het bleekmiddel (6% waterstofperoxide) komt binnen in de tand en breekt daar de kleurmoleculen af, waardoor uw tanden weer hun natuurlijk witte kleur terugkrijgen.

Witte tanden voor een mooie lach

Bent u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden? Witte tanden kunnen uw zelfvertrouwen een boost geven. Met witte tanden ziet u er weer jonger uit met een zelfverzekerde lach!

Doordat het tanden bleken geleidelijk gaat heeft u zelf in de hand hoe wit uw tanden worden. De een wilt het zo wit mogelijk, de ander slechts een iets lichtere witte tint.

Tanden bleken voor en na

Tanden bleken voor

Gebit voor de bleekbehandeling

Tanden bleken na

Resultaat na de bleekbehandeling

Tanden bleken bij De Gebitskliniek in Sliedrecht
 • Onze bleekvloeistof bevat een veilige hoeveelheid waterstofperoxide (6%), dat is het meest effectieve bleekmiddel dat in deze verhouding alleen door tandartsen toegepast mag worden.
 • Er hoeven geen lampen gebruikt te worden waardoor uw tanden uitdrogen, wat leidt tot gevoeligheid
 • Onze bleekmethode zorgt dat uw glazuur niet wordt aangetast zoals het geval is met schurende middelen zoals houtskool.
 • Onze behandeling vindt gedoseerd plaats waardoor u exact de gewenste kleur kunt bereiken.
 • Bleken bij De Gebitskliniek is daarmee effectief, veilig en zonder gevoeligheid.
 • De op maat gemaakte bitjes zijn herbruikbaar zodat de kosten bij een vervolgbehandeling aanzienlijker lager liggen.
Het is voor een bleekbehandeling niet nodig om u in te schrijven bij De Gebitskliniek. U kunt na het bleken gewoon weer naar uw eigen tandarts.

Tanden bleken bij De Gebitskliniek

 • Meest effectieve bleekmethode
 • Langdurig resultaat
 • Geen gevoelige tanden
 • Veilig voor uw tanden
 • U krijgt bleekgel mee om uw tanden zelf thuis te bleken.
 • De bleekbitjes laat u 1 keer maken en gaan jarenlang mee
 • Vaste lage prijs
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het bleken van tanden, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Heeft u interesse in het bleken van uw tanden? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Is tanden bleken slecht voor mijn gebit?

Tanden bleken bij de tandarts met waterstofperoxide is niet slecht voor uw gebit.
Een volledige tanden bleeksessie van 2 weken richt zelfs minder schade aan dan het drinken van een koolzuurhoudend drankje zoals cola of spa rood.
Het bleken zal de tandstructuur en het glazuur dus niet blijvend aantasten.

Dit geldt alleen voor bleken bij de tandarts. Andere bleekmethoden zoals poetsen met houtskool of bleken bij een tandenbleeksalon kan wel schadelijk zijn voor uw gebit.

Kan ik tijdens het tanden bleken alles eten en drinken?

Tijdens de bleekbehandeling wordt het glazuur van de tanden tijdelijk iets poreuzer door de bleekgel. Hierdoor bereiken de effectieve bestanddelen het verkleurde deel van de tanden. Na het bleken sluit het glazuur zich weer vanzelf. In de periode dat u bleekt kunnen bepaalde etenswaren en dranken het resultaat nadelig beïnvloeden.

Wij adviseren daarom om tijdens en 48 uur na het bleken geen verkleurend eten en drinken in te nemen.
Voorbeelden hiervan zijn: koffie, thee, rode en witte wijn, koolzuurhoudende frisdranken, citrusvruchtensap, en kleurstof-bevattende etenswaren (zoals vruchtenjam).
Tijdens de behandeling is het gebruik van deze producten, evenals roken, af te raden.

48 uur na het bleken kunt u alles weer eten en drinken.

Hoe lang houden mijn tanden hun nieuwe, wittere kleur?

Dit hangt voornamelijk van uw gebit en u zelf af. Over het algemeen kan gesteld worden dat het gebit na ongeveer 3 a 4 jaar weer op de oude kleur terug is. Verzorg uw gebit goed en poets normaal, vooral na het nuttigen van verkleurend voedsel of drank, en het resultaat zal jarenlang blijven. Als u verkleurende dranken als koffie en rode wijn gebruikt, of als u rookt kan het nodig zijn om na een jaar een herhalende behandeling uit te voeren. Meestal zijn dan een of twee bleeksessies voldoende om het resultaat te herstellen.

Bleken vullingen en kronen mee?

Vullingen en kronen bleken niet mee.

In principe is dit geen belemmering. Wel kan er een gering kleurverschil optreden, maar meestal is dit geen probleem. Als het toch stoort, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om de vullingen te vervangen. Hetzelfde geldt voor kronen of bruggen bij de voortanden.

Overleg met uw tandarts voorafgaand aan de bleekbehandeling of er restauraties opnieuw vervaardigd moeten worden in verband met kleurverschillen.

Ik heb al een tandarts, kan ik wel bij jullie bleken?

Het is voor een bleekbehandeling niet nodig om u in te schrijven als patiënt bij De Gebitskliniek. U kunt na behandeling gewoon weer naar uw eigen tandarts als u dat wenst.

Kan ik ook tanden bleken door te poetsen met houtskooltandpasta?

Houtskool tandpasta bevat meer schuurmiddel dan reguliere tandpasta. Dit heeft een schurend effect, waardoor het oppervlakkige resten die aan de tanden kleven kan verwijderen. Meestal zit de verkleuring van de tanden echter niet op het oppervlak, maar in het tandbeen onder het tandglazuur. Dan werkt deze tandpasta niet om wittere tanden te krijgen.

Door het reinigen gaan de tanden er soms iets witter uit zien. Doordat de zwarte tandpasta na het poetsen tussen de tanden blijft zitten lijkt het door het contrast alsof de tanden witter zijn.

Het ruwe materiaal in de pasta kan het tandglazuur weg schuren. Dit wil je zeker voorkomen! Door het wegpoetsen van het glazuur komt het tandbeen meer naar voren wat juist de gele of grijze kleur geeft.

Er is geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat de effectieve werking van houtskool of andere huishoud middeltjes aan toont.

Conclusie: gebruik geen houtskool tandpasta om wittere tanden te krijgen, maar bleek je tanden bij de tandarts. In tegenstelling tot het gebruik van houtskool tandpasta, is het bleken bij de tandarts met speciale bleekgel (met 6% waterstofperoxide) niet schadelijk voor het tandglazuur, het is wel effectief, en heeft een langdurig effect.

Wil je toch zwarte tandpasta gebruiken? Kies dan een variant waarbij er ook fluoride in zit. Fluoride maakt het glazuur sterker waardoor er nog enige bescherming is. Poets dan maximaal één keer per week je tanden met de houtskooltandpasta, doe dit nooit dagelijks!

Wat is het verschil tussen bleken bij de tandarts met bleekgel en bleken bij een bleek- of schoonheidssalon?

Het verschil zit hem in het gebruik van waterstofperoxide. Waterstofperoxide is het effectieve middel om de tanden witter te maken. Het maakt het verkleurde tandbeen weer witter. De optimale hoeveelheid peroxide voor een veilige en effectieve werking is 6%. In die verhouding mag het alleen door tandartsen toegepast worden.

Bleeksalons gebruiken ook peroxide, echter in een verhouding van slechts 0,1%, zij mogen het volgens de Europese wet- en regelgeving niet in een hogere concentratie gebruiken. Het aandeel peroxide in hun bleekgel is daarmee dermate laag dat het een zeer beperkt blekend effect heeft.

Tijdens het bleken in een salon wordt soms een blauwe lamp gebruikt om het bleekeffect te vergroten. Er is onderzoek gedaan naar het gebruik van een lamp tijdens bleken, en het heeft geen effect. Door de lamp of het open houden van de mond drogen de tanden uit. Hierdoor lijkt het gebit heel tijdelijk iets witter. Dit trekt echter snel weer weg. Het uitdrogen van het gebit kan de tanden ook gevoelig maken, en is niet goed voor het gebit.

Conclusie: bleken bij een bleeksalon of schoonheidssalon is niet effectief. In tegenstelling tot het bleken bij een bleeksalon, is het bleken bij de tandarts met speciale bleekgel (met 6% waterstofperoxide) wel effectief, niet schadelijk voor het tandglazuur, en het heeft een langdurig effect.

 

 

Kan ik ook tanden bleken met Baksoda, bicarbonaat of zuiveringszout?

Baksoda, of ook wel zuiveringszout of bicarbonaat, bevindt zich onder meer in bakpoeder. Het kan worden gebruikt als rijsmiddel, maar ook als reinigingsmiddel. Door ermee te poetsen zouden tanden er witter van worden.

Baksoda is een schurend middel, en het is mogelijk om hiermee aanslag op tanden te verwijderen. Door deze reiniging gaan de tanden er soms tijdelijk iets witter uit zien. Dat is echter iets anders dan het bleken van de tanden. De tandkleur ligt onder het glazuur in het tandbeen, die wordt niet lichter worden door met dit middel te poetsen.

Voor een kortstondige werking zal een oppervlakkige verkleuring weggewerkt kunnen worden met baksoda. Het is niet schadelijk om het een enkele keer te gebruiken. Het effect is echter minimaal. Bij regelmatig gebruik kan het tandvleesproblemen veroorzaken, en het schurende effect van de baksoda kan het tandglazuur weg schuren. Dat wil je beslist niet, hierdoor wordt het tandbeen meer zichtbaar wat een gele of grijze kleur geeft. Gebruik dit middel daarom zeker niet met regelmaat!

Conclusie: dit middel kan geen kwaad als het een enkele keer wordt gebruikt, maar het zal een zeer beperkt effect hebben. Voor een effectieve bleekbehandeling kunt u het beste laten bleken met 6% waterstofperoxide bij de tandarts. Dit is niet schadelijk voor het tandvlees en het tandglazuur, het is het meest effectieve middel, en heeft een langdurig effect.

Kan ik mijn tanden ook bleken met kokosolie?

15 tot 20 minuten spoelen met kokosolie, of ook wel “Oil Pulling” is een beautytrend waarmee de tanden gebleekt zouden kunnen worden. In kokosolie zit laurinezuur welke de bacteriën uit tandplak zou verwijderen. Deze bacteriën zouden zorgen dat de men gele tanden krijgt.

Bacteriën hebben niets met tanden bleken te maken. Het kan dat de kokosolie bacteriën verwijdert. Dit is goed voor het tandvlees, echter zullen de tanden er niet witter door worden. Als u tandvlees problemen heeft adviseren wij u dan ook geen kokosolie te gebruiken, daarvoor is het niet voldoende.

Ons advies is; gebruik geen kokosolie om wittere tanden te krijgen, maar bleek je tanden bij de tandarts als je wittere tanden wilt hebben.
In tegenstelling tot het gebruik van kokosolie, is het bleken bij de tandarts met 6% waterstofperoxide wel effectief.

Kan ik mijn tanden ook bleken met whitening kauwgom, mentos, tandpasta?

Door het gebruik van suikervrije kauwgom en mentos worden ook kleverige restjes van de tanden verwijderd. Het vervangt geen poetsbeurt, maar het reinigt wel de tanden. Het is daarmee een goed alternatief als je vlak na het eten niet meteen je tanden kan poetsen. Vuil van je tanden blijft namelijk plakken aan de kauwgom. Doordat er meer speeksel vrij komt door het kauwen zal het natuurlijke reinigingsmechanisme in de mond ook wat actiever worden.

De whitening kauwgom, whitening mentos en whitening tandpasta zal de tanden dus wellicht schoner maken, maar niet bleken.

Kauwgom of mentos hebben een reinigend effect, maar het blijft belangrijk om minimaal twee keer per dag de tanden te poetsen.

Het gebruik van deze whitening producten kunnen geen kwaad, maar zal de tanden niet witter maken. Voor een effectieve bleekbehandeling kunt u het beste laten bleken met 6% waterstofperoxide bij de tandarts. In tegenstelling tot het gebruik van (speciale) suikervrije kauwgom, is het tanden bleken bij de tandarts wel effectief, en heeft een langdurig effect.

Kan ik ook zelf tanden bleken met een online gekocht tandbleekmiddel?

Alle thuis bleekmiddelen hebben nauwelijks effect. Het verschil met bleken bij de tandarts zit hem in het gebruik van waterstofperoxide. Waterstofperoxide is het effectieve middel om de tanden witter te maken. Het maakt het verkleurde tandbeen weer witter. De optimale hoeveelheid peroxide voor een veilige en effectieve werking is 6%. In die verhouding mag het alleen door tandartsen toegepast worden.

Tandbleekmiddel dat u online of in een winkel koopt bevat vaak ook peroxide. Echter in een verhouding van 0,1%. Volgens de Europese wet- en regelgeving mag dit niet in een hogere concentratie verkocht worden door niet-tandartsen. Het aandeel peroxide in die bleekgel is dermate laag dat het nauwelijks effect heeft.

Tijdens het bleken wordt soms een lamp gebruikt om het bleekeffect te vergroten. Onderzoek wijst uit dat dit geen effect heeft. Door de lamp of het open houden van de mond drogen de tanden uit, hierdoor lijkt het gebit heel tijdelijk iets witter. Dit trekt echter snel weer weg. Het uitdrogen van het gebit kan de tanden ook gevoelig maken, en het is niet goed voor het gebit.

Conclusie: tanden bleken met een online gekocht bleekmiddel werkt niet. De enige effectieve bleekmethode is met 6% waterstofperoxide bij de tandarts. Dit is wel effectief, en heeft een langdurig effect.

Is een bleekbehandeling veilig tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode?

Er is geen onderzoek gedaan naar de veiligheid van bleekbehandelingen tijdens de zwangerschap. Daarom is het algemene advies dat zwangere vrouwen, vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan, vrouwen die borstvoeding geven, en mensen met ernstige gezondheidsproblemen geen tanden bleken.

 

Tanden Bleken: De behandeling

Tanden bleken behandeling

We controleren altijd eerst de gezondheid van uw gebit, als het nodig is reinigen we uw tanden. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van uw gebit. Hiervan maken we een bleekbitje van kunststof. Dit is het bitje dat u draagt waardoor de bleekgel op uw tanden blijft zitten tijdens het tanden bleken.

U draagt het bitje met bleekgel per dag 60-90 minuten thuis, daarna is de bleekgel uitgewerkt. U krijgt voldoende bleekgel mee om meerdere sessies te bleken. U kunt uw tanden dus zelf thuis bleken en hoeft niet voor iedere sessie naar de tandarts te komen. Meestal bereikt u binnen 1 tot 2 weken het gewenste resultaat.

Het resultaat verschilt wel per persoon. Dit hangt af van de oorspronkelijke kleur van uw tanden en de conditie van uw gebit.

Vullingen en facings worden niet witter met bleken. U kunt uw tanden dan bleken tot de oorspronkelijke kleur, dan zijn de vullingen niet zichtbaar. Heeft u geen vullingen, facings, kronen of bruggen voor in de mond? Dan kunt u een tint witter gaan als u dat wilt. Ook is het mogelijk de vullingen te laten vervangen.

Vullingen en facings worden niet witter met bleken. U kunt uw tanden dan bleken tot de oorspronkelijke kleur, dan zijn de vullingen niet zichtbaar. Heeft u geen vullingen, facings, kronen of bruggen voor in de mond? Dan kunt u een tint witter gaan als u dat wilt.

Tanden laten bleken bij de tandarts

Tanden laten bleken bij de tandarts is de meest effectieve methode om de tanden witter te maken. Alleen bij tandartsen (zoals bij ons) mag u uw tanden laten bleken met 6% waterstofperoxide. Bleken met waterstofperoxide is de enige effectieve methode om uw tanden echt witter te maken.

Bijkomend voordeel is dat u van ons bleekgel meekrijgt om thuis zelf uw tanden verder te bleken totdat het gewenste resultaat is bereikt. Uw beslist dus zelf hoe wit u de tanden wilt laten worden.

Let op, wanneer u uw tanden niet bij de tandarts laat bleken. Dan is de maximale hoeveelheid peroxide in de bleekgel vanwege regelgeving slechts 0,1%, dit is dermate laag dat het een zeer beperkt en kortstondig effect heeft. Vaak worden uw tanden dan alleen schoner gemaakt wat een kortstondig oplichtend effect heeft.

Kan ik thuis mijn tanden bleken?

U kunt uw tanden veilig thuis bleken met een bitje met bleekvloeistof zonder extra risico’s te nemen. Onze bleekmethode is veilig, effectief en heeft een langdurig resultaat. Deze wijze van tanden bleken voldoet aan de Europese regelgeving. 

Een volledige bleeksessie van twee weken richt zelfs minder schade aan dan het drinken van een koolzuurhoudend drankje zoals cola of spa rood. Tanden bleken zal met deze methode de tandstructuur en het glazuur dus niet blijvend aantasten.

Na uw afspraak bij de tandarts krijgt u genoeg bleekgel mee om uw tanden thuis te bleken. Na ongeveer 1 tot 2 weken krijgt u zichtbaar resultaat en zijn uw tanden witter geworden. In de bleekgel zit 6% waterstofperoxide, een middel dat niet schadelijk is voor uw gebit. Op deze manier kunt u dus veilig uw tanden zelf thuis bleken.

Wees verstandig met uw gebit

Let goed op waar u veilig uw tanden laat bleken. Met een lamp bleken bij bleeksalons, of gekochte thuis bleekproducten kunnen in bepaalde gevallen zelfs schade aan uw gebit veroorzaken. Deze schade kan lastig te herstellen zijn. Tevens zijn deze bleekmethoden veel minder effectief. Laat daarom uw tanden bleken bij de tandarts en vervolg de behandeling hierna thuis verder.

Tanden bleken kosten

De kosten voor het bleken van uw tanden zijn tijdelijk voor een vaste prijs van €395 voor uw gehele gebit. U krijgt hier 4 bleekgel spuitjes en een bitje bij, daar kunt u tot 14 dagen thuis zelf uw (boven en onder) tanden mee bleken. Er is ook een standaard gebitsreiniging inbegrepen. 

Op het internet worden ook vaak goedkopere producten, zoals houtskool tandpasta, baksoda, kokosolie, whitening kauwgom, mentos tandpasta of tandbleekmiddel aangeboden.

Alhoewel de kosten vaak een stuk lager zijn, werken deze producten niet of nauwelijks en zijn sommige methoden zelfs schadelijk voor uw gebit. Staar u dus niet blind op de kosten van het bleken van uw tanden en kies voor de veiligste en effectiefste manier.

Zelf tanden bleken

Als u uw bleekbitje bewaart kunt u hier zelf later weer thuis uw tanden mee bleken. U heeft dan alleen nieuwe bleekgel nodig. Deze is ook los verkrijgbaar. U kunt hier ongeveer 7 dagen mee bleken. Volg hieronder de stappen om zelf uw tanden thuis te bleken:

 1. Gebruik het bleekbitje dat speciaal voor u is gemaakt;
 2. Spuit het bleekgel in het bitje, slechts een klein beetje per tand;
 3. Draag het bitje voor 45 minuten.
Nazorg voor uw witte gebit
Na een bleekbehandeling is uw tandglazuur tijdelijk iets poreuzer. Wij raden u aan om de eerste 2 à 3 uur na een behandeling niets te eten. Daarnaast kunt u het beste de eerste 48 uur niet:
 • Roken
 • Koffie- of thee drinken
 • Witte of rode wijn drinken
 • Donkergekleurde frisdranken drinken
 • Zure fruitsoort eten
 • Rode sauzen eten
 • Kleurstof bevattend eten of drinken nuttigen
Als uw tanden na verloop van tijd weer iets verkleuren, kunt u het bleekbitje en de bijbehorende bleekgel spuitjes gebruiken om uw tanden thuis weer zelf te bleken. Meestal is 1 a 2 keer bleken dan voldoende om het gewenste resultaat vast te houden.
Code Omschrijving Tarieven 2023
E97 Uitwendig bleken per kaak € 100,58
Techniek Gipsmodel en bleekbitje € 66,92
Bleekgel Per twee spuitjes bleekgel € 30,00
Totaal Bleken per kaak (incl. BTW) € 197,50
Totaal Bleken boven- en onderkaak (incl. BTW) € 395,00
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Een kliniek die weten waar ze over praten je wordt erg goed geholpen!! Een aanrader!

  Mo van Baaren Facebook
Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.