LEES MEER OVER

TANDEN BLEKEN

VOOR EEN STRALEND WIT GEBIT

tanden bleken

voor een stralend wit gebit

Wilt u een stralend wit gebit? De Gebitskliniek kan u daarbij helpen.
Tanden bleken bij De Gebitskliniek is pijnloos, 100% veilig en snel.

Waarom tanden bleken?

Tanden en kiezen worden donkerder van kleur naarmate u ouder wordt. Dit komt onder meer door dunner wordend glazuur en kleurstoffen in voedingsmiddelen. Door te bleken kunnen de tanden weer lichter worden gemaakt.

Dit is geen ingrijpende behandeling. U krijgt een bitje en bleekvloeistof. Dit bitje kunt u gewoon thuis enkele nachten in doen. Elke keer dat u het draagt worden uw tanden een tintje witter.

Vullingen en facings worden niet witter. Let dus goed op dat u uw tanden bleekt tot uw oorspronkelijke kleur. Dan zijn de gaatjes en vullingen niet zichtbaar. Heeft u geen vullingen, facings, kronen of bruggen? Dan kunt u een tint witter gaan als u dat zou willen.

Witte tanden voor een zelfverzekerde lach

Het kan ook zijn dat u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden. Witte tanden kunnen uw zelfvertrouwen een boost geven. Wij zorgen voor witte tanden, u zorgt weer voor een zelfverzekerde lach!

Tanden bleken bij De Gebitskliniek in Sliedrecht
 • Onze bleekmethode voldoet aan de Europese richtlijnen en is daarmee veilig voor u en uw gebit.
 • De bleekvloeistof bevat slechts een beperkte hoeveelheid waterstofperoxide, dat maakt het tanden bleken veilig en pijnloos!
 • De methode is zeer snel en effectief met langdurig resultaat.
 • Er hoeven geen onveilige lampen gebruikt te worden zoals u vaak ziet bij “bleek klinieken”.
 • U kunt de bleekset thuis toepassen met duidelijke instructie.
 • Onze bleekmethode zorgt dat uw glazuur niet wordt aangetast.
 • Onze behandeling vindt gedoseerd plaats waardoor u exact de gewenste kleur kunt bereiken.
 • De op maat gemaakte bitjes zijn herbruikbaar zodat de kosten bij een vervolgbehandeling aanzienlijker lager liggen.
Het is voor een bleekbehandeling niet nodig om u in te schrijven bij De Gebitskliniek. U kunt na het bleken gewoon weer naar uw eigen tandarts.

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het bleken van tanden, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Heeft u interesse in het bleken van uw tanden? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Is bleken slecht voor mijn gebit?

Bleken zal de tandstructuur niet blijvend aantasten bij normaal gebruik. Ter vergelijk: een bleeksessie richt minder schade aan dan het drinken van een glas cola.

Kan ik tijdens de bleekbehandeling alles eten en drinken?

Door het bleken wordt het glazuur van de tanden en kiezen iets poreuzer. Dat is tijdelijk, het glazuur herstelt zich weer. In de periode dat u bleekt kunnen bepaalde etenswaren en dranken het resultaat nadelig beïnvloeden.

Het is raadzaam om een paar dagen na de behandeling geen eten of drinken te consumeren die verkleurend kunnen werken.
Voorbeelden daarvan zijn koffie, thee, rode en witte wijn, koolzuurhoudende frisdranken, citrusvruchtensap, en kleurstof-bevattende etenswaren (zoals vruchtenjam). Tijdens de behandeling is het gebruik van deze producten, evenals roken, af te raden.

Hoe lang houden mijn tanden hun nieuwe, lichtere kleur?

Dit hangt voornamelijk van uw gebit en u zelf af. Over het algemeen kan gesteld worden dat het gebit na ongeveer 3-4 jaar weer op de oude kleur terug is. Verzorg uw gebit goed en poets normaal, vooral na het nuttigen van verkleurend voedsel of drank, en het resultaat zal jarenlang blijven. Als u verkleurende dranken als koffie en rode wijn gebruikt, of als u rookt kan het nodig zijn om na een jaar een herhalende behandeling uit te voeren. Meestal zijn dan een of twee sessies voldoende om het resultaat te herstellen.

Bleken vullingen en kronen mee?

Vullingen en kronen bleken niet mee.

In principe is dit geen belemmering. Wel kan er een gering kleurverschil optreden, maar meestal is dit geen probleem. Als het toch stoort, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om de vullingen te vervangen. Hetzelfde geldt voor kronen of bruggen bij de voortanden.

Overleg met uw tandarts voorafgaand aan de bleekbehandeling of er restauraties opnieuw vervaardigd moeten worden in verband met kleurverschillen.

Ik heb al een tandarts, kan ik wel bij jullie bleken?

Het is voor een bleekbehandeling niet nodig om u in te schrijven als patiënt bij De Gebitskliniek. U kunt na behandeling gewoon weer naar uw eigen tandarts.

Tanden Bleken: De behandeling

De behandeling

We controleren altijd eerst de gezondheid van uw gebit. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van uw tanden. Hiervan maakt de tandtechnicus een bleeklepel van kunststof. Dit is het bitje waarmee de bleekvloeistof op de tanden aangebracht wordt.

U draagt het bitje met bleekvloeistof in sessies van 4 tot 6 uur. Dit kunt u gewoon thuis doen als u slaapt. U krijgt bleekmiddel mee om meerdere sessies te bleken om de door u gewenste kleur te bereiken.

Het resultaat

Het uiteindelijke resultaat van het tanden bleken verschilt per persoon. Dit hangt af van de oorspronkelijke kleur van uw tanden en de conditie van uw gebit. Echter realiseren wij met deze bleekmethode de best mogelijke resultaten. Bijkomend voordeel is dat u zelf zolang door kunt gaan totdat het gewenste resultaat is bereikt. Uw tanden zijn dus niet ineens witter dan u eigenlijk gewenst had.

Veilige bleekmethoden

De tanden bleken methode die wij gebruiken wordt uitsluitend door tandartsen toegepast. Deze is anders dan in veel bleeksalons wordt toegepast. Wij hebben voor deze methode gekozen omdat deze het beste langdurige resultaat behaald en het veiligst is voor uw eigen tanden. Onze tanden bleken methode voldoet aan de Europese regelgeving. Bij ons is tanden bleken dus altijd veilig. Tevens kunt u hiermee exact het door u gewenste resultaat behalen.

Let goed op waar u uw tanden laat bleken. Schade als gevolg van een verkeerd toegepaste behandeling is moeilijk te herstellen. Wij adviseren u voor het beste resultaat en voor de veiligheid van uw gebit te kiezen voor een tandartspraktijk en niet voor een bleek kliniek.

Wat kost tanden bleken?

Tanden bleken doen wij nu tijdelijk voor een vaste prijs van €225,- voor uw gehele onder- en bovengebit. Dit is normaal €330,-. Standaard reiniging is inbegrepen. Is er een grondige reiniging nodig, dan zijn hier extra kosten aan verbonden. Dit bespreken we altijd met u.

Als u uw bleeklepels bewaart kunt u hier later nog eens mee bleken, een extra set bleekgel kost slechts €25.

Nazorg voor uw witte gebit
Na een behandeling is uw gebit poreuzer. Wij raden u aan om de eerste 2 à 3 uur na een behandeling niets te eten. Daarnaast kunt u het beste de eerste 24 uur niet:
 • Roken
 • Koffie- of thee drinken
 • Witte of rode wijn drinken
 • Donkergekleurde frisdranken drinken
 • Zure fruitsoort eten
 • Rode sauzen eten
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Een kliniek die weten waar ze over praten je wordt erg goed geholpen!! Een aanrader!

  Mo van Baaren Facebook
Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.