LEES MEER OVER

Second opinion tandarts

Wilt u de mening van onze tandarts weten over een behandelplan van uw eigen tandarts? Vraag dan nu een second opinion aan.

Een second opinion bij De Gebitskliniek

Wilt u de mening van onze tandarts weten over een behandelplan van uw eigen tandarts? Vraag dan nu een second opinion aan. Tijdens een second opinion onderzoekt onze tandarts uw klachten en beoordeelt het voorgestelde behandelplan. Ook worden mogelijke andere oplossingen met u besproken.

U bent geheel vrij om gebruik te maken van een second opinion.

Het doel van een second opinion

Het doel van een second opinion is om u beter in staat te stellen uw eigen mening te vormen en een besluit te nemen over het behandelplan. U wordt daarom uitgebreid geïnformeerd en geadviseerd over uw gebitssituatie en het voorgestelde behandelplan en eventuele andere behandelmogelijkheden. Met deze informatie bent u in staat om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over uw gebit en het behandelplan.

Het aanvragen van een second opinion bij de tandarts is vaak niet onnodig. Uit cijfers van RTL Nieuws blijkt dat één op de vijf incidenten, die door het medisch tuchtcollege geregistreerd zijn, boven water zijn gekomen na het aanvragen van een second opinion.

Voor een patiënt is het soms lastig in te schatten of een behandeling juist is uitgevoerd. Soms voert de tandarts een verkeerde ingreep uit, zijn de kosten te hoog of heeft u na de behandeling nog last. Indien u na een behandeling twijfels heeft, kunt u zich aanmelden voor een second opinion. U wordt dan geholpen door een onafhankelijke tandarts, zodat u beter uw eigen mening kunt vormen en beter achter uw beslissing kunt staan.

Hoe werkt een second opinion bij de tandarts?

Tijdens een second opinion onderzoekt de tandarts uw klachten. De tandarts beoordeelt het behandelplan dat is voorgesteld door de eerdere tandarts. Ook worden mogelijke andere oplossingen voor uw situatie met u besproken. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Second opinion zonder doorverwijzing

U kunt bij ons zonder verwijzing vanuit uw eigen tandarts een second opinion aanvragen. Uw eigen tandarts hoeft ook niet te weten dat u een second opinion heeft aangevraagd.

Wat is nodig voor een second opinion?

Neem bij een second opinion bij voorkeur het op schrift gestelde behandelplan en benodigde gegevens (zoals röntgenfoto’s) van uw tandarts mee. Dit wordt tijdens uw afspraak opnieuw beoordeeld. Indien u deze informatie niet mee kunt nemen kunt u ook langskomen zonder deze informatie.

Wanneer vraagt u een second opinion aan?

Een second opinion vraagt u aan wanneer u:
 • twijfelt aan de diagnose van uw tandarts
 • twijfelt aan het voorgestelde behandelplan van uw tandarts
 • beter geïnformeerd wilt worden over uw gebitssituatie en/of het behandelplan
 • wilt weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn

Second opinion bij De Gebitskliniek

 • Ervaren specialisten
 • Persoonlijke zorg, uw wensen staan centraal
 • Hoogwaardige tandheelkunde
 • Alle specialismen onder 1 dak
 • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Zeer ervaren met angst patiënten
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze tandartsen voor een second opinion zijn ervaren en onafhankelijk, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen
Wilt u meer weten? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Wat is een second opinion?

Een second opinion is het raadplegen van een andere arts over een diagnose of voorgestelde behandeling.

Wanneer gebruik je een second opinion?

Een second opinion kan worden aangevraagd wanneer u twijfels heeft over de diagnose die u heeft gekregen. Het doel van een second opinion is om u beter in staat te stellen uw eigen mening te vormen over de diagnose en het voorgestelde behandelplan.

Wat kost een second opinion bij de tandarts?

De kosten van een second opinion bedragen circa €119,69 (tarieven 2023). Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen afhankelijk van de hoeveelheid € 80 tot € 117. U kunt deze ook zelf meenemen naar de afspraak, waardoor u mogelijk kosten kunt besparen.

Wordt een second opinion schriftelijk vastgelegd?

Tijdens een second opinion bespreken we uw zorgvraag, het eerder gegeven behandelplan, en eventuele alternatieve mogelijkheden. Indien gewenst maken wij een behandelvoorstel met kostenbegroting.

Wat zijn de belangrijkste redenen om gebruik te maken van een second opinion?

Een second opinion vraagt u aan wanneer u:

 • twijfelt aan de diagnose van uw tandarts
 • twijfelt aan het voorgestelde behandelplan van uw tandarts
 • beter geïnformeerd wilt worden over uw gebitssituatie en/of het behandelplan
 • wilt weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Al jaren ben ik aan het twijfelen over de expertise van mijn eigen tandarts. Iedere keer op controle en binnen 5 min stond ik weer buiten en er werd eigenlijk nooit iets gezegd over het missen van twee kiezen en dat er een stukje van mijn voortand af was. Terwijl ik meerdere malen had aangegeven dat dit stoorde.Uiteindelijk de durfde ik toch voor een second opinion te gaan naar De Gebitskliniek. Wat een verademing, de tandarts zag direct mijn problemen en stelde een duidelijk behandelplan op. Ik heb nu middels een brug weer kiezen waardoor ik weer goed kan eten en mijn voortanden zijn weer als vroeger! Geen greintje pijn gehad en werd meteen op m'n gemak gesteld.

  Anoniem Zorgkaart Nederland
 • Super vriendelijke en professionele behandelaars! Ik kwam daar voor een second opinion omdat ik niet helemaal tevreden was bij mijn vorige tandarts. Bij het bezoek aan de Gebitskliniek werd ik goed geholpen en ik heb van de behandeling niks gevoeld!

  Jan van Straaten Telefoonboek.nl

Kosten een second opinion tandarts

Tijdens een second opinion bespreken we uw zorgvraag, het eerder gegeven behandelplan, en eventuele alternatieve mogelijkheden. Indien gewenst maken wij een behandelvoorstel met kostenbegroting.

De kosten van een second opinion bedragen (in 2022) circa €111,10. Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen afhankelijk van de hoeveelheid € 75 tot € 120. U kunt deze ook zelf meenemen naar de afspraak, waardoor u mogelijk kosten kunt besparen.

Behandeling Richtprijs
Second opinion € 111
Röntgenfoto’s maken € 75 tot € 120

Vergoeding second opinion zorgverzekering

Een second opinion wordt niet vergoed vanuit de basis zorverzekering. Er zijn zorgverzekeraars die wel een medische second opinion vergoeden, maar niet een tandheelkundige. Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft wordt de second opinion in veel gevallen wel vergoed. Informeer voordat u een afspraak maakt bij uw zorgverzekeraar of de kosten van een second opinion worden vergoed. Dat voorkomt verrassingen achteraf.

Behandeling Vergoed in basisverzekering Vergoed in aanvullende verzekering
Second opinion Nee, geen vergoeding Afhankelijk van verzekering, vaak deels tot volledige vergoeding
Röntgenfoto’s Nee, geen vergoeding Afhankelijk van verzekering, vaak deels tot volledige vergoeding
Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.