LEES MEER OVER

SECOND OPINION TANDARTS

second opinion

tandarts

Wilt u de mening van onze tandarts weten over een behandelplan van uw eigen tandarts? Vraag dan nu een second opinion aan.

Een second opinion bij De Gebitskliniek

Wilt u de mening van onze tandarts weten over een behandelplan van uw eigen tandarts? Vraag dan nu een second opinion aan. Tijdens een second opinion onderzoekt onze tandarts uw klachten en beoordeelt het voorgestelde behandelplan.

U bent gehele vrij om gebruik te maken van een second opinion, u heeft hier altijd recht op.

Het doel van een second opinion

Het doel van een second opinion is om u beter in staat te stellen uw eigen mening te vormen en een besluit te nemen over uw gebit en het behandelplan. U wordt daarom uitgebreid geïnformeerd en geadviseerd over uw gebitssituatie en het voorgestelde behandelplan en eventuele andere behandelmogelijkheden. Met deze informatie bent u in staat om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over uw gebit en het behandelplan.

Met of zonder verwijzing van uw tandarts

U kunt bij ons zonder verwijzing vanuit uw eigen tandarts een second opinion aanvragen. Uw eigen tandarts hoeft ook niet te weten dat u een second opinion heeft aangevraagd.

Wat is nodig voor een second opinion?

Neem bij een second opinion bij voorkeur het op schrift gestelde behandelplan en benodigde gegevens (zoals röntgenfoto’s) van uw tandarts mee. Dit wordt tijdens uw afspraak opnieuw beoordeeld. Indien u deze informatie niet mee kunt nemen kunt u ook langskomen zonder deze informatie.

Wanneer vraagt u een second opinion aan?

Een second opinion vraagt u aan wanneer u:
 • twijfelt aan de diagnose van uw bestaande tandarts
 • twijfelt aan het voorgestelde behandelplan van uw bestaande tandarts
 • beter geïnformeerd wilt worden over uw gebitssituatie en/of het behandelplan
 • wilt weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn

Wat is nodig voor een second opinion?

 • Ervaren specialisten
 • Persoonlijke zorg, uw wensen staan centraal
 • Hoogwaardige tandheelkunde
 • Alle specialismen onder 1 dak
 • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Zeer ervaren met angst patiënten
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Al jaren ben ik aan het twijfelen over de expertise van mijn eigen tandarts. Iedere keer op controle en binnen 5 min stond ik weer buiten en er werd eigenlijk nooit iets gezegd over het missen van twee kiezen en dat er een stukje van mijn voortand af was. Terwijl ik meerdere malen had aangegeven dat dit stoorde.Uiteindelijk de durfde ik toch voor een second opinion te gaan naar De Gebitskliniek. Wat een verademing, de tandarts zag direct mijn problemen en stelde een duidelijk behandelplan op. Ik heb nu middels een brug weer kiezen waardoor ik weer goed kan eten en mijn voortanden zijn weer als vroeger! Geen greintje pijn gehad en werd meteen op m'n gemak gesteld.

  Anoniem Zorgkaart Nederland
 • Super vriendelijke en professionele behandelaars! Ik kwam daar voor een second opinion omdat ik niet helemaal tevreden was bij mijn vorige tandarts. Bij het bezoek aan de Gebitskliniek werd ik goed geholpen en ik heb van de behandeling niks gevoeld!

  Jan van Straaten Telefoonboek.nl

Kosten van een second opinion

De kosten van een second opinion bedragen ongeveer €103. Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto’s bedragen afhankelijk van de hoeveelheid € 70 tot € 110. U kunt deze ook zelf meenemen naar de afspraak, waardoor u mogelijk kosten kunt besparen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Een second opinion wordt niet altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zijn zorgverzekeraars die wel een medische second opinion vergoeden, maar niet een tandheelkundige. Informeer voordat u een afspraak maakt bij uw zorgverzekeraar of de kosten van een second opinion worden vergoed. Dat voorkomt verrassingen achteraf.

Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.