Onzichtbare beugels

LEES MEER OVER

Onzichtbare beugels

Alle soorten en verschillen

Kies voor deze behandeling, zodat u zelfverzekerd kunt blijven lachen

Onzichtbare beugels voor volwassenen

Er wordt door volwassenen steeds vaker gekozen voor een onzichtbare beugel. Als u kiest voor een doorzichtige beugel dan heeft u twee opties, namelijk keramische witte brachets of de beugels van Invisalign (ook wel clear aligner genoemd). Deze laatste transparante beugels zijn uitneembaar en minder zichtbaar vanaf de buitenkant. Met een onzichtbare beugel hoeft u niet langer onzeker te zijn over uw glimlach. 

De Gebitskliniek biedt u doorzichtige aligners van Invisalign of keramische witte brackets aan. Hieronder beschrijven we de verschillen tussen deze beugels en benoemen we de voordelen van een doorzichtige beugel.

invisalign-onzichtbare-beugels

De voordelen van een doorzichtige beugel

Als u kiest voor een doorzichtige beugel dan zitten daar verschillende voordelen aan verbonden. Wij laten u zien welke:

 • Ze zijn minder zichtbaar, waardoor volwassenen steeds vaker kiezen voor deze variant. U kunt daarnaast zelfverzekerd blijven lachen.
 • De beugel wordt op maat gemaakt.
 • Er is een vergoeding voor onzichtbare beugels beschikbaar bij veel zorgverzekeraars.
 • U wordt behandeld door gecertificeerde specialisten als u kiest voor De Gebitskliniek.

Wij nemen weer nieuwe patiënten aan!

Erg veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk. Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.
Zorgeloze overstapservice
Heeft u al een tandarts en wilt u overstappen naar De Gebitskliniek? Wij nemen de gehele overstap voor u uit handen via onze Zorgeloze Overstapservice. Uw dossier wordt door ons opgevraagd bij uw huidige tandarts, u hoeft zelf niets te doen.
Ook op de zaterdag geopend
Onze tandartspraktijk in Sliedrecht is ook op zaterdag geopend voor de reguliere mondzorg, makkelijk als u doordeweeks niet kan in verband met werk.

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel is het alternatief voor de veelgebruikte slotjesbeugel. Er zijn twee mogelijkheden, namelijk Invisalign of witte keramische brackets. Op deze manier kan de stand van uw tanden en kiezen worden gecorrigeerd terwijl u gewoon kunt blijven lachen.

Invisalign

Bij deze orthodontie behandeling krijgt u meerdere op maat gemaakte aligners (beugelhoesjes). Deze transparante hoesjes draagt u het grootste gedeelte van de dag, minimaal 22 uur. Het is wel belangrijk dat u de hoesjes uit uw mond haalt bij het eten en drinken.

Om de twee weken vervangt u het hoesje met een nieuw hoesje. Op deze manier verschuiven uw tanden langzaam naar de gewenste positie.

onzichtbare-hoesje

De voordelen van Invisalign ten opzichte van brackets

Hieronder vindt u de resultaten van een onzichtbare beugel voor en na.

 • De uitneembare beugel van Invisalign draagt u 22 uur en kunt u uitdoen als u gaat eten en drinken. Bij de keramische brackets kan dit niet.
 • De uitneembare beugel kunt u daarnaast ook goed reinigen. Bij keramische brackets kost het u over het algemeen meer tijd.
 • U krijgt meerdere hoesjes mee, dus hoeft u minder vaak naar de orthodontist om uw beugel te laten controleren of aan te passen.
 • De hoesjes zitten comfortabeler dan de slotjes, omdat de hoesjes niet in uw tandvlees of wang kunnen prikken.
 • Een Invisalign behandeling kan soms sneller gaan dan een behandeling met slotjesbeugel, als de aligners goed gedragen worden.

Is Invisalign duurder dan een brackets beugel?

De kosten zijn afhankelijk van de benodigde behandeling, een uitgebreidere behandeling is duurder dan een simpele korte behandeling. Over het algemeen kost een invisalign behandeling iets meer dan een vergelijkbare behandeling met brackets.

Onzichtbare beugel voor en na

Hieronder zie je de resultaten van een onzichtbare beugel voor en na.

de-gebitskliniek-invisalign-voor
de-gebitskliniek-invisalign-na

Keramische witte brackets

U kunt ook kiezen voor minder zichtbare keramische brackets. Deze behandeling komt grotendeels overeen met de slotjesbeugel, echter zijn deze slotjes wit en gemaakt van keramiek.

Door deze witte kleur zijn ze minder zichtbaar als u lacht. Dit is wel afhankelijk de kleur van uw tanden.

onzichtbare-witte-brackets

Hoe duur is een onzichtbare beugel?

De kosten van een intakegesprek voor een onzichtbare beugel bedragen
€ 24 tot € 95, afhankelijk van de gebitssituatie. Tijdens dit gesprek bekijken we uw mogelijkheden en de bijbehorende behandeling.

De uitwerking van een behandelplan kost € 290 tot € 375, afhankelijk van de complexiteit van de behandeling, dit is inclusief de (röntgen)foto’s die gemaakt worden. Bekijk hier meer informatie over Invisalign kosten.

Wilt u een intakegesprek inplannen met één van onze orthodontisten? Neem dan contact met ons op.

Kan een onzichtbare beugel altijd?

Een onzichtbare beugel is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar, omdat de kaken pas vanaf deze leeftijd volledig zijn uitgegroeid. Wel kunnen kinderen een slotjesbeugel met witte keramische brackets dragen. Op deze manier kan uw kind zelfverzekerd blijven lachen.

Naast deze opties kunt u ook kiezen voor een buitenboordbeugel, plaatbeugel of blokbeugel. Na elke behandeling wordt er vervolgens een spalkje voor achter de tanden geplaatst om het resultaat te behouden.

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.  Recent Posts
  Tandartsbehandeling