LEES MEER OVER

Invisalign behandeling

Op maat gemaakte beugels die u bijna niet ziet

Wat is een Invisalign?

Invisalign is een vrijwel onzichtbare beugel. De stand van het gebit wordt aangepast door een serie van doorzichtige beugels, die gemakkelijk uitneembaar zijn. Deze op maat gemaakte beugels worden ook wel aligners genoemd. De onzichtbare beugels van Invisalign laten de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven. De Invisalign beugel kan uitgenomen worden met eten, drinken, tanden poetsen en flossen. Hierdoor kan de mond goed schoon gehouden worden.

Invisalign beugel voor bovenkaak

Voor wie is het?

De Invisalign behandeling is voor iedereen die op zoek is naar een onzichtbare manier om zijn gebit rechter te maken. Om de een à twee weken krijgt u een nieuwe set aligners. Elke nieuwe ‘invisible beugel’ brengt u dichterbij uw mooie glimlach!

Maak een afspraak om te zien hoe de Invisalign beugels u helpen de glimlach te krijgen die u altijd al heeft gewild.

Gebit voor de invisalign behandeling

Invisalign voor

Gebit na de invisalign behandeling

Invisalign na

de-gebitskliniek-invisalign-02-voor

Invisalign voor

de-gebitskliniek-invisalign-02-na

Invisalign na

Voordelen van Invisalign

 • Transparante beugel: De Invisalign beugel zien anderen haast niet. Alleen als zij echt scherp kijken, zien zij dat u een beugel draagt!
 • Een schoon gebit: Een ander voordeel is dat de aligners uitneembaar zijn. Hierdoor kunt u uw gebit gemakkelijk schoonmaken voor een goede mondhygiëne. De beugel kunt u dagelijks met water afspoelen. Daarnaast kunt u met een zachte tandenborstel en tandpasta de beugel schoonmaken.
 • Comfortabel: Over het algemeen vindt men het dragen van een Invisalign beugel fijner dan een slotjesbeugel. Een slotjesbeugel kan tegen uw wang prikken, of slotjes kunnen loskomen. De aligners zijn niet scherp, waardoor ze niet irriteren.
 • Gezonde tanden: Aangezien het tanden poetsen bij een vaste slotjesbeugel lastiger gaat, is de kans op gaatjes groter. Vooral rond de slotjes is het lastig om met uw tandenborstel bij te komen. Hier heeft u met de invisalign beugel geen last van.
 • Voorspelbaar: Met een Invisalign behandeling weet u wat u kunt verwachten. Zo krijgt u met de 3D-technologie een goed beeld van het eindresultaat. Verder weet onze tandarts precies hoeveel aligners u nodig heeft. Zo kunnen wij een inschatting maken hoe lang een behandeling gaat duren en wat de totale behandeling kost.

Een invisalign behandeling in 5 stappen

1

Eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreken wij wat de Invisalign behandeling voor u kan betekenen. Hierin bespreken wij de mogelijkheden van de Invisalign behandeling en luisteren wij naar uw wensen. Na dit gesprek hoeft u niet direct over te gaan tot een beslissing. U krijgt bij ons de tijd en ruimte om er rustig over na te denken.
2

Opstellen behandelplan

Zodra u voor een Invisalign behandeling heeft gekozen, maken wij een scan of een afdruk van uw gebit. Ook maken wij röntgenfoto’s. Onze tandarts stuurt de afdrukken vervolgens door naar Invisalign, waar van uw afdruk een 3D-video wordt gemaakt. Wij krijgen zo een kijkje in het mogelijke eindresultaat.
3

Start met het eindresultaat voor ogen

Na het opstellen van het behandelplan maken wij met u een nieuwe afspraak. Daarin laten wij u het mogelijke eindresultaat zien, zodat u een goed beeld krijgt van wat wij voor u kunnen betekenen. We bespreken de aandachtspunten en u krijgt de ruimte om uw vragen te stellen. Zodra u de behandeling wilt starten, zullen wij bij Invisalign de doorzichtige beugels bestellen. Deze zijn op maat gemaakt, waardoor deze alleen door u gedragen kunnen worden.
4

De Invisalign beugel dragen

Bij het plaatsen van de Invisalign beugel krijgt u enkele tandkleurige bolletjes op uw tanden. Deze geven houvast aan de beugel, zodat uw tanden worden verplaatst. De Invisalign beugel moet 20 tot 22 uur per dag gedragen worden. U doet de beugel alleen uit tijdens het eten, drinken en het tanden poetsen. Zo blijft u op schema en gaan uw tanden steeds meer richting de gewenste stand.
Na twee weken komt u op controle bij De Gebitskliniek. Hierbij kijken we of u op schema ligt, of de bolletjes stevig tegen de tanden aan zitten en of u klachten heeft.
Iedere 1 à 2 weken verwisselt u zelfstandig uw set aligners voor een nieuwe. De tandarts bepaalt hoe lang u de beugel dient te dragen, voordat u de volgende in kunt doen. Houdt er rekening mee dat u ongeveer om de 4 weken naar de praktijk komt voor controle.
Gemiddeld genomen neemt de totale behandeling ongeveer 6 tot 18 maanden in beslag. Dit is uiteraard afhankelijk van hoeveel het gebit gecorrigeerd wordt.
5

Uw rechte tanden behouden

Zodra u klaar bent met de Invisalign beugel krijgt u een retainer. Dit is een doorzichtige nachtbeugel die u draagt tijdens het slapen. Deze voorkomt dat uw tanden terugkeren naar de oude positie. Om uw tanden recht te houden, is het aan te raden deze iedere nacht te dragen.
Nadat u de Invisalign beugel heeft gedragen, maken wij met u nog een aantal controleafspraken. Zo weten wij zeker dat uw tanden recht blijven. Na de behandeling bespreken wij met u het aantal controles.
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Na jaren schaamte voor mijn gebit ben ik op internet op zoek gegaan naar een bedrijf wat goede reviews heeft. Uiteindelijk de stoute schoenen aangedaan en voor een intake naar Sliedrecht gegaan. Vanaf dat moment heb ik het aan de gebitskliniek uit handen gegeven. Het hele traject is door Britt en haar medewerkers perfect begeleid. Jan Willem een fijne vent, meelevend en vakbekwaam heeft het afgelopen vrijdag afgemaakt. Toen ik in de spiegel keek was ik zo blij.... Moeilijk dit goed te omschrijven. Wat een verschil echt een metamorfose! Ik schrijf deze review om iedereen van de gebitskliniek te bedanken, ik kan weer lachen! Als u dit leest en uw tanden zijn ook niet meer in goede staat: Schroom niet en trek de ook stoute schoenen aan. Het geeft na jaren van tobben zo’n heerlijk gevoel, gewoon weer lekker kunnen eten en een zeer goede look. De gebitsklininiek krijgt van mij een dikke 10!

  B. Splint Rechtstreeks
 • Wij zijn sinds een paar weken bij de gebitskliniek. Wij kwamen binnen en voelde ons gelijk al welkom. Ze zijn allemaal zeer vriendelijk, rustig en zeer deskundig. ik krijg ook een volledige prothese en ik moet maar heel weinig bijbetalen dit rekenen ze voor je uit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ik ben blij dat ik daar naar toe bent gegaan!!

  Connie en Johan Verkerk Facebook

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met Invisalign beugels, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Heeft u interesse in een Invisalign beugel? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven over uw persoonlijke situatie.
Wat is een Invisalign?

Een Invisalign beugel is een vrijwel transparante beugel. De stand van het gebit kan worden aangepast door het dragen van een reeks van deze doorzichtige plastic hoesjes over de tanden, ook wel aligners genoemd. De aligners moet 20 tot 22 uur per dag gedragen. Iedere 1 à 2 weken wordt de set gewisseld voor een nieuwe, dat doe je zelf. Hierdoor worden de tanden stap voor stap in de juiste positie geduwd.

Hoe werkt Invisalign?

De behandeling bestaat uit een serie doorzichtige beugels die druk uitoefenen om de tanden in de gewenste positie te duwen. De aligners moeten 20 tot 22 uur per dag gedragen worden. Alleen bij eten en drinken en het poetsen van de tanden kun je de beugel uit doen.

Iedere 1 à 2 weken vervang je de aligners voor een nieuwe set. Door de aligners worden de tanden stap voor stap in de juiste richting geduwd. Bij elke set ben je een stap dichter bij het eindresultaat.

Hoe lang moet ik een Invisalign beugel dragen?

Een doorzichtige Invisalign beugel wordt minimaal 20 tot 22 uur per dag gedragen. De totale behandelduur is ongeveer gelijk aan die van een traditionele beugel, welke ongeveer 6 tot 18 maanden is. Dit is uiteraard afhankelijk van hoeveel het gebit gecorrigeerd dient te worden.

Wat kan je eten en drinken met een invisalign beugel?

Aangezien de Invisalign beugel uitneembaar is, kun je alles eten en drinken. Als je de beugel in hebt, mag je alleen water drinken.

Wanneer is het niet mogelijk om de invisalign te dragen?

Alleen bij extreme afwijkingen is het niet mogelijk om een invisalign te dragen. Dit is bij een kleine groep patiënten het geval. Ook complexe situaties zijn met Invisalign op te lossen, bij zowel jonge en oude patiënten. Bij patiënten met ontstoken tandvlees is het niet aan te raden om de Invisalign beugel te dragen. Daarom controleert onze tandarts eerst de gezondheid van het tandvlees. Waar nodig kunnen wij het tandvlees weer gezond maken.

Hoe oud moet je zijn voor een invisalign beugel?

Een invisalign beugel is geschikt voor volwassenen maar ook voor kinderen wanneer zij toe zijn aan een beugel. Het vergt wel discipline om de beugel in te houden, als de beugel niet voldoende gedragen wordt wordt het doel ook niet bereikt. Tijdens een intakegesprek bespreken we de mogelijkheden, de voor- en nadelen.

Kosten Invisalign intakegesprek

De kosten van een intakegesprek invisalign bedragen € 24 tot € 95, afhankelijk van de gebitssituatie. Tijdens dit gesprek bekijken we uw mogelijkheden en de bijbehorende behandeling. De uitwerking van een gedetailleerd invisalign behandelplan kost € 290 tot € 375, afhankelijk van de complexiteit van de behandeling, dit is inclusief de (röntgen)foto’s die gemaakt worden.

Orthodontie valt niet in de basisverzekering. Ook voor kinderen is het van belang dat één van de ouders een aanvullende verzekering heeft die dit vergoed. Wij kijken graag voor u na of de beugelbehandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw zorgverzekering.

De kosten van een Invisalign behandeling

De kosten van een invisalign behandeling zijn grotendeels afhankelijk van de complexiteit van de behandeling. Om een prijs te bepalen moeten we de situatie van uw gebit kennen en weten wat u wilt bereiken. Voordat u start met de Invisalign behandeling, nemen wij met u de kosten door. Hierbij krijgt u de ruimte om vragen te stellen, zodat u in alle rust een goede beslissing kunt nemen.

Doordat wij veel invisalign beugels plaatsen hebben wij een extra korting kunnen bedingen voor onze patienten. U krijgt bij ons 30% korting op de techniekkosten van Invisalign. Deze korting is alleen geldig op de techniekkosten, niet op de behandelkosten, en is verwerkt in de genoemde richtprijzen.

De genoemde bedragen zijn richtprijzen voor een complete Invisalign behandeling (dit betreft dus de beugel en de behandelkosten van een complete behandeling), hiermee weet u dus wat het totaal u ongeveer kost. Wij hebben diverse betaalmogelijkheden. Tandheekundige tarieven zijn in Nederland vastgesteld door de NZA, en dus overal gelijk.

Invisalign Aantal aligners Richtprijs 2023
Invisalign Express
(2 kaken)
Maximaal 7 aligners per kaak Tussen € 2.000 en € 2.400 euro
Invisalign Lite
(2 kaken)
Maximaal 14 aligners per kaak Tussen € 2.850 en € 3.250 euro
Invisalign Full
(2 kaken)
Totale behandeling ongeacht aantal aligners Tussen € 4.000 en € 4.500 euro
Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.