Corona update: wij zijn geopend

Veilig naar de tandarts tijdens Corona

Heeft u binnenkort een afspraak bij de tandarts, orthodontist, mondhygiënist of andere preventie assistent? Uw afspraak kan ook tijdens een lockdown gewoon doorgaan.

Mondzorg toegankelijk voor iedereen

De mondzorg blijft zoals u dat gewend bent mogelijk. Iedereen, dus ook kwetsbare ouderen, kinderen, ongevaccineerden en gevaccineerden, kunnen hun afspraak gewoon door laten gaan.

Lockdown heeft geen gevolgen voor uw afspraak

De lockdown zoals 18 december aangekondigd heeft geen gevolgen voor uw afspraak. Wel zijn er in de praktijk 5 regels van toepassing die er voor zorgen dat een bezoek veilig verloopt:

1. Beantwoord de gezondheidsvragen eerlijk

De gezondheidsvragen zijn met de Omicron variant nog belangrijker dan voorheen. Beantwoord eerlijk de vragen, dit is voor uw veiligheid én voor de veiligheid van anderen. Deze vragen gelden voor iedereen en voor alle leeftijden. Indien noodzakelijk kan de zorgverlener er voor kiezen u op een later tijdstip te behandelen.

2. Bij coronaklachten de afspraak uitstellen

Voelt u, of uw kind zich niet lekker? Annuleer dan de afspraak en laat u testen bij de GGD. Mocht de uitslag positief zijn, maar is behandeling noodzakelijk? Dan kan de zorgverlener uitleg geven hoe u geholpen kan worden.

3. Bij twijfel contact opnemen

Als u twijfelt of uw afspraak door kan gaan, neem dan altijd contact met ons op voordat u naar de praktijk komt. Wij zijn er om u te helpen.

4. Kom alleen en kom niet te vroeg naar de praktijk

Kom zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak, en kom niet te vroeg, zodat uw tijd in de wachtkamer zo kort mogelijk is. Kom dus op tijd, maar niet te vroeg.

5. Draag een mondkapje en houd afstand

Bij binnenkomst vragen wij uw handen te desinfecteren. In de praktijk houden we graag zoveel mogelijk afstand van elkaar, en dragen we een mondkapje. We schudden op het moment ook geen handen.

Blijf uw mond goed verzorgen.

Het is belangrijk dat u uw mond goed blijft verzorgen, poets daarom twee keer per dag twee minuten uw tanden met een fluoridetandpasta, en rager of stoker dagelijks tussen uw tanden en kiezen. Ontspan regelmatig uw mond en wangen zodat u klemmen en knarsen voorkomt. Heeft u klachten zoals bloedend tandvlees, neem dan contact met ons op. Dit kan betekenen dat u last heeft van een ontsteking.

 

Recent Posts