Composiet facings

LEES MEER OVER

Composiet facings

Om uw gebit te corrigeren

De voor- en nadelen van composiet facings

Composiet facing laten plaatsen

Composiet facings worden op de tanden geplaatst om spleetjes, scheve tanden, verkleurde tanden en afgebroken hoekjes van tanden en kiezen te herstellen. De facing draagt bij aan een gezonde en natuurlijke uitstraling van het hele gebit.

De behandeling wordt uitgevoerd door onze tandarts in Sliedrecht en kan op afspraak worden uitgevoerd.

Tijdens het plaatsen van de composiet facings zorgt de tandarts ervoor dat er weinig tot niet geslepen wordt aan de tanden, zodat er geen tandweefsel verloren gaat.

In één behandeling worden de facings van composiet geplaatst en kunt u genieten van een stralende lach. De composiet schildjes worden op de tanden geplakt waardoor beschadigingen, verkleuringen en scheve tanden worden gecorrigeerd.

Tandartsbehandeling

Composiet Facings Bij De Gebitskliniek

Het plaatsen van composiet facings doen wij er niet even bij. Onze cosmetisch tandartsen zijn zeer ervaren met het plaatsen van composiet facings. Hiermee behalen wij de beste resultaten.
 • Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van composiet facings
 • Wij werken met zeer ervaren cosmetisch tandartsen
 • Samen bepalen wij de kleur, vorm en stand van de tanden
 • Gebruik van een digitale mondscanner voor optimale kleur en pasvorm
 • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Voor- en nadelen van composiet facings

Facings van composiet hebben een aantal voordelen

 • Eenvoudig te repareren bij beschadiging
 • Bij het plaatsen wordt weinig tot niet geslepen aan de eigen tanden
 • Composiet facings zijn relatief goedkoop t.o.v. porseleinen facings
 • Facings van composiet worden door de tandarts in één behandeling geplaatst
 • De behandeling wordt vanuit een aanvullende tandartsverzekering vaak vergoed

Enkele nadelen van composiet facings zijn dat ze een kortere levensduur hebben en na verloop van tijd wat verkleuren, in tegenstelling tot porseleinen facings die veel langer meegaan.

Composiet facings kosten

Voorafgaand aan de behandeling van het plaatsen van composiet facings plannen we eerst een intakegesprek met een cosmetische tandarts in. Tijdens deze afspraak wordt er een behandelplan opgesteld en foto’s van het gebit gemaakt. De kosten voor deze intake en het maken van foto’s wordt vaak vergoed door uw verzekeraar als u een aanvullende tandartsverzekering heeft.

De kosten van een intakegesprek (in 2023) bedragen € 105 tot € 127, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan en de aard van de behandeling. Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor foto’s zijn afhankelijk van de hoeveelheid € 80 tot € 117.

Tijdens het intakegesprek wordt er ook een keuze gemaakt tussen facing of non-prep-facing van porselein of composiet.

Composiet facing Richtprijs (2023)
Composiet facing € 186 per tand
Composiet non-prep-facing € 186 per tand

Situatie voor een composiet facing

Situatie na een composiet facing

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het plaatsen van composiet facings, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Meer weten over een composiet facings? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Wat kost een composiet facing?

De richtprijs voor composiet facings is 186 euro per tand (tarieven 2023) voor zowel facings als non-prep- facings. De kosten voor composiet facings liggen aanzienlijk lager dan voor porseleinen facings.

Hoe lang blijven composiet facings goed?

Facings van composiet gaan 4 tot 8 jaar mee. Na verloop van tijd zal het composiet wat gaan verkleuren. Afgesleten of afgebroken facings kunnen eenvoudig worden gerepareerd of vervangen zonder dat de tand wordt beschadigd.

Wat zijn de voordelen van composiet facings?

Composiet facings zijn goedkoper dan porseleinen facings. Ook zijn ze eenvoudiger te herstellen bij beschadigingen. Daarnaast worden deze facings binnen één behandeling geplaatst en gaat weinig tot geen tandweefsel verloren.

Kunt u composiet facings bleken?

Bij het bleken van uw tanden worden facings niet witter gemaakt. Dit komt omdat de kleur van een composiet facing van tevoren is bepaald. U kunt de afwijkende kleur van de facing wel laten bewerken door de tandarts.

Doet composiet facings zetten pijn?

Het laten plaatsen van composiet facings is een doorgaans eenvoudige en pijnloze behandeling. De tandarts slijpt maar weinig tot geen tandweefsel weg. 

Wordt mijn composiet facing vergoed?

Het laten plaatsen van composiet facings wordt vaak met een aanvullende tandartsverzekering vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en aanvullend pakket. Vaak wordt hier een percentage van de totale kosten vergoed.

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Onze tandartskliniek in Sliedrecht neemt nieuwe patiënten aan. Veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk.

Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

De Gebitskliniek balie

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.  Recent Posts
  Invisalign onzichtbare beugel