LEES MEER OVER

Angst

Voor de tandarts

Bij ons bent u in goede handen. Wij houden rekening met uw angst en u behoudt zelf de controle.

Waar komt angst voor de tandarts vandaan?

Angst voor de tandarts is zeker niet ongewoon. Een kwart van de Nederlanders heeft last van angst voor de tandarts. Vaak is er angst voor de pijn. De angst ontstaat vaak door een onprettige ervaring of verhalen van andere mensen. De tandarts technieken zijn zo verbeterd door de jaren heen dat de behandelingen door goede verdoving vrijwel pijnloos zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat de angst er toch is. Daarom geven we bij de Gebitskliniek extra aandacht aan mensen die angst hebben voor de tandarts.

Hoe gaat de Gebitskliniek om met angst voor de tandarts?

Wij nemen de tijd voor u en maken goede afspraken. Tijdens een behandel consult bespreken we de mogelijkheden. Het belangrijkste vinden we dat u zich prettig voelt in de situatie. U heeft de touwtjes in handen en wij proberen u zo goed mogelijk door de behandeling heen te helpen. We beschikken over de modernste technieken. Deze technieken zijn door middel van verdoving vrijwel allemaal pijnloos. Wilt u de eerste stap zetten naar een mooi en gezond gebit? Neem dan contact op. Samen kijken we naar een behandelplan die bij u past.

Wat kunnen we u bieden bij extreme angst voor de tandarts

Soms is de angst voor de tandarts zo groot dat er paniek ontstaat. Bij de Gebitskliniek is het mogelijk om een kalmerend middel te krijgen voor de behandeling. Wij moeten dit wel van te voren weten. Door de premedicatie merkt u minder van de behandeling. U ervaart hierdoor minder spanning. We hopen hiermee uw tandarts bezoek aangenamer te maken.

Blijf niet met uw angst zitten

Het is belangrijk voor uw gezondheid om niet met uw angst te blijven zitten. Uw gebit heeft de nodige aandacht nodig. Als u uw gebit niet tijdig laat controleren kunnen de gevolgen groot zijn, waardoor u nog meer behandelingen nodig heeft. Zet dus de eerste stap naar een gezond en mooi gebit.

Waarom een behandeling bij de Gebitskliniek met angst voor de tandarts?

Onze specialisten werken geregeld met mensen die angst hebben voor de tandarts. Wij houden altijd rekening met uw angst. Dit doen we door:
 • Een rustige en ontspannen omgeving te creëren, waar u zich op uw gemak voelt
 • De wachttijden minimaal te houden, zodat u snel geholpen wordt
 • Naar u te luisteren en u te respecteren
 • De juiste verdoving te geven die bij u en de behandeling past, zodat deze vrijwel pijnloos verloopt
 • U goed in de gaten te houden tijdens een behandeling en bij twijfel direct de behandeling stop zetten
 • U altijd de controle heeft en kan aangeven wanneer u iets wel of niet wilt
 • De mogelijkheid te bieden voor een kalmerend middel
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Na zo'n 20 jaar niet naar de tandarts te zijn geweest, door zeer slechte ervaringen met de tandarts uit mijn jeugd die voor een flink trauma heeft gezorgd, ben ik vandaag voor het eerst behandeld door de Gebitskliniek. Alles werd goed uitgelegd en de tandarts was zeer vriendelijk. Voelde niks van de behandeling. Voorheen kon ik na een behandeling niet lopen van de spierpijn van de stress en angst, maar vandaag ben ik voor het eerst in m'n leven vrolijk uit de tandartsstoel gestapt.

  Anoniem Zorgkaart Nederland
 • In december bij De Gebitskliniek geweest nadat ik jaren niet naar de tandarts durfde te gaan terwijl ik steeds meer pijn kreeg. Ik werd daar zeer vriendelijk ontvangen en gerustgesteld. Tandarts zeer kundig en ook nazorg bij de balie heel netjes. De behandeling viel me alles mee. Ik kan weer lachen! Zeker aan te raden!

  Anoniem Zorgkaart Nederland
Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.