Porselein facings

LEES MEER OVER

Porselein facings

voor een mooi gebit

De voor- en nadelen van porselein facings

Porselein facing laten plaatsen

Porselein facings zijn dunne schildjes die aan de voorkant van uw tanden geplaatst worden om bijvoorbeeld spleetjes, scheve tanden, verkleurde tanden en afgebroken hoekjes te corrigeren.

De facing zorgt voor een natuurlijk en gezonde uitstraling van het hele gebit. Deze behandeling wordt uitgevoerd door onze tandarts bij De Gebitskliniek.

In tegenstelling tot een composiet facing worden porseleinen facings eerst door een tandtechnicus op maat gemaakt, voordat ze op het gebit worden geplaatst. De tandarts voorkomt tijdens het plaatsen van een porseleinen facing dat er veel tandweefsel verloren gaat.

De porseleinen facings worden door de cosmetisch tandarts geplaatst, daarna kunt u weer genieten van een stralende lach. De porselein schildjes, die een zeer natuurlijke uitstraling hebben, worden op de tanden geplakt om beschadigingen, verkleurde tanden en scheve tanden te maskeren. Bovendien kan een facing de spleetjes tussen uw tanden opvullen.

Tandartsbehandeling

Porselein Facings Bij De Gebitskliniek

Het plaatsen van porselein facings doen wij er niet even bij. Onze cosmetisch tandartsen zijn zeer ervaren met het plaatsen van porselein facings. Hiermee behalen wij de beste resultaten.
  • Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van porselein facings
  • Wij werken met zeer ervaren cosmetisch tandartsen
  • Samen bepalen wij de kleur, vorm en stand van de tanden
  • Gebruik van een digitale mondscanner voor optimale kleur en pasvorm
  • Geen doorverwijzing nodig, u kunt direct bij ons terecht
  • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Voor- en nadelen van porselein facings

Een porselein facing kent een aantal voordelen. Zo heeft het de eigenschap om niet te verkleuren en kan er geen aanslag van koffie, thee, rook of vlekken op de facing hechten. Hierdoor geeft de facing een prachtige natuurlijke en gezonde uitstraling van uw gebit.

Het oogt ook natuurlijk doordat de elementen zoals transparantie van de eigen tanden door een tandtechnicus zijn nagebootst.

Daarnaast kan een porseleinen facing snel en gemakkelijk worden geplaatst en gaan ze over het algemeen langer mee dan een composiet facing. Het is daarom een duurzamere facing dan een composiet facing. De kosten liggen wel hoger dan bij een composiet facing.

Porselein facings kosten

Voordat de behandeling van het plaatsen van porselein facings wordt gestart, plannen we eerst een intakegesprek in met een cosmetische tandarts. In dit gesprek wordt er een behandelplan met u opgesteld en foto’s van uw gebit gemaakt.

De kosten van een intakegesprek (in 2023) bedragen € 105 tot € 127, dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan en de aard van de behandeling. Dit is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor foto’s zijn afhankelijk van de hoeveelheid € 80 tot € 117.

De kosten van deze afspraak en de foto’s worden meestal door uw verzekeraar vergoed als u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Hieronder vindt u de richtprijs per tand voor de porselein facings.

Porselein facing Richtprijs (2023)
Porselein facing € 726 per tand
Porselein non-prep-facing € 726 per tand

Situatie voor een porselein facing

Situatie na een porselein facing

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het plaatsen van porselein facings, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Meer weten over een porselein facings? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Wat kost een porseleinen facing?

De richtprijs van een porseleinen facing is bij de Gebitskliniek bepaald op 726 euro (2023). Het is ook mogelijk om een porselein non-prep-facing te laten plaatsen. Voor deze behandeling betaalt u dezelfde richtprijs. 

Wordt mijn porselein facing vergoed?

Het plaatsen van een porselein facing wordt in de veel gevallen door een verzekeraar vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Vanuit de basisverzekering wordt deze behandeling niet vergoed voor volwassenen. 

De hoogte van de vergoeding hangt af van de verzekeraar en aanvullend pakket. Vaak wordt er een bepaald percentage van de kosten vergoed, tot een maximumbedrag per jaar. Het kan daarom voorkomen dat verzekeraars de kosten voor porseleinen facings niet volledig vergoeden, maar bijvoorbeeld voor 75%.

Hoe lang gaat een porseleinen facing mee?

Een porseleinen facing gaat tot wel 15 jaar mee en is daardoor een stuk duurzamer dan een composiet facing. Een composiet facing gaat namelijk 4 tot 8 jaar mee. Bovendien slijten en verkleuren composiet facings sneller dan porseleinen facings. 

Wat is beter porselein of composiet facings?

Composiet facings zijn vaak relatief goedkoop en kunnen zeer snel (binnen een dag) op uw tanden worden geplaatst. De nadelen van een composiet facing zijn dat ze sneller verkleuren en minder lang meegaan dan een porseleinen facing.

Een porselein facing heeft een natuurlijkere uitstraling dan een composiet facing en gaan daarnaast langer mee. Bovendien is een porselein facing minder gevoelig voor verkleuringen dan een composiet facing. Echter zijn porselein facings bij aanschaf duurder dan composiet facings.

Wat zijn de voordelen van porselein facings?

Een porselein facing heeft een natuurlijkere uitstraling dan een composiet facing en gaan daarnaast langer mee. Bovendien is een porselein facing niet gevoelig voor verkleuringen, dat is wel het geval bij een composiet facing. Daardoor behoudt u een natuurlijke en gezonde uitstraling van uw gebit. 

Doet porselein facings zetten pijn?

In principe doet het plaatsen van een porselein facing geen pijn. Dit komt doordat de facing van tevoren op maat is gemaakt door een tandtechnicus. Daarnaast komt de tandarts bij het slijpen van het glazuur minder diep dan bij bijvoorbeeld het boren van een tand. Echter is het wel eens nodig om eerst een reparatie aan een tand te laten uitvoeren. Bij deze behandeling krijgt u een verdoving van de tandarts.

Kunt u porselein facings bleken?

Het is niet nodig om een porselein facing te bleken. Dit komt doordat de facing goed bestand is tegen aanslag van koffie, thee, rook of andere vlekken. Hierdoor ontstaan er geen verkleuringen op de facing. Op deze manier blijft uw porseleinen facing voor een langere tijd goed en behoudt u uw natuurlijke en gezonde uitstraling. 

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Onze tandartskliniek in Sliedrecht neemt nieuwe patiënten aan. Veel mensen hebben de afgelopen jaren besloten over te stappen naar De Gebitskliniek als hun vaste tandartspraktijk.

Wilt u zich bij ons inschrijven, neem dan contact met ons op of schrijf u direct en eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

De Gebitskliniek balie

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.    Recent Posts
    Tandplak