Uw huidige kunstgebit vervangen voor een nieuw kunstgebit

Wanneer u reeds een kunstgebit of gebitsprothese heeft mag u iedere 5 jaar een nieuw kunstgebit aanvragen bij uw zorgverzekering. Een nieuw kunstgebit wordt bijna volledig vergoed vanuit de Basis verzekering, in bepaalde gevallen zelfs volledig waardoor het kunstgebit gratis is. Graag kijken wij met u mee welke dekking u heeft en waar u op kunt rekenen, hierdoor komt u niet voor vervelende verassingen te staan bij het nemen of vervangen van een kunstgebit. 

U kunt voor uw kunstgebit direct bij ons terecht, u hebt geen verwijzing van uw eigen tandarts nodig.

VERVANGING OF AANPASSING KUNSTGEBIT

Wanneer u al een kunstgebit heeft maar hier niet meer helemaal tevreden over bent, of het kunstgebit past niet meer zoals het voorheen deed dan kunt u hiervoor terecht bij De Gebitskliniek. Doordat de kaken geleidelijk slinken, komen de ongemakken van een niet (goed) passend kunstgebit ook geleidelijk. Hierdoor gaat u zich aanpassen aan een niet passend kunstgebit. Dit kan leiden tot problemen en klachten waarbij u aanvankelijk niet zult denken dat deze worden veroorzaakt door uw oude of een niet goed passend kunstgebit. Bovendien ziet u er met een goedpassend kunstgebit veel beter uit, in veel gevallen ziet u er weer jaren jonger uit.

Wij adviseren daarom om uw bestaande prothese ieder jaar te laten controleren door gerbuik te maken van onze Gratis Prothesecontrole. Wij informeren u hierbij over uw mogelijkheden zoals het passend maken van uw bestaande kunstgebit, het repareren van uw kunstgebit of het vervangen voor een nieuw kunstgebit. Uiteraard is dit advies geheel vrijblijvend, u bepaalt zelf of u de vervolgstap zet. Door een jaarlijkse controle heeft u altijd het optimale comfort dat hoort bij het dragen van een kunstgebit. Wilt u hier gebruik van maken neem dan direct contact met ons op.

SLECHT PASSEND KUNSTGEBIT ONNODIG!

MAAK GEBRUIK VAN ONZE GRATIS PROTHESE CONTROLE

U dient uw kunstgebit ieder jaar te laten controleren, wij doen dit gratis met onze Gratis Prothesecontrole

Wij schrikken er van hoeveel mensen in Nederland last hebben van een niet goed passend kunstgebit, en daardoor niet goed kunnen eten, praten, lachen. Belangrijk om te weten dat dit NIET normaal is. Wij kunnen deze problemen in veel gevallen wel verhelpen. Met een goed gemaakt en goed passend kunstgebit kunt u zorgeloos eten, praten en lachen. Belangrijk om te weten dat een kunstgebit dragen anders is dan uw eigen tanden nog hebben. Toch komen we vaak heel ver. Kwaliteit heeft echter soms tijd nodig heeft en dat betekent dat ook na de eerste plaatsing soms een aantal afspraken nodig zijn om tot het meest optimale resultaat te komen. Met de juiste aandacht, zorg en echt specialisme bereiken wij resultaten die u elders niet altijd zult behalen. Heeft u last van een niet goed passend kunstgebit, komt dan langs voor onze Gratis Prothesecontrole waarbij wij uw prothese en de pasvorm kosteloos voor u controleren. 

Door het geleidelijk slinken van de kaken bij het dragen van een kunstgebit zal het gezicht tevens geleidelijk aan wat invallen. Vooral rond de kin en rond de mond kunnen diepere lijnen ontstaan waardoor u een hardere en daardoor wat oudere uitstraling krijgt. U kunt dit tegengaan met een goede en goedpassend kunstgebit. Een goedpassend kunstgebit zal het gezicht weer een voller aangezicht krijgen. Hierdoor krijgt u weer een frisse en zelfverzekerde uitstraling . 

Signalen van een niet goed passend kunstgebit: 

 • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
 • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
 • U gebruikt wel eens kleefpasta’s
 • Uw gezicht is iets ingevallen
 • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen zijn geïrriteerd
 • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
 • U heeft soms nekklachten
 • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage

Herkent u zich in 1 van bovenstaande signalen, neem dan contact met ons op voor een Gratis prothese controle.

KUNSTGEBIT VERGOEDING DOOR UW VERZEKERAAR

Wist u dat u geen aanvullende tandartsverzekering nodig heeft voor een nieuw kunstgebit of het vervangen van uw huidige kunstgebit? Een nieuw kunstgebit wordt bijna volledig vergoed vanuit de Basis verzekering, in bepaalde gevallen zelfs volledig waardoor het kunstgebit gratis is. Graag kijken wij met u mee welke dekking u heeft en waar u op kunt rekenen, hierdoor komt u niet voor vervelende verassingen te staan bij het nemen of vervangen van een kunstgebit. 

Kunstgebit bij De Gebitskliniek

Bij De Gebitskliniek wordt uw kunstgebit gemaakt met de beste en modernste technieken en hoogwaardige materialen door de beste tandtechnisch specialisten. Door een directe samenwerking met het tandheelkundig laboratorium verloopt de behandeling niet alleen veel efficiënter maar kunnen wij ook een beter eindresultaat bereiken, dit omdat de prothese specialist rechtstreeks contact met u heeft. 

Als u een nieuwe gebitsprothese neemt kunt u ook meteen kleine cosmetische aanpassingen laten maken in uw nieuwe prothese, zoals een andere kleur, vorm of stand van de tanden. Wij leveren persoonlijk maatwerk en helpen u graag bij het maken van deze keuzes zodat wij u de beste oplossing kunnen bieden.

De Gebitskliniek neemt u alle zorg uit handen, u ontvangt vooraf een helder kostenoverzicht met vermelding van de eventuele eigen bijdrage.

kunstgebit advies met ons GRATIS INTAKE- EN ADVIES GESPREK

Overweegt u een vervangend kunstgebit, maar wilt u weten of dit de beste oplossing is? U kunt bij De Gebitskliniek een gratis intake- en advies gesprek aangaan voor een deskundig en geheel vrijblijvend advies over uw kunstgebit. Op basis van uw wensen en uw gebitssituatie geven we duidelijk aan wat uw mogelijkheden zijn. U krijgt een persoonlijk behandelvoorstel inclusief een kostenoverzicht en duidelijkheid over de vergoeding van uw zorgverzekeraar. Al uw vragen worden beantwoord. U bepaalt na dit gratis intake- en advies gesprek zélf of u de vervolgstap zet! Wilt u gebruik maken van dit vrijblijvende voorstel neem dan contact met ons op via 0184 - 63 69 64.

VAN KUNSTGEBIT NAAR KLIKGEBIT

Het is ook mogelijk over te stappen van een kunstgebit naar een klikgebit. Een klikgebit biedt meer comfort dan een normaal kunstgebit omdat deze gebitsprothese ‘vast’ in de mond zit. Een klikgebit wordt vastgeklikt op een rail of op drukknopjes op implantaten (oftewel kunstwortels) die in de kaak zijn vastgegroeid. Door deze vaste (maar wel uitneembare) prothese kunt u makkelijker eten, praten, en lachen zonder dat de prothese los schiet. Een ander voordeel van een klikgebit is dat deze geen gehemelteplaat heeft. Dit maakt de prothese compacter, wat prettiger aan voelt maar u heeft ook meer smaak in uw mond waardoor u beter kunt proeven.

Bij De Gebitskliniek werken uitsluitend gespecialiseerde en ervaren implantologen die de implantaten plaatsen. De behandeling wordt grotendeels vergoed door uw zorgverzekering, wij leggen u tijdens een Gratis Intake- en adviesgesprek graag alles uit. 


Maak gebruik van ons Gratis intake- en advies gesprek! 

Heeft u al een prothese en wilt u meer weten over over een vervangend kunstgebit of over het nemen van een klikgebit?

Onze specialisten beantwoorden tijdens een Gratis Intake- en Adviesgesprek graag wat we voor u kunnen betekenen.

Dit is geheel vrijblijvend, u bepaalt zelf of u de vervolgstap zet!

Heeft u een prothese en wilt u deze gratis na laten kijken? Maak dan gebruik van onze Gratis Prothese Controle!


WAAROM EEN KunstGEBIT VAN DE GEBITSKLINIEK?

 • Geen wachtlijst
 • Wij luisteren naar uw wensen
 • De beste prothese specialisten van Nederland
 • U kunt bij ons terecht voor een Gratis prothese controle of een vrijblijvend Gratis intake of advies gesprek. U beslist vervolgens zelf of u de behandeling in zet.
 • Wij maken gebruik van een anti-kokhalstechniek tijdens het maken van afdrukken voor maximale comfort
 • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars
 • Graag kijken wij met u welke mogelijkheden er zijn om de behandeling vergoed te krijgen vanuit uw zorgverzekeraar
 • Onze praktijk is volledig rolstoelvriendelijk
 • Door onze klanten op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!
 • De Nr 1 prothesekliniek van NL!

HEEFT U EEN SLECHT PASSEND KUNSTGEBIT, WACHT DAN NIET TE LANG EN MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS Prothese controle

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak bij een slecht passende prothese. Het ontzien van bepaalde delen van uw gebit kan op termijn gebitsproblemen veroorzaken. Door een slechtpassende prothese gaat het kaakbot slinken en daarvan kan uw gezicht (uw wangen) invallen. Het slinken van het kaakbot kan tot gevolg hebben dat het moeilijker is om een prothese te laten passen of in de toekomst implantaten te plaatsen. Wilt u dit voorkomen maak dan nu een afspraak voor een Gratis Prothese Controle.


ONZE KLANTEN OVER een kunstgebit bij de GEBITSKLINIEK

"Prettig en vakbekwaam" Prettige mensen en zeker vakbekwaam. Ik heb al verschillende mensen geadviseerd om het hier eens te proberen. Gewoon doen.

W.J.Philipse  Ondanks het feit dat ik de grootste waardering had en nog steeds heb voor mijn vorige tandartsen heb ik mij voor een prothese ( boven en onder )tot de gebitskliniek gewend. Ik wilde graag dat alle handelingen m.b.t. mijn gebit bij één organisatie zouden plaatsvinden. Ik heb absoluut geen spijt van mijn besluit. Integendeel. Drie zaken zijn mij opgevallen: deskundigheid, efficiëntie en klantvriendelijkheid. Ik heb het volste vertrouwen in het verdere verloop van mijn behandeling en ik zou deze uitstekende organisatie bij iedereen willen aanraden.

Mevrouw G.H. van Alphen : Ik ben zo ontzettend netjes geholpen en ben erg tevreden met het eindresultaat. Bedankt voor de geweldige service!

B. van Wijnen : Net bedrijf, zeer vakbekwame specialisten, goed eindresultaat, tevens rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur. Zeker aan te raden!

Lees hier meer ervaringen van onze klanten.