Klikgebit op implantaten

Als u (weer) zorgeloos wilt kunnen eten, praten en lachen, is een klikgebit wellicht iets voor u! Dit kunstgebit klikt u vast op implantaten, waardoor het stevig vast zit. Het klikgebit kan eenvoudig uit de mond gehaald worden voor reiniging en kan vervolgens weer eenvoudig worden vastgeklikt. Groot voordeel is dat een klikgebit geen gehemelteplaat meer heeft. Dit voelt prettiger, en tevens gaat het eten gemakkelijker en u heeft meer smaak in uw mond.

Het grootste deel van de kosten van het klikbaar maken van de gebitsprothse en het plaatsen van implantaten wordt door de zorgverzekering vergoed. In 2017 wordt een klikgebit in de onderkaak voor 90% vergoed en in de bovenkaak voor 92%. In sommige gevallen zelfs volledig. U dient wel rekening te houden met het verplichte eigen risico van uw zorgverzekering. Graag kijken wij met u mee welke dekking u heeft en welke vergoeding u krijgt. Wij declareren bij alle zorgverzekeraars.

Klikgebit bij De Gebitskliniek

De Gebitskliniek in de Alblasserwaard maakt bij het vervaardigen van een klikgebit gebruik van de meest actuele technieken en hoogwaardige materialen. Dit doen wij in ons eigen tandheelkundig laboratorium. Wij besteden de ontwikkeling van uw gebitsprothese dus niet uit zoals bij veel tandartspraktijken wel het geval is.

Wij hebben alle specialismen zoals tandartsen, implantologen en prothetici in eigen huis waardoor er niet doorverwezen hoeft te worden. Hierdoor verloopt de behandeling van een klikgebit niet alleen veel efficiënter maar door het rechtstreekse contact tussen u en de prothesespecialist kunnen wij een veel betere pasvorm en eindresultaat behalen dan elders. Tevens kunnen wij rekening houden met uw cosmetische wensen, zoals de vorm, kleur en stand van de tanden en aansluiting bij de overige delen van het gebit en uw gezicht.

Wij zijn gespecialiseerd in complexe gebitssituaties en in de behandeling van mensen met angst. 

U kunt voor een klikgebit rechtstreeks bij ons terecht, zonder verwijzing van uw eigen tandarts.

Waarom een klikgebit?

Diverse studies hebben aangetoond dat uw mondgezondheid van invloed is op uw algehele gezondheid. Tevens wilt u af van pijn en vervelende geurtjes uit uw mond. Misschien bent u onzeker over uw gebit en zou u weer zorgeloos willen eten, praten en lachen. Neem daarom vandaag nog contact op voor een intake- en adviesgesprek. Wij helpen u graag!

WANNEER EEN KLIKGEBIT?

Een klikgebit zou voor u een goede oplossing kunnen zijn als één van onderstaande punten op u van toepassing zijn: 

 • U heeft een loszittend kunstgebit dat niet goed past. Uw kaken zijn zodanig geslonken dat uw gewone prothese geen houvast meer biedt, hierdoor heeft u weleens moeite met eten, praten en/of lachen.
 • Uw eigen gebit is in zeer slechte staat, u heeft misschien al jaren uw tandarts niet bezocht, of uw gebit gaat ondanks zorg sterk achteruit. U mist enkele of meerdere tanden of kiezen, of uw tanden gaan steeds losser staan. U bent op zoek naar een permanente oplossing voor uw gebits maar u wilt liever geen los kunstgebit en wilt het comfort van uw eigen vaste tanden behouden. 
 • U heeft een kunstgebit maar door de gehemelteplaat is uw smaak afgenomen en u wilt alles weer kunnen proeven. 
 • U heeft last van een ingevallen gezicht, uw kaakbot slinkt omdat u geen wortels meer in uw kaakbot heeft. 

VOORDELEN VAN EEN KLIKGEBIT TEN OPZICHTE VAN EEN LOS KUNSTGEBIT

Een klikgebit biedt onder meer de volgende voordelen:

 • U kunt weer goed kauwen met uw vaste tanden en kiezen
 • U kunt weer lachen en praten zonder de angst het kunstgebit te verliezen
 • Uw kaken zullen niet verder slinken op de plek van de implantaten
 • Doordat de kaken minder slinken zal uw gezicht minder invallen
 • U heeft geen kleefpasta’s meer nodig
 • Oogt als echte tanden en kiezen
 • Afhankelijk van uw situatie kan er een prothese gemaakt worden zonder verhemelte plaat, u heeft dan een vrij gehemelte
 • Behoud van uw smaak

Verschil tussen klikgebit en All-on-4 prothese

Een klikgebit zit vast, maar is vast te klikken op de implantaten in uw kaak. Bij een All-on-4 prothese wordt het de prothese vastgeschroefd op de implantaten. De All-on-4 prothese is door u zelf dus niet te verwijderen. Alleen de tandarts kan de All-on-4 prothese los maken en uitnemen. De All-on-4 prothese heeft lagere kunststof randen dan een uitneembare klikprothese. Het plaatsen van implantaten en het klikbaar maken van uw prothese wordt bijna altijd vergoed door de basis-zorgverzekering, dit is bij een All-on-4 prothese niet het geval.

KLIKGEBIT PLAATSEN

Wanneer u kiest voor een klikgebit worden bij de behandeling de volgende stappen gezet:

 1. Indien u nog eigen tanden heeft worden deze onder verdoving op veilige en deskundige wijze verwijdert. Er wordt direct een immediaatprothese (noodprohtese) geplaatst dat ervoor zorgt dat u niet zonder tanden of kiezen komt te zitten.
 2. Als de kaken voldoende tot rust zijn gekomen, wordt de definitieve prothese geplaatst.
 3. In de kaak worden implantaten geplaatst, dit is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep van ongeveer een half uur. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. De behandeling wordt uitgevoerd door onze eigen tandarts implantologen, geen doorverwijzingen naar andere praktijken dus. Uw huidige kunstgebit wordt in de tijd dat de implantaten ingroeien, dus voordat het klikgebit wordt geplaatst, aangepast met een zachte “vulling”.
 4. Bij de meest gebruikelijke implantologie ligt de ingroei periode tussen de twee en de vier maanden, dit is onder meer afhankelijk van de status van het kaakbot, de type constructie en de soort behandeling. Het implantaat heeft tijd nodig om vast te groeien in de kaak.
 5. Zodra de implantaten zijn vastgegroeid in het kaakbot, worden de rails of drukknoppen bevestigd op de implantaten. Hierna kan de definitieve prothese, het klikgebit, worden vastgeklikt.

klikgebit Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Wist u dat u geen aanvullende tandartsverzekering nodig heeft voor een klikgebit? Een nieuw klikgebit inclusief het plaatsen van de implantaten of een vervangend klikgebit wordt bijna volledig vergoed vanuit de Basis verzekering. In bepaalde gevallen zelfs volledig waardoor het klikgebit gratis is. Graag kijken wij met u mee welke dekking u heeft en waar u op kunt rekenen, hierdoor komt u niet voor vervelende verassingen te staan bij het nemen of vervangen van een klikgebit. Wij declareren bij alle zorgverzekeraars.

Voor vaststelling van de totale kosten zijn er een aantal factoren die meespelen:

 • Heeft u nog tanden en kiezen die getrokken moeten worden?
 • Wilt u direct implantaten?
 • Zijn er al rontgen foto's gemaakt?
 • Is uw tandvlees gezond?

Om een compleet behandelplan en kostenbegroting op te maken is deze informatie benodigd. Graag maken wij daarom voor u een afspraak voor een kaakbeoordeling van uw gebitssituatie.

klikgebit in Onderkaak en bovenkaak

Een klikgebit is toepasbaar voor zowel de onder- als de bovenkaak. In de meeste gevallen wordt (eerst) de onderkaak toegepast. In geval van de bovenkaak zorgen we dat uw verhemelte weer vrij komt met een klikgebit zonder verhemelteplaat. 

KLIKGEBIT, ER ZIJN MEERDERE SOORTEN

Wanneer er wordt gekozen voor een klikgebit dan bestaat er keuze uit 2 gangbare soorten:

 • Klikgebit met stegverbinding (rails)
 • Klikgebit met drukknoppen

De keuze voor het type klikgebit dat het beste bij u past is afhankelijk van uw gebitssituatie, hierover brengt onze tandarts-implantoloog een passend advies uit.

Ook de hoeveelheid implantaten waarop het klikgebit vastgeklikt wordt, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het aantal implantaten hangt af van in welke kaak de implantaten voor het klikgebit geplaatst worden, de botkwaliteit en de bothoogte. In de onderkaak worden meestal twee of vier implantaten geplaatst. In de bovenkaak kan dit variëren tussen de vier of zes implantaten.

Gratis intake- en adviesgesprek klikgebit

Heeft u een volledig kunstgebit en wilt u een afspraak maken om te laten kijken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan direct contact met ons op, wij adviseren u graag geheel vrijblijvend tijdens een Gratis en vrijblijvend intake- en adviesgesprek! U krijgt van ons een persoonlijk behandelvoorstel inclusief een kostenoverzicht en duidelijkheid over de vergoeding door uw zorgverzekeraar. U bepaalt vervolgens zelf of u de vervolgstap zet. U vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.


INTERESSE OF WILT U MEER WETEN OVER EEN KLIKGEBIT?

U kunt bij De Gebitskliniek een gratis intake- of advies gesprek aangaan voor een deskundig en geheel vrijblijvend advies over een klikgebit. Wij maken voor u een persoonlijk behandelvoorstel inclusief een kostenoverzicht en duidelijkheid over de vergoeding door uw zorgverzekeraar. U bepaalt na deze gratis intake zélf of u de vervolgstap zet!

U vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.


WAAROM een klikgebit VAN DE GEBITSKLINIEK?

 • Geen wachtlijst
 • Wij luisteren graag naar uw wensen, u hebt de touwtjes in handen
 • Onze specialisten zijn de beste van Nederland
 • Een eigen laboratorium (dus geen uitbestedingen)
 • Eigen implantologen (dus geen doorverwijzingen)
 • U kunt bij ons terecht voor een Gratis prothese controle en een vrijblijvend advies via ons Gratis intake of advies gesprek. U beslist vervolgens zelf of u de behandeling in zet.
 • Wij maken gebruik van een anti-kokhalstechniek tijdens het maken van afdrukken
 • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars
 • Graag kijken wij met u welke mogelijkheden er zijn om de behandeling vergoed te krijgen vanuit uw zorgverzekeraar
 • Onze praktijk is volledig rolstoelvriendelijk
 • Door onze klanten op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!
 • De Nr 1 Gebitskliniek van NL!

HEEFT U EEN SLECHT PASSENDE PROTHESE, WACHT DAN NIET TE LANG EN MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS ADVIESGESPREK OVER EEN KLIKGEBIT

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak bij een slecht passende prothese. Het ontzien van bepaalde delen van uw gebit kan op termijn gebitsproblemen veroorzaken. Door een slechtpassende prothese gaat het kaakbot slinken en daarvan kan uw gezicht (uw wangen) invallen. Het slinken van het kaakbot kan tot gevolg hebben dat het moeilijker is om een prothese te laten passen of in de toekomst implantaten te plaatsen.


ONZE KLANTEN OVER De Gebitskliniek

"Prettig en vakbekwaam" Prettige mensen en zeker vakbekwaam. Ik heb al verschillende mensen geadviseerd om het hier eens te proberen. Gewoon doen.

W.J.Philipse  Ondanks het feit dat ik de grootste waardering had en nog steeds heb voor mijn vorige tandartsen heb ik mij voor een prothese ( boven en onder )tot de gebitskliniek gewend. Ik wilde graag dat alle handelingen m.b.t. mijn gebit bij één organisatie zouden plaatsvinden. Ik heb absoluut geen spijt van mijn besluit. Integendeel. Drie zaken zijn mij opgevallen: deskundigheid, efficiëntie en klantvriendelijkheid. Ik heb het volste vertrouwen in het verdere verloop van mijn behandeling en ik zou deze uitstekende organisatie bij iedereen willen aanraden.

Mevrouw G.H. van Alphen : Ik ben zo ontzettend netjes geholpen en ben erg tevreden met het eindresultaat. Bedankt voor de geweldige service!

B. van Wijnen : Net bedrijf, zeer vakbekwame specialisten, goed eindresultaat, tevens rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur. Zeker aan te raden!

Lees hier meer ervaringen van onze klanten.