LEES MEER OVER

Voorkom een

Ingevallen mond

Met een goedpassende gebitsprothese ziet u er weer 10 jaar jonger uit

Een niet goedpassende gebitsprothese zorgt dat u er ouder uit gaat zien dan u bent. Door het geleidelijk slinken van de kaken bij het dragen van een gebitsprothese zal het gezicht geleidelijk gaan invallen. Vooral rond de kin en rond de mond kunnen diepere lijnen ontstaan waardoor u een hardere en daardoor wat oudere uitstraling krijgt. U kunt dit tegengaan met een goede prothese.

Voorkom een ingevallen mond, kies voor de juiste pasvorm

Met een goed passende prothese slinkt de kaak minder snel en kan het gezicht weer een voller aangezicht krijgen. Hierdoor krijgt u weer een frisse en zelfverzekerde uitstraling waardoor u er weer jaren jonger uit ziet.

Wij adviseren om ieder jaar uw gebitsprothese te laten controleren. Dan kunnen problemen worden voorkomen of op tijd worden gesignaleerd. Heeft u klachten dan is het vaak nodig om de prothese te rebasen. Rebasen is het passend maken van een kunstgebit of klikgebit zodat de pasvorm weer goed aansluit. Uw gezicht krijgt hierdoor weer een voller aangezicht.

Gratis prothese controle bij De Gebitskliniek

Heeft u last van een niet goed passende prothese? Neem dan contact met ons op voor een Gratis Prothese Controle. Uw prothese dient ieder jaar gecontroleerd te worden, wij doen dit kosteloos voor u! Dit is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren of uw kunstgebit nog goed past en functioneert. Wij zullen uw prothese tijdens deze Gratis Controle ook controleren op scheurtjes. Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour. Wij passen graag uw prothese aan waardoor u er weer 10 jaar jonger uit ziet.

Waarom naar De Gebitskliniek

 • Gratis prothesecontrole
 • Gespecialiseerde prothese specialisten
 • De hoogste kwaliteit en beste pasvorm
 • Wij houden rekening met uw wensen
 • Alles onder 1 dak, u wordt niet doorverwezen
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Laagste kosten, maximale vergoeding zorgverzekering
 • U kunt zonder doorverwijzing bij ons terecht
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!

Signalen van een niet goed passende prothese

 • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
 • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
 • Uw gezicht is iets ingevallen
 • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen of kunnen geïrriteerd zijn
 • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
 • U heeft soms nekklachten
 • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage
 • U gebruikt weleens kleefpasta’s
Herkent u zich in een van bovenstaande signalen, dan adviseren wij u de prothese te laten controleren.
Voorbeeld Rebasen kunstgebit
De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Na jarenlange problemen met mijn boven gebit wegens verhuizing bij deze kliniek terecht gekomen. Er werd veel tijd besteed aan het kijken wat er fout was. En 3 opties gegeven voor een oplossing. Nu na 1x het gebit te veranderen is het probleem opgelost en kan ik na jaren eindelijk eten zonder pijn en zit mijn gebit goed. Super blij.

  Anoniem Zorgkaart Nederland

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het plaatsen van een goedpassende gebitsprothese, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Heeft u interesse in facings? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Waarom slinken de kaken bij het dragen van een kunstgebit?

Omdat er geen tanden of kiezen meer in het kaakbot staan die worden belast heeft het kaakbot minder functie en daardoor gaat het kaakbot slinken en past de prothese niet goed meer.
Dit kan voorkomen worden door de toepassing van kunstgebit op implantaten zoals een klikgebit.

Kan het slinken van de kaken voorkomen worden?

Als uw prothese steunt op implantaten in de kaak (zoals bij een klikgebit) kan het slinken van de kaken voor een groot deel worden voorkomen. De druk die ontstaat door het kauwen, wordt dan voor een belangrijk deel opgevangen door de pijlers onder het kunstgebit. Hierdoor slinken de kaken veel minder snel.

Hoe lang duurt het om mijn kunstgebit aan te laten passen?
Als u een afspraak maakt voor een rebasing (het aanpassen van de prothese) kunt u uw kunstgebit dezelfde dag alweer ophalen.
Mijn kunstgebit doet pijn, hoe kan dat?

Als uw prothese niet goed meer past, kan die op sommige plaatsen op uw kaak zwaarder gaan drukken dan op andere. Dat kan pijn veroorzaken. Dit is eenvoudig aan te passen dus neem dan even contact op voor een afspraak.

Hoe vaak moet ik mijn kunstgebit laten controleren?

Om pijnklachten te voorkomen en om een loszittend kunstgebit tijdig te constateren adviseren wij om minstens één keer per jaar langs te komen voor controle. Doe dit ook als u geen klachten heeft. Het slinken van de kaken gaat heel geleidelijk en onopgemerkt, waardoor het vaak in eerste instantie niet opvalt. Wij maken uw kunstgebit weer goed passend. Soms dient de prothese vervangen te worden want ook een kunstgebit heeft een beperkte levensduur. Wij controleren tegens of uw mond nog gezond is. Vooral mensen die al jarenlang een prothese dragen of mensen met een slecht passende prothese kunnen vervelende mondafwijkingen krijgen.

Wat wordt er gedaan om de prothese beter passend te maken?

Bij een rebasing wordt een nieuwe laag of ‘voering’ in uw kunstgebit aangebracht, hierdoor past de prothese weer beter op uw kaak.

Waarom moet ik mijn kunstgebit regelmatig laten controleren?

Doordat de kaken geleidelijk slinken komen de ongemakken van een niet (goed) passende prothese ook geleidelijk. Klachten vallen vaak niet direct op, ondertussen slinken uw kaken wel. Bij controle zorgen we dat de prothese goed blijft passen, hiermee voorkomt u problemen.

Waarom is een kunstgebit van De Gebitskliniek beter dan elders?

Het is een combinatie van factoren. 

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese. Dat gaat allemaal met de hand waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat. Er worden tegenwoordig al gebitsprothesen gemaakt met een 3D printer of uitgefreesd vanuit een digitale mondscan. We gebruiken deze digitale technologie wel bij het maken van kronen en bruggen, en houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Maar vooralsnog voldoen de protheses die hiermee gemaakt worden qua pasvorm en natuurlijke uitstraling niet aan onze norm. De kosten zijn ook vergelijkbaar, welke overigens nagenoeg volledig vergoed worden vanuit de basis zorgverzekering.

Het is voor ons ook heel goed mogelijk rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten. 

We zijn zeer ervaren met angstpatienten. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. Dit alles heeft er voor gezorgd dat we door onze cliënten worden beoordeeld met een 9,5!

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.