Frameprothese

Een frameprothese is een metalen frame met tandvlees gekleurde kunsthars, hierin zijn tanden en / of kiezen bevestigd. Een frame prothese dient ter vervanging van getrokken of verloren tanden en kiezen.

Een frameprothese steunt middels het frame deels op bestaande tanden en/of kiezen en rust deels op het mondslijmvlies. Een frame prothese heeft een soort klemmetjes of haakjes, ook wel ankers genoemd die om een bestaande tanden of kiezen worden geklemd voor steun. Afhankelijk van de situatie kan de frame prothese ook met een soort slotje aan bestaande tanden en kiezen bevestigd worden.

Hoe verloopt de behandeling van een frameprothese?

Voor het maken van een frameprothese wordt er eerst een afdruk van de kaken gemaakt. Hiervoor wordt een afdruklepel gevuld met een vloeibaar materiaal dat tijdens de afdruk in de mond langzaam hard wordt.

Hiervan wordt vervolgens gipsmodellen gemaakt van de gebitssituatie. Dit wordt gedaan door de afdrukken met gips te vullen. Hiermee maken we een kopie van de kaken waarop de frame prothese wordt ontwikkeld door onze specialisten. 

In samenspraak kiest u met onze specialist de kleur en de vorm van de nieuwe tanden en/of kiezen. Dit doen we met een kleurstaal met kleuren variërend van wit tot geel tot grijs. Wij houden hierbij graag rekening met uw persoonlijke wensen en voorkeur!

Indien u liever geen frame prothese draagt dan kunnen implantaten of een implantaat in veel gevallen een goede oplossing bieden. Hiermee worden de missende tanden en/of kiezen op een kunstwortel geplaatst. Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor een implantaat of implantaten neem dan contact op voor een gratis intake of advies gesprek.

HEEFT U NOG VRAGEN OVER EEN FRAMEPROTHESE? NEEM DAN DIRECT CONTACT MET ONS OP!

Heeft u interesse in een frameprothese en wilt u een afspraak maken om te laten kijken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan direct contact met ons op! U bepaalt vervolgens zelf of u de vervolgstap zet, u vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.

Onze specialisten hebben veel ervaring met frameprotheses, tijdens een intake- of adviesgesprek vertellen wij u graag wat een frameprothese voor u kan betekenen.

WAAROM EEN frameprothese VAN DE GEBITSKLINIEK?

  • Geen wachtlijst
  • Wij luisteren graag naar uw wensen, u hebt de touwtjes in handen
  • Onze specialisten zijn de beste van Nederland
  • Een eigen laboratorium (dus geen uitbestedingen)
  • Wij maken gebruik van een anti-kokhalstechniek tijdens het maken van afdrukken
  • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars
  • Graag kijken wij met u welke mogelijkheden er zijn om de behandeling vergoed te krijgen vanuit uw zorgverzekeraar
  • Onze praktijk is volledig rolstoelvriendelijk
  • Door onze klanten op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!
  • De Nr 1 Gebitskliniek van NL!

ONZE KLANTEN OVER DE GEBITSKLINIEK

"Prettig en vakbekwaam" Prettige mensen en zeker vakbekwaam. Ik heb al verschillende mensen geadviseerd om het hier eens te proberen. Gewoon doen.

Mevrouw G.H. van Alphen : Ik ben zo ontzettend netjes geholpen en ben erg tevreden met het eindresultaat. Bedankt voor de geweldige service!

B. van Wijnen : Net bedrijf, zeer vakbekwame specialisten, goed eindresultaat, tevens rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur. Zeker aan te raden!

Lees hier meer ervaringen van onze klanten.