LEES MEER OVER

All on 4

een volledig vast, nieuw gebit op 4 implantaten

Wat is all on 4?

Hét niet uitneembare kunstgebit op implantaten

Als u alle tanden en kiezen (inclusief de wortels) mist of wanneer u niet meer te herstellen tanden heeft, dan is een all On 4 gebitsbehandeling een goede oplossing.

Een all-on-4 is een niet uitneembaar kunstgebit op implantaten. Deze gebitsprothese wordt met 4 implantaten vastgemaakt in uw mond. All On 4 geeft u het gevoel van uw eigen tanden. Zo kunt u zorgeloos lachen, praten en eten.

Maximale comfort en zekerheid

All On 4 houdt uw gehemelte vrij, dat zorgt voor maximaal smaakgevoel. Door de lage kunststof randen is de gebitsprothese zeer compact. Dit geeft deze gebitsprothese een zeer hoog comfort. Het is daarmee de gebitsprothese die het meest de natuurlijke situatie van uw gebit benadert.

De voordelen van All On 4

 • Esthetisch en functioneel de beste oplossing als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft
 • Doordat de prothese vast aan de kaak zit geen kleefpasta’s nodig
 • Doordat de kaken minder slinken zal uw gezicht minder invallen
 • Vrij gehemelte en zeer lage kunststof randen voor optimaal comfort en smaakbeleving
 • Door slanke design in combinatie met vaste constructie maximale comfort, zekerheid en smaakgevoel

Of All On 4 voor u een geschikte oplossing is hangt onder andere af van de huidige situatie van uw gebit, uw wensen en uw budget. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Een All On 4 bij De Gebitskliniek

 • Zeer ervaren kunstgebit specialisten
 • Gebruik van beste technieken voor een optimale pasvorm
 • Gebruik van zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat
 • Wij houden rekening met uw wensen, samen bepalen we de kleur, vorm en stand van uw tanden
 • Alles onder 1 dak, u wordt niet doorverwezen
 • U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
 • Zeer ervaren met angst patiënten
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,5!
Voor wie is All On 4 geschikt?
  • Voor iedereen die geen eigen tanden meer heeft, maar wel het gevoel van het eigen gebit wil hebben.
  • Voor iedereen die aangetaste, niet meer te herstellen tanden heeft en liever geen kunstgebit of klikgebit wil.
  • Voor iedereen met ontbrekende tanden en kiezen of wanneer u aangetaste en niet meer te herstellen tanden heeft.
Voorbeeld all-on-4 tegen gebit aan
All-on-6
Het is ook mogelijk om een all-on-6 te laten plaatsen. Dit is een vaste gebitsprothese op implantaten met 6 ankerpunten. Deze prothese is bevestigd op 6 implantaten. Dit wordt toegepast wanneer 4 implantaten onvoldoende houvast bieden.

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met het plaatsen van All on 4s, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Heeft u interesse in All on 4? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie.
Wat is een all-on 4 gebitsprothese?

Een all-on-4 is een niet uitneembaar kunstgebit op implantaten. Deze gebitsprothese wordt met 4 (of soms 6) implantaten bevestigd in uw mond. Een all On 4 zit vast en geeft u het gevoel van uw eigen gebit. Het is de meest compact volledige prothese. Zo kunt u zorgeloos lachen, praten, en behoudt u maximale smaak in uw mond.

Voor wie is een all-on-4 kunstgebit op implantaten?

Een All-on-4 is geschikt voor iedereen die geen eigen tanden meer heeft, maar wel het gevoel van het eigen gebit met vaste tanden wil hebben. Maar ook voor iedereen die aangetaste, niet meer te herstellen, tanden heeft en liever geen normaal losliggend kunstgebit wil. Of een All-On-4 voor u een geschikte oplossing is hangt onder andere af van de huidige situatie van uw gebit, uw wensen en uw budget. Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek

Wat is het verschil met tussen een all-on-4 en een normaal kunstgebit of klikgebit?

Een all-on-4 is een niet uitneembare gebitsprothese. Deze prothese zit vastgeschroefd op een aantal implantaten en kan alleen door de behandelaar worden losgemaakt. Een regulier kunstgebit ligt los in de mond en is dus zelf uitneembaar. Een klikgebit zit ook vast op implantaten maar is wel zelf los te klikken en is dan uitneembaar.
Een all-on-4 heeft geen hoge kunststof randen en is daardoor zeer slank, en heeft geen gehemelteplaat. Een normaal kunstgebit heeft deze wel om vast te zuigen aan de kaak. Een klikgebit zit hier tussen in, maar heeft ook geen gehemelteplaat. Doordat een all-on-4 vast zit in de kaak en zeer slank is opgebouwd benadert deze prothese het meest het gevoel van uw eigen tanden. Het biedt daarmee het meeste comfort en zekerheid.

Waarom is een kunstgebit van De Gebitskliniek beter dan elders?

Het is een combinatie van factoren. 

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese. Dat gaat allemaal met de hand waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat. Er worden tegenwoordig al gebitsprothesen gemaakt met een 3D printer of uitgefreesd vanuit een digitale mondscan. We gebruiken deze digitale technologie wel bij het maken van kronen en bruggen, en houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Maar vooralsnog voldoen de protheses die hiermee gemaakt worden qua pasvorm en natuurlijke uitstraling niet aan onze norm. De kosten zijn ook vergelijkbaar, welke overigens nagenoeg volledig vergoed worden vanuit de basis zorgverzekering.

Het is voor ons ook heel goed mogelijk rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten. 

We zijn zeer ervaren met angstpatienten. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. Dit alles heeft er voor gezorgd dat we door onze cliënten worden beoordeeld met een 9,5!

De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Implantaten laten plaatsen en in inmiddels geheel nieuwe onder- en bovenprothese. Zeer nauwkeurig gemeten, duidelijke uitleg, zeer deskundig personeel. Geweldig resultaat. Gebitskliniek kan ik aanbevelen.

  Anoniem Zorgkaart Nederland

Kosten intakegesprek All On 4

De kosten voor All On 4 zijn afhankelijk van de huidige staat van uw gebit. Tijdens een intakegesprek bespreken we de behandeling en bijbehorende kosten.

Heeft u boven of onder al een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden) dan is het intakegesprek gratis.

Heeft u in de betreffende kaak wel (enkele) eigen tanden dan kost een intakegesprek all-on-4 €74 tot €120. Dit is afhankelijk van de benodigde mate van uitwerking van het behandelplan. Deze prijs is exclusief foto’s. Foto’s worden altijd in overleg met u gemaakt. De kosten hiervan bedragen rond de € 80.

Kosten All On 4

Tijdens een vrijblijvende intakegesprek maken we een persoonlijk behandelvoorstel, inclusief een kostenoverzicht. In tegenstelling tot een kunst- of klikgebit, worden de kosten voor een all-on-4 of een all-on-6 niet gedekt door de zorgverzekering. Deze prothese is niet goedkoop. Daarom gaat de voorkeur van de meeste mensen uit naar een volledig volledig uitneembaar kunstgebit of een klikgebit op implantaten.

U bepaalt na deze intake zélf of u de vervolgstap zet.

All-on-4 / All-on-6 Richtprijs
all-on-4 (vast kunstgebit op 4 implantaten) Dit product valt niet binnen de basis of aanvullende verzekering.
€ 6.250 tot € 6.950 op bestaande implantaten (per kaak).
€ 9.500 tot € 12.000 als er nog geïmplanteerd moet worden (per kaak).
all-on-6 (vast kunstgebit op 6 implantaten) Dit product valt niet binnen de basis of aanvullende verzekering.
€ 9.250 tot € 12.000 op bestaande implantaten (per kaak).
€ 13.500 tot € 16.000 als er nog geïmplanteerd moet worden (per kaak).

Het verschil met een klikgebit

Een klikgebit zit vast, maar is vast te klikken op de implantaten in uw kaak. Bij een All-on-4 prothese wordt het de prothese vastgeschroefd op de implantaten. De All-on-4 prothese is door u zelf dus niet te verwijderen. Alleen de tandarts kan de All-on-4 prothese los maken en uitnemen. De All-on-4 prothese heeft lagere kunststof randen dan een uitneembare klikprothese. Het plaatsen van implantaten en het klikbaar maken van uw prothese wordt bijna altijd vergoed door de basis-zorgverzekering, dit is bij een All-on-4 prothese niet het geval.
  • Minder hoge kunststof randen
  • Benadert het meeste het gevoel van uw eigen tanden
  • Maximale comfort en zekerheid

Gratis adviesgesprek all-on-4

Heeft u een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden meer) en overweegt u een all-on-4? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren over uw mogelijkheden.

Gratis prothesecontrole

Heeft u een volledig kunstgebit (dus geen eigen tanden meer) en past de prothese niet goed? Neem dan contact met ons op voor een Gratis prothese controle. Dit is geheel vrijblijvend. Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour.

Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.